Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוכרים את לנצ'יה? כן, אותו מותג אגדי בן 112 שנים שייצר אגדות מוטוריות בעולם הראלי כמו הדלתא אינטגרלה והסטראטוס , הוא כיום צל חיוור ונשכח של תהילת העבר.

כיום הוא צומצם על ידי חברת האם FCA לדגם יחיד שהוצג כבר ב- 2011 - האיפסילון - סופר מיני קטן מבוסס פיאט פנדה. הדגם הזה משווק כיום רק במדינה יחידה בעולם - באיטליה.

לאור ההשקעות הגדולות של תאגיד FCA בשנים האחרונות במותג האגדי גם כן שלהם - אלפא רומיאו - פיתוח והשקת הג'וליה והסטלביו - ניתן היה להניח בוודאות שמכירות אלפא רומיאו השנה בשוק האירופאי יעקפו השנה בקלות את מכירות הבת הנכחדת בתאגיד - הלנצ'יה איפסילון הנושנת.

למרבה ההפתעה המצב שונה. נתונים שפורסמו זה עתה על ידי איגוד המכוניות האירופאי (ACEA) מראים שבמחצית הראשונה של 2019 אלפא מכרו 27,702 כלי רכב באירופה. מותג לנצ'יה מכר 34,700 מכוניות. זו עלייה של 30% במכירות לנצ'יה לעומת תקופה מקבילה שנה קודמת. זהו המותג שגדל הכי הרבה בשוק האיטלקי למעט דאצ'יה.

הנתון מפתיע בהתחשב בזה ש - FCA השקיעו הון עתק במכוניות החדשות מבוססות הפלטפורמה של ג'יורג'יו - ג'וליה בתצורת סדאן וסטלביו בתצורת SUV. אין גם לשכוח שבהיצע הדגמים של אלפא באירופה מצוייים עוד דגמים - אומנם וותיקים מאוד - מיטו, ג'ולייטה ואף ה - 4C. בכל מצב - 5 דגמי אלפא מכרו פחות בכל EU מאשר לנצ'יה - דגם מיושן , יחיד ובארץ אחת.

יש כמובן לסייג ולהסביר שברור ששולי הרווח במכירת לנצ'יה קטנה נמוכים משמעותית מדגמי אלפא היקרים יותר. ניתן גם להבין את מכירות הלנצ'יה המשגשגות באיטליה עקב חיבה מסורתית הן למותג והן למכוניות קטנות.

מגמה זו שמסתמנת לא נעלמה מעיני קברניטי התאגיד. המנכ"ל הכל יכול הקודם, מרקיונה שהלך לא מזמן לעולמו, הוא שהחליט להכחיד את מותג לנצ'יה בגסיסה איטית. ההנהלה החדשה החליטה להחיות את המותג מחדש.

בשנת 2020 תושק לנצ'יה איפסילון חדשה לגמרי. היא תתבסס על פלטפורמה גדולה וחדשה. הרכב יגדל ל-4 מטר ובסיס גלגלים 2.5 מטר. העיצוב יהיה יותר זווייתי ושרירי מהנוכחי. מנועי טורבו דיזל OUT - מנועי מיקרו היבריד IN.

מדובר על מנוע מסדרה חדשה FireFly - נפח 1.0 ליטר טורבו היברידי עם 110 כ"ס וצריכת דלק מאוד חסכונית.

מדובר גם על דגמים נוספים גדולים יותר של לנצ'יה בקנה לשנים הבאות. נקווה לטוב...

בצילומים - האיפסילון הנוכחית ואיור משוער של החדשה העתידית.

L1.jpgL2.jpg

***הערת הנהלה***

מי שרוצה את המקור, כדי לבדוק את איכות התרגום, הוא כאן:

https://www.motor1.com/news/361654/lancia-outselling-alfa-romeo-europe/

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

החדשות האמיתיות כאן הן המכירות העלובות של מותג Alfa Romeo, שכנראה מגיע אט אט לקיצו, ואני כותב את זה בצער.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שני המותגים כנראה לא ישרדו את השנים, בטח לא במתכונת מעניינת ומצד שני תראו את יונדאי? כשהשוק מוצף בדגמים עממיים יש גם כסף ויכולת להוציא ולתחזק מותג ספורט, כנראה שניאלץ להסתפק בעוד עשור ביונדאי מעניינת ולוותר על לנצ'יה צולעת.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

איזה מותג ספורט יש ליונדאי?

בכל מקרה - בתור חובב מכוניות קטנות, אני שמח על האפסילון! הצלחה שלה אולי תייצר גם מיטו חדשה. או שכבר מתוכננת כזו?

בכל מקרה2 - אפסילון חמימה יכולה להיות רכב חמוד.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

האיטלקים אוהבים מכוניות קטנות? אז בואו ניקח את המכונית הקטנה הפופולארית שלנו ונגדיל אותה, כי אנחנו איטלקים...

Sent from my DynaTAC 8000X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אז בעצם רכב פנאי לא מבטיח הצלחה... מעניין מה קורה אצל יגואר עם ה f/e - pace

גם מעניין למה בעצם אלפא לא נמכרת? האם זו האמינות שעדיין גרועה או שהמותג פשוט יקר מידי?

ועוד מעניין למה הם לא הוציאו דורות חדשים למיטו\ג'ולייטה

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

הכותרות באתרי הרכבים הם דווקא פחות כלפי הקאמבק של לנצ'יה ויותר הדעיכה של אלפא רומיאו. לנצ'יה מובאת כדוגמא למותג שאפילו הוא מוכר יותר מאלפא באירופה. סיפור עצוב.

פורסם

כל אחד מבין מה שהוא רוצה לראות

אני הבנתי - כי ההמלצה, לייצר אלפות, במפעל הרומני של ד'אצה.

עקב העלויות היותר נמוכות.

המחיר של האלפות יהיה אז תחרותי - ואלפא תעבור במכירות, את לנצ'יה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אז בעצם רכב פנאי לא מבטיח הצלחה... מעניין מה קורה אצל יגואר עם ה f/e - pace

גם מעניין למה בעצם אלפא לא נמכרת? האם זו האמינות שעדיין גרועה או שהמותג פשוט יקר מידי?

ועוד מעניין למה הם לא הוציאו דורות חדשים למיטו\ג'ולייטה

אלפא לא נמכרת, כי בסביבת המחיר של ב.מ.וו ומרצדס, אנשים יעדיפו את האחרונות. גם הג'וליה וגם הסטלביו מוכיחים את תקפות התזה שבפלח הזה שבו הם מתחרים לא די לייצר מכוניות משובחות, אם המיתוג נמצא מאחור ביחס למתחרים כלום לא יעזור.

פורסם

בכל מקרה - בתור חובב מכוניות קטנות, אני שמח על האפסילון! הצלחה שלה אולי תייצר גם מיטו חדשה. או שכבר מתוכננת כזו?

אני מתכוון כרגע לרמת הגימור n, לא לתת מותג נפרד.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

המי-טו חוסלה עקב הפסקת ייצור הפונטו, לא משתלם לפתח פלטפורמת סופר מיני רק עבור אלפא רומיאו.

את האפסילון הם משאירים כי היא מסובבת על הפנדה שעדין מיוצרת.

לא ברור לי למה פיאט לא מאחדת דגמים ופשוט מעבירה תקינה אירופאית את אחד מרכבי הסופר מיני של אמריקה הלטינית, ככה הם לא יצטרכו לפתח פלטפורמה רק לאירופה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אלפא רומיאו לא נמכרת כמתוכנן בשל סיבה יחידה והיא התמחור ההזוי.לא יתכן שג'וליטה תתומחר בתחילת השיווק במחיר קרוב ל200 אלף שקלים. הרבה מכלולים משותפים עם פיאט העממית יש להן. לכן המתחור עוד יותר מרגיז.

פורסם

השוואה של ראש מול ראש כשמדובר בסטלביו ובג'וליה מול המתחרות הגרמניות מראה שהתמחור לגמרי סביר, אפילו די אטרקטיבי, הענין הוא שבכדי להשתלב בשוק כשווה מול שווים אין די בזה, במיוחד כשאצל מרבית הקליינטים הפוטנציאליים בסגמנט אין באמת בעיה להוסיף כמה לירות בכדי להרגיש שעשו את הבחירה הנכונה. הג'ולייטה כבר שייכת לעבר, כך להערכתי ולצערי יהיה גורלן של האלפות הצעירות יותר.

פורסם

ג'נסיס וg70 שלהם ממש מוצלחת.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

• תוכן חדש...