רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
פלוס 1 או מינוס 1?
הודעה אחרונה מאת TDI, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 792 צפיות
האם אפשר באופן עצמי לקחת את הרכב למפעל ברזל ( לצורך העניים קרית הפלדה לייד עכו ) ומה בערך מחירון לקילו ברזל נכון לשנה ? והאם יש פורצדורה מסויימת לתהליך תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
חשבתי להחליף רפידות מחר ללאון, הבעיה שזה יום שישי ולא קבעתי תור באף מוסך. אני מעוניין ברפידות מקוריות בלבד כרגע. מישהו מכיר מוסך מורשה שיכול לבצע מחר ?
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
יותר לשם הסקרנות. נקח לדוג' את השברולט ספארק (1.4) בזכות הגיר הרציף בשיוט אפשר להגיע איתה למספרים יחסית יפים של 1/16.5 ב-110 קמ"ש. ובתנאים מסויימים אפשר להגיע גם לאיזור ה 1/18 ק"מ לליטר. ומה שדופק את הסיפור ומונע מהרכב מלהיות באמת חסכוני הוא הנסיעה העירונית האיטית, עצירות מרובות ופקקים. כך שהצריכה המשולבת הממוצעת יורדת לאיזור ה- 1/13/14 בסוף. ב-107 המצב היה מעט יותר טוב אך עדיין הנסיעות העירוניות והפקקים פגעו בצריכת הדלק. יש רכב שאינו היברידי, שנותן צריכת דלק טובה של 1/15 ק"מ לליטר ומעלה בתוך סביבה עירונית עם עצירות מרובות ופקקים? ישר עולה לי לראש הספייסטאר אבל אני מניח שגם שם הסיפור דומה.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום! יש לי סקודה 2.0 חדשה ורציתי לברר אם יש אפשרות לעשות עידכון תוכנה. נישיתי לברר אם כמה מוסכים והבנתי שעדיין לא מכירים את המנוע הזה חלק אפילו ביקשו רשיון רכב כי לא האמינו שיש מנוע 2.0 190 hp יש מישהוא שיכול להמליץ על מוסך מקצועי? האם יש פה מישהוא את הרכב הנייל אם תוכנה? תודה!
הודעה אחרונה מאת -VAG-, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, שמעתי באחת הסקירות מיולי שנה שעברה, שרק בקארוק ברמת exclusive, בקרת השיוט האדפטיבית תומכת בזחילה בפקקים, בשאר הרמות זה בקרת שיוט אדפטיבית ''רגילה''. האם נכון לדגם המוכחי 2019? תודה.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי, הבנתי שיש פספוסים במשרד התחבורה לגבי רישיונות רכב בסעיף ''גג נפתח''. מישהו יודע איך מוגדר 'גג נפתח''? חלון פנורמי מן הסתם לא נחשב גג נפתח. סאנרוף הבנתי כן נחשב. אבל ברכבי קבריולט יש רישום של גג נפתח?
הודעה אחרונה מאת Dotan911, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, לאחר חיפוש קצרצר בפורום לא הצלחתי למצוא מה שרציתי ואשמח לעזרתכם, בספטמבר אהיה בברלין למשך ארבעה ימים ורציתי להזמין לרכב זוג שטיחים קדמיים מקוריים (Seat Ibiza 2010 3 דלתות לא ברור לי אם זה משנה), לפי מה שהבנתי מקובל להזמין מהחנות למלון, מישהו עשה משהו דומה בעבר? יש חנות שיכול להמליץ? האם אני צריך לשלם על כך למלון? מצאתי שני אתרים, הראשון נראה שמוכר שטיחים של חברות חלופיות? והשני נראה לי על פניו בסדר אבל אף פעם לא הזמנתי דרכו. https://www.autodoc.de/autoteile/fussmatten-12792/seat/ibiza/ibiza-v-6j5-6p5/31112-1-6?sort_supplier%5B%5D=rezaw-plast https://www.tuning-art.com/en/floor-mats/search/ibiza-403/seat-220/?aoff=s&categoriesListItemsPerPage=60
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני מבין שמשלמים סכום בתחילת התקופה וגם תשלום חודשי. מה קורה בסוף התקופה?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו יודע מתי מאזדה 3 החדשה (צורה חדשה) צפויה להגיע לישראל? לפי מה שקראתי לפני מספר חודשים אמרו שלקראת סוף רבעון שלישי של השנה. האם מישהו שמע ויכול לאשש/להפריך זאת? בנוסף אשמח לדעת לגבי מפרט הדגמים שיגיעו ומחירם. תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לאחר שהגישה דו"חות כספיים לרבע הראשון של שנת 2019, ניסן הודיעה כי תקצץ ב12,500 משרות גלובאלית. זאת לאחר שהרווח הנקי צנח ב95%, מ- 115.8 מיליארד ין (1.6 מיליארד דולר) ל-6.4 מיליארד ין (59.8 מיליון דולר). הצניחה מגיעה לאחר סקנדל גוסן, המנכ"ל לשעבר, שהואשם בהעלמות מס; ניצול נכסי החברה ופעילות מאינטרסים שאינם עולים עם מטרות החברה. בנוסף, מיוחסת הצניחה להתמקדות של ניסן במכירות לציי רכב וחברות ליסינג (אהמ אהמ...) דבר שפגע קשות במותג הרכב. לקריאה נוספת: מצגת עם כל התכלס הכתבה המקורית באתר TFL
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
היי, אני מעוניין לרכוש מיני קופר. יש 2 אפשרויות: 1. מיני קופר 1.5 עם 7 הילוכים (המנוע החדש). 2. מיני קופר 2.0 עם 6 הילוכים (המנוע הקודם). רציתי להבין מה ההבדלים בין 6 ל-7 הילוכים וכמה ההבדל הוא מהותי. כמו כן ב1.5 אין הילוך ספורט, רציתי להבין מה החשיבות שלו. חשוב לי לציין שעל ה1.5 נסעתי בנסיעת מבחן ונהניתי מהרכב. שניי הרכבים הם אוטומט. תודה.
הודעה אחרונה מאת Dalinda, -
האמת את הטיול הזה עשינו לפני כמה שנים. בעקבות הפוסט שעלה פה על נהיגה באוקראינה נזכרתי בזה... ישבנו וחשבנו על טיול לאו קוסט ל 3 ימים, היינו כבר בכל היעדים הרגילים כמו קפריסין, רודוס, צ'כיה, רומניה, בולגריה וכו'. טוב נו, נוסעים לכפר נידח באוקראינה. מקום שנראה כאילו לא התקדם ב 50 השנים האחרונות וציביליזציה לא הגיעה אליו. אבל משהו אחד כן התקדם בו, יש אירוח כפרי. רק בית אחד בכל הכפר. דיברנו עם בעלת הבית, הזמנו, נסענו. שדה תעופה בינלאומי בקייב. כמה ימים לפני הזמנתי דרך אתר יורופקאר רכב משפחתי ל 3 ימים. ניגש לדלפק... מה אני הולך לקבל? לאדה? איזה רכב ישן עם מיליון ק"מ? הנציג בדלפק ביקש לראות רישיון נהיגה בינלאומי. זו הפעם הראשונה והיחידה בנתיים בה נתבקשת…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי באתי לשלם את האגרה לטסט השנתי באתר של משרד התחבורה ופתאום משהו לא נראה לי הגיוני בסכום- 1,425 ש"ח יש לי פיג'ו 308 שנת 2011 ששייכת לפי הרישיון לקבוצה 1. הסתכלתי בטבלה של משרד התחבורה וגם אחרי הוספת אגרת השידור, זה עדיין לא יוצא הגיוני- https://www.gov.il/he/Departments/Guides/vehicles_licences?chapterIndex=12 התקשרתי למוקד של משרד התחבורה והם אמרו שהם לא יודעים לענות על דברים כאלה ואני חייב לגשת למשרד הרישוי. למישהו יש מושג איך הם הגיעו מ-988 ש"ח (824 + 164 שידור) ל-1,425? יש איזה מרכיב תשלום שפספסתי?
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
בסוף ספטמבר אני טס ל3 שבועות ליפן ורציתי לשלב קצת חוויות מוטוריות. מחפש לשכור רכב ספורט ליומים. באיזה איזור הכי כדי? אולי ללכת למפגשים של מכוניות משופרות יכול להיות מעניין. מוזיאונים וכו אשמח להמלצות ממי שהיה
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האלן חברים אני מחפש את המתקן האידיאלי למי שלא אוהב שהפלאפון תקוע לי בשדה הראיה. את ARKON אני דווקא מכיר(לא מהתנסות) כחברה עם מוצרי איכות! מה דעתכם על התצורה הזו? אשמח לשמוע את דעתכם. תודה
הודעה אחרונה מאת shabydog, -
לאור כמות שרשורי הסיכום שמפורסמים לאחרונה וקצת זמן פנוי שנוצר לי , אני מנצל את הבמה כדי לסכם בקצרה ככל האפשר את תקופת הבעלות על הרכב. הרכב: GTI MK6 Premium edition (פרימיום = ריפודי עור, פנסי בי-קסנון מקוריים, ג'נט 18 מקורי, מושבים עם כיוונון חשמלי וחימום פנימי, בקרת שיוט) גיר DSG -6 מנוע : 2.0TSI 210HP שנת 2010 . (התמונות יומיים לפני המכירה) הרכב נרכש בתאריך 30.5.2014 בדיוק 4 שנים לאחר שעלה על הכביש . עם 47,000 על הספידומטר אחרי טיפול וטסט. (סיפור הרכישה ושכנוע בחור שנתקלתי בו ברחוב למכור לי את הרכב - זה כבר סיפור להזדמנות אחרת) מאחר ועלויות התחזוקה עצמן מפורטות בשרשור אחר , לא אציין סכומים ואסקור עניינית את הדברים שטופלו ברכב במהלך הבעלות.…
הודעה אחרונה מאת -מוטי-, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא, זו לא גרסת 5 דלתות. זו נקראת (באופן מפתיע...) "אאודי Q3". זו גרסת קופה. מה דעתכם עליו, תוספת מבורכת למשפחה או הדרך הכי פחות יצירתית לעשות עוד כסף? ואם אנחנו כבר פה, אילו דרכים יצירתיות עוד פחות לעשות כסף אתם מכירים (בעולם הרכב כמובן. לא "עוד 10,000 שקל בשעת עבודה אחת בשבוע מהבית")?
הודעה אחרונה מאת David17, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחר שנתיים וחודשיים החלטנו להפרד ולעבור לרכב הבא, אז לטובת אלו שעדיין מחפשים מידע בפורום סיכום קצר. ... האמת אין הרבה מה לכתוב, רכב משעמם, מרווח למדי ואמין. טיפולים לפי הספר פעם ב15K, הוחלף סט צמיגים אחד, מגבים גם סט, היו 2 תאונות יחסית קלות ברכב שתוקנו. צבע הגריל הקידמי – התקלף לבד אחרי שנה... המזגן היה מצויין מקרר היטב גם בימים חמים מאוד. בכללי הרגשתי בסוף שהרכב התעייף מנוע מרעיש יותר,לפעמים קצת מגמגם בהתחלת נסיעה (אולי טיפול היה עוזר), ובהאצה חזקה הורגשה השהייה משמעותית (שניה +) לפני קבלת כוח (לא היה כשהרכב היה חדש). הטוב: צריכת דלק מצויינת (גם עם 2 נהגים חדשים ללא הגבלת דלק) בממוצע 1/18.5, והיו נסיעות של 1/23. סוחבת לא רע בכלל, משייטת היטב גם במה…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 971 צפיות
היי, אני נוהג ברכב ישן עם שווי שוק זול מאוד (אני מניח מחירון בפועל באזור ה 7-8 גג). מה קורה במידה ונניח נכנס בי רכב מאחור (לא משנה איפה, אני מתכוון שהרכב שני אשם) וגורם נזק שעולה על X כש X זה "סכום הטוטאל לוסט" שמוגדר אני מניח איפשהו (האם X מוגדר איפשהו באחוזים? והאם X קבוע לגבי כל רכב בכל עלות שהיא?) ז"א, האם במצב כזה שהרכב שלי שווה 7-8 חוטף נזק שתיקונו נניח 7-8K, חברת הביטוח של הצד האשם יכולה פשוט להחליט לשלם לי 7-8K ולסגור ענין? או שהם חייבים לתקן את הנזק? במילים אחרות האם יש לי (לצד הניזוק) Say בענין ואני יכול לעמוד על כך שיתקנו לי את הרכב, או שהכל מסתכם בעלות כספית ויכולים לשחרר אותי לשלום?
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז אחרי שבועיים של חרישת הארץ ושריפת ימים וכסף על סוחרים שקרנים ובדיקות, החלטתי לקנות מחברה נורמלית שתפתח בפני הכל בצורה ברורה ולא תסתיר כלום. מצאתי מודעה של רכב ביד שניה, עם נתונים סבירים ומחיר סביר. המספר במודעה קישר אותי עם המוקד של סוזוקי. במוקד נאמר שאכן הרכב רלוונטי אך לא יוכלו למסור לי פרטים אודותיו כיוון שהם רק מוקד והרכב לא אצלם. אין להם גישה לפרטים שלו ואצטרך להגיע פיזית לסניף מכירה שלהם. כאשר הסברתי שהסניף הכי קרוב אלי הוא במרחק של כמעט שעה נסיעה, הואיל הנציג בטובו ויצר קשר עם הסניף המחזיק ברכב. לאחר מספר דקות של המתנה עדכן אותי הנציג שלדברי הסניף המחזיק ברכב הוא במצב מעולה מטופל במורשה ללא תאונות וללא הפתעות, המחיר עוד גמיש ושאני מוזמן להגיע לקנות. שאין לי מה …
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 5 אלף צפיות
היי יש לי סוזוקי ספלאש. בנסיעה ב-100 קמ"ש הסלד על 2800. אוקיי, זה מנוע 1.3.... אי אפשר לצפות לאחר והוא גם לא צועק. השאלה אם זה בריא למנוע לנסוע לדוגמא על 120 שהסלד יהיה כבר 3200(הערכה)? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אתמול נסעתי בכביש ליד אזור והוויז התריעה לי על מצלמת מהירות , לא זוכר את המהירות המדוייקת שלי אבל זוכר שהייתי במהירות סבירה , הייתי מאוד עייף ואני זוכר שראיתי דרך המראה האחורית אור מהבהב אבל לא מספיק חזק כדי לסנוור אותי או משו כזה אתם חושבים שקיבלתי דוח ? או שאם זה היה מצלם אותי זה היה ממש מסנוור אותי
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתלבטת לגבי הרכב שאני רוצה לקנות ואולי תוכלו לייעץ לי: 1. קראתי בכתבה שבקישור על המסלול של ליסינג פרטי וזה נראה מסלול טוב, השאלה היא כמה זה יוצא יותר יקר מלקנות רכב ולקחת הלוואה בשבילו? באיזה מצב זה משתלם לקחת את המסלול הזה? ואיזה רכבים מוכרים במסגרת הזאת, רק רכבים מליסינג או גם מפרטיים? ומה זה אומר מבחינת הבעלות על הרכב בתקופת הליסינג? ממה שאני מבינה בכתבה הזאת, הבעלות היא של החברה, אני צודקת? מה המשמעות של זה מבחינתי? 2. ולגבי הדגם - יש לי עכשיו פז'ו 306 שאני מאוד אוהבת, אבל אני יודעת שהתיקונים שלה יחסית יקרים בהשוואה לרכבים אחרים, יכול להיות שבדגמים החדשים יותר זה כבר לא ככה? ובגדול, כדאי לוותר על הצרפתיות וללכת על יפנית או קוריאנית זולה יותר? התיקונים שלהן בא…
הודעה אחרונה מאת michael12345, -
-
- 1 תגובות
- 522 צפיות
הי, ברשותי הסופ"ש ג'יפ עם הילוך כוח ומיגון תחתון (אך ללא הגבהה), יש לי ניסיון מועט בנהיגת שטח. מחפש מסלול קל ליד ירושלים. בגלל שקיץ אז שלא יהיה המצב השכיח של שביל שמוקף בחומות גבוהות של קוצים שמפריעות לראות את המשך השביל. תודה,
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
- 6 עוקבים
- 28 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
הי, חבר קיבל רכב חדש מהניילון מסוג הונדה ונדהם לגלות שאין גלגל רזרבי, רק ערכת ניפוח. אפילו לא היה גלגל קטן , כלום. האם זה נוהל חדש בחברות הרכבים שלנו? יום טוב
הודעה אחרונה מאת renaultfreek, -
יבואנים מקבילים
מאת SHL-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
גם לאחר חיפושים רבים ברשת, נדמה כי ישנם בסה"כ שניים-שלושה יבואנים מקבילים בארץ. שלושתם מייבאים טויוטה... ישנן אלטרנטיבות יבוא-מקביל רק לטויוטה או שמישהו מכיר נוספים? תודה (-:
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
בשנה האחרונה הוספתי כמה צעצועים ושכללתי את מלאכת התיעוד העצמי מעבר לסתם צילום רגיל וחשבתי לחלוק פה כמה סרטונים מימי מסלול שונים בהם השתתפתי (בספורט המוטורי המועט שיש לנו ). Disclaimer: כמובן שאין כל קשר בין הנתונים בסרטונים למציאות, הוידאו בכלל ערוך קשות ומואץ, המקומות פיקטיביים וקיימים רק ביקום מקביל באזור קפריסין, הרכב זה אנימציית CGI, הנהג זה AI מ-project cars ובסרטונים בכלל נתקלתי בשיטוטי ברשת ואין לי מושג מה מקורם נתחיל בסרטון הכי עדכני מיום מסלול שארגנו לקבוצת המגאנים שבוע שעבר בדלתון: הקפה נחמדה של ערד: [video=youtube;UuNn-l56LWY] מגבלת סרטונים, נמשיך בהודעה הבאה...
הודעה אחרונה מאת NMP, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 850 צפיות
קרוב משפחה, מכר רכב לפירוק ולא הוריד אותו מהכביש. אחרי כמה שנים קיבל חוב של 4,000₪ כי לא שולמה אגרה כמה שנים. הוא הוריד אותו מהכביש ברגע שקיבל את החוב וחיכה לראות מה קורה... כי מכל מיני אנשים שמענו שכשמורידים מהכביש אז החוב נמחק. עכשיו קיבל שוב תזכורת. יש דרך למחוק את החוב? עשה טעות, נכון. אבל זה אפילו יותר ממה שהרכב נמכר, הזוי...
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
הבן שלי הוא נהג חדש וצעיר וגם חייל שנמצא לכל היותר 2 סופי שבוע קצרים בחודש בבית. אנחנו משתמשים בביטוח עם בנק קילומטרים. כלומר, הוא מפעיל את הביטוח דרך אפליקציה לפני תחילת הנהיגה. לנו יש עותק של האפליקציה שבו אנחנו יכולים לעקוב אחרי הפעלת הביטוח. כמה פעמים אחרי ההפעלה האפליקציה המרוחקת הראתה את הביטוח כלא מופעל. אני חוששת שהעידכון של הפעלת הביטוח בעייתי ושאם יהיה מקרה שידרוש תביעה מהביטוח יהיה ויכוח על השאלה אם הביטוח הופעל. אשמח לשמוע על ניסיון עם ביטוח כזה וגם אם יש אופציות טובות אחרות לביטוח לחייל.
הודעה אחרונה מאת dalet11,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,804 אורחים (הצג רשימה מלאה)