רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקחת רכב רנו גרנד סניק לבדיקה לפני קנייה, האם יש למישהו המלצה למכון בדיקה מומלץ באיזור רחובות לרכב זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ביום שישי אני הולך לקנות פורד פוקוס דור שני בחיפה. אשמח לשמוע על מכוני בדיקה אמינים וטובים תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 689 צפיות
היי חברים, האם אתם מכירים אתר עם עקומות הספק ומומנט עבור מכוניות שונות? גוגל וחיפוש פה בפורום לא עזרו לי למצוא כלום.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הי! רחצתי את רכבי הצנוע באחת מתחנות הדלק בקריות . לפתע הופיע הרכב שבכותרת כשכל אנשי התחנה/ רחיצת רכב מתגודדים סביבו . כאשר בעל הרכב זז מעא מהמקום אז רוב האנשים שבמקום צחקו שזה סתם רכב קטן עם מדבקה של קאדילק וש"חבל על הכסף" נכנסתי לאתר "אוטו" בו היללו את הרכב, ובאחת התגובות מישהוא כתב שהבוחן לא היה אוביקטיבי ושיש על הרכב ביקורות גרועות בצפון אמריקה . האומנם? Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
שנים של קריאה כאן לימדה אותי שיש פער גדול בין נהגי ה"יש לי" לבין נהגי ה"אני רוצה אחד". כשנהגי ה"יש לי רושמים שהרכב די נוח ביום יום, לנהג של "אני רוצה אחד" זה אומר קפיצות בישבן כל היום, כשנהגי ה"אני רוצה אחד" מדברים על רכב מהיר זה משהו כמו 8 שניות ל-100 בזמן שנהגי ה"יש לי" חושבים שהם התכוונו לסוס ועגלה. כאחד שבדיוק עשה את המעבר החלטתי לכתוב כאן רשמים ותובנות, אולי זה יעזור למישהו בעתיד, ואם לא אז סתם יצאה חפירה (אבל היי, אשתי לא מבינה מה אני רוצה אז חייב לשתף מישהו) לפני כמה חודשים החלטתי שאני הולך להחליף את ה4A ואחרי 7 שנים במצטבר על AUDI (לפני כן 3A) הנחתי שאשר במשפחה. הרצון היה לעלות לרכב חזק יותר שייתן גם ערך מוסף של הנאה מנהיגה, משהוא על גבול הספורטיבי אבל לא ספו…
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אודה על המלצות. תודה, זאב
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ממה שהוצאתי היום בסופר פארם מופיע התאריך הנ"ל. כאילו להוציא כפל רישיון, אני מעוניין להוציא את הרישיון החדש ולעשות טסט. מתי יתאפשר לי?
הודעה אחרונה מאת korola, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני שמתי לב לאחרונה רכבים שמורים וחדשים שמסתובבים בכביש עם לוחית רישוי בלי מסגרת מפלסטיק. להבנתי אם להתקין את הלוחית רישוי בלי פלסטיק על הפח של הרכב אז היא תשרוט את הצבע של הרכב או תעשה סימנים עליה. אני כן חושב שזה יפה יותר ונקי יותר וחושב לעשות את זה גם לרכב שלי אם זה לא עושה נזק לצבע. מה עדיף, לוחית רישוי עם מסגרת או בלי?
הודעה אחרונה מאת David17, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
נכנסתי היום לאתר של סקודה והקארוק מופיע שם רק עם מנוע 1.5, הן באתר בעצמו והן בקטלוג. ידוע לכם האם הפסיקו את לשווק את הקארוק עם מנוע 1 ליטר ו1.6 דיזל? משהו זמני או קבוע?
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 864 צפיות
שלום, ברכב שלי סוכך השמש שבצד הנהג חסר (היה לא תקין ולכן פירקתי אותו). האם הדבר יכול או אמור להפריע לי לעבור את הטסט השנתי? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפני כמה שבועות, נדמה לי בדיון על הוטהאצ'ית כזו או אחרת פורסם קישור לאתר קסום עם המון מידע על כמעט כל רכב עברתי על כל הדיונים האלו ולא מוצא אותו אשמח לקבל קישור - זכור לי בפרט מרחקי בלימות ונתונים האצה גם ל מ 0
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין להוציא את המספר כדי לישר כיפוף קטן, איך אני פותח את המסגרת? מדובר במסגרת עם הכיתוב המובלט: Simply Clever
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ביום יום מתנייד בV40. כרכב לנהג יחיד שמדי פעם מסיע את הילדים הוא עושה עבודה מצוינת. אז מה יש לוולוו להציע בתחום המשפחתיות הקלאסיות כדי לנייד משפחה ע"פ קילומטרים רבים בנוחות ובטיחות? התשובה היא V60 וזהו הרכב ששירת בנאמנות את משפחתי בכבישי היער השחור בכ1200 ק"מ. סקירה קצרה של הרכב שלנו: V60 מהדור החדש שהוצג ב2018 מנוע דיזל 2.0 190 כ"ס. 40 קג"מ בסל"ד של 1750 גיר פלנטרי 8 הילוכים 0-100 ב 7.9 שניות תצורת סטיישן בנפח תא מטען של 530 ליטר. הרכב שקיבלנו היה כבר בן 8 חודשים עם 30K ק"מ איך נראה? הרכב נראה טוב מאוד יחסית לגודלו. מדובר ברכב ארוך שמשלב מראה ספורטיבי מצד אחד אך גם מאוד אלגנטי כיאה למסורת הסקנדינבית. במיוחד אהבתי את החלק הקיד…
הודעה אחרונה מאת green, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי שלום לכולם. לפי הכותרת אני מחפש סט שטיחים לרכב מאזדה 3 שנת 2007 אני מחפש את השטיחי גומי או שטיחי לבד הלכתי למספר חנויות שמוכרים שטיחים כולל החברה והיבואן ואין להם הלכתי לפירוק היה שטיחים אבל במצב ממש גרוע סדוקים, מקומטים כאלה שאם אתה מישר שברת אותו , יבשים, וכולי . אם יש לכם שטיחים מאזדה מקוריים מצב טוב או מצויין אפילו חדשים הנכם מוזמנים לשלוח לי להודעה פרטית, שתכלול : מחיר נדרש , טלפון , אזור מגורים אני מאזור המרכז. תודה
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- 0 תגובות
- 555 צפיות
מישהו מכיר? חיפוש בגוגל מצאתי רק חנות בשם GPSHOP שקצת רחוקה מאיפה שאהיה
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- 2 תגובות
- 508 צפיות
האם יש לוויז גירסה מיוחדת למערכות ברכב? אם לא מכירים אז אולי תמליצו מה להתקין?( igo, sygic... ) בבקשה את הוויז הרגיל רואים בקטן ומאוד לא ברור לעונים תודה Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת אמיר ש, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, זמן קבלת הרכב החדש שהזמנתי הוקדם בכחודש ימים, ויש לי הרגשה שרוצים להביא לי רכב ממשלוח קודם(מהיבואן קיבלתי הסבר אחר) במידה ואני לא מעוניין, האם יש אפשרות לדעת איזה רכב הייתי אמור לקבל?מספר שלדה וכו"... שלא ייוצר מצב שהיבואן אומר לי:אין בעיה תקבל את הרכב מהמשלוח הבא, ובעצם אקבל את אותו הרכב שכבר מעכשיו רוצים למסור לי? תודה
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שנה הבאה יגיעו המון רכבים חשמליים. נניח יהיה רכב חשמלי משפחתי במחיר של 145K וטווח 380 ק"מ על טעינה אחת. המדינה תציג מס נסועה על התחום הזה. למה לנהג הממוצע להסכים לרכוש רכב יקר יותר, עם התעסקות בטעינות שלוקחות שעות, ועם מס שמבטל את היעילות הכספית של חשמל. הרי במקרה הטוב מחיר האחזקה יהיה בהפרש קטן לטובת החשמלי בהשוואה לרכב היברידי שעושה 1000 ק"מ על מיכל אחד.
הודעה אחרונה מאת outnex, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 991 צפיות
מישהו ביקש בדיון האחר https://ufile.io/ng734x6m
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
כמו כל מכניות ה"חצי דרך", גם ה-308GT של פיג'ו יכולה לקרוץ לכאלה שרוצים את הכל ולא מסוגלים להחליט מה יותר חשוב, ומצד שני להיראות כמו דבר יותר מיותר מטלפון ציבורי במחנה הקריה לכל מי שלא מוכן לעשות פשרות. הנה מה שיואב חשב עליה. מה דעתכם? באיזה צד של הסקאלה אתם נמצאים?
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
לצערי משרד התחבורה לא פרסם החודש את הנתונים. במידה ויפרסמו, אני אעלה. אולי התחילה חופשת הקיץ אצלם, או מחאת האטיופים הגיעה גם לשם. בכל מקרה, מקווה שזה חד פעמי ולא החלטה קבועה.
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 947 צפיות
בקרוב אצטרך לבצע ברכבי טיפול גדול + טיימינג (כולל משאבת מים, מותחן וכו'). הצעת המחיר שקיבלתי אומנם הגיונית בהתחשב במוסך יבואן (המחיר אצל המתמחים לא זול יותר -להפך). אך עדיין גבוהה בפער לעומת יבוא חלקים מקוריים מחו"ל. שוב, אני מדגיש: מקוריים. לא תואם, לא סיני, לא תאילנדי ולא OEM. עד כדי פער של 60% עוד לפני הוספת המע"מ בארץ. לצורך העניין, במוסך קיבלתי הצעה של 4,500 ש"ח (חלקים בלבד) לפני מע"מ בעוד לייבא אותם העלות היא 1,800 ש"ח כולל הכל. וכאן מגיעה השאלה, אם אגיע למוסך עם החלקים - האם אקבל יחס של שווה בין שווים או שעלי לצפות לזלזול והתחמקות במקרה הטוב או עבודה באיכות נמוכה ודחיפת "אלמנט" במקרה הפחות טוב? אם יש כזה מוסך לאלפא, אשמח לקבל פרטים לגביו. לא משנה מיקו…
הודעה אחרונה מאת Emanuel5, -
אהלן, אני זוכר שדיברתי על זה לפני כמה שנים על המורה שלי. הרי רכב חשמלי מוטען במטען בבית שמעביר אליו חשמל מחברת חשמל שמפיקה חשמל מפחמים\נפט. נכון שבשנים האחרונות נכנס הגז כאמצעי להפקת חשמל אבל חברת חשמל בישראל משתמשת גם בו ולא רק בו. משמע שהטענת רכב חשמלי גם מזהמת את הסביבה גם אם הוא עצמו לא עושה את זה. אז מה בעצם הפואנטה בזה? משהו יכול להסביר לי? אולי רשמתי משהו שהוא לא נכון? אשמח לתשובות חברים
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
הבת שלי עברה תיאוריה השבוע וצריכה להתחיל ללמוד נהיגה. בררנו מחיר שיעור נהיגה באזור בו אני גר. הפלא ופלא, כולם רוצים אותו מחיר בדיוק. 130 שקלים לשיעור. שאלתי את אחד המורים מדוע כולם דורשים אותו מחיר? תשובתו היתה שיש עלות לשיעור: דלק, ביטוח וכ"ו. הקשתי שאילו אני הייתי מורה נהיגה והייתי רואה שכולם רוצים 130 שקלים, הייתי דורש 120 שקלים וכולם היו באים אלי. הוא התעקש שיש עלות לשיעור. הנחתי לזה. נזכרתי שלפני שנים, כשהייתי סטודנט באוניברסיטה ובררתי לגבי מחיר הביטוח לרכב, כל חברות הביטוח נקבעו באותו מספר. כנ"ל בבנקים לגבי ריביות ועמלות. משום מה במדינת ישראל לא מוכנים לשמוע על תחרות ומי שצריך לפקח נרדם בשמירה.
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
שלום לכולם, נמצא ביער השחור בגרמניה ונדלקה נורית על מפלס נמוך של Adblue. כאשר הופיעה ההתרעה הופיע הערה שבעוד כ2000 ק"מ לא אוכל להניע את הרכב במידה ולא תחודש רמת האוריאה. אני מניח שבמקסימום יש לי עוד כ500 ק"מ עד להחזרת הרכב בציריך. האפשרויות העומדות בפני: - נסיעה במיוחד לסוכנות הקרובה של europcar . כראה שמדובר על בזבוז זמן של לפחות שעתיים. - לחפש תחנת דלק שמוכרת את התוסף ולמלא לבד. לא יודע אם יש סוגים שונים. יש פתח עם מכסה כחול ונגיש ליד פתח מילוי הסולר. - להתעלם ולהחזיר כך את הרכב. יש מצב שיקנסו אותי על כך? אגב, אני עם רכב משודרג, יהיה על כך שרשור בנפרד.
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 4 תגובות
- 764 צפיות
רוצה להבין משהו שאשמח אם מישהו יסביר מה בעצם קורה במנוע כשאני בהילוך גבוה ביחס לסלד ויש את הרעש הזה שלמנוע אין כוח והוא לא סוחב? האם זה גורם נזק כלשהו ומהו הנזק בדיוק
הודעה אחרונה מאת ProMeR, -
- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, ברצוני לרכוש משאית מסוג ניסאן קבסטאר המגיעה בשני דגמים. האחד משקל כולל 4.5 טון (רשיון ג) והשני 4 טון (רשיון ב ישן). שני הדגמים זהים לחלוטין מבחינת כל המפרטים וההבדל היחיד בניהם הוא ברשיון הרכב במשקל הכולל. לאחר חיפושים אמר לי אחד המוכרים שברשותו הדגם הגדול יותר שאין בעיה לרכוש ממנו את הרכב שכרגע מוגדר רשיון ג (4.5טון) וללכת למשרד הרישוי ולשנות את המשקל הכולל ל-4 טון (זאת אומרת שהמשקל המותר להעמסה יורד ב-500 קילו) וכך אוכל לנהוג על המשאית עם רשיון ב הישן שברשותי. האם למישו פה יש נסיון עם דבר כזה? האם זה אפשרי? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אלקנה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רכב משפחתי ממוצע מקבל הנחה של סביבות 15 אלף ש"ח ממחירו הרשמי. שלא לדבר על גיפונים ורכבי יוקרה. עם הנחות כאלה יש סלט של אותם רכבים עם הבדל של יד בבעלות. למה לי כקונה של רכב יד 2 לשלם את ההפרש שיהיה במחיר לעומת הרכב מהיבואן? אני לא מדבר על דגמים מאובזרים שאין ב0 קמ. כרגע אני מחפש איוניק. ההפרשים נעים בין 8 ל15 אלף בין רכבים פרטיים ל0 ק"מ. ברגע שהרכבים יתיישנו ההפרש יקטן ועדיין לדעתי רוכש רכב מהיבואן ירוויח בעיקר בפיצוי מהביטוח והאם יש לו רכב מאובזר. עוד כמה שנים המחירונים ישתוו?
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
סקירה מעניינת של IIHS לגבי מלצמות רמזור: בארה"ב תאונות הנובעות מחצית צומת באור אדום גרומות כ-900 הרוגים ולמעלה מ-130,000 פצועים בשנה. הארכת האור הצהוב לפי הנחיות המועצות המקצועיות האמריקאיות מפחיתה את הארועים בכ-35%. התקנת מצלמות רמזור מפחיתה את ארועי החציה באור אדום בסדר גודל של 20-40% ואת החציה המאוחרת (למעלה מ-1.5 שניות לאחר הופעת האור האדום) ב-85%. גם מספר הפציעות וההרוגים פוחת בסדר גודל של 15%-40. מחקרים שונים מצאו עליה בתאונות חזית אחור בין 0-15%, וכיון שתאונות אלה נוטות להיות פחות חמורות מתאומות חזית צד של חציה באור אדום המחיר נראה מוצדק. ובסיום הכתבה מפה מעניינת המראה את השימוש במצלמות רמזור ומהירות לפי מדינות, מתברר כי במדינות רבות …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 730 צפיות
תאור הבעיה בשרשור היעוץ למצלמות כאן מתנצל אם זה לא המקום, אבל אני פשוט שוקל להחזיר את המצלמה
הודעה אחרונה מאת Coresh,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,804 אורחים (הצג רשימה מלאה)