Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במרץ 19 שכרתי דרך יורוטריפ במוו ממאגיורה. היה אחלה. החזרה מהירה בברגאמו כולל תהליך שקןף של אי התחשבנות על שריטת חנייה שנגרמה לרכב ( לקחתי ביטול השתתפות) רכב חדש. ממליץ

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אשמח לנצל"ש,

ב-22 לחודש נוסע לאיטליה, נוחת בנאפולי ומשם נוסע לסורנטו לאסוף רכב מענייין ומתחיל רודטריפ לכיוון מילאנו, ששם אני צריך להיות ב-24 לחודש. התכנון זה לרדת לכיוון ה-Amalfi Coast ומשם למילאנו. אשמח להמלצות לנקודות מעניינות בדרך :)

פורסם (נערך)

באיזה שעה אתה נוחת בנאפולי ובאיזה שעה אתה צריך להיות במילאנו?

כיוון שמדובר במרחק של 800 ק"מ כנראה שנקודות העניין שלך יהיו השירותים ודלפקי הקפה של תחנות הדלק בדרך.

אם אתה נוחת בבוקר קח רכב לסיבוב באזור נאפולי, או טייל בעיר עצמה, ולמחרת קח רכבת או טיסה למילאנו. אם אתה נוחת בערב לך לישון ובבוקר עשה מה שכתבתי במשפט הקודם.

רצוי גם לא להכנס למילאנו עם רכב, להחזיר את הרכב בשולי העיר. אולי בלינאטה, שהתחבורה ממנו לעיר יחסית נוחה וזולה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למעשה אני נוחת ב-22 בנאפולי אחר הצהריים, מהשדה (שוכר רכב) ונוסע לסורנטו, שם יום למחרת (23) ב-7 בבוקר אוסף רכב (Abarth 124) ונוסע לכיוון האמלפי. אני צריך להיות במילאנו יום למחרת (24) בשעות אחר הצהריים. זאת אומרת שיש לי יום וחצי. התכנון הוא לנסוע ב-23 רוב היום בין מקומות ולהגיע בערב כמה שיותר קרוב למילאנו (גם מרחק כמה שעות יהיה בסדר) כדי שאוכל להיות במילאנו אחר הצהריים. אני למעשה צריך להגיע לאיזור השדה תעופה ולא לתוך העיר עצמה. לא מחזיר את הרכב שם אלא ממשיך איתו עוד כמה ימים.

אז בגדול מחפש נקודות עניין על הדרך. נשמע הגיוני?

פורסם

ואוו חבר זה יהיה לך צפוף.

כדי להגיע בזמן אתה גם תהיה חייב ליסוע בכבישים המהירים שיהיו מעשית יקרים נורא(לחצות את הכביש אגרה המרכזי של איטליה מדרום לצפון) ולא יהיו כאלה מעניינים.

טייליתי באיזור סורנטו בכביש על החוף - כביש מדהים ונוף מטורף, רק קח בחשבון שהנהגים טרללה על כל הראש והכביש זה כביש צר דו כיווני שצריך לקחת לאט - מסביב פשוט יש מלא כבישים מגניבים, אם ראודטריפ באיזור זה המטרה קח לך יומיים ככה לאיזור לנהיגה מגניבה.

אם אתה יכול להוסיף ימים לנסיעה(אני לדוגמא הייתי מוסיף 3-4 ימים או בוחר לחזור מנאפולי ולעשות טיול נפרד בצפון)/אולי לעשות טיול באמילפי והסביבה ואז לתפוס טיסה לצפון נשמע כמו רעיון יותר טוב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
נשמע הגיוני?

לחלוטין לא.

אתה נוחת במילאנו בערב, שוכר את הרכב בבוקר (באיזה שעה תהיה על הכביש?), וצריך להביא בחשבון 10 שעות נהיגה עד מילאנו (ו-MXP נמצא "אחרי" מילאנו). כמובן שיכול לחלק את זה על פני שני הימים. כאשר אתה מתכנן תוסיף לפחות 30% לזמן המופיע במפות גוגל, שהוא הזמן האופטימלי אם אתה נוסע במהירות המותרת בלי פקקים, רמזורים והפסקות פיפי. זה משאיר אותך עם, אולי, 4 שעות לאמאלפי. לא מכיר את הכביש, לא הייתי שם מאז שהייתי בן 4, אבל אתה נכנס לסד רציני של זמנים. ובנוסף לעלויות הכביש המהיר שתשלם גם עמלת שכירה חד כיוונית.

אופציה אחרת היא לקחת רכבת אחה"צ, צריך לבדוק באיזה שעה הרכבת יוצאת ומתי מגיעה, או טיסה פנימית. אז אולי יהיו לך עוד כמה שעות לאמאלפי, וגם לא נהיגה מתישה.

כמובן שאם יש לך גמישות בטיסות זה הכי טוב - או לשנות תאריכי טיסה או לטוס ישירות למילאנו ולטייל בה יומיים ואת אמאלפי להשאיר לימים פנויים יותר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואם במילאנו עסקינן - אם אתה טס ממלפנסה תביא בחשבון שהשדה הזה עצום ומרחקי ההליכה (בטרמינל 1) לא הגיוניים, במיוחד אם אתה עושה צ'ק אין באזור של המנודים (ישראל וארה"ב). תביא בחשבון הליכה של 2-3 ק"מ מתחנת הרכבת עד המטוס, וקצב העבודה, איך להגיד, איטלקי.

פורסם (נערך)

שגיאת הקלדה של שעה 5 בבוקר. אתה טס לנאפולי ונוסע למילאנו, ולא כתבת דבר על מה שקורה בהמשך, אז הסקתי שאתה חוזר ישירות משם. בכל זאת יש טיסות ישירות משתי הערים. בכל מקרה, בהודעה #36 החלף את "מילאנו" ל"נאפולי" במקומות המתאימים ותקבל את דעתי השלילית מאד על התכנון שלך, וכיוון שאין שום הגיון בנהיגה רצופה (או כמעט כזו) מנאפולי למילאנו הצעתי את האפשרות לעשות את הדרך ברכבת או בטיסה.

גם לגבי מלפנסה, הזכרתי את הרכבת כיון שזו דרך נוחה להגיע מהעיר לשדה. אבל גם אם תשכור רכב, מרחקי ההליכה לא יהיו יותר קצרים. אם אתה חוזר משם (כאמור, ניחוש לא פרוע), אתה צריך להביא זאת בחשבון, ולא משנה מה אמצעי התחבורה שבו אתה מגיע לשדה. צריך להביא בחשבון הליכה של מאות מטרים מהשער עד הצ'ק אין (וכרגיל באירופה, לישראל יוצאים מהדלפקים הרחוקים ביותר והמבודדים), חזרה למרכז הטרמינל, ביקורת ביטחון, ואז ירידה של קומה וצעידה הלוך ושוב של מאות מטרים. הסיפור הזה מתקרב, להערתי, ל-1.5-2 ק"מ. אבל אולי זה טיפה פחות. מכל מקום, המרחקים הגדולים ביותר הזכורים לי משדה תעופה כלשהו. אני מדבר על טרמינל 1 הראשי והמודרני, לא מכיר את T2 הישן המשמש ל-LCC.

פורסם

עזוב את התכנון, זה אילוץ. אני נוחת בנאפולי וממריא משם חזרה לישראל כעבור שבוע.

בקיצור, נקודות מעניינות על הדרך? :)

פורסם (נערך)

בלו"ז שלך אין זמן לנקודות כאלה. ואני חוזר וממליץ לך, עזוב את שכירת הרכב, סע למילאנו ברכבת או טוס אליה מיד אחרי שתנחת בנאפולי או למחרת בבוקר. או בלה קצת בנאפולי ובסביבה (שכרת רכב לצורך זה).

אופציה נוספת - אם יש לך הזמן טייל באיזור נאפולי ב-23 בחודש וסע ברכבת או טוס למילאנו ב-24 בבוקר. כמובן בהנחה שיש לך הזמן לצורך זה. בדקתי במרשתת - ברכבת מדובר בנסיעה של 5 שעות, טיסה שעה וחצי (אבל צריך להביא בחשבון את הפרוצדורה של צ'ק אין ושל הגעה לשדה והגעה מהשדה לעיר). הטיסות יוצאות בקצב של מוניות שירות. הבעיה היא המחיר. אבל, היי, גם הרכב + הדלק + הביטוח + כבישי האגרה + עמלת החזרה בעיר אחרת עולים לא מעט. לפחות ברכבת תוכל לנוח.

מבחינת תיירות מילאנו תספק לך את הסחורה. התחב"צ מצויינת, ויש מספיק אתרים ל-3 ימים מלאים (וזה מניסיון טרי - הייתי שם בפורים). את נאפולי איני מכיר, אבל אחד הבנים שלי טייל בה כמה ימים עם חברים במסגרת "טיול של 1000 ש"ח" (חבורה של חבר'ה בני 28 שכבר כמה שנים טסים לאירופה פעמיים בשנה לסופ"ש ארוך, עם הגבלת תקציב של 1000 ש"ח לאדם). נהנו מאד.

אם אני במצב שלך, עד כמה שאני מבין אותו, אני מבלה באזור נאפולי עד ה-23 בחודש בערב או ה-24 בבוקר, מזדכה על הרכב ונוסע ברכבת. או נוסע למילאנו (רכבת או טיסה) ב-22 בערב או ב-23 בבוקר ונהנה ממה שיש לעיר הזו להציע, בלי שכירת רכב.

שאלה קטנה לי אליך: האם יש לך ניסיון בנהיגה בחו"ל ובתכנון טיולים?

עריכה: עכשיו ראיתי שאתה מתכוון להשתמש ברכב גם באיזור מילאנו. בדוק האם זה חיוני, כיון שנהיגה בעיר עצמה ממש לא מומלצת. תנועה, חניה, ZTL - לא כדאי להתעסק אתם כאשר יש תחב"צ מעולה, כולל תחתית (4 קוים) טראם, אוטובוסים ואפשר לקנות כרטיס תקופתי במחירי סביר מאד. מה שכן יקר זו נסיעה ממלפנסה לעיר ברכבת - 13 אירו לנסיעה (משלמים על ידי הנחת כרטיס אשראי בקורא בכניסה לתחנה, ולא ביציאה). אז אם בכוונתך להכנס לעיר חשוב פעמיים. אם אתה מחוץ לעיר זה כנראה סיפור אחר, אבל אני לא מכיר את הנושא מספיק. במקרה כזה שקול שכירת רכב קטן וזול במילאנו עצמה.

פורסם

שמע אני מעריך את התגובה המושקעת אבל שוב ענית לי בלי שום קשר למה ששאלתי ומה שאמרתי.. :|

פורסם (נערך)

עניתי לך בתגובה הראשונה לשאלתך, ועכשיו אציג זאת באופן גס: נחת בנאפולי, בלה שם יום, ובבוקר ה-24 בחודש קח רכבת למילאנו. עניין של 5 שעות ו-50-60 אירו לכיוון, כמובן ברכבת המהירה שנוסעת 250-300 קמ"ש. אפילו עם קונקשן אחד זה חצי מזמן הנהיגה, כך שתהנה מעוד כמה שעות בנאפולי או סורנטו.

הנהיגה מנאפולי למילאנו היא בזבוז זמן וכסף, חוץ מהתשה לא תשיג דבר. אם אין לך ניסיון בנהיגה בחו"ל זה יהיה עוד יותר בעייתי. ואני די משוכנע שחסר לך הניסיון, אחרת היית מבין שמה שנראה שתי אצבעות על המפה הוא בעצם נהיגה ממטולה לאילת ובחזרה. ממש לא כיף. אישית אני משתדל לנהוג לא יותר מ-300 ק"מ ביום, אם כי עשיתי כבר מרחק כפול, וזה היה מעייף מאד. בדרך כלל כלל עצירה באתר אחד, לפעמים שניים.

מבחינת הלו"ז, תכנן את הנסיעה כולל הנסיעה בתוך מילאנו או סביבה. כדי שתגיע בזמן לפגישה או לכנס או למה שאתה צריך לעשות.

פורסם

עוד הערה: אתה יכול לחפש אתרים לאורך האוטוסטראדות האיטלקיות. כל יציאה מהאוטוסטראדה כרוכה במרחקים לא קטנים, אפילו יציאה לכביש חוצה דרך רחבת תשלום יכולה להתארך למספר קילומטרים. כלומר - עוד זמן ועוד סיבוך בניווט.

פורסם

אני הייתי שוכר מAVIS חברה ממש נוחה ולא עושה יותר מדי בעיות

המחירים שלהם גם מאוד נוחים, אתה יכול למצוא רכב ב15 אירו ליום.

לגבי הדבר השני אני לא כלכך יודע לומר

• תוכן חדש...