Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפורום מרבים לדבר על כך, שמאוד לא כדאי לקנות רכב שעבר תאונה ומציעים לעבור הלאה לרכב הבא.

מכל מיני סיבות ורובן סחירות עתידית ומטעמי בטיחות.

אני מדבר על תאונה קטנה כגדולה (ללא פתיחת כריות אוויר). הייתם נפטרים מהרכב באופן מיידי ?

פורסם

אם זה משהו קל כגון תיקון פחחות קל, חלקי פלסטיקה חיצונית, הייתי מתקן וממשיך להשתמש. סה"כ רוב הרכבים על הכביש עוברים תאונות כאלה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אני מדלג על רכבים שהוחלפו בהם דלתות, תא מטען, או מכסה מנוע,

או/ו רכב שעבר פגיעה בשלדה, כמובן כולל קורות A, C וגג.

וזה מטעמי בטיחות,

כך שאם מדובר בתיקון כנף או פגוש ללא פגיעת שלדה, לא חושש מזה, כי רוב הרכבים היום נפגעים ממכות כאלה, לדוגמא ה301 שהיתה לי, היתה שמורה מאוד אך עברה תיקון בכנף בגלל מכה קטנה, ללא קשר לסוג הרכב, חבל לפספס רכב שמור ללא תאונות בגלל מכה שולית כזו.

פורסם

הבעיה היא לא שהרכב עבר תאונה אלא טיב התיקון. במידה והרכב שלי היה מעורב בתאונה שנעשתה על ידי כנראה שאני אדע מה ניזוק, איך תוקן ומה טיב התיקון אז אין לי בעיה עם זה גם אם הוחלף פגוש, דלת תא מטען, דלת נוסע, מכסה מנוע וכו', כמו כן לעיתים קל יותר להביא חלק מפירוק ולהרכיב מאשר לבצע תיקון פחחות שיכול להיות מסובך.

כן יש לי בעיה לקנות רכב שישנה עדות שהוחלפו בו החלקים שציינתי כי אני לא אדע מה היה סדר הגודל של התאונה אלא במקרה הטוב אדע מה הוחלף.

בטח ובטח לא ארוץ למכור את הרכב שלי אם הוא עבר תאונה, אם הוא ניזוק ברמה בטיחותית כנראה יוכרז אובדן גמור או אובדן להלכה. אם זה שוב פגושים וכו' אין לי שום סיבה למכור את הרכב בגלל זה. כמובן שאני שם מחוץ למשוואה את הפרמטר החאפרי של רכב גמור אחרי תאונה, תיקון זול בשטחים ומכירה כי זה לא מאפיין שום אדם נורמטיבי.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הרכב שלי עבר בחייו 3 תאונות, אחת לפני שקניתי אותו, ושתיים בבעלותי, והוא נוסע ומתפקד פיקס, אפילו שבשלושתן נדרשה החלפת דלת ומעלה, ככה שאני ממש לא ממהר למכור אותו. אני מאמין שהוא יבלה אצלי עוד איזה שנתיים וחצי. מי שיקנה אותו ממני יקבל רכב תקין לחלוטין.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

אם מדובר בחלקים מתברכים אתה צודק. אם בשלדה - הייתי מעיף את הרכב.

יש לי מכונית שבה הוחלפה דלת בגלל מכה קטנה, אבל התפר שלא מאפשר תיקון. הדלת הוחלפה ושלום על ישראל, במכירה אראה לקונה את התמונות ואין לי ספר שהוא לא יעשה מזה עניין. מכסימום הורדה מינימלית במחיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מדלג על רכבים שהוחלפו בהם דלתות, תא מטען, או מכסה מנוע,

או/ו רכב שעבר פגיעה בשלדה, כמובן כולל קורות A, C וגג.

וזה מטעמי בטיחות,

כך שאם מדובר בתיקון כנף או פגוש ללא פגיעת שלדה, לא חושש מזה, כי רוב הרכבים היום נפגעים ממכות כאלה, לדוגמא ה301 שהיתה לי, היתה שמורה מאוד אך עברה תיקון בכנף בגלל מכה קטנה, ללא קשר לסוג הרכב, חבל לפספס רכב שמור ללא תאונות בגלל מכה שולית כזו.

איזו ירידה בבטיחות יש ברכב שהוחלפו לו דלתות תא מטען או מכסה מנוע?

איך החלפת מכסה מנוע שזה חלק שמחובר ב-2 ברגים פחות משמעותית המחלפת כנף?!

בכל מקרה, לא ברורה לי שאלת פותח השרשור.

אם הרכב לא עבר אובדן גמור, סביר להניח שאמכור אותו בהמשך. לא רואה סיבה שלא.

הרכב תוקן. אחשוף בפני הקונים את המכה וכמובן המחיר בהתאם.

אין גם בעיה לקנות רכב אחרי תאונה. כיוון שכמעט כל רכב על הכביש היה מעורב בתאונת פח כזאת או אחרת - זה ממש לא הגיוני.

מה שכן, ישנם רכבים שעברו מכות קשות יותר שאכן משפיעות על הבטיחות. רובן יורדו מהכביש - ומאלו שלא - כדאי להימנע.

פורסם

^

הדלתות בגלל שלפעמים זה לא יחזור ישר וחלק כמו הדלתות המקוריות.

מכסה תא מטען ומנוע, בדרכ"כ מעידים על תאונה חזקה שהגיעה עד לשם וגרמה לנזק המחייב החלפתם, לרוב זה גם מגיע לשלדה, אפילו קצה שלדה, כנף שהוחלפה בלבד בלי חלקים אחרים כמו דלת או מכסה מנוע או תא מטען אפילו פנסים אומר שמדובר בתאונה קלה ולא עמוקה.

פורסם

ממש לא. מצטער אבל מה שאתה אומר לא תואם את ההיגיון ואתה מטעה אנשים.

אם יש פגיעה במכסה מנוע - יש פגיעה במכסה מנוע.

אם הפחח לא יודע להחזיר למקום דלת שזה חלק פריק אז גם כנף שלפעמים מרותכת הוא לא יידע להכניס חזרה למקום כמו שצריך.

קצה שלדה זה קצה שלדה ומשמעותה בעיקר מסחרית. אבל אין לזה קשר למכסה מנוע או תא מטען.

• תוכן חדש...