רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 884 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב משומש מלובינסקי אבל בלובינסקי טרייד יש להם רק רכבי יוצאי ליסינג ולא מבעלות פרטית. יש חברה אחרת שאליה מגיעים הרכבים שמגיעים בטרייד אין? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
רכב א - בן שנתיים עם 13 אלף ק"מ עם שני טיפולים במוסך יבואן יד 1. רכב ב - בן שנתיים עם 58 אלף ק"מ עם ארבעה טיפולים במוסך יבואן יד 1. הפרש במחירון לוי יצחק 4K ש"ח לטובת א. מחירון סביבות ה100K. איך זה הגיוני? הרי את רכב ב לא כיבו אותו במהלך השנתיים האלה, עם בלאי לפחות פי 4 בכל הרכיבים, עם השמן הזול ששמים במוסך יבואן, עם צמיגים שכנראה חייב להחליף בקרוב, עם אחריות שנגמרת ב100K ק"מ. איך ההפרש כל כך נמוך?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 911 צפיות
שלום אני שדרגתי צמיגים עם קניית רכב חדש, יבואן נותן לי צמיגים מקוריים + גיאנטים חזרה: התחננתי שיקחו אותם ויזכו אותי - סיפרו לי איזה סיפור שאי אפשר.. מה אני עושה? פניתי לכמה פנצ'ריות - לא רוצים אני אנסה עוד קצת. אפשר למכור ב-yad2? מכירים אולי מקום במרכז הארץ שכן יכול לקנות ממני? תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
צמיגים במידה בעייתית 1 2
מאת Sh&Y-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים אני עומד להתחדש ביונדאי i20 ידנית 1.6 מודל 2012. הבעיה שלי היא שחייבים להחליף לה את הצמיגים, אבל היא נועלת מידה מחורבנת: 195/50R16 האלנטרה הנוכחית שלי נועלת גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס - צמיגים מעולים אך לא קיימים במידה הזו. גם קונטי פרמיום קונטקט 5 אין (את ה- 2 דווקא יש) המלצות לצמיגים איכותיים (בדגש על *אחיזה* ברטוב וביבש, אך לא צמיגי ספורט) יתקבלו בברכה. תקציב: מקס' 450 לצמיג. תודה רבה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
להלן מפת גוגול הכוללת את כל הכבישים המעניינים את חובבי הנהיגה, כפי ששמעתי מפה (באתר) ומשם. שימוש יעיל במפה מחייב ידע בשכבות של גוגול-מאפס, משום שלכל מסלול יש שיכבה. אפשר לדוגמא, לכבות את כל השכבות ולהישאר רק עם המסלול שבא לך עליו היום. בשימוש מושכל מעתיקים את המפה מהקשיח לנייד ואת היעדים מקלידים, כל יעד בתורו ל-GPS. התוכנה משותפת, וכל מי שרוצה להוסיף, אולי לשפר, סבבה. https://drive.google.com/open?id=15mbZBeipFbCBP3fvWDsx0csIQelXy4u5&usp=sharing
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
ה-TT הקודמת, בגרסת קוואטרו, הצליחה לשבות את ליבי. היא היתה חזקה, מעוצבת, מאובזרת, וגם התנהגה ממש טוב. ואז הגיעה אלינו למבחן גרסת הבסיס של הדגם המחודש. what can possibly go wrong, נכון?
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. מתכנן לפרסם את הרכב שלי בקרוב, ובבדיקת הלוחות רואה שבהרבה מודעות לוחיות הזיהוי מוסתרות. סיבה מיוחדת? ממה יש לחשוש? מבחינתי נהפוך הוא - תמיד רושם כמה שיותר פרטים במודעה - גם לטובת אמינות, וגם לחסוך טלפונים/שאלות מיותרות. מפספס משהו?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 579 צפיות
היי. אני לפני מכירת הרכב.הרכב עבר צבע לפני מספר שנים ומאז ישנה נזילה קטנה של מים בימי גשם מהשמשה הקדמית.מחפש זגג מומלץ בקריות וחיפה לתקן זאת לפני שהרכב נמכר.תודה. Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת liron022, -
- 3 תגובות
- 787 צפיות
הכנתי מפת גוגול הכוללת את כל הכבישים המעניינים את חובבי הנהיגה, כפי ששמעתי מפה (באתר) ומשם. שימוש יעיל במפה מחייב ידע בשכבות של גוגול-מאפס, משום שלכל מסלול יש שיכבה. אפשר לדוגמא, לכבות את כל השכבות ולהישאר רק עם המסלול שבא לך עליו היום. לצערי, גוגול מגביל את מספר השכבות ל-9, כאילו שאנחנו עובדים על 286. מכל מקום, כל הנקודות השייכות למסלול מסוים מסומנות באותו צבע, וזה חצי נחמה. בשימוש מושכל מעתיקים את המפה מהקשיח לנייד ואת היעדים מקלידים, כל יעד בתורו ל-GPS. התוכנה משותפת, וכל מי שרוצה להוסיף, אולי לשפר, סבבה. https://drive.google.com/open?id=15mbZBeipFbCBP3fvWDsx0csIQelXy4u5&usp=sharing סעו לשלום!
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה. עברו כבר 6 שנים מהיום בו עברתי טסט, ועכשיו אני בשנה ה5 אם סופרים את היום בו נגמר המלווה? לא קיבלתי הודעה לקורס רענון נהיגה ואני צריך לחדש את הרשיון עוד שנה. כדי שלא אתקע עם תאריכים שלא מתאימים לי ובירוקרטיה שתשאיר אותי במתח עד הרגע האחרון חשבתי אולי להירשם לקורס ביוזמתי כי כרגע זה זמן יותר נוח לי לבצע אותו. האם יש אפשרות לבדוק אם אני מחויב? הרי לא קיבלתי הודעה בשנה החמישית, והאם זה יעשה לי בעיות בחידוש הרשיון?
הודעה אחרונה מאת MostlyWicked, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום, קיבלתי דוח ע"ס 100 ש"ח על שחניתי בכחול לבן באחד מצידי הכביש המוביל לבית חולים קפלן. בטיפשותי, לא חשבתי להפעיל את הפנגו. האם הדוח והסכום שלו מוצדקים? תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 976 צפיות
שלום! יש לי רכב ליסינג פרטי (מימון של כלמוביל: יונדאי איוניק). בקרוב מיסתיימת תכופת ליסינג . ישנם כמה בעיות קוסמטיות - למשל צריך להחליף פגוש קדמי. ישנם עוד כמה דברים יותר קטנים. האם כידאי לתקן אותם לקרת החזרת רכב?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מי יודע מה רואים בצילום המיושן המצ"ב? איפה צולם? מתי ? מהו הרכב אספנות הזה? יש איזו חשיבות לצילום הזה?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
למי שמכיר אותי יודע שספורט מוטורי זורם בעורקיי מאז ומתמיד, יודע שהגשמתי את עצמי בתחום בכל פעם מחדש עם רכישה של רכבים מעניינים והתמקצעות ופיתוח בתחום האישי. הפעם בחרתי להגשים חלום ישן ומאז הרכישה אני מקבל בלי סוף פניות מחובבי רכב ומכאלה שמבינים שיש פה משהו אחר בשאלה "אז מה זה בעצם הדבר הזה?", אז אשתדל לענות: הדבר הזה נקרא "אבארט 500", לא, בלי פיאט, פשוט אבארט. טוב.. לא כל כך פשוט. האמת שהרכב הזה מייצר חתיכת דיסוננס. למה דיסוננט? אנסה להסביר.. הרכב הזה קיצוני, הוא קשיח בצורה אכזרית, לא נוח בצורה נוראית, קטן בצורה הזויה, רועש בטירוף, פינוקים זה בגדר המלצה בלבד אצל החבר'ה שם באבארט, מוקצן, מוגזם, אפילו חסר פרופורציות בעליל, נמוך כל-כך שלבאמפרים צריך להגיע בזחילה, להי…
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 731 צפיות
היום ראיתי את זה על רכב על כל 4 הגלגלים זה חוקי? פעם ראשונה שראיתי את זה וזה ממש חד...
הודעה אחרונה מאת aharon100, -
צהרי יום יפה ושימשי, אבא שלי עומד ברמזור ולפתע מרגיש מכה חזקה מאוד בחלקו האחורי של הרכב. לאחר המכה הראשונית הגיעה מכה נוספת שהפכה לדחיפה מתמשכת של ממש וגרמה לתאונת שרשרת של שלושה רכבים(כולם עומדים ברמזור). מהרכב יוצא נהג מבוגר, מבוהל מאוד, שבטון מבועת מסביר שרגלו נרדמה, נפלה על הגז והוא במקביל איבד כל יכולת להזיז אותה. הדבר שהכי הפתיע אותי הוא שהרכב הפוגע הינו סקודה קודיאק חדשה שמצויידת בבלימה אוטונומית שאמורה להתערב בדיוק במקרים כאלה ולמנוע תאונה, כיצד יכול להיות שהמערכת כושלת במקרה מסוג זה שנחשב לפשוט יחסית? ובהקשר אחר, למי ניתן לדווח על מצבו הבריאותי של הנהג? לדעתי מדובר בסכנה של ממש (יש לציין שהוא לקח אחריות מלאה על הכל)
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יוצא לי לראות נהגים שמציבים את הטלפון הנייד ממש במרכז השמשה הקדמית, מתחת למראה ( ראיתי גם טלפונים ניידים תלויים על המראה) שמסתיר את שדה הראייה, תופעה שבעיני לא מוסברת, מסוכנת ומסכנת אותנו כנוסעים בכביש, למה לא אוכפים את התופעה? אך אפשרי לנסוע בצורה הזו בכלל? ממש במרכז השמשה מול שדה הראייה, תלויים עם מנשא כזה או אחר עם מוט ארוך, בגלל תכנת ניווט? ( או משהו אחר? ). אך אפשרי לנהוג כשמשהו מסתיר לך חמישית משדה הראייה?
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
יצא לי לראות לאחרונה כמה רכבים עם לוחיות רישוי אירופאיות. עכשיו ראיתי ב.מ.וו i8 עם לוחית של גרמניה כשעל הלוחית רישוי כתוב ODED ואז מספר כלשהו... איך זה קורה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, בתקופה האחרונה אני רואה שאחרי הרבה צמתים יש מצלמות חדשות(בדרך כלל 20-100 מטר אחרי הצומת),לא מדובר על מצלמות מהירות אלה על מצלמה קטנה ולבנה אשר מזכירה מצלמות אבטחה,מה מטרת המצלמות ? כמו כן לאחרונה סיימו לשפץ את כביש 444 במקטע נחשונים - ראש העין, והציבו כל 50 מטר (בין כל עמוד תאורה)מצלמה קטנה שמופנה כנגד התנועה(רואה את האחורה של הרכב) מה מטרת המצלמות ? תודה, רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת David17, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 919 צפיות
היי, מבחינתי הנראות של הרכב מאד מושפעת מהפנסים (בעיקר בחזית), עם כניסת הלדים יותר ויותר לשוק הרכב (סוף סוף), מעניין אותי מה דעתכם ואיפה לדעתכם יש את הפנסים היותר יפים, בדגמים העממיים (להוציא את מרצדס\אאודי ושאר המכוניות היוקרתיות). כמובן יש גם את עניין הכיסוי שטחים מתים, סינוור, ויעילות בכללי. לדעתי, מבחינת היופי לפחות: 1. פנסי הלד של סיוויק (ספורט) 2. הלדים של לאון 3. מאזדה (3,6,CX..) כמובן שעל טעם ועל ריח... אבל בכל זאת רציתי לשמוע
הודעה אחרונה מאת AccordOfSilence, -
היי איזה כיסוי הגה הוא מומלץ שלא יהיה יקר ויהיה עמיד והכי חשוב שיהיה רך ונוח? יש המון סוגים, וזה עוד מבלי להכנס לכל עניין החומרים, בד עור וכו... בקיצור הלכתי לאיבוד. המראה הכי פחות חשוב לי, תודה.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי... אחרי עשרות שרשורים התחדשתי באוטו בזכותכם (= תודה לכולם על היעוץ מצטער על הבלגן אבל לאדם שקונה אוטו בפעם הראשונה זה בין הדברים הכי קשים ומסובכים שיש. קודם כל למצוא אוטו זה פשוט גיהינום, כל אוטו טוב, נחטף תוך דקות, למה? כי מתקשרים וקובעים עם המוכר ואז הוא מסרב לפגוש אותך. אז ישבתי במשך חודשים על יד 2 ו פייסבוק וכל חצי שעה חיפשתי מחדש! אבל או שאוטו עבר תאונה (מה שלא צוין במודעה כמובן) או שהיו כל מיני דברים שהורידו אותי ממנו, הרכבים הממש טובים? איכשהו פספסתי אותם שוב ושוב, הגעתי למצב של יאוש טוטאלי. בקיצור נסעתי לראות אוטו, עם מלא מעיכות(מה שלא רואים בתמונות כמובן) והאדם אפילו לא טרח להגיד לי שהוחלף מנוע למרות ששאלתי אותו כמה וכמה פעמים אם יש משהו לא בסדר באוטו ל…
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן בימים האחרונים הרגל השמאלית שלי התחילה להתעייף קצת בנסיעות עירוניות, בעיקר בקרסול. שמתי לב שאני לוחץ על הקלאץ בצורה כזו שהעקב שלי 'מעוגנת' ברצפה, ועם שאר הרגל (כרית כף הרגל ואצבעות) אני לוחץ את הקלאץ על ידי לחיצה ותנועה במפרק הקרסול. ניסיתי לשנות את ההרגל הזה וללחוץ כמעט עם כל כף הרגל בצורה כזו שכשאני נוהג, הרגל לא נמצאת ממש ליד הדוושה 'בהיכון' אלא מונחת ליד הדוושה על הרצפה, ובזמן העברת הילוך אני מזיז את כל הירך ולוחץ איתה, כך הקרסול מתעייפת לי פחות. עניין אותי מה הדרך הנכונה יותר ללחוץ על הקלאץ, מאחר ויש פה אנשים רבים עם ידע נרחב, אשמח ללמוד יותר ולדעת גם איך חברי הפורום השונים לוחצים על הקלאץ ברכבם (מי שעוד נשאר עם 3 דוושות...) תודה
הודעה אחרונה מאת darkmanxxx, -
-
האם עלו לכביש דגמי הבנזין ? מישהו נסע עליה יכול לתת חוות דעת? ממה שאני רואה רק ה1.8 הייבריד בכבישים ויש אופציה ל1.6 בנזין Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
הייתה פריצה באתר ליברה חברת ביטוח, שאפשר לראות היסטורית ק''מ 3 שנים אחרונות, מה שהיה בטסט, ואיזה יד הרכב היה ביד הראשונה פרטי/חברה. עשיתי מעל 60 חיפושים, על רכבים מיד 2 פשפשוק רכב, מתוכם 30 מכוניות עברו הורדת ק''מ. המכוניות שבדקתי זה, מאזדה 3, מאזדה 6, טיוטה קרולה, הונדה סיוויק/אקורד, סיריון, יונדאי I20 I30, פיקנטו/מיקרה/יאריס. כולם הורידו 50 אלף ק''מ וחלק הורידו גם 100 אלף ק''מ יש גם סוחר שזיהיתי בפייסבוק, וברוב המכוניות שהוא מפרסם, הוא הוריד 50 אלף ק''מ וגם 100 אלף ק''מ. זה פלילי לכל דבר. מה שלא הבנתי איך הם מעדכנים את זה ברישיון רכב של עכשיו? הוא לא יחכה עוד שנה עם הרכב. וגם לא ידעתי שזה כל כך נפוץ. זה משמעותי מאוד רכב שעבר 150 אלף ק''מ, ורכב שעבר 2…
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
ארבע (4) שנים עברו בטיל. ואיתם גם 3 אאוטלנדרים. 2015 הביאה איתה את הדור הראשון של האאוטלנדר החדש. בואו, נודה על האמת. הוא היה די זוועתי. אין בידוד, אין מנוע, אין גיר (משהו רציף שמכיר רק סל"ד סרק ו 4000). המתלים מצידם היו מכויילים על הצד הרך והמתאבד של הסקלה. אתה נכנס לסיבוב חד ויוצא ממנו בנתיב אחר. אבל המציק מכל היה האבזור הדל והעיצוב המיושן כמו גם חומרי הפנים שנראו לא משהו בכלל. למרות זאת האאוטלנדר זכה להסטריה מטורפת בתור שבעה מושבים ראשון שהיה גם קרוסאובר, גם זול יחסית למתחרים (שלא היו אם נודה על האמת), וגם אחד כזה שבאמת אפשר לרדת איתו לשטח מעט יותר מאתגר משבילי קק"ל. סופסוף גם בעלי המשפחות הגדולות יכלו "ג'יפ". שנתיים לאחר מכן, הגיע אלי האאוטלנדר 3, ע…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 775 צפיות
חיפשתי גם בגוגל וגם בפורום העניין לא ברור. אני יודע שאפשר לבדוק הסטוריית בעלויות אבל הק"מ בכל טסט גם מופיע שם?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום חברים. היום כמו בכל יום ירדתי לאוטו ונסעתי לעבודה בלי להתעכב יותר מדי. נכנסתי בזריזות והנעתי את הרכב. אחרי כמה מאות מטרים שמתי לב שיש דף שמתנופף לי במגב הימני. ישר הבנתי על מה מדובר וכמעט קיבלתי שבץ עצרתי, ורצתי לקדימה של הרכב כדי לבדוק מה קרה ורק אחרי כמה שניות שמתי לב שהתווספה לה שריטה קטנה באורך של כ3-2 ס"מ בפינה של הטמבון. עשיתי תיקון קטן עם לק שחור, וכמעט ולא רואים את השריטה יותר (במציאות זה נראה יותר טוב). התקשרתי הבוקר לבן אדם, ואמרתי לו שאני לא מעוניין בשום פיצוי ושום תשלום ואפילו אמרתי לו כל הכבוד.. אם הוא לא היה מתקשר, הייתי יכול לאתרו בקלות כי יש לנו מצלמות בבניין, ואז המצב היה שונה ב180 מעלות. כן ירבו אנשים כאל…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי שנים שאני קורא פסיבי נרשמתי כדי להתייעץ. יש לי חלום להסב רכב לשינה (לא ממש קראוון רק פלטפורמת שינה, מקרר וכירת בישול) ולטייל איתו באירופה. שתי האפשרויות ששחשבתי עליהן הן: 1. קניית רכב באחת ממדינות אירופה ומכירתו בסוף הטיול. 2. יציאה מהארץ עם הרכב שלי באוניה ליוון ומשם נסיעה באירופה והחזרת הרכב לארץ. כרגע האופציה הראשונה טיפה פחות רלוונטית כי אין לי אזרחות אירופאיות ולפי מה שהבנתי לא אוכל לקנות רכב באירופה בלי, לכל הפחות, כתובת מגורים באותה מדינה (אם מישהו מכיר דרך לקנות רכב באירופה ולרשום אותו על שמי בלי אזרחות או כתובת, אשמח לשמוע). מה שמותיר אותי עם האופציה השניה של להוציא את הרכב שלי מהארץ במעבורת ליוון. לאופציה זו מספר ייתרונות…
הודעה אחרונה מאת StavBH, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקחת רכב רנו גרנד סניק לבדיקה לפני קנייה, האם יש למישהו המלצה למכון בדיקה מומלץ באיזור רחובות לרכב זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,606 אורחים (הצג רשימה מלאה)