רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
סתם יצא לי לחשוב על זה, חוץ מאנשים עם כל מיני טנדרים מובילים וכד' אני בכלל לא בטוח שהאדם הממוצע חושב על זה או מתעסק עם זה. באופן נדיר ביותר יוצא לי לנסוע יותר משני אנשים ברכב, אבל שאני חושב על זה אם אני נוסע עם 4-5 מבוגרים ברכב שכל אחד שוקל בסביבות ה 80 קילו אז כבר אני עובר את המשקל המותר המירבי (בסביבות ה- 300 קילו ). אני מניח שברכבים מקטגוריית הסופר מיני ובמשפחתיות המשקל המותר גבוה יותר.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- 1 תגובות
- 946 צפיות
בעקבות התאונה בכפ"ס אור ליום שישי, עלתה בי תהיה: נראה שבשנים האחרונות הרבה תאונות קשות מסתיימות בשריפת הרכב. האם התחושה נכונה שיותר מכוניות נשרפות? בנוסף,השריפה מהירה מאד - האם מכוניות מודרניות לא אמורות להתמודד עם האש (חומרים מעכבי בעירה\לא נשרפים וכו') ? בתאונה הזו הרכב נדלק כמעט מייד ונשרף תוך דקות בודדות.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
מדובר על קרואטיה, רציתי לראות אם אפשר לשכור משהו קצת יותר מעניין והרכב המובטח היחיד שראיתי היה בסיקסט - מיני קופר S קבריולט. אז אומנם אמור להיות חם מאוד אבל גם ראיתי אילו כבישי נוף יש בקרואטיה ומאמין שיהיה כיף לפתוח קצת את הגג ולשייט. הבעיה היא שזה לא רכב גדול, והגג המתקפל בטח לוקח עוד מקום מהמטען. האם שני אנשים עם שתי מזוודות (נסיעה של קצת פחות משבועיים) ותיקים ייכנסו במיני קופר? או שעדיף לזלוג לכיוון פול סייזים אם בא לי משהו טיפה יותר שונה ממה שיוצא לי לנהוג עליו בארץ?
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שבת שלום חברים יקרים, בקרוב מגיעה החופשה המיוחלת לצפון איטליה עם בת הזוג ושניים מחבריי. הטיול יימשך כשבועיים מה שמצריך מאיתנו לשכור רכב בכדי שנוכל לטייל בין הערים. כמובן שכיאה לאחד שחולק עמכם את האהבה לעולם המוטורי חשבתי על לשכור מכונית מגניבה אך מספר סייגים עומדים לפניי ואשמח לעזרה מכם: * הרבה אומרים לי שישנן מצלמות מהירות בכל איזור ואיזור וכי האכיפה שם היא גבוהה מכאן וכי חריגה מהקמ״ש הראשון יגרור דוחות. ממש אמרו לי להתכונן לכמות דוחות. האם הדבר נכון? יש מה לחשוש או שמא האכיפה היא פחות גרועה משתיארתי? * אני עדיין תוהה באשר להשכרת רכב אחד עבור כולנו או שמא נשכור שני רכבים שישמשו אותי ואת בת הזוג שלי ואת שניים מחבריי (שהם גם זוג- חבר טוב שלי ובת זוגו…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שמתי עין על מרצדס CLA המחירון הוא סביב ה 250,000 רציתי לדעת האם יש שם הנחות כלשהן?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- 0 תגובות
- 542 צפיות
איפה ניתן למצוא גגון לדגם הזה? מעדיף חנות באזור הצפון - גליל.
הודעה אחרונה מאת שי עוגן, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 711 צפיות
האם מישהו יודע בוודאות האם דאונפייפ עם ממיר ספורטיבי 200 תאים עובר טסט גזים שנתי?
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
את הבוקר התחלתי עם בעיה טכנית שלא צפיתי, הקליאו נכנסה לטיפול ואני הייתי אמור לצאת לסאשין פגישות עם קולגה שלא הגיע - חיפשתי רכב חברה שאוכל להשאיל לטובת יום הפגישות ולאחר מאמץ מצאתי אחד - קורולה הייבריד 2019 חדשה חדשה(300 קילומטר על השעון). אז נקודות שמצאתי על הרכב בתקופה הקצרה שהייתי איתו(נסעתי לבד איתו בלי מטען לצערי, כך שאין מידע על מה קורה מאחור)ועשינו ביחד באיזור ה60 קילומטר: - המנוע-גיר לא רעים בכלל, מגיבים דיי מהר ובלי השהיות - אני זוכר את הראב4 הייבריד דור קודם שהיה איום ונורא ובקורולה הרגיש שהיחידת הינע עובדות משמעותית יותר טוב ומעודן ממנו. - ההיגוי עם מלא שטח מת(אבל ממש המון ממנו) ולא מתקשר בשום צורה שהיא - גם העור עליו לא כ"כ נוח. - אנדברקס חשמלי עם…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
מיצובישי אאוטלנדר 2016. טיפול 80000 בסה"כ. תקנו אותי בבקשה אם אני טועה ! 4868 ש"ח לטיפול שלוקח 3 שעות במקסימום? האם אסור להתקרב למוסך מורשה שמרשה לעצמו. מאד אוהב את המיצובישי שלי....אבל בעתיד אחפש רכב שונה ולו רק בגלל העושק הזה. ב-3 שנים וקצת שמחזיק את הרכב עשיתי 4 טיפולים שעלו לי 15000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
לקסוס UX - מבחן דרך 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אמ;לק, לקסוס UX הוא רכב "בסדר כזה". יחד עם זאת, רוני בכל זאת הצליח לייצר טקסט ארוך, מקיף ומעניין.
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
-
האמת מקרה של חבר טוב שפשוט רתח מזעם וראיתי לנכון לשתף. לא אכנס לשמות של יבואנים והכפשות וארשום עובדות כפי שהוא הציג בפניי. לאחרונה ברכב של חבר סיאט לאון 2017 הופיע התראה על כך שהסוללה בשלט חלשה, בלי קשר אציין שהאחריות לרכב נגמרה בערך לפני כחצי שנה. החבר כמו אדם נורמטיבי פתח את השלט, ראה את דגם הסוללה, רכש כזאת חדשה והחליף (משער שיש אנשים שילכו בשביל זה למוסך). לאחר החלפה הסתבר שהשלט הפסיק לתפקד. מפה הבחור התקשר לשירות לקוחות שבמסגרת הפניה מסרו לו כי עליו להגיע למוסך לקידוד המפתח ושזה אכן קורה. נסע למוסך מורשה בפ''ת ושם אמרו לו תפתח כרטיס, פה הוא כבר הבין שכנראה יצטרך לשלם על כך (כאשר הוא רק החליף סוללה), מפה לשם לאחר דין ודברים נמסר לו שזה יעלה לו 350 ש''ח, מבואס…
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לינק לדף באתר דלק מוטורס: https://www.mazda.co.il/%D7%99%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%92%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA מאוד משמעותי למי שיש לו דשבורד שנמס וזקוק להחלפה, ו/או למי שהוחלף לו ושילם מכספו. יש מקום באתר להכנסת מספר הרישוי וקבלת משוב מיידי אם כלול בהסדר ההחלפה על חשבון היבואן. משך הכיסוי 10 שנים מיום כניסת האחריות על הרכב (כלומר רכבים בני עד 10 שנים) או שנתיים מיום פסק הדין - כלומר שנתיים החל מ 11-06-2019.
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בפורום מרבים לדבר על כך, שמאוד לא כדאי לקנות רכב שעבר תאונה ומציעים לעבור הלאה לרכב הבא. מכל מיני סיבות ורובן סחירות עתידית ומטעמי בטיחות. אני מדבר על תאונה קטנה כגדולה (ללא פתיחת כריות אוויר). הייתם נפטרים מהרכב באופן מיידי ?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
רכשתי רכב מ-0 ק''מ ושילמתי את אגרת הרישוי והרישיון לא הגיע אליי. כשביקשתי באתר של משרד התחבורה 'כפל רישיון' (זאת הרובריקה שנראתה לי מתאימה) הגיע אליי לאחר כמה ימים הרישיון אך של הבעלים 00 (אוויס). איך אני מקבל את הרישיון?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הבנתי שחייבים לבטל רשיון רכב שנמכר לפירוק. 1. האם אפשר לבטל את רישיון הרכב דרך האינטרנט, או שחייבים להגיע פיזית למשרד הרישוי? 2. במידה וחייבים להגיע למשרד הרישוי, חייב לבוא בעל הרכב או שאפשר לבוא עם ייפוי כח + צילום ת.ז.? (הרכב על שם הורה מבוגר שגר במודיעין - אין משרד רישוי באזור) 3. הטסט של הרכב פג בעוד כמה ימים. זה משנה אם עושים ביטול לפני או אחרי? יש סיבה למהר? 4. האם אפשר קודם למכור לפירוק ואז ללכת לבטל את הרשיון הרכב? (כמובן שמוריד את לוחיות הרישוי) תודה
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, חמי מעוניין לקנות רכב חדש ממגרש, בעל המגרש טוען שהרכב יד ראשונה 00 והבעלים הקודמים היה נהג פרטי ועל כן מבקש מחמי לשלם מחירון. העניין הוא שהיד הראשונה זה AVIS וכשאמרתי לבעל המגרש שאם מדובר ב-AVIS אזי מדובר בחברת השכרה/ החכר ועל המחיר להיות בהתאם, הוא ענה שהרכב היה בהחכר מימוני של נהג יחיד ועל כן מדובר כאילו היד הראשונה היא פרטית. האם נכון הדבר? מהי ירידת הערך כאשר רשום בעלים קודמים AVIS? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 601 צפיות
ערב טוב, אני מחפש כיסוי דשבורד לרכב מסוג ביואיק לוצרן (דגם של שנת 2007). חיפשתי בכל מיני אתרים אבל לא מצאתי כלום. אשמח בבקשה לעזרה בנושא.
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
כיוון שעולות כאן לא פעם שאלות לגבי עסקאות מימון כאלו ואחרות וגם כי כבר התחלתי, אני רוצה לשתף את החוויה האישית שלי עם עסקת הליסינג מתחילתה ועד סופה. רקע: חוץ ממני, שאוהב להחליף רכבים, בבית אנחנו מחזיקים רכבים מהסוכנות עד לפירוק. כל פעם שרוכשים רכב חדש, זה מתחיל במחשבה שנחליף אחרי 3 שנים, כדי שלא נצטרך להוסיף יותר מדי לרכב חדש. אחרי 3 שנים - לא מבינים למה צריך להחליף רכב שהוא סך הכל חדש ועוד להוסיף עשרות אלפי שקלים. אחרי 7 שנים - כבר לא שווה להחליף את הרכב. בשנת 2004 רכשנו סיריון חדשה, היא שירתה אותנו נאמנה ועלו מדי פעם מחשבות להחליף אותה. בייחוד עקב התפתחות תחום הבטיחות ברכבים משמעותית בעשור האחרון. להשכיב קרוב ל-100 אלף אצל יבואן היה נראה לנו ל…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
ובואו לפגוש אותנו בקארס-פגש הראשון מיני רבים*. אנחנו רוצים לפגוש אתכם, רוצים גם אתם לפגוש אותנו? יום שישי 12.7 אצטדיון המושבה, פ"ת שעה 16:00 לא יהיה כיבוד לא יהיו פעילויות לא יהיו דוכנים לא תהיה מוזיקה יהיו מכוניות. יהיו אנשים. ואם אני לא אשכח, יהיו גם מדבקות של הפורום. *אם יגיעו מספיק אנשים, ויהיה מספיק ביקוש, נהפוך את העניין למאורע שבועי/שבועיימי(זאת מילה אמיתית?)/חודשי. אז אם אתם בעניין, תגיעו.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
כל מקום שאני מסתובב,פורומים,יוטיוב, אנשים שאני מכיר , לכולם יש רק דברים רעים בנוגע לאלפא רומאו אין בבעלותי אלפא(עדיין) אבל בתור בחור שמאוד מתחבר לעיצוב ולאופי הספורטיבי אני באמת מנסה להבין למה אומרים שהן בתחתית קטגוריית היוקרה רציתי לדעת למה, בעבר הבנתי שהן היו בעיתיות ורואות מוסך הרבה ולא שוות טת הכסף מבחינת טיפולים ומבחינת תמורה של ביצועים. זה נכון גם היום?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
פורסם שבבריטניה עלולים לקבל על זה קנס של 5000 פאונד (מעל 22,000ש"ח) ו-9 נקודות Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום, ברשותי יונדאי i30 2018 עם המערכת קונקטד של יונדאי (או גיל קאר...). לפי מה שאני מבין, המערכת הזאת מחוברת למערכת המקורית בעזרת USB ומדמה (או שהיא באמת) Android Auto. אני לא אוהב את המערכת הזאת. בהגדרות של המערכת המקורית יש אפשרות של Screen Mirroring. נראה לי כמו אופציה מעולה אבל היא לא עובדת, זה כותב לי שאי אפשר בזמן שמשהו מחובר לUSB. אז השאלה איך מנתקים את המערכת? האם אפשר לעשות את זה לבד או שחייבים ללכת לגיל קאר?
הודעה אחרונה מאת zeppelin1, -
רמזור, נסיעת בוקר מוקדמת. אני ממתין לירוק בנתיב הימני - כשלפתע רכב מהנתיב השמאלי מנסה להכנס ביני לבין הרכב שמלפני. הבעיה היא שיש אולי, בקושי, רבע מטר בינינו. אז הוא מנסה להכנס, מנסה, מנסה ולא מצליח. בסוף הוא מוותר ונכנס מאחורי כשטיפה השתחרר. כאשר הוא מאחורי, השימפנזה יוצא במהירות מהרכב שלו ורץ אל הדלת שלי ומנסה לפתוח אותה. למזלי, הדלת שלי ננעלת אוטומטית בתחילת הנסיעה, אז השימפנזה מתחיל לקלל ולהשתלולל, ולצעוק. אחרי שהוא מנסה לשבור את החלון עם אגרופו, הוא חוזר לרכב שלו לקראת הרמזור שהתחלף לירוק. לא יכלתי להתאפק אלא לצלם את המחזה שנגלה מול עיניי. מה לדעתכם עליי לעשות? אגב, יש לי גם את מספר הרכב שלו. בננות לעומת זאת, אין לי. בתמונה: שימפנזה.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ניסאן ליף החדשה נחתה היום בארץ, חושבים שיש לה סיכוי הפעם? אני לא אכתוב פה כמה היא עולה כדי לא לגרום להפרעות קצב אצל אנשים עם בעיות לב, ונשים בהריון אז תצטרכו ללחוץ על הלינק כדי לתת תשובה טובה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, מחפש סוכנות שאפשר לעשות בה טרייד אין על טנדר עבודה . איפה מומלץ לברר? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ronhub, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5556038,00.html מחכה מתי יתבעו את מי שהיה אחראי על הפרויקט הכושל הזה ומי לקח אחריות והסמיך את המערך אחרי שנמצא לא תקין.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 2 תגובות
- 695 צפיות
מישהו יודע איפה אפשר לקנות לשימוש בימי מסלול? לא מתכוון לשקופים זוהרים בניגוד לחוק וכו'.
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי ממה שהבנתי הספלאש אמורה להיות חסכונית אבל משום מה חלק מהחברים כאן אמרו לי אחרת ( 1 ל13) שזה די גרוע, כבר עדיף לי לקנות פיקנטו, הרי כל המטרה היא חסכון בדלק. מה צריכת הדלק הריאלית של שתיהן? אוטומט בלבד, דגמים מ2011 והלאה.
הודעה אחרונה מאת yor2, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 25.1 אלף צפיות
הלכתי הבוקר למכון טסטים להוציא לוחית חדשה, רצו אישור משטרה בשביל להוציא לוחית חדשה. האם זה התהליך ואני צריך להגיש תלונה או מה שלא יהיה על אובדן לוחית רישוי?
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
סתם סיפור מוזר. יצאתי היום בבוקר כרגיל לעבודה אבל באיחור של כמעט שעה (אני יוצא בד"כ מהבית ב 6:50, היום יצאתי ב 7:40), אני בדרך עובר תמיד בכביש של מרכז מסחרי די צפוף (נתיב אחד לכיוון לאורך של כ 400 מטר, לא משהו חריג במיוחד) שבד"כ די פנוי בגלל שעת בוקר מוקדמת, אבל הפעם היה די פקוק, כבר בכניסה לתוך הכביש מהצומת שלפני ראיתי שיש פקק והאטתי עד עצירה. לאורך הכביש הנ"ל יש כמה פניות לכיוון בתי מגורים. בפניה הראשונה מימיני, עמד בחור עם מאזדה לנטיס ישנה ואותת שמאלה וחיכה שמישהו יעצור לו, ראיתי שאף אחד לא עוצר אבל גם ככה יש פקק מקדימה וסתם זוחלים עד הרמזור אז עצרתי כמובן ונתתי לו לפנות, הוא הרים יד לאות "תודה" והתחיל בביצוע הפניה. תוך כדי שאני עוקב אחריו במבט, אני רואה במראה השמאלית …
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,804 אורחים (הצג רשימה מלאה)