רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,594 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 50 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
רכב חדש. 0 ק"ם. מיצובושי ספייס סטאר 2019. היום התפניתי כדי לנסות לנטרל את מע" ה-START-STOP. ותוך כדי פירוק הפנל שמחזיק את הכפתור הנ"ל,שנמצא ליד ובסמוך לעוד כפתורים, גיליתי שאחת ההברגות, של הבורג התחתון נחרשה. כנראה בעקבות עבודה לא מקצועית עם מברגה ללא מומנט. כמובן שמצאתי בורג אחר בארגז כלים שלי עם אותו אורך וצבע, ועם קוטר של חצי מ"מ גדול יותר שהתברג כמו שצריך. ככה עובדים ב"גיל-קאר"? ואם לא די בכך, אז המערכת שאמורה להיות "תואם-מקור", היא לא בדיוק. ושמתי לב לזה שב-כל הרכבים הללו היא מורכבת ממש בפנים, עד כדי כך שטיפה קשה לסובב את הכפתורים העגולים משני צידי המערכת.{מצורפות תמונות}. לא מבין מה הייתה הבעיה להשאיר את המולטימדיה המקורית שמגיעה עם הרכב? את כל המערכו…
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ביררתי לגבי ביטוח בחברה מסויימת שם נמסר לי שככל שערך הרכב לא עולה על 150 אש"ח ניתן להסתפק באמובילייזר בלבד אני מתעניין בביטוח לסיאט ארונה שמגיעה ללא אימובילייזר מקורי והנעה ללא מפתח היבואן משתדל לדחוף איתוראן Save בו אין לי שום עניין מישהו ביטח את הרכב / רכבים דומים ויכול להמליץ מה כדאי לעשות מבחינת מיגון בזמן ההזמנה ולאיזה ביטוח לפנות?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פורסם שהיום נפתחו ההזמנות עבור רכבי ליסינג ליונדאי איוניק החדשה. בעוד כמה זמן צפוי הרכב להגיע למגרשי הליסינג כרכב אפס ק"מ ?
הודעה אחרונה מאת outnex, -
אני לתומי לקחתי יום חופש היום על מנת לשבת על הפרוייקט שלי, מקבל צלצול מהשכן ששברו להם את הברז של המים ליד הבניין, במקרה הייתה לי מצלמה שמכוונת לחניה שבו בדרך כלל עומד האוטו שלי(רק שספציפית היום, בגלל שהיה מלא, חניתי ממול.. טעות חיי), ואיזשהו מטורף החליט לבדוק את זמני ההאצה שלו מול קיר, ולאחר מכן את הרוורס והכישורי דריפט שלו, ועד כמה החלק האחורי של האוטו שלי חזק(הוא נכנס בי ברוורס). לצערי הרב, המצלמה באותו רגע גמגמה משום מה, והוידאו לא יצא הכי מוצלח. מה עליי לעשות לדעתכם בנידון? נ.ב. איזה סוג יונדאי זו? מזכירה לי קצת את גטס אבל לא בטוח. https://drive.google.com/open?id=1992T6NZTzPIT4lhgVB-DmerTJs2bpPmB (החל מ1:40)
הודעה אחרונה מאת neorus, -
- 5 תגובות
- 961 צפיות
אני לפני קניית רכב ואני מעדיף לבדוק אותו בעצמי, כמה שאפשר, יש מדריך כללי לבדיקת רכב לפני קנייה?
הודעה אחרונה מאת carHooked, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי רכב דייהטסו סיריון שהמחירון שלו לפי יד 2 משוקלל הוא 15900 יש לו כמה שפשופים וקילופי צבע בצידי הפגוש הקדמי. אין הסטוריה של תאונות ואני מוכר בשל הרחבת המשפחה פלוס אני מוריד גם מהמחיר את הטסט בעוד חודשיים אני רוצה לצאת הוגן במחיר אך עם זאת גם לא להפסיד מהו לדעתכם מחיר הוגן? פעם ראשונה שאני מוכר רכב תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב . יודנאי i25 שנת 2012 לפני כשלושה חודשים עברתי תאונה קלה . בגחתי מבע'ח ועפתי על המדרכה משמאלי , כתוצאה מכך זיהיתי נזק לפלסטיקה ומעיכה של הגאנט . החלפתי גלגל והמשכתי בנסיעה ורציתי לטפל למחרת בגאנט... עם תחילת הנסיעה נשמעו רעשים שבאו מכיוון הגלגלים (כל סיבוב מלא של הגלגל רעש לשניה. מתחזק עם המהירות) הייתי בטוח שמדובר בפלסטיק רופף או בליטה בגלגל או משו דומה .. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות הדבקת פלסטיק.. החלפת גלגלים (קדימה אחורה ) הרעש לא הופסק החלטתי לפנות לביטוח מקיף (טעות שלא פניתי למחרת) השמאי שהגיע טען כי הרעשים לא מעניינים אותו וסימן רק את הפלסטיקה מצד שני המוסך לא רצה לטפל ברעשים כי השמאי לא כתב... כעט אחרי ריבים לא קטנים הוחלף מיסב שמאל (לט…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 19.6 אלף צפיות
מישהו יודע? אם יש לי ת.ז של המנוח,אני יכול לגשת ולהוציא רישיון רכב חדש?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, רציתי לשאול ממי שמכיר מקרוב. הצהרת הנהג שמכריחים אותנו לחתום , למי שיש רכב חברה. מה התוקף החוקי שלה? לי מאוד תמוהה הניסוח של סעיף 3 ו4: אני החתום מטה _________________ בעל תעודת זהות מספר _____________ מצהיר בזה כי לא נתגלו אצלי, לפי מיטב ידיעתי, מגבלות במערכת העצבים,העצמות, הראיה או השמיעה ומצב בריאותי הנוכחי כשיר לנהיגה. 1.לא נפסלתי מלהחזיק ברשיון נהיגה מ: בית משפט, רשות הרישוי או קצין משטרה, ולחלופין רשיון הנהיגה אשר ברשותי לא הותלה על ידי גורמים כאמור. 2 .אין לי כל מגבלה בריאותית או רפואית המונעת ממני מלהחזיק ברשיון הנהיגה. ולחלופין במידה יחול שינוי במצב בריאותי באופן המונע ממני מלהמשיך ולנהוג, אני מתחייב כי במידה ויוטלו הגבלות איזה שהן על רשיון…
הודעה אחרונה מאת shahar, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 905 צפיות
היי, אנו 6 חברים לרובנו זו פעם ראשונה . לי יש מגבלה קלה ברגליים -נוהג על גיר אוטומט בלבד . בררתי בינתיים רק בקארטינג פלייס בראשל"צ ונאמר לי שלא אמורה להיות בעיה וגם אם כן, ישנו קארט שמופעל עם הידיים. התאכזבתי מהמחירים -30 דקות =150 ש"ח. היות וזו פעם ראשונה, אני די בטוח שרוב הזמן יילך על לימוד הטכניקה וההבנה הבסיסית של מהו קארטינג באופן כללי . מחיפוש קצר בגוגל ,התגובות לא מעודדות ורובן מדברות על רמת בטיחות נמוכה . אשמח לתגובות והמלצות מחברי פורום בעלי ניסיון בתחום
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
- 0 תגובות
- 517 צפיות
שלום לכולם. יש לי רישיון לרכב כ11 שנים, אני רוצה להוציא רישיון למשאית עד 12 טון, הוצאתי טופס ירוק עשיתי בדיקת עיניים+בדיקת רופא, קבעתי תור לתיאוריה ואחרי התשלום אמרו לי שאני צריך להחתים גם את משרד הרישוי, התקשרתי למוקד הטלפוני לנסות להבין למה צריך להחתים גם את משרד הרישוי אם אין לי פטור מהתאוריה והפקידה אמרה לי שמשרד הרישוי שינו את החוק לפני שנתיים ורוצים לבדוק אותי גם, מישהו שמע על זה? נשמע לי ממש מוזר שצריך ללכת למשרד הרישוי להחתים
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
היי יש לי יונדאי איוניק שקניתי יד שניה דרך חברת מימון ישיר האם אני יכול לסכם איתם להביא להם את האוטו ויסגרו לי את החוב ?
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle, -
-
שאלה בשמאות
מאת יענקו- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 533 צפיות
רכב היה מעורב בתאונה. מחירון הרכב 100K. עלות התיקון 40K. ירידת ערך 21%. האם הרכב הוא טוטאל לוס ?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אבא שלי קנה אוטלנדר חדשה ובמעמד מסירה קודם ביקשו ממנו לחתום על הטופס ואז הראו לו את הרכב. זה תקין ? הוא קיבל 2 מפתחות ולא 3 את החוברת שירות אמרו לו שיקבל אחרי שיעשה טיפול ראשון לרכב מהמוסך . קודם צריכים לבדוק את הרכב ורק אז לחתום או שזה לא עובד ככה ? זה רכב חדש ראשון שאבא שלי רכש.
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, בתהליך של הזמנת רכב, האם יש אפשרות לדעת בדיוק מה התאריך שהרכב הגיע לארץ? איזה מידע בנוגע לרכב חדש היבואן מחוייב למסור לי? תודה
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום הרכב אחרי המתנה של כ-4 חודשים מגיע לארץ שבוע הבא. מה חייבים לבדוק בזמן קבלת מפתחות? אני מניח פחחות
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 685 צפיות
אם נפל לי הפקק דלק ותחבתי שם סמרטוט, האם אפשר לגשת לטסט השנתי? רנו קנגו 2008
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
היי, אני רוצה להתקין ברכב שלי מובילאיי. התקשרתי לשרות הלקוחות והציעו התקנה ב2,100 שח עם שנה אחריות. במקרה היום בדרך לעבודה עברתי על פני חנות שלוגו של מובילאיי התנוסס עליה. התקשרתי אליהם והם מציעים את אותה מערכת + 3 שנות אחריות + מתנה ב-1,890 ש"ח. איך זה ייתכן? האם כדאי להיזהר? תודה
הודעה אחרונה מאת korola, -
- 2 תגובות
- 697 צפיות
היי, אני רוצה להוסיף את בן הזוג לבעלות על הרכב. אנחנו לא נשואים, הולכים מחר להוציא תצהיר עו"ד על ניהול בית משותף. מישהו יודע מה צריך להיות רשום בתצהיר? (סטודנטים קצת עניים, נביא אליו תצהיר מוכן והוא רק חותם כדי לחסוך במחיר). ושאלה נוספת, שנינו רשומים בת"ז בערים שונות... אמור להוות בעיה? (כרגע אין לנו אפשרות לעדכן את העיר במשרד הפנים) תודה (:
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
- 5 תגובות
- 953 צפיות
הלך לי מגן השמש של הנהג ,וחשבתי אם המגן החדש שווה אז אין טעם להחליף במקורי..[video=youtube;mrnY-_SHRCk]
הודעה אחרונה מאת LPG, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 45 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום ושבוע טוב! עכשיו אני רואה כתבה של ערוץ 2 - מדבקת "איך אני נוהג". אשכרה ישראבלוף! כל מי שהתקשר, נענה ע"י הטלפן של המוקד היחיד בארץ (!!!) לתלונות מסוג זה: "תודה רבה, זה יטופל בהקדם!" רק שתדעו - 200 מתוך 1000+- מדביקות את במדבקה! זה אבסורד! זה אשכרה בלוף אחד גדול! אין אף חברה שעושה בזה שימוש. אמנם המדבקה מודבקת, אבל בקטן מדי, המספר בגובה קריאה של 2 ס"מ, וכל המדבקה עצמה 8-12 ס"מ גובה. תנו את הדעה שלכם לגבי זה: מה אתם חושבים?? זה אפקטיבי המדבקות האלו? או שמא זה סתם מודבק בשביל כסת"ח?
הודעה אחרונה מאת trekampt, -
-
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
עם תג מחיר התחלתי של 359,000 ש"ח, יגואר ישראל משיקה את מתיחת הפנים של ה-XE. למרות שהמחיר גבוה, קצת קשה להחליט כרגע אם הוא ימשיך להיחשב לגבוה גם אחרי שיגיעו לכאן ה-A4 המחודשת וגרסאות הבנזין של סדרה 3 החדשה. חושבים שיש לה סיכוי?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
לאחרונה אני רואה שיותר ויותר צביעה של הפרדת נתיבים וסימונים מתבצעת בצורה עקומה מאוד ורשלנית. זה נראה מאוד מכוער , חסר מקצועיות ויכול להיות שאף משפיע על מערכות בטיחות ( תיקון סטיה מנתיב וכדומה). מה דעתכם? האם גם אתם שמים לב לזה יותר ויותר לאחרונה ( בייחוד באיזור המרכז).
הודעה אחרונה מאת s h i n e o n, -
- 1 תגובות
- 749 צפיות
אני אולי אצא בור (כנראה) אבל אין לי הרבה ידע בנושא, ורציתי לשאול משהו רכשתי סיאט איביזה 2016 גרסאת הסטייל. הרכב הגיע עם ג'נטים ברזל שלדעתי הורסים מאוד מהמראה החיצוני. ראיתי בכביש אותם רכבים עם מגנזיום וזה מוסיף מלא. אחרי קריאה בפורום הבנתי שיתרונות בפועל אין הרבה למגנזיום. השאלה שלי היא בנוגע לאופציה של לרכוש מחול רק את החלק החיצוני, דמוי מגנזיום ובעצם לחבר אותו על הברזל נטו בשביל המראה. זה של חברת pilot האם זה משהו גרוע?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
יונדאי קונה חשמלית התפוצצה בתוך ג'ארז בבית בקנדה - הסיבה לא ידועה. לטענת בעל הרכב, המכוניות לא הייתה בטעינה או מחוברת לחשמל, לא עלתה באש אלא התפוצצה. נזק רב למבנה ולרכב. מקור
הודעה אחרונה מאת AccordOfSilence, -
-
זוכרים את לנצ'יה? כן, אותו מותג אגדי בן 112 שנים שייצר אגדות מוטוריות בעולם הראלי כמו הדלתא אינטגרלה והסטראטוס , הוא כיום צל חיוור ונשכח של תהילת העבר. כיום הוא צומצם על ידי חברת האם FCA לדגם יחיד שהוצג כבר ב- 2011 - האיפסילון - סופר מיני קטן מבוסס פיאט פנדה. הדגם הזה משווק כיום רק במדינה יחידה בעולם - באיטליה. לאור ההשקעות הגדולות של תאגיד FCA בשנים האחרונות במותג האגדי גם כן שלהם - אלפא רומיאו - פיתוח והשקת הג'וליה והסטלביו - ניתן היה להניח בוודאות שמכירות אלפא רומיאו השנה בשוק האירופאי יעקפו השנה בקלות את מכירות הבת הנכחדת בתאגיד - הלנצ'יה איפסילון הנושנת. למרבה ההפתעה המצב שונה. נתונים שפורסמו זה עתה על ידי איגוד המכוניות האירופאי (ACEA) מראים שבמחצ…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נוסע השבוע לרודוס והמוניטין היווני בנוגע להשכרת רכבים הגיע גם אליי. האם מישהו יכול להמליץ על חברה אמינה וטובה להשכרת רכב ברודוס (לא אכפת לי לשלם קצת יותר). הרכב יכול להיות ידני,אוטומט,רחפת או כל דבר אחר זה ממש לא חשוב בעיני. מה כן חשוב? אנחנו 4 מבוגרים + כיסא תינוק, כולם צריכים להיכנס. רצוי שגם המזוודות יכנסו אבל זה ממש לא חובה (מקסימום חלקנו יקחו את ההסעה שגם ככה מגיעה לנו משדה התעופה אל המלון ובחזרה עם המזוודות). הדבר היחיד החשוב, שישבו מאחורה בצורה סבירה, כיסא תינוק + שתי בוגרות (יכולות להצטופף קצת לא קרה כלום). בינתיים העסקה הכי טובה שראיתי הייתה של טויוטה קורולה (אמורה להתאים לא?) מחברה בשם Avance בעלות של 400 יורו יש עסקה נוספת, יקר…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני 6 שנים רמי מינץ ז"ל נהרג בתאונת אופנוע בצומת יכיני שבדרום רמי מינץ מי שהכיר אותו היה מחלוצי המוטוריקה בשנות ה2000 ילד גאון מכונאי בחסד עליון וחבר וטוב היה פעיל מאוד אז בפורומים השונים כמו פול גז קארספורום וכו ... הודקטור לרמי היה gn שיחד פינטזנו איך נעשה אותו יום אחד... חטפנו מכה קשה רמי נהרג היה בן יחיד זכר יש לו אחות גדולה אחרי הטרגדיה ההורים של רמי נתנו לי את האופנוע כי ביקשתי לעשות את מה שרמי רצה וכך היה עשיתי פחות או יותר לפי מה שזכרתי את החריטות על המנוע רמי עשה בידיו פרוייקט ברמת הבורג 5 שנים של עבודה בקצב איטי מאוד אבל עם המון מחשבה ורגש אז הנה לפניכם בובר סטייל לפנים תוצרת ma gallery ניתן לראות את הפרוייקט במלאו בקישור https://www.facebook…
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
https://www.mazda3revolution.com/threads/sspb6-touch-screen-recall.234959/ אני כבר בדקתי מול מאזדה בחדרה ולטענתם אין דבר כזה, שהתיקון אמור להתבצע על חשבון הלקוח בלבד. והבעיה אצלי דומה למה שכתוב בתרד שצירפתי, המסך פשוט לא מגיב לTOUCH.
הודעה אחרונה מאת מרכז שירות שי-לי, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
סתם יצא לי לחשוב על זה, חוץ מאנשים עם כל מיני טנדרים מובילים וכד' אני בכלל לא בטוח שהאדם הממוצע חושב על זה או מתעסק עם זה. באופן נדיר ביותר יוצא לי לנסוע יותר משני אנשים ברכב, אבל שאני חושב על זה אם אני נוסע עם 4-5 מבוגרים ברכב שכל אחד שוקל בסביבות ה 80 קילו אז כבר אני עובר את המשקל המותר המירבי (בסביבות ה- 300 קילו ). אני מניח שברכבים מקטגוריית הסופר מיני ובמשפחתיות המשקל המותר גבוה יותר.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -