רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
https://cars.walla.co.il/item/3242802
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
אחר צהריים טובים לכולם ושבת שלום, באחרונה החלטתי להיכנס למין פרויקט ברכב הנוכחי שלי (וגם הראשון), פולו 9N שנת 2003, בו החלטתי לשדרג עצמאית את רמת האבזור ברכב לרמה קצת יותר גבוהה (הנוכחית לא ממש מציעה הרבה). הדבר הראשון הוא כמובן, איך לא, קצת שיעורי בית. האם יש ברשות מישהו את המידע על גרסאות האבזור שהוצעו באותה שנה? לא הצלחתי למצוא מידע ברשת (בהתחשב בזה שהדגם מאוד פופולרי בעולם, זה הפתיע אותי). הצלחתי למצוא פיסת מידע שאולי תוכל לתת כיוון בעניין. אודה למי שיוכל לעזור לי ואף לפרט מה כל גרסה הציעה. גרסת האבזור הנוכחית ברכב שלי הינה Basic. (ברישיון)
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
"תחשוב פרימיום, יהיה פרימיום". היום במהלך השיטוטים ביוטיוב ראיתי סקירה ישראלית חדשה של אאודי A1 (כנראה מתוחת פנים) ואני חייב לומר שבסיום הסרטון עלה לי הפיוז. הסיבה לכך היא הזלזול בלקוחות, והסתמכות המותג בעיקר על הסמל שיושב מקדימה כדי למכור רכב שעלות דגם הבסיס הוא 150,000 ש"ח. יחידת ההינע סטנדרטית, איכות חומרים סטנדרטית, אבזור - מתחת לסטנדרטי, בהרבה. אז נכון, העיצוב מרהיב ויחידת המסכים בפנים הרכב מאוד מתקדמת ו... זהו. אין יותר כלום. אני לא מבין איך זה שכאשר משווקים רכב "פרימיום" היבואן מרשה להחסיר לעצמו פריטים שנחשבים לסטנדרט (וחלקם פחות) כמו: משענת יד, חיישני חניה אחוריים, מראות מתקפלות חשמלית, בקרת אקלים, מפתח חכם. זה בלי להזכיר את רשימת האבזור ה"פרימיו…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
ביי ביי אטראז': משרד הביטחון יוצא במכרז לאלפי רכבים https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3763316,00.html סוף סוף המפגע האסתטי הזה יתחיל להעלם מהכבישים, מקווה שיבחרו רכב שלפחות אפשר להסתכל עליו בלי להרגיש בחילה
הודעה אחרונה מאת Eddard, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
מכיוון שמדיניות האוצר מעדיפה בברור את הירוקים של השטרות ולא את הירוקים של איכות הסיבה , אני חושב שהרכבים ההיברידיים בסוף דרכם בארץ. מה דעתכם ? מה יהיה מנוע השנה של 2020 ? היבירדי ? טורבו ? דיזל ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני צריך לשכור רכב גדול ברומניה ומציעים לי רק פולקסווגן קראוול, שמונה נוסעים פלוס נהג. יש לי רשיון נהיגה רגיל של אחרי 2007, שמוגבל ל3.5 טון. אני מנסה לברר אם אני אוכל לנהוג על הרכב הזה מבחינת מגבלות הרישיון, ולא מצליח להגיע לתשובה ברורה. אשמח אם מישהו כאן שיודע בבירור אם זה בעייתי או לא. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני צריך לשכור רכב בארץ לתקופה של חודש, שבמהלכו אני אסע הרבה דרך כביש 6. באיזו חברה הכי טוב לשכור רכב והאם כדאי לעשות ביטוח נוסף? תודה
הודעה אחרונה מאת shai82, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
פיז׳ו חושפת את הדור השני של אחותה הקטנה של ה3008 ובדומה ל208 החדשה, היא תציע גרסה חשמלית מלאה ולא פלאג אין היבריד. ה2008 צמחה ב3 ס״מ ברוחב ו14 ס״מ באורך בדור החדש, מה שמקרב אותה למימדים של האחות הגדולה כשרק 15 ס״מ באורך מפרידים ביניהן עתה. עם בסיס גלגלים ארוך ב6 ס״מ מרווח הרגליים לנוסעים מאחור אמור להשתפר. גם תא המטען גדל ומציע עתה כ435 ליטר (בגרסאות הרגילות). בגזרת המנועים אין הפתעות ובדומה ל208 פיז׳ו יציעו את ה1.2 בנזין בהספקים של 100, 130 ו155 כ״ס, ומנוע דיזל 1.5 בהספקים של 100 ו130 כ״ס. החדשה המעניינת היא הגרסה החשמלית שתגיע עם יחידת הינע דומה ל208 החשמלית ותציע 136 כ״ס, וטווח נסיעה של כ310 ק״מ מוצהרים ולא מאוד מרשימים. ואם כבר הזכרנו את ה208 כלכך הרבה, אי…
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
רכישת חניה
מאת jambo7- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 942 צפיות
שלום בבניין שלנו יש 18 דיירים ו22 חניות . לפני כ20 שנים רוב הדיירים רכשו חניה ונשארו כמה חניות שלא שייכות לאף אחד. בינתיים הילדים שלי גדלו ונוסף למשפחה רכב נוסף . כעת אני רוצה לרכוש את אחת החניות . איך עושים את זה ?
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הלכתי ליד 2, מצאתי מודעה על חניה שממש קרובה לדירה שלי, כנראה מקורה, במחיר טיפה גבוה. מה עושים עכשיו? מה מקובל? קובעים לבוא לראות את החניה? מה בכלל בודקים? יש חוזה? איך נראה חוזה על חניה? יש צ'ק ביטחון? אשמח לשמוע מאנשים שמשכירים/שוכרים חניות פרטיות מה לעשות ולא לעשות. תודה רבה, זיו
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב, רציתי לדעת איזה מפגשי רכב קבועים יש, שניתן ללכת עם ילדים? תודה
הודעה אחרונה מאת natco, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 984 צפיות
היי, אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אבל, מעוניין בהמלצה לספורט מוטורי בלונדון. מעוניין לקחת רכב במסלול ייעודי בלונדון, אם מישהו מכיר\שמע\יכול להמליץ על מקום כזה, אשמח לשמוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בצילומים ממצלמת רכב כדי לבטל דוח על מעבר באור אדום (שלחלוטין לא היה לדעתי), מישהו יודע אולי? קראתי פה https://www.inn.co.il/News/News.aspx/401195 ש"במקרה של עבירות תנועה שונות תיעודה של מצלמת הרכב יכול ומשמש כראיה בבית המשפט לתעבורה" אבל כמה אנשים אמרו לי שזה בזבוז זמן ולא יתנו לי להגיש את זה כראיה, אז מה נכון? באיזה עבירות זה יכול לעבוד? וזה תלוי בסוג של המצלמה? ואם זה המצלמה שלי מול המצלמה שלהם, איך קובעים? יש כאן מישהו שהצליח ככה לבטל דוח?
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
hyundai i10 החדשה, שצפויה לצאת במחצית השניה של 2020, היא דור חדש ועיצוב חדש והיא נראית פשוט מדהים. אז מי שתיכנן לקנות יונדאי בשנה הקרובה, אני ממליץ לו בחום לחכות קצת : https://www.motor1.com/news/354363/hyundai-i10-spied-revealing-front/
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 654 צפיות
שלום חברים. מאוד מסקרן אותי לדעת, כשעושים תאונה חס ושלום, ובעת מימוש הביטוח עבור רכב שמותקנים בו אלמנטים לא חוקיים כגון צמיגים שלא במידה או לא בנתונים הנכונים (קוד מהירות/עומס/קוטר), חלונות שחורים, פנסי קסנון ותוספות כאלה ואחרות. האם חברת הביטוח יכולה/צפויה להתנער מרכב שכזה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
אז קיבלתי הודעה הזויה ממשרד הרישוי לשלם על רכב שמזמן הפך לפמוט ככל הנראה, השאלה מה עושים במקרה כזה? איפה אפשר למצוא מסמכים שהרכב מזמן לא בשימוש ופורק לחתיכות? ולמה המדינה מתעוררת אחרי כמעט עשור בפניות הזויות שכאלו? מה עושים?
הודעה אחרונה מאת korola, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
דלק מוטורס, יבואנית ב.מ.וו בישראל, משיקה היום את סדרה 3 החדשה (בנוסף לZ4, סדרה 7, וX7החדשות) שכרגע תשווק רק בגרסת הפלאג אין 330e. מערכת ההנעה ההיברידית החדשה משלבת בין מנוע 2.0 ליטר טורבו, בהספק של 184 כ״ס ו-29.5 קג״מ (בדומה לקודמת) לבין תיבת 8 הילוכים אוטומטית בתוכה מותקן כעת מנוע חשמלי חדש וחזק יותר בהספק של עד 109 כ״ס במצב XtraBoost כשנוהגים במצב Sport, מה שמביא את ההספק המשולב ל292 כ״ס. הביצועים השתפרו מעט עם 0-100 קמ״ש ב5.9 שניות, מהירות מרבית של 230 קמ״ש, וטווח נסיעה מרשים הרבה יותר של 56 ק״מ מוצהרים (37 בקודמת). בנוסף המערכת החדשה מציעה נסיעה חשמלית עד למהירות של 110 קמ"ש (80 בדור הקודם) במצב נסיעה משולב, ו140 קמ"ש במצב חשמלי מלא (כ120 בדגם היוצא) בהתאמה. …
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
בוקר טוב לכולם, הייתה לי תחושה שמישהו יחשוב על הרעיון הזה של הטלת מס נסועה. לא הגיוני שהמדינה תוותר על הפרה החולבת הזו. מה דעתכם? עדיין משתלם לקנות רכב חשמלי?. https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5443360,00.html
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בקצרה: הגעתי מרחוב שלבים ביפו ופניתי בתום לב ימינה לתוך נת"צ ברחוב אילת בתל אביב לכיוון מזרח - אני מאוד מודע וחד לעניין הזה של נת"צים. לא ראיתי האם היה סימון פניה צהוב על הכביש או על הרמזור אבל נדמה לי שלא. ( כי מאז הדוח הקודם כל סימון צהוב בכביש מדליק לי alarm בראש) כן היה שלט נת"צ ונתיב מסומן נת"צ ברחוב אילת אבל היה ניתן להבחין רק לאחר הפניה. יש לי סיכוי להנצל מאימת הדין או שזה אבוד ולהכין 500 שקל? אם זה עוזר או לא יש לציין שכבר קיבלתי דו"ח נתצ ברחוב קינג ג'ורג גם פה בתום לב.
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 34 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
לאחרונה התחילו אצלי הרהורים להשתדרג למשהו מעניין יותר מסופרמיני או משפחתית רגילה כשיגיע הזמן להחליף את הרכב. יש דבר אחד שמרתיע אותי יותר מהכל בעניין הזה (יותר מתקציב, ביטוח, אמינות, פרקטיות ושאר הגורמים שמונעים מישראלי ממוצע להתנייד באאודי או באלפא) - נושא החניה. בבניין שאני גר בו כרגע אין חניה, ואני חונה ברחוב. השכונה שאני גר בה גם... לא רמת אביב ג' בואו נגיד (למרות שהיא גם לא שכונת פשע נוראית, פשוט שכונה ענייה יותר מהממוצע). בגדול לא ראיתי רכבי יוקרה חונים בשכונה שלי בכלל (ראיתי אלפא 147 אבל זה רכב ישן ולכן הוא מטרה פחות "מפתה"), ויש לי חשש גדול להעמיד רכב מנקר עיניים, או לא נפוץ בכללי, בעיקר כזה שנראה כמו רכב חדש. הסיכון של משאית שתגלח את הרכב, שילדים יעברו …
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
כתבה שפורסמה אתמול ב TheCar ומעלה אצלי שאלות רבות לאו דווקא לגביי כלמוביל, אלא לגביי האופן שבו משרד התחבורה והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים מתייחסים לריקולים ברחבי העולם. האם יגיע יום ובו משרד התחבורה יתנהל כמו ה NHTSA האמריקני? https://www.thecar.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%9B%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9C-175000-%D7%A9%D7%97-%D7%9C%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A1%D7%A0%D7%98%D7%94-%D7%A4/?fbclid=IwAR2sWur_GQ9Xxa4jls70E2_mgeE0Sudn88JF-oy1k3U6AD0sVlZNc7KImgk ואני מצטט מסוף הכתבה למי שאין כוח לקרוא עד הסוף: " יחד עם זאת, לפי נתוני 'אור ירוק', כפי שצוטטו בתקשורת לפני כשנה, בכל שנה נשרפות בישרא…
הודעה אחרונה מאת banji man, -
אני במחשבה של החלפת רכב. היום, בניגוד לעבר, אני בקושי נוסע. רוב הזמן הרכב עומד בחנייה ונשרף בשמש הקופחת פה ובסופי שבוע אני נוסע למרכז 150 ק"מ לכל צד. למה לי להחזיק רכב בנזין?, למה להחזיק רכב בנזין עם המחיר של הבנזין בכלל?. אני מסתכל מיצובישי אאוטלנדר חשמלית, אבל זה דגם ממש ישן. רנו זואי חשמלית, אבל זה רכב קטן. יונדאי החשמלית (ברח לי הדגם) אבל נמוך מדי. מעבר לכך, אין רכבים חשמליים וזה ממש ממש מעצבן.
הודעה אחרונה מאת save, -
ברצוני לרכוש דרכם אוקטביה 1.5 אפס ק''מ. שאלתי האם ניתן לראות את הרכב לפני ביצוע רכישת השובר ונאמר לי שלא. האם זה לא סיכון לרכוש בצורה הזו? לא מדובר על רכב חדש מהיבואן אלא רכב ששהה סדר גודל שנה בנמל ולכן החשש לרכוש לפני שאני רואה הרכב. אודה לחוות דעת במידה ואחד מכם רכש דרכם. תודה,
הודעה אחרונה מאת korola, -
שלום לכולם, האם נסיעה עם אורות דולקים, בקיץ, באור יום, באופן יום יומי, מבזבזת יותר חשמל/ יותר דלק? שאלה אולי קצת דבילית אבל ממש אשמח לדעת. למשל אצלי ברכב יש תוספת בפנסים כשאני פונה ימינה או שמאלה נדלק פנס נוסף. תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום קניתי טויוטה יאריס 2018 בנזין ושמתי לב שהמסך של הרכב מיושן מאוד כלומר זמן התגובה איטי מאוד והטאץ ממש לא נוח ולא מתקדם כפי שיש ברכבים בשנת ייצור זו. שמתי לב שב I10 של יונדאי המסך פצצה ואין דילי והתא. ממש טוב ונוח. רציתי לשאול האם המסך שיש לי ברכב הוא מקורי של טויוטה? כי חלק מנציגי השירות של טויוטה אומרים שכן מקורי וחלק אומרים שהמסך הוא תוצרת הארץ של חברת גיל קר. בנוסף, נציגי השרות של טויוטה לא ידעו אפילו לתת לי את הדגם של המסך לצורך השוואה (מוזר). אם מישהו נוסף שם לב שהאנדרוייד והחומרה שיש לו בטויוטה 2018 מיושן מאוד אשמח לדעת איך פותרים את הבעיה כי זה לא הגיוני שהם לוקחים 100 אלף שקל תמורת מוצר שנוצר בשנת 2012 (מסך)
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
מצלמה לרכב
מאת omrip500- 2 תגובות
- 520 צפיות
היי, יש לי רכב מסוג פולקסווגן פולו שנת 2010 וחשבתי לרכוש לו מצלמה לתיעוד הנסיעה העניין הוא שאני חושש בקשר למצבר ולכן רציתי לשמוע את דעתכם בעניין אם המצלמה מחוברת למצת ועובדת כל הזמן, גם כשהרכב כבוי, היא תרוקן את המצבר ומן הסתם אני אהיה בבעיה, אם זה עניין של להדליק אותה בכל תחילת נסיעה ולכבות בסוף זה אפשרי אבל אם אשכח לכבות אותה גם יתרוקן המצבר. איך העניין עם המצלמה עובד? מהו הפיתרון? תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 703 צפיות
ערב טוב, רציתי לדעת בעידן של היום כמה משתלם לקנות רכב שליחויות?כמעט הכל היום זה משלוחים החל ממוצרי צריכה באינטרנט ועד אוכל. מהו הרכב המשתלם ביותר בדרגת רישיון הרגילה?וכמה אפשר להרוויח מהעניין בתור מישהו שמציע שירותי משלוחים כפרילנסר? תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יואב לקח למבחן את הגרסה ה'כמעט-הכי-בכירה' של ה-CLS והחליט שמכל הדברים, היא דווקא הכל.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני מוצא שם רק את האדם אנלימיטד, האם זה אומר שהפסיקו למכור כאן בארץ את גרסת הספורט?? חשבתי לקנות אותה https://www.opel.co.il/%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%99%D7%9D/49/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C-%D7%90%D7%93%D7%9D-UNLIMITED-1.4L/
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
לקראת התרחבות המשפחה: איך מושיבים 3 ילדים : בת 6, בן 3 ותינוקת? 1.האם הפתרון הוא רכב עם 3 מושבים נפרדים כמו c4 פיקאסו/רנו סניק? המטרה היא שכל ילד ישב במושב בטיחות וקטנה בסל קל. 2. האם זה בכלל ריאלי לשים שלשה מושבים ברכב, גם באחד עם 3 מושבים נפרדים? 3. האם יש מכוניות אחרות שבהן אפשר לעשות זאת? 4. במידה ולא ניתן לשים 3 מושבים, עד כמה בוסטר הוא פחות בטיחותי ממושב בגודל מלא בעל חגורות עצמאיות ? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,804 אורחים (הצג רשימה מלאה)