רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
איזה מכשור קיים היום לפתרון הבעיה ומה הכי מומלץ מנסיונכם?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, קניתי רכב (קיה ספורטז 2016) עם מערכת איתורן חצי פעילהת SAVE מה שנקרא... לציין גם שזה הדגם GT שבא עם עם כפתור התנעה ללא צורך במפתח. ברכב לא מותקן קודן. כשפניתי לבטח את הרכב חברת הביטוח טוענת שצריך להתקין: 1) אמבולייזר 2) כספת 3) עוד משהו שאני לא זוכר אבל מוזר לי שהבנאדם שהרכב היה בבעלותו קודם בטח היה לי ביטוח! אז איך בטחו אותו ללא הדברים האלה?! פניתי לחברת איתורן לברר את הנושא, הם גך לא ידעו להגיד מה צריך בדיוק והפנו אותי שוב לחברת הביטוח. אם הבנתי נכון מחברת איתורן ותקנו אותי אם אני טועה, או שמפעילים מנוי חודשי בעלות של 28 שקלים לחודש, או שמתקינים את הכספת חד-פעמית... אז אני יכול להסיק שאם מפעילים את המנוי החודשי לא צריך את כל מה שחברת הב…
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לצורך מחקר שמתבצע בימים אלו באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אנו זקוקים לארבעה מחירוני עבר של לוי יצחק, אפשר בהשאלה. אידיאלי יהיה להשיג את מחירון חודש יוני עבור כל אחת מארבע השנים הללו (2013, 2014, 2015, 2016), אבל גם קירוב טוב יעשה את העבודה. משום מה בחברה עצמה מערימים קשיים ולצערי לא ששים לעזור.. האם למישהו יש ברשותו את המחירונים הללו? רעיון היכן ניתן למצוא? האם יש פורום אחר שמתאים יותר לפרסם בו את הבקשה? כל עזרה תהיה מבורכת!
הודעה אחרונה מאת caresearch, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 856 צפיות
אהלן, אני בצפון יוון (בין אתונה לסלוניקי) בחגים, ואשמח להמלצות על כיוונים מוטוריים - כבישי נהיגה טובים באיזור, מסלול שאפשר להשכיר בו כמה הקפות במשהו מעניין - הכל זורם, רק לא מוזאונים, להסתכל על רכבים עומדים זה משעמם.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הי, הלכה לי הידית הפנימית בדלת הנהג ביונדאי שלי שנה 2009? איפה אני יכול לקנות בזול? יש גם מאתרים בחו"ל? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
סרטון נחמד של תיקון פחחות שנעשה במוסך החברים:
הודעה אחרונה מאת olesh327, -
מה זה DHS?
מאת Dotan911-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני רואה הרבה רכבים שיש להם בתיאור DHS, מה זה אומר?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
טוב אז יש לי שאלה שכבר הרבה זמן מקננת בי, חיפשתי בפורומים בארץ ובחו"ל ובעיקר יצאתי מבולבל יותר כי לכל אחד יש דעה אחרת בנושא. אז השאלה היא האם ישנו מרחק מקסימלי המומלץ לנסיעה יומית לרכב כלשהו? ואולי יותר מזה, יש המלצות יצרן שמגדירות מרחק נסיעה יומית לרכבים שלהם? לדוגמא, שמעתי שנסיעה יומית של 70 ק"מ לא מומלץ לרכב עם מנוע 1300/1400CC אבל לרכבים גדולים יותר זה סביר. או שרכב עם מנוע 1700 חדש יחסית ידע להתמודד עם נסיעות יומיות ארוכות, בעוד שאותו רכב מאותו דגם אך ישן יותר לא "יעמוד בעומס" מקווה שהשאלה שלי הייתה מספיק מדוייקת. תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
מכוניות מודרניות הולכות ומתקרבות למכוניות יוקרה מבחינת האיכות והטכנולוגיה... בעבר הפער היה הרבה יותר גדול. היום הפער הוא ממש קטן בין מכונית יוקרה שהיא entry level למכונית "עממית" שעולה הרבה פחות ולדעתי זה לא מצדיק את הפער במחיר. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
https://www.motor1.com/news/350661/renault-megane-rs-nurburgring-record/ חשיבות שיווקית, תדמיתית. חוץ מזה, המכונית עברה דיאטה רצינית ושיפורים שבסטוק הלא מוגבל, לא יהיו. שיהיה... נשמח לקבל את הרגילה: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?672620-%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F-RS-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%99-%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%A1%D7%93%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%A5 כמו שהיה בשיא של הקופרה, גם כאן למרות קיומה של גרסה רובוטית, השיא נשבר עם ידנית.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 9 תגובות
- 830 צפיות
היי, לא מצאתי פורום אחר שמתאים לזה ולכן מתנצל מראש אם לא מתאים לכאן. לדוד שלי יש רכב מסוג טויוטה קורולה 2006-2007 אם אני לא טועה. מה שבטוח כבר מעל ל10 שנים על הכביש. האם כדאי להתקין מובילאיי? הבנתי שיש הנחות בביטוח (יש נהג חדש-צעיר שנוהג גם ברכב בנוסף לדוד ולדודה שנוהגים) והאם זה גם משתלם לאור העובדה שכנראה בשנים הקרובות (עוד שנתיים בערך) הוא ינסה למכור את הרכב/יקנה רכב חדש? יש גם את ההיבט הבטיחותי אבל 0 תאונות על הכביש...
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
לאור העובדה שהמיאטה שלי הייתה אחת המסוקרות ביותר בפורום, אני מרגיש כמעט חובה מוסרית לסכם את התקופה שלי איתה, מה שמסכם למעלה מעשור (!) בחייו של רכב פה על גבי הפורום. נתחיל מתקציר הפרקים הקודמים. המיאטה שלי הייתה בבעלותו של רוני, ממנהלי הפורום הותיקים ואת הסיכום שלו המתגלגל, כולל תוספות שלי בהמשך התקופה) ניתן לקרוא פה. והינה סיכום הפרידה שלו, שהתחיל למעשה את המסע שלי עם המיאטה. לא שאני שש למחזר חומרים, אבל גם עבורי מדובר בפרידה (קשה) מהמכונית הכי טובה שהייתה לי. By far. [תמונה מימים מוקדמים] קניתי את המיאטה ב-2 לאפריל 2013 (מזל שרוני כתב פוסט) עם 98,600 אלף ק"מ ומכרתי ב-26 ליוני 2019 עם קצת יותר מ-140,000 (הייתי יד שלישית) כלומר עשיתי קצ…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
מחר אני נוסע לסוכנות לאסוף את הסובארו XV שקניתי. בהודעה הזו אספר קצת על תהליך הבחירה. בתור אדם מאוד מחושב, יש לי תכנית עשור לקניית רכבים: קונים רכב חדש בתחילת שנה. 5 שנים הוא משמש כרכב הראשי בבית, 5 שנים כרכב המשני ואז נמכר בסוף שנה, ומזמינים רכב חדש לתחילת השנה הבאה ("מרוויחים מודל" בכל פעם). לפני כשנה וחצי הפריוס (הרכב השני בבית) התקרבה לסוף העשור שלה והאוריס ל-4 שנים (איחרתי בקנייה שלה. תיכף תבינו למה...). התחלתי לבדוק רכב חדש. אפילו הזמנתי סוזוקי ויאטרה במבצע חבר, אבל נסיעת מבחן ארוכה יותר גילתה לי שהוא לא מספיק נוח לי וביטלתי את ההזמנה. החלטתי למשוך עוד שנה עם הרכבים הנוכחיים. בינתיים אשתי התלבטה אם היא בכלל רוצה את האוריס או שהיא מעדיפה להישאר עם הפריוס (היא לא א…
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בקרוב אני עובר לשדרות, עשיתי כמה נסיעות התרשמות לשם ושמתי לב שהקטע הזה בכביש 4 מהיציאה מאיילון לצומת יד מרדרכי מפוצץ מצלמות מהירות. רובן נראות מהדור הישן ולא מהדור החדש לגבי המצלמות מהדור החדש, אני תמיד מניח שהן פעילות, גם אם הוויז אומר אחרת, מישהו יודע לשפוך מידע האם המצלמות מהדור הישן עובדות? ואם כבר בעניין זה עסקיננו, מישהו יודע לספר על מלכודות מהירות ידועות של שוטרים באיזור הזה?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 2 תגובות
- 614 צפיות
הציעו לי לקנות פורד מונדאו - שנת 2008 אוטומט - 6 הילוכים . מחיר נדרש 11,000 ש"ח. מה דעתכם ? , כדאי ? בהתחשב שאני צריך אותו לנסיעות מנתניה לחיפה - 65 ק"מ לכל כיוון .
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי יש ברשותי רכב ש"שופר" ממש בקטנה, הכוונה היא לשיפורי אחיזה בלבד. מה שהשתנה בסה"כ זה מידת צמיגים למידה רחבה יותר שנלקחה מאוטודאטה ורשומה כיום ברשיון הרכב, בנוסף להחלפת הקפיצים המיקוריים לקפיצי eibach pro-kit שמנמיכים את הרכב בכ-30 מ"מ. היום אני מתכוון למכור את הרכב, ואני מתלבט האם להחזיר אותו למצב מקורי או לא, בעיקר מחשש מבעיות עתידיות מקרב הקונים הבאים (נניח שיכלו להגיד ש-X התרחש בגלל כל השינויים האלה ולבוא אלי בטענות ...). אשמח לשמוע מכם מה דעתכם לגבי הנושא, האם הייתם מחזירים את הרכב סטוק לפני המכירה וסוגרים עניין? או שאין סיכון מהבחינה הזאת? תודה
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
https://www.ebay.com/itm/5M-Line-Car-Van-Interior-Decor-Red-Point-Edge-Gap-Door-Panel-Accessories-Molding/113155535230?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D58937%26meid%3D8a24abe3b30d4daa840c91c31d607267%26pid%3D100290%26rk%3D4%26rkt%3D4%26mehot%3Dag%26sd%3D254297916879%26itm%3D113155535230%26pg%3D2060778&_trksid=p2060778.c100290.m3507
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אחרי רכב השנה האירופה, סין, יפן בעסה מחכה כבר מתחלת אפריל https://www.carsuk.net/volvo-xc40-grabs-yet-another-car-of-the-year-gong/ https://www.carsuk.net/volvo-xc40-is-the-japan-car-of-the-year-beating-the-toyota-corolla-sport/ https://www.carsuk.net/volvo-xc40-now-grabs-european-car-year/ https://www.carsuk.net/volvo-xc40-is-the-2019-china-design-car-of-the-year/ https://www.carsuk.net/volvo-xc40-car-car-year-2018/
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 61 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
לא יכלתי שלא להזדעזע מהתאונה שקרתה היום באשדוד של אם ובנה התינוק שעצרו בצד הדרך ומשאית מחצה אותם למוות: אני באמת לא מבין למה זה קורה שוב ושוב ושוב כל כך הרבה פעמים ובמשך שנים. קודם כל לא מבין את זה מהצד הנפגע, הרי מרוב שזה מקרה שחוזר על עצמו סטטיסטית בצורה כזו חריגה אני מתאר לעצמי שכולנו מודעים לכך שזה מלכודת מוות להשאר בתוך רכב סטטי לצד הכביש ושחובה להתפנות ממנו עד שיגיע גרר לחלץ אותך, ועדיין, אנשים עדיין ממשיכים בצורה עיקשת להתקע שם, למרות כל האזהרות וכל אינספור התאונות שקרו במשך השנים, גם מבלי להבין איך זה קורה רק מעצם המודעות הגדולה שנהיתה כלפי התאונות האלו הייתי מצפה שבשלב הזה אנשים כבר ידעו לברוח משם. אבל גם מהצד הפוגע, למה כל כך הרבה פעמים כלי …
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
שלום לכל החברים, סתם מתוך סקרנות. מה לדעתכם הרכב עם הכי הרבה גאדטים ? שכל חובב טכנולוגיה היה מתלהב ממנו ? כמובן לא מדבר על רכבים במעל חצי מיליון שקל. רכב ממוצע מה שנקרא.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 546 צפיות
מה ההגדרות של כל אלה? איזה מהן הכי טובה? אני יודע להתרחק כמו מאש מהשכרה אבל לא הרבה מעבר (:
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מעניין אם זה יוריד נהגים מהכבישי אגרה.. Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אתמול נסעתי עם רכבי(גאלנט 2002 עם גיר טפטרוניק) בערי ירושלים, ושמתי לב שהמון כבישים פשוט דורשים הורדת הילוך או שניים, לצורך הבלימה הטבעית של המנוע, ראיתי המון נהגים לוחצים על הברקס, אך בהגיון שלי זה נראה מעשה מסוכן מאוד, הרי הברקס /נוזל בלמים עלול להחמם מאוד ולא לבלום כודא, או להפך בגלל פניה חדה (ולא חסר) הרכב עלול לאבד שליטה (מדובר ביום חם, לא גשם /קרח על הכביש שגם זה קורה) השאלה היא מה עושים נהגי הגיר הרציף /האוטומט ללא אופציה להעברת הילוך?? במקרה של בלימה לעד עצירה איך הכי נכון לפעול מבחינת לחיצת ברקס? לחיצה רציפה/פמפום על הברקס? Sent from my LG-H930 using Tapatalk
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אל תצחקו, אבל בגלל הנזק לצבע אני מסתובב עם מגבונים באוטו לנקות כל פעם. יש מדבונים/ מטליות מיוחדות לרכב לדברים כאלה?
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, קראתי הרבה פוסטים בנושא ונשבע לכם שלא הבנתי כלום. איך משתמשים באובר דרייב? מתי צריך להשתמש באובר דרייב?, בעלייה?, בירידה? אובר דרייב זה מאיץ או מאיט? אני באמת לא מבין, אשמח להסבר מעמיק בנושא.
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חבר קנה רכב והתברר שהרכב נפגע מברד, לפי דוח שמאי אין ירידת ערך, אך האם נהוג להוריד על תיקון PDR? מופיע בדוח שמאי שיש תיקון PDR לכל הרכב, ממש הכל, וזה מה שהרכב עבר כל חיו, מעבר לזה לא היו תאונות, המוכר שקר ויש הקלטה, התיקון בוצע בתקופה שהרכב היה אצלו, האם יש עילה לתביעה?
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
מה הוא מחזור של רמזור? הזמן שכל אור מאיר(למשל אדום 60 שניות צהוב 3 שניות וירוק 30 שניות) ? או שזה קשור לזמן שכל רמזור בצומת מתחלף(למשל אם בצומת יש 4 רמזורים אז כש2 מהם אדומים אז ברחוב המקביל ה2 האחרים ירוקים וההפך)? או משהו אחר בכלל? אשמח להסבר כי אני צריך לדעת פחות או יותר מה זה מחזור של רמזור(signal cycle באנגלית) בשביל משהו שאני מנסה. תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת ZiggyMan, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מי יודע עליו פרטים נשמח לשמוע?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום אנשים אמיצים ואמיצות גם, נתון: קורולה 2008 רובוטית הבעייה: כאשר נוסע ביום בשמש חזקה הדאשבורד משתקף לי בחלון הקדמי ומוציא אותי מדעתי. לא, לנסוע בלי שמשה קדמית זה לא רעיון טוב, אני צריך מזגן. רעיונות, הצעות ופתרונות יתקבלו בברכה. אוהד
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מי יכול לעזור איך מתקינים מפות במערכת, למערכת יש התקן GPS אך אין מפות כלל.
הודעה אחרונה מאת tza,
-
מי מחובר 17 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,413 אורחים (הצג רשימה מלאה)