Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אנו 6 חברים לרובנו זו פעם ראשונה .

לי יש מגבלה קלה ברגליים -נוהג על גיר אוטומט בלבד .

בררתי בינתיים רק בקארטינג פלייס בראשל"צ ונאמר לי שלא אמורה להיות בעיה וגם אם כן, ישנו קארט שמופעל עם הידיים.

התאכזבתי מהמחירים -30 דקות =150 ש"ח.

היות וזו פעם ראשונה, אני די בטוח שרוב הזמן יילך על לימוד הטכניקה וההבנה הבסיסית של מהו קארטינג באופן כללי .

מחיפוש קצר בגוגל ,התגובות לא מעודדות ורובן מדברות על רמת בטיחות נמוכה .

אשמח לתגובות והמלצות מחברי פורום בעלי ניסיון בתחום

פורסם

חוץ מהחוויה שאני די בטוח שנחווה (כאמור ,פעם ראשונה שעושים קארטינג)

אני אישית רוצה שזה יתרום לנהיגה היומיומית , האם הנהיגה בקארטינג מלווה בתיאוריה או שמדובר בפאן בלבד ?

האם מסלולי הקארטינג בארץ מתחלקים לסוגים שונים ז"א מסלול X יותר טוב למתחילים ומסלול Y יותר טכני לבעלי ניסיון ?

תודה

פורסם (נערך)

לגבי עניין המגבלה ברגליים אין לי מושג, משער שצריך לשאול כל מסלול בנפרד אם יש להם פיתרון. בגדול לקארט יש שתי דוושות, גז וברקס וכל אחת מתופעלת בעזרת רגל אחרת (זה האידאל לפחות).

מה אתה מצפה ללמוד? מן הסתם חוקי תנועה אין שם, אבל ללא ספק ניתן ללמוד לגבי מצבי קיצון של איבוד אחיזה (היגוי-יתר ו\או תת-היגוי) בצורה בטוחה. אם אתה רוצה ללמוד תיאוריה (בחירת קווים, נקודות בלימה וכד') אתה יכול להרשם לקורס ולא רק לכמה הקפות על המסלול. כמעט כל מסלול מציע קורס בסיסי (שעתיים-שלוש) שכולל תיאוריה ופרקטיקה, אבל אז כבר מדובר על סדר גודל של 400-600 ש"ח.

ה-30 דקות עליהן אתה מדבר לרוב מתייחסות לזמן נהיגה נטו, אז לא יתבזבז שם יותר מידי זמן על "הבנה בסיסית של מהו קארטינג", בטח לא אם כבר יש לך רשיון נהיגה על רכב. גז, ברקס, הגה, אין פה יותר מידי מה להבין. בכל מקרה, לאדם שמעולם לא נהג על קארטינג ולא נמצא בכושר שיא יגלה ש-30 דקות נהיגה בקארט זה עניין דיי מתיש (בעיקר ידיים) וממילא יתעייף מידי מכדי להמשיך.

המסלולים לא ממש מתחלקים לפי רמת קושי. קארטינג הוא ספורט עם רף נמוך מאוד וגם ילדים שלא עלו על בימבה בימי חייהם יכולים לעלות על קארט ולהתנסות. ישנם מסלולים יותר ופחות טכניים, אבל זה פחות רלוונטי למי שעולה על קארט בפעם הראשונה בחייו. ההבדלים בין המסלולים השונים הם בעיקר האורך שלהם, רמת המשטח שנוהגים עליו (אחיזה+שיבושים), אוויר פתוח או מקום סגור (יש יתרונות לכאן ולכאן) והכי חשוב איכות הקארטים (יצרן+מודל+רמת התחזוקה).

לגבי רמת הבטיחות: אתה קשור ברתמות לכיסא ולא ממש יכול לזוז הרבה, על הראש יש לך קסדה (חובה בכל מסלול). ישנם תמיד צמיגים המפרידים בין המסלולים, כך שאם אתה עף רוב עוצמת המכה נספגת בצורה טובה ע"י הצמיגים. אני לא מכיר יותר מידי תאונות קארטינג בארץ שגרמו לפגיעות משמעותיות, בטח לא ברמה החובבנית שם המהירויות נמוכות (מתחת ל-50 קמ"ש). רוב הפגיעות שאני ראיתי הן דווקא כוויות בגלל שהמנוע חשוף ואנשים לא שמים לב איפה הם מניחים את הידיים שלהם.

חשוב לדעת שאם אתה עולה בפעם הראשונה על קארט, מי שמתפעל את המסלול הולך להגביל לך את הכוח שהקארט יכול לייצר, כך שאתה תתחיל לאט יחסית וסביר להניח שגם לא תגיע למצבים של אובדן אחיזה. לאחר כמה הקפות שבהם כולם התנהגו כמו בני אדם ולא ניסו להתנגש אחד בשני, מצופה מהאדם שמתפעל את המקצה לפתוח עוד ועוד את המגבלה על הקארט בצורה הדרגתית כך שתוכלו לנסוע מהר יותר. אם נרשמתם ל-30 דקות, לפחות ב-10 דקות האחרונות אתם צריכים להבהיר למתפעל שהציפייה שלכם היא לנסוע עם קארט פתוח עד הסוף או משהו קרוב לזה, אחרת זה יכול לשמעמם.

עריכה אחרונה על ידי HyperViper

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

אם נדרש תפעול בשתי הרגליים אני מעדיף תפעול ידני כי אני לא רגיל להפעיל דוושה ברגל שמאל.

מאז ומתמיד נהגתי על אוטומט.

המון תודה על התגובה המפורטת.

אברר בבילו מה העלויות והאם קיים קארט ידני ומשם כבר נחליט מה עדיף.

לא בטוח לגבי בילו, המסלול בראשל"צ ממוקם בחוץ.

פורסם

אף אחד לא רגיל לתפעול בלמים ברגל שמאל ומסיבה לא ברורה ברגע שעולים על קארט זה מרגיש כל כך טבעי לבלום עם רגל שמאל.

אם הרגל יכולה לעשות את הפעולה הזו מבחינה בריאותית, אז לא אמורה להיות לך בעיה בתפעול הקארט לדעתי.

אופנוען

פורסם

מעבר לתגובה המאוד מאוד מפורטת של וייפר, אציין קודם כל שהמחיר סביר לחלוטין - בפעם האחרונה שהייתי ב קארטינג כלשהו, מקצה של 10 דקות עלה 55 שקל, אז 150 לחצי שעה זה אחלה. מה גם שאני חותך ת'*** אם אתה שורדים יותר מזה :) זה הרבה יותר מעייף ממה שאתה חושב.

מבחינת לימוד ושיפור המיומנות ברכב, בלי קורס שכולל תאוריה - לא תלמד הרבה כי עם קארט סגור (ואני לא מכיר שפותחים קארטים לאנשים בלי קורס) פשוט לא תגיע למצב שאתה נדרש ליישם איזשהי טכניקת נהיגה מתקדמת. מה שכן, זה אחלה כיף אם באים בגישה הנכונה. ואם הולכים לקורס וגם לומדים טכניקות מתקדמות יותר, זה בכלל מעולה. לא סתם יש בדיוק 0 נהגי מירוץ מצליחים שלא התחילו את הקריירה בקארטינג.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא יודע למה הרגל מסוגלת כאשר מדובר בתפעול רכב

מהסיבה שאף פעם לא השתמשתי ברגל שמאל למשהו דומה.

לא שווה לחתוך חלקים מהגוף, זה סה"כ קארטינג :wink:

מאז שהוצאתי רישיון לפני כ 20 שנה, יש לי חלום לעשות קורס מעמיק שבו ישימו דגש על נהיגה נכונה במצבים שונים

תוך כמובן תרגול של התאוריה.

אולי הקורס בקארטינג הוא התחלה טובה.

אני בטוח שיהיה כיף כי באים בגישה חיובית.

• תוכן חדש...