רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
לפני בערך חודש החלטתי שהגיע הזמן להחליף את הפולו, רצינו רכב שגם אשתי שונאת ההילוכים תוכל להסתדר איתו - התחלתי לבדוק רכבים חדשים מהחברה ונדלקתי קשות על הלאון קופרה. פירסמתי מודעה למכירת הרכב והוא נחטף כעבור כמה ימים - כבר נסעתי לסיאט בהרצליה לפתוח הזמנה ואז אשתי ואבא שלי עירערו אותי.. מחיר הרכב/הביטוח/הטסט/כמה כבר תיסע במסלול/זה לא רכב עיקרי ומפה לשם החלטנו שהוא יורד מהפרק, והתבאסתי מאוד מהמכירה הפזיזה של הפולו, הוא באמת היה במצב חדש וענה על רוב הדרישות שלי חוץ מאוטומט. החלטנו על תקציב נמוך יותר.. והכיוון היה רכב משני (הרכב העיקרי יהיה גיפון בהמשך השנה כשייגמר הליסינג), אוטומטי, זריז (מאוד), ספג את נפילת הערך של השנים הראשונות, שמור מאוד. נזכרתי רכב שפורסם בפור…
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
שלום לכולם, לאחר שבמס' הזדמנויות בנכר נסעתי על טסלה, אני מתגעגע לרכב. לתחושה, למהירות, לחדשנות... מכיוון שאני לפני החלפת רכב, ואני לא רוצה סתם להתבאס על הרכב שאקנה (סופרב 280 כ"ס) ב-270,000 ש"ח אני רוצה לנסות למצא את האפשרות של ייבוא טסלה לארץ. מי עושה את זה? מה הדרישות? מה לקחת בחשבון? אני כמובן מדבר על דגם S גירסה 75D/100D. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הסמארטפון אנדרואיד שלי הוא ללא סים. האם אפשר לנווט בישראל ללא חיבור אינטרנט ובחינם? אם כן איזה אפליקציה מאפשרים זאת?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 812 צפיות
שלום, טס בקיץ עם המשפחה לחול, מתכנן לשכור רכב בקטוביץ ולנסוע לטייל בסלובקיה. אני מבקש המלצה לרכב שיתאים לזוג פלוס 3 ילדים, אחד על בוסטר. חשבתי על משהו ESTATE אבל לא חובה, יש רק 2 מזוודות + תיקים קטנים. רצוי שלא יעלה על 300$ לשבוע, שיהיה בטיחותי ומרווח מאחור. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת shha, -
מחר נצא לכבישי ישראל לפגישה ונהיגה ראשונה ביונדאי i30N, וכרגיל אנחנו מזמינים אתכם לשאול אותנו כל שאלה שתרצו עליה. נכון, על פניו נראה כאילו שאנחנו כבר יודעים עליה הכל מאין ספור השרשורים שפורסמו עליה, ובעיקר את המחיר שצפוי להיות 250,000 ש"ח, אבל זו מסורת, ומסורת לא שוברים. אז כל שאלה שיש לכם - זה המקום. רגע לפני שאתם קופצים, כן - תהיה ידנית
הודעה אחרונה מאת punz, -
אחרי שנים, אני "שובר שתיקה" ומשתף, למעשה לראשונה, בתהליך החלפת רכב. החלטתי לשתף אחרי שבשבועיים האחרונים נשאלתי "אין סוף" פעמים למה שוב אותו רכב. אז זהו שלא. כי חוץ מהשם אין כלום זהה בינו לבין הרכב המוחלף (למעט היבואן והסוכנות) , ותודה לאתרי הרכב שמאפשרים השוואות שונות כולל גם איבזור. רקע האישה רוצה רכב גבוה , ג'יפון, שיחליף את הספורטאז' EX 2 ליטר , 166 כ"ס, מנוע GDI , סוף שנת 2015, סוף הדגם הקודם. הסיבה , היא רוצה וויז מובנה ודיבורית BT שלא מתנתקת כל אימת שבא לה ושאר צרות שאני מנסה לפתור על ידי חיפוש שדרוג למערכת הזו במקום להחליף רכב. ויותר בפרוט, קצת ארוך, הכל החל בשנת 2008 . יום הולדת עגול לאישה והיא יוצאת למסע העצמה נשית - מלכת המדבר. הגברת חוזרת ו…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום הביטוח מסתיים ואני מתלבט אם לבטח (חובה ומקיף) בליברה. בהיבט הכספי הם נתנו את ההצעה הזולה ביותר ביחס למה שהפוליסה נותנת וזה מתוך 4 חברות שבדקתי. מצד שני אין נסיון איתם ואני לא יודע איך הם מתנהגים במקרה שצריכים אותם (כמה מהר משלמים תביעות, מה רמת השירות ברגע שצריך מוסך/גרר וכל זה). הם אמנם קיימים זמן קצר אבל אולי למישהו היה נסיון מעשי איתם (ממש מקרה ביטוח ולא רק ששילמת להם וקיבלתם קובץ PDF) ? תודה
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 802 צפיות
בעקבות אירועים אחרונים ראה הבנתי עד כמה חשובה מצלמת דרך טובה ואיכותית. הבעיה: אמנם יש לי מצלמת דרך, אבל נראה שיש לה מס בעיות: 1. הבעיה הכי משמעותית מבחינתי- המצלמה פשוט לא תמיד עובדת- אין כאן איזו סיבה מוגדרת פשוט מדי פעם אני יכול לשים לב שנסיעה שלמה לא צולמה כלל- יותר מזה שבועות שלמים שלא צולמו כלל- דבר נוסף תאונה שהייתי מעורב בה לא תועדה כלל. 2. המתקן של המצלמה לא מחזיק אותה בצורה יציבה- מה שזה גורם הוא שכאשר אני מאיץ המצלמה זזה אחורה ואז הצילום עובר בחלקו מטה, כאשר אני מעט המצלמה עולה קדימה- הבנתם את הרעיון. 3. מתקשר לנקודה 1 לפעמים אני שם לב לכך שהמצלמה לא מתפקדת-קרה לי היום, פשוט נתקעת תמונה על המצלמה והיא לא מגיבה לכלום- הפתרון הוא פשוט פשוט לכבות ולנתק מהמצ…
הודעה אחרונה מאת omricn, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 923 צפיות
אני מתחיל לשחק ברעיון להחליף את היונדאי הזקנה ברכב שטח משפחתי, שיהיה נוח ל-5 אנשים, לא צריך רכב שטח קשוח. שבילים ועוד קצת. לפני שאני חושב בכלל על מסגרת תקציב, מה ההבדלים באחזקה בין פאג'רו ודומיו, טנדרים 4X4 וטנדרים גדולים דוגמת הפורד F350 ודומיו. אני נוסע בממוצע 11000 ק"מ בשנה אז צריכת דלק לא תכריע את הכף. מבחינת אגרות רישוי ואחזקה שוטפת, מה ההבדלים? עדיין לא הכנסתי למשוואה רמות בטיחות ברכבים השונים. לפי מה שני מתחיל להבין, פאג'רו ולנד קרוזר יקרים להחריד בתור משומשים, אני חושב על רכב בין 6-8 שנים, לא רוצה משהו ישן יותר. רעיונות והארות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת yovavb, -
- 2 תגובות
- 971 צפיות
היי, רכשתי לפני כחודש טויטוה אוריס היברידית 04/2013. מספר שאלות 1. תאורה בעת נעילת הרכב - לאחר סיום נסיעה ונעילת של הרכב נשאר תאורת "חניה" כזאת (במצב בו השארתי את התאורה דרך הרגילה פתוחה ). האם תאורת החניה הזאת תכבה באופן אוטומטי או שחייבים להעביר את בורר תאורת הדרך למצב כבוי? 2. נעילת חלונות אוטמטיים - יכול להיות שרק חלון הנהג עולה בעת נעילת הרכב? שלושת החלונות האחרים לא ננעלים אוטומטי? 3. מצלמה קידמית - קיימת מצלמת רוורס מובנת ברכב. אני יודע שיש רכבים שיש מצלמה קידמית שפועלת באופן אוטמטי בנסיעה של 5 קמש נגיד. האם ניתן להוסיף לרכב? פרוצדורה מסובכת? 4. מה צריך לעשות בשביל להפיעל את הGPS המבונה ברכב? האם זה מערכת אנדרואיד שאפשר להתקין WAZE? שאנ…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אותה פלטפורמה, אותו מספר דלתות, אותם מנועים, אז מה בכל זאת ההבדל בין ה-A סדאן ל-CLA שנחתו היום בארץ (נו, חוץ מהמחיר. אל תהיו טמבלים). שאלנו, ואפילו קיבלנו תשובה עניינית מאוד.
הודעה אחרונה מאת zuzut5, -
-
- 1 תגובות
- 639 צפיות
יש למישהו מושג מה זה הרכיב הזה? צד שמאל מלפנים בתא המנוע. Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת carsgo, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
"כריות אוויר חיצוניות מגדילות את מעטפת ההגנה סביב כלי רכב ועשויות להפחית בכ-40% את עוצמת הפגיעה בנוסעים בעת תאונה בלתי נמנעת" מקור: https://www.thecar.co.il/zf-%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%90%D7%AA-%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94/ [video=youtube;sq-0bQ5lZws] מה אתם אומרים? יתפוס? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. אגב, וולו היציגה כבר כריות אויר חיצוניות להולכי רגל: לדעתי זהו צעד מבורך בהחלט והלוואי שזה יכנס לכל כלי הרכב וישפר את בטיחות המכוניות והולכי הרגל.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
אני מבין שאני יכול לפרוץ ולהתקין, אבל השאלה למה אין שם את האפליקציה מלכתחילה? יש איזושהי מניעה חוקית לזה? הולכים להוסיף אותה מתישהו?
הודעה אחרונה מאת Johnik, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
משהו שמאוד מבלבל אותי בנתוני ההספק של טויוטה קורולה היברידית החדשה. רשום שיש לה 2 מנועים: הראשון מנוע בנזין 98 כ"ס והשני מנוע חשמלי 71 כ"ס אבל איכשהו ההספק המשולב הוא 122 כ"ס, והשאלה שלי היא למה זה ? אם 2 המנועים עובדים ביחד אז זה לא אמור לייצר הספק משולב של החיבור של שניהם שיתן בעצם 169 כ"ס ?? אשמח אם מישהו שיודע יסביר לי את זה. תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
במוו M8 נחשפת
מאת פבל- 1 תגובות
- 859 צפיות
כתב רכב עני מחפש המלצות לפלטפורמת גיוס המונים ורעיונות לטקסט שובה נפש. כל עזרה תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 701 צפיות
שוקל לקנות רכב בקרוב, לאחר שלא היה לי כמה שנים טובות. בגלל המחסור בהיסטוריה של 3 שנים אחרונות, מחיר הביטוח ישחק תפקיד חשוב בבחירת האוטו. הייתי רגיל לבדוק פעם בוובי, אבל עכשיו הם התחילו לחייב מילוי פרטים מלאים, ולי אין כוונה שיתחילו לשגע בטלפון על כל אוטו שאבדוק. האם יש תחלופה אחרת באינטרנט, שמאפשרת לקבל הערכה למחירי ביטוח?
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
צריך להחליף רביעיית צמיגים לרכב 215/55/17. אני מעוניין במישלין פראמסי 4. מחפש מקום שאוכל לרכוש במחיר טוב,אודה על עזרתכם.
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 28 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3763316 טוב שנזכרו להעיף את הקרטון הזה באמת Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 50 תגובות
- 17.6 אלף צפיות
חברת Collection - שרות במכירה וקנייה של רכב משומש וחדש. שלום לכולם, כיף להיות פה בין אנשים שמבינים ואוהבים רכבים (גם אנחנו כאלה). אנחנו גאים להציג את עצמנו באתר המצוין הזה ונשמח לתת את השירות שלנו לכם או לחברים שלכם שזקוקים לו. מה אנחנו עושים? חברת collection עוזרת למי שמעוניין למכור או לרכוש רכב במינימום מאמץ ומקסימום בטחון. השירות שאנחנו מציעים הוא שירות של מכירת הרכב שלכם וקנייה חכמה של הרכב הבא שלכם. שניהם ביחד וכל אחד לחוד. מכירת הרכב שלכם כמה פעמים הייתם בסיטואציה הזו שרציתם להחליף את הרכב שלכם אבל רק בגלל שלא היה לכם כח להתעסק בכל מה שכרוך במכירה שלו ירדתם מהנושא? כמה פעמים הלכתם לפתרון הבזבזני של טרייד אין במחיר מגוחך אצל החברות השונות וקניתם ר…
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
אם קיבלתי את האוטו החדש עם מובילאיי, האם אני מחוייב לנסוע איתו כל הזמן? או שמותר לי להעיף אותו? תיאורטית, האם שוטר יכול לתת דוח על זה שמובילאיי מנותק? האם אני חייב לבוא איתו לטסט?
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
וולוו S60 החדשה בישראל 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
החל מ-249,000 ש"ח, ובלי אף גרסה שאפשר לכנות "בסיסית", וולוו S60 החדשה נוחתת בישראל.
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לא בטוח אם זה המקום לשאול אז אנא העבירו את האשכול למקום נכון אם לא. לאחרונה התחלתי להתעניין בלימודי הנדסאי רכב, או יותר נכון הנדסאי מכונות בהתמחות רכב, וניסיתי לחפש מה לומדים שם לעומק ולא מצאתי כלום פרט ללוח שעות עם שמות של מקצועות כמו "מתמטיקה א" או "תורת החומרים" שזה לא אומר לי יותר מידיי ובטח לא מעיד על רמת החומר והקושי. יש לציין שמתמטיקה אינה הצד החזק שלי בלשון המעטה, לצערי אף פעם לא מצאתי עניין רב בנושא והידע שלי מסתכם ב3 יחידות שלמדתי לפני שנים, וגם משם אני לא זוכר כלום, וזה מוביל לשאלות הבאות: 1. האם מישהו ברמת המתמטיקה שלי יסתדר בלימודים האלה? 2. האם כדאי לי ללכת על מסלול ערב של 3 שנים או מסלול בוקר של שנתיים? מסלול של שנתיים נשמע מ…
הודעה אחרונה מאת Michael_N, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אהלן, כיום נוסע על סופר מיני ישנה, ומחפש מחליפה מעניינת בתקציב של עד 40k. במהלך החיפושים ראיתי כמה דגמים עם מנועי דיזל, כמו סטפוויי או 208. אם השימוש שלי ברכב הוא ממוצע ומטה (10k בשנה), האם יש חיסרון לרכישת רכב דיזל מלבד הרעש? ובכלל, האם יש דברים ספציפיים שצריך לבדוק לפני רכישה של רכב דיזל בשונה מרכבי בנזין? ועוד דבר, האם לדעתכם בעתיד תהייה מגבלה/סנקצייה כלשהי נגד רכבי דיזל, כמו אגרה נוספת או איסור כניסה למרכזי ערים גדולות? ובכלל מה עתיד רכבי הדיזל כשרכבי הבנזין קרובים אליהם בחסכוניות שלהם? Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת super-man, -
-
שלום לכולם, אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי איזה דלימה. אז כך, אתמול דברתי עם בחור שפרסם הוט-האצ' ידנית שנת 2015 למכירה, ולבסוף כששאלתי לגבי המחיר הבחור ביקש 20K מעל המחירון יחסית ללוי יצחק. יחסית למחירון יד2, אז הוא מבקש סביב ה-10K יותר. מה דעתכם לגבי הדרישה הזאת? אני יודע שאין הרבה רכבים כאלה, אבל האם סכומים כאלה מוצדקים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת punz, -
לא מבין את זה, אני תמיד נוסע במהירות שהיא פחותה מה מקסימלית, ונהגים שסביבי נוסעים הרבה יותר ממני ובווודאות מעבר למהירות המותרת ועוקפים אותי , ככה שתאורתית אני בין היחידים שלא אמור לקבל קנס מהמצלמות מהירות (מין הסתם גם לא קיבלתי), אבל מה הולך עם כל שאר הנהגים, הרי לא הגיונו שכולם מקבלים קנסות ועוד יותר לא הגיוני שהם מקבלים וממשיכים לנסוע במהירות מופרזת...
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
- 2 תגובות
- 902 צפיות
מרשים מאד
הודעה אחרונה מאת Ozb, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני עתיד (כנראה) לרכוש את הרכב, מאוד מפריע לי שאין משענת יד, מצאתי ברשת (אפילו בארץ) משענת תואמת מקור של Armster, במקביל דיברתי עם מוסך יבואן שבירר בשבילי ואמר לי שקיים חלק כזה מקורי (הבחור מהמוסך אמר לי שאף פעם לא יצא לו לעבוד עם זה וזה מפתיע אותו שקיים אבל טוב לדעת), המחירים נעים סביב אותו מחיר 800-900 שקלים. למישהו יצא/מכיר מישהו שהתקין משענת יד ברכב הזה ויש לו נסיון עם כמה זה עמיד ואיך זה מחזיק?
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 6 אלף צפיות
הקורולה היא סוג של מותג, אבל האם הדור החדש מצליח גם ליצוק לתוכו תוכן או שהוא פשוט דואה על רוחות ההיסטוריה ולא מביא שום חידוש משמעותי?
הודעה אחרונה מאת ramos7626, -
-
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
רציתי לשתף במוצר שהזמנתי היום בשבילי ובשביל הסביבה הקרובה (עדיין לא קיבלתי אותו ולא בדקתי באופן אישי) מה שמיוחד בו הוא שבסיטואציות מסויימות הוא מסוגל להציל חיים - מאפשר לחתוך חגורת בטיחות על מנת לחלץ נוסע לאחר תאונה במקרה הצורך (שריפה למשל) וגם לנפץ חלון במקרה הצורך. זה תיאור לדוגמה שמצאתי ביוטיוב וזה הקישור ממנו הזמנתי (בגלל כמות הדירוגים) https://www.aliexpress.com/item/1PCS-Mini-Safety-Hammer-Car-Life-saving-Escape-Hammer-Window-Keychain-Car-Window-Broken-Emergency-Glass/33014922960.html?spm=2114.search0104.3.2.1a0038e42E6G9d&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_1…
הודעה אחרונה מאת חנוך111,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,804 אורחים (הצג רשימה מלאה)