רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 826 צפיות
בין כמעט 770 אלף שקל לבין "יותר יקר מריינג' רובר", נוחת בישראל פורשה קאיין קופה הראשון לשמו, מגן הממלכה ומלך ראשוני האדם. ובאופן מפתיע, למרות העיצוב, בגזרת הפרקטיות יש לו יותר "משהו" מאשר לקאיין הרגיל. הייתי כותב מה זה ה"משהו" הזה, אבל אז לא תלחצו על הלינק. ואף אחד לא רוצה שזה יקרה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נסיעת עבודה שגרתית לאנגליה , מגיע לדוכן הרץ ומקבל את הרכב כי זה מה שנשאר ב 11 בלילה בשדה התעופה הקטן של ניוקאסל.... גיר ידני, מנוע ליטר בגירסאת איבזור ביינים, המזגן מכני , הכל עטוף בפלסטיק שחור , נראה בנוי טוב, לא שמעתי רישרושים, אבל הרכב כמעט חדש עם 2000 מייל בלבד על השעון. בעיה ראשונה, לא מצליח למצוא תנוחת נהיגה סבירה..., מסעד המושב קצר לי לרגלים, המושב עצמו קטן ולא נוח, בקיצור מגיע לפשרה אשר עלתה לי במעט כאבי גב, מתרגלים. הרכב אינו מרווח , במיוחד כאשר אני משווה אותו לארונה של בת הזוג שלי, נראה צפוף וקטן הרבה יותר, הגג קרוב לראש ופשוט אין תחושה של מרווח ונוחות. הנדסת אנוש טובה , הכל בדיוק איפה שאתה מצפה שיהיה , האיכות טובה יחסית, הפלסטיק השחור סביב בסיסי לא מ…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
הדרך הכי טובה לשמור על הדאשבורד בקיץ מפני חום ושמש?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום מה החוק אומר לגבי יציאה מחניה לרחוב חד סטרי ללא שילוט המורה על פניה שמאלה? במקום ישנם רק חיצים על הכביש! האם דין סימון על הכביש כדין תמרור?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
Clio 2017 igo
מאת Felony- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם מעוניין לדעת כמה ה igo הזה מעודכן ואם אין בעיה להשתמש בו בארץ (זה מה שבא עם הרנו עד שאחליף לאנדרואיד נורמאלי). תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מתכוון לבצע העברת בעלות ברכב שרשום על שם אם ובנה. הרכב יצא מסוכנות מאזדה כיד ראשונה על שמם, וברישיון הרכב רשום 0 בעלים קודמים. דיברתי עם משרד התחבורה ושם נאמר לי שברגע העברת הבעלות אני אהפוך ליד 3, ויהיה רשום 2 בעלים קודמים ברישיון (מספר הידיים כמספר השותפים על הרכב). אני חייב לציין שאני סקפטי לגבי היידע של הנציגה שדיברה איתי ולקח לה לברר לא מעט זמן את הדבר. מישהו יודע בוודאות מה יקרה בעת העברת הבעלות? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 846 צפיות
שלום רב, רכשתי לפני שבוע סוזוקי סוויפט 2011 ממגרש בבת ים, לקחתי את הרכב לבדיקה לפני קנייה-קומפיוטסט ראשלצ מערב . לאחר יום כשהגעתי למהירות 120 הרכב יצא מיציבות כל פעם שהיה מהמורה ממש קטנה על הכביש. הלכתי להחליף 2 צמיגים קדמיים ובנוסף ביצעתי כיוון פרונט לרכב. לאחר שדיברתי עם במוסך על התקלה של החוסר יציבות אמרו לי שזה כנראה הבולמים ברכב ושעלות החלפת הבולמים תעלה כ1400 שקל . האם זה משהו שמכון הבדיקה היה אמור לגלות, ? מצרף את הבדיקה.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- 0 תגובות
- 504 צפיות
היי האם אפשר להתקין עלוקה ברכב PlugIn? האם ניתן להתקין עלוקה במקביל לאיתורן (שירות לא פעיל) ? תודה
הודעה אחרונה מאת LiorTi, -
קניתי רכב חדש, לפני חודש, קיבלתי אותו לפני שבועיים וחצי, נסעתי עליו במשך 3 ימים, התחילו רעשים בגיר, אחרי 3 קילומטר(כביש מהיר) נדלקה נורת צ'ק אנג'ין. בקיצור רצו להחליף לי את הגיר, אמרתי לא ולא רכב חדש,. התחילו לבוא אלי בהצעות לפשרה, סיכמתי על 4 דברים, וכשהם שלחו לי את ההסכם, חשכו עיני, תתי סעיפים, שהופכים את החתימה, לכסת''ח משפיל, שיגרום לי לנזק כספי אדיר. שלחתי להם שאני דוחה את הפשרה שלהם, ניסחתי הסכם חדש, שמפרט כל סעיף וסעיף, והם היום בבוקר התקשרו אלי, ודחו, מלבד 3 סעיפים, הכל. בקיצור, מנסים לעשות ממני צחוק. עכשיו אני רוצה ללכת לכיוון של ביטול עיסקה+פיצוי. מה הפרוצדורה שאתם ממליצים לי לעשות? האם יש עו''ד שמתמחה בכזה ענין, של יבואניות רכ…
הודעה אחרונה מאת save, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם רישיון של אופנוע מתאים לאופנוע חשמלי כמו sun ron ebike
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, בבעלותי פיקנטו 2014, הבנתי שלא משתלם לבטח את הרכב בביטוח מקיף. האם במידה ואחליף את הרכב בעוד שנתיים - שלוש אאבד את הנחת היעדר התביעות? אם כן נראה שלא מאוד משתלם לי. אשמח לדעתכם. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 1 תגובות
- 827 צפיות
יש לי רישיון נהיגה לרכב פרטי קרוב ל10 שנים. הבנתי שאם אני רוצה להוציא רישיון לקטנוע אני פטור מתיאוריה ומחויב רק במבחן שליטה. האם אני נדרש לבצע בנוסף בדיקת ראייה? תודה
הודעה אחרונה מאת omerkot, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן, ניתקלתי בתמונה של ניסאן החדשה ברשת ופשוט הייתי חייב לפרסם. הדגם הוא - ניסאן סקייליין סדאן החדשה 2020 תמונות - סרטון הדגם ייצא כנראה ביפן ב2020 פרטים נוספים על המפרט - https://www.caradvice.com.au/775847/2020-nissan-skyline-revealed-japan/ הרכב הזה נראה כמו שילוב של ניסאן/אינפיניטי + מאזדה + במוו + ומסדס = פשוט מדהים. הרגשתי שהייתי חייב לשתף, אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
ילדים במושב קידמי
מאת zaf-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מתפרסם היום סירטון של ליהי גרינר שבו היא פותחת על שוטר שרשם לה דוח על דיבור בנייד. לא מתייחס לתוכן הדברים אלה לאותה ילדה שיושבת במושב לידה. נמוכה משמעותית מהחגורה שאמורה למנוע ממנה לעוף - הוא לא צעוף במקרה עצירה חזקה היא תחנק מהחגורה. ואילו תיפתח כרית אויר היא עשוייה למות מעצפ החבטה בפרצוף , או זעזוע מוח מסיבי לכל הפחות. החוק אומר = לא יושיבו ילד מתחת לגיל 14 שגובהו X . לו אני השוטר , הדוח היה על סיכון חיים. אגב , הסרטון הזה מאפשר עכשיו לשלוח לה דוח בנושא.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 2 תגובות
- 876 צפיות
שלום אני רוצה לקנות גגון לרכב שיתאים למוטות אורך שקיימים ברכב (פיגו 2008 שנת 2014) מחפש משהו שאפשר לחבר ולהסיר בקלות יחסית איפה קונים? איזה חברות/דגמים מומלצים? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 169 תגובות
- 33.1 אלף צפיות
בעבר, יתרונה היה גודל פח בתמורה לשקל, כלומר במחיר. אז, אולי היו לה אי אילו סיכויים. עכשיו המגמה התהפכה. 3 צילנדר, פחות כוח סוס, הספק נמוך יותר, כנ" ל גם המומנט. ואם זה לא מספיק, אז המחיר קופץ משמעותית, בלא פחות מ-3000 שקל. אינני מצליח להבין את ההיגיון ב-החזרת הייבוא של הרכב הזה. דאצ'יה מאמינה בידני ותשווק מכונית זולה במיוחד
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אז הוספנו למשפחה שברולט קרוז 2011 (1.6 124 כ"ס) במקום הפרטנר2010 1.4 שכבר התחילה להתיישן וצרפתייה ישנה זה לא מתכון להרבה זמן אז מה המחלות האפשריות שלה ממה יש להיזהר מה יש לשמור וממה בעיקר להנות ממנה? Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מדובר על מקרה של רכב בן 6 שנלקח לבדיקה לפני קניה במכון בדיקה אקראי, של רשת מכונים שפרוסה בצפון הארץ. נסעתי מהמרכז לצפון. בדקתי את הרכב לפני והכל היה נראה תקין,רכב מטופל בזמן, עם היסטוריה מלאה, עם 4 צמיגי מישלין, שמור מפנים ומבחוץ הבדיקה ערכה זמן רב ועשתה רושם של יסודית למדי. אם כי לקראת סוף הבדיקה הגיעה למשרד בחורה צעירה ,נחושה להוציא את היסטורית הבדיקה, התברר שבמקרה שלה רכשה רכב מסוחר ולא עלו על תאונה מאוד משמעותית וכעת היא מתקשה למכור את הרכב. עשתה תחושה לא טובה, אבל כבר שילמנו את הכמה מאות שקלים. לאחר שבועיים הכנסתי את הרכב לטיפול שנתי במוסך מורשה, ביקשתי שיעדכנו אותי אם ימצאו בעיה. מצאו שצריך להחליף תושבת מנוע אחת מתוך שלוש בעלות של 1,000 ש"ח.(כנראה…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, יש לנו פורד פוקוס 2003, ששירתה אותנו נאמנה שנים רבות. בשנה האחרונה היא נהייתה בור של כסף עם תקלות חוזרות ונשנות , וסוף סוף הצלחתי לשכנע את בעלי לשחרר אותה. אז עכשיו היא בעיקר תופסת מקום חניה ומחכה שנחליט מה לעשות איתה. אז מה עושים עם הרכב? איך אפשר לקבל עליו את מקסימום הכסף? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת m.l, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נוהג בספייסטאר, ולצערי ההגה מתכוונן רק לגובה. ניסיתי לשנות תנוחות, גובה מושב ומה לא, ולצערי לא מצליח למצוא תנוחה נוחה. יש רעיונות מה אפשר לעשות במצב כזה? למרות שמאוד מדגדג לי על סופרמיני עם מנוע טורבו, הוצאה של סביב ה-20 אלף אקסטרה, לא באה לי בטוב כרגע.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
אמ... ניסאן התחילו לשווק את האלטימה חדשה, וזה מרגש בערך כמו דוב קואלה עם נפילת סוכר.
הודעה אחרונה מאת borisYalzin, -
-
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
תחקיר עיתונאי של Detroit Free Press חושף כי היצרנית ידעה על כשלי הגיר, אך המשיכה למכור אותו בדגמי הפיאסטה והפוקוס. העניין הובא בפני הנהלת החברה ע"י מהנדסים ועורכי דין, אך זו בחרה להתעלם מהתקלות, חלק מהן - כמו האצה פתאומית - אף מהוות סיכון בטיחותי. באוסטרליה, שילמה החברה 7 מליון דולר (ארה"ב) לאחר שהואשמה ביחס קלוקל ללקוחות שהתלוננו על הגיר. להמשך קריאה: כאן וכאן
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 3 תגובות
- 779 צפיות
יש לי רכב ישן שהורדתי מהכביש היום בבוקר דרך משרד הרישוי. אני רוצה למסור אותה בלי מפתחות. הגרר הראשון שפניתי אמר בלי מפתחות אני לא מגיע. אני גם לא מתכוון לתת שום מסמך מזהה לרכב ( את המספר) יש גרר מראשון לציון שמישהו יכול להמליץ עליו שיקח את האוטו בלי מפתחות ? הכוונה כמובן שיקנה במחיר סמלי לפירוק. המחיר פחות קריטי. מה ״הנוהל״ במקרה כזה ? נותנים מפתח לרכב שהולך לפירוק ? תודה
הודעה אחרונה מאת bogingxnow, -
אתם לא באמת צריכים משפט שנון ומתחכם כדי ללחוץ על הלינק, נכון? מבחן מלא ראשון של itaysamurai, אז תהיו עדינים
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן לקראת סוף החודש אני טס לאוקראינה, נוחת בקייב ומשם נוסע כ 3 וחצי שעות לאומן. חשבתי להשכיר רכב ולהנות קצת מהכבישים. מישהו מכיר? חברה מומלצת? האם מומלץ בכלל? הבנתי שהכבישים קצת משובשים, עד איזה רמה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Legend, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, מבקש לדעת איך זה הולך, הרי בעת הקניה אמרו לנו כולל הכל "על הכביש" עכשיו לאחר כמעט שנה, אשתי נכנסה לאתר של משרד הרישוי בכדי לשלם עבור החידוש, אבל נראה לנו יקר... כ 2400 ש"ח לחידוש רשיון, הגיוני? כי ברכב הקודם שילמנו חצי. הרכב הקודם ניסאן אלמרה 2006 הרכב הנוכחי סובארו פורסטר 2018 יכול להיות שכיבלנו חייוב כפול? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 29 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
מצד אחד לא דגם פשוט (בגלל הבטיחות) מצד שני לא יותר מידי יקר (כי זה משמש עד לגיל חצי שנה) חוץ מפג-פרגו
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
- 5 תגובות
- 975 צפיות
יש חשש שיגנבו דבר כזה או כבר לא מתעסקים בזה? ראיתי שיש גם מצלמות יקרות 130$. יש היתרון למצלמה כשעובדים על הרכב. אם עובד יקח לסיבוב כמו שפרסמו פה לא פעם. מצד שני אם יחליטו להעלים את המצלמה איך מוכיחים שהרכב נכנס עם מצלמה בהנחה ומדובר על מצלמה יקרה?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הי, יש לי פיג'ו 508 שנת 2013. אני לא מצליח למכור אותה (המנוע הידוע THP156 התקלקל סופית וצריך מנוע חדש). הפתרון היחידי זה שסוחר רכבים לפירוק יקנה אותה. איך מעבירים בעלות במקרה זה? או יותר נכון, איך אני משתחרר מלהיות הבעלים של הרכב? בגלל שהרכב חדש יחסית (2013) אז אני לא יכול להביא אותו לגריטה. תודה,
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בתור אחד שנסע הרבה על סיאט וסקודה (לא גרסאות קופרה/vrs) ולא נסע באודי, מעניין אותי לדעת עד כמה אודי עדיפה ומצדיקה את המחיר הגבוה שלה לעומת האחיות העממיות בקבוצת vag. לא אשקר, הפרמיום קורץ, אך האם פערי הרמות ניכרים? אני מדבר על גרסאות שהן מקבילות בעלי נפח מנוע וקצת גימור דומות.
הודעה אחרונה מאת diller, -
-
מי מחובר 17 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,413 אורחים (הצג רשימה מלאה)