Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
את האמת אני לא מבין כל כך את הסיבות לכישלון הזה, הרי מבחינת מיתוג אלפא הוא שם שרץ חזק מאוד אצל כל חובבי הרכב ה״פשוטים״, אלו שאין להם רמת ידע גבוהה כמו של חברי הפורום וחובבי רכב כבדים אבל שניזונים ממיתוג חזק כמו בערך כל העולם (כי הרי כל העולם בערך מפנטז על מותגים ורכבים מסויימים גם מבלי להבין לעומק בנושא)

למשל, תשאלו את חברים שלי שלא מבינים לעומק בתחום אבל גם הם יודעים שבמוו ומרצדס אלו רכבים ״מטורפים״ (ושצריך לברוח מצרפתיות :-D) מה הם חושבים על אלפא רומיאו והם יענו מבלי לחשוב שאלו רכבים מדהימים וחלום. המיתוג דווקא כן חזק ולכן לא ברורה לי התוצאה העגומה הזו.

קיים הבדל בין חזון למעש, אין מה לעשות, אנשים מתים על אלפא כשהם משאירים את הארנק בכיס. כשהם מוציאים אותו הם כבר מתפכחים והולכים על המוכר המוכח והידוע לתפיסתם. במשך עשרות השנים בהן קירטע המותג האיטלקי והוציא תחת ידיו מעט דגמים שמרביתם כיוונו לפלח שוק שבו ליחס עלות תועלת משמעות, הגרמנים והיפנים ביססו לעצמם מוניטין ושוק יציב של קליינטים בפלח השוק שבו למיתוג משמעות גבוהה בהרבה מהיחס הנזכר. ואז כשאלפא קפצו בבת אחת פנימה הפלח פשוט לא מתלהב כל כך לקבל אותם. כשאתה מוסיף לכבדהו וחשדהו הזה גם סיפורים על ג'וליות במוסך, אז זהו, נסתם הגולל. וכל זה מאוד מצער, כי לשם שינוי הן הג'וליה הן הסטלביו הן מכוניות מעולות לגיזרתן, לא פחות מזה ואפשר להתווכח עד מחר אם במוו או מרצדס טובים יותר או לא, אבל אין ספק נדמה לי שהמותג האיטלקי ראוי בהחלט להתברג לצידם כשווה בין שווים. הצרה היא שכישלון נניח אצל הגרמנים פשוט יעביר אותם לדגם הבא, אצל האיטלקים לעולם האמת.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא בדיוק נכון, בצפון אמריקה, רוב המכוניות הללו בליסינג, ככה שאין את הבעיות הרגילות של פחת וחשש מאמינות

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

ענין האמינות הוא בבחינת הקש, לא הגב או הגמל, כשאתה מוסיף למיתוג המבוסס פחות, גם סיפור על איזו אלפא בגאראג', אתה מחזק את ההחלטה לבחור במשהו מוכר יציב ובטוח, בלי קשר לבעלות או אופן הרכישה.

פורסם
את האמת אני לא מבין כל כך את הסיבות לכישלון הזה

העדר עקביות. התעסקו כל הזמן בלהמציא את המותג מחדש, והעדר כל בסיס ויתרון טכנולוגי אמיתי. תשווה את זה לגרמנים, וברור למה אלפא לא מצליחה.

בניגוד מוחלט, תראה את הקו האחיד של Audi מאז ה-100 של שנות ה-80. מיצבו את עצמם כאופציה יותר סולידית ל-BMW ומרצדס.

תשווה לזה את ברדק העיצוב והמיצוב של אלפות.

ה-156 היתה פחות מלוטשת ואיכותית מסדרה 3, אבל גם היתה זולה יותר, והיה לה עיצוב מהמם. פעם בכמה זמן, חדשנות מביאה משהו טוב, אבל אם לא בונים על ההצלחה הלאה ויוצרים עקביות, הכל הולך.

אם יש משהו שפיאט לא הצליחו לעשות, זה לתת לאלפות קו עיצובי (שוב, תסתכל על Audi, ותראה את ה-156/159 בהשוואה ל-164, לג'ולייה/מיטו. באמצע היתה ה-GTV, שלא קשורה לכלום, והבררה, שקשורה ל-159 אבל כישלון טכני). באה ה-159 אחרי ה-156. דווקא המשך הגיוני, אבל העיצוב יותר שמרני, המחיר כבר לא יותר זול, ושום התקדמות באיכות או בביצועים. נפילה.

הגו'לייטה/מיטו לפחות חולקות חרטום, אבל שום קשר לדגם המוביל, ובתכל'ס, פיאט עם עיצוב מבית אלפא, כלומר, יומרה ספורטיבית בלי כיסוי. עכשיו, אם תשאל אותי, הג'ולייטה מעוצבת מוצלח והעיצוב מזדקן מצויין. האיטלקים יודעים לעצב. המכונית לא רעה. אבל זה לא מספיק.

ואז השאירו את זה ככה שנים.

ולמה הברדק?!

כי אלפא, בניגוד ל-Audi, למשל, לא היתה חטיבה עצמאית. הכניסה שלה לתוך פיאט היתה בזחילה מתמשכת, ומעולם לא גובתה באסטרטגיה לטווח ארוך או אפילו בינוני. לאלפא היה סטודיו נפרד לעיצוב (שהעבודה האחרונה שלו היתה הג'ולייטה). זהו. כל השאר נשחט והוטמע בתוך פיאט. אז כל פעם שבאה מנהל חדש לפיאט, הוא הגדיר את הרכב/מותג מחדש. ת'כלס, פיאט פירקו את המותג מנכסיו והשאירו אותו בלי בסיס.

עד לפני כמה שנים בא מרקיונה והחליט לבנות מחדש את הכל. הפעם על אמת, אבל... היי... התחרות קשה, גם אם הניסיון טוב (ע"ע מזראטי, שנאבקת על מקומה מול תחרות עדיפה).

תראה להבדיל את לקסוס. ב-83' החליטו בטויוטה לייצר בפרימיום. חמש שנים אחרי זה יצאו עם מכונית. אחת. ממוקדת לקהל מדוייק בארה"ב, עם שיווק ממוקד. ב-2005 לקסוס הפכה לחטיבה נפרדת מטויוטה, עם שורה של דגמים.

רואה את ההבדל?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה לא בדיוק נכון, בצפון אמריקה, רוב המכוניות הללו בליסינג, ככה שאין את הבעיות הרגילות של פחת וחשש מאמינות

וחברות הליסינג אוהבות מכוניות עם הרבה תקלות?

הלקוח אוהב שהרכב שלו נתקע?

בסופו של דבר מישהו צריך לשלם על זה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מאוד הצטערתי שהג'וליה לא היתה מספיק נוחה לי מבחינת תמיכה בגב, משום שמראש הנחתי שהיא כן תהיה וכבר סגרתי מחיר. מצחיק שב- STI אין לי בעיה כזו אפילו שהיא קשה יותר משמעותית, אבל עובדה שגם בסדרה 3 לא היתה לי בעיה (ובסדרה 2 כן).

מובן, שבמחיר הפורמאלי שלה מעטים רכשו אותה וגם אני לא התכוונתי. כשהורידו למחיר יד ראשונה אפס ק"מ, הרכבים נחטפו כולם תוך שבועיים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
וחברות הליסינג אוהבות מכוניות עם הרבה תקלות?

הלקוח אוהב שהרכב שלו נתקע?

בסופו של דבר מישהו צריך לשלם על זה...

יכול להיות שמחיר הליס גבוה יותר, כי הערך גרט אחרי 3 שנים יהיה נמוך יותר, מעבר לזה, אני לא רואה ג'וליות תקועות בעליה של הקסטל, אז יכול להיות שהיא יותר אמינה מקונטסה 65.

פורסם
העדר עקביות. התעסקו כל הזמן בלהמציא את המותג מחדש, והעדר כל בסיס ויתרון טכנולוגי אמיתי. תשווה את זה לגרמנים, וברור למה אלפא לא מצליחה.

בניגוד מוחלט, תראה את הקו האחיד של Audi מאז ה-100 של שנות ה-80. מיצבו את עצמם כאופציה יותר סולידית ל-BMW ומרצדס.

תשווה לזה את ברדק העיצוב והמיצוב של אלפות.

ה-156 היתה פחות מלוטשת ואיכותית מסדרה 3, אבל גם היתה זולה יותר, והיה לה עיצוב מהמם. פעם בכמה זמן, חדשנות מביאה משהו טוב, אבל אם לא בונים על ההצלחה הלאה ויוצרים עקביות, הכל הולך.

אם יש משהו שפיאט לא הצליחו לעשות, זה לתת לאלפות קו עיצובי (שוב, תסתכל על Audi, ותראה את ה-156/159 בהשוואה ל-164, לג'ולייה/מיטו. באמצע היתה ה-GTV, שלא קשורה לכלום, והבררה, שקשורה ל-159 אבל כישלון טכני). באה ה-159 אחרי ה-156. דווקא המשך הגיוני, אבל העיצוב יותר שמרני, המחיר כבר לא יותר זול, ושום התקדמות באיכות או בביצועים. נפילה.

הגו'לייטה/מיטו לפחות חולקות חרטום, אבל שום קשר לדגם המוביל, ובתכל'ס, פיאט עם עיצוב מבית אלפא, כלומר, יומרה ספורטיבית בלי כיסוי. עכשיו, אם תשאל אותי, הג'ולייטה מעוצבת מוצלח והעיצוב מזדקן מצויין. האיטלקים יודעים לעצב. המכונית לא רעה. אבל זה לא מספיק.

ואז השאירו את זה ככה שנים.

ולמה הברדק?!

כי אלפא, בניגוד ל-Audi, למשל, לא היתה חטיבה עצמאית. הכניסה שלה לתוך פיאט היתה בזחילה מתמשכת, ומעולם לא גובתה באסטרטגיה לטווח ארוך או אפילו בינוני. לאלפא היה סטודיו נפרד לעיצוב (שהעבודה האחרונה שלו היתה הג'ולייטה). זהו. כל השאר נשחט והוטמע בתוך פיאט. אז כל פעם שבאה מנהל חדש לפיאט, הוא הגדיר את הרכב/מותג מחדש. ת'כלס, פיאט פירקו את המותג מנכסיו והשאירו אותו בלי בסיס.

עד לפני כמה שנים בא מרקיונה והחליט לבנות מחדש את הכל. הפעם על אמת, אבל... היי... התחרות קשה, גם אם הניסיון טוב (ע"ע מזראטי, שנאבקת על מקומה מול תחרות עדיפה).

תראה להבדיל את לקסוס. ב-83' החליטו בטויוטה לייצר בפרימיום. חמש שנים אחרי זה יצאו עם מכונית. אחת. ממוקדת לקהל מדוייק בארה"ב, עם שיווק ממוקד. ב-2005 לקסוס הפכה לחטיבה נפרדת מטויוטה, עם שורה של דגמים.

רואה את ההבדל?

רוב האנשים אבל שהולכים לקנות רכב לא בקיאים כמוך בהסטוריה של המותג ומתי יצא דגם בינוני ומתי דגם משובח, הם מכירים רק את המיתוג בעיקר.

אייל גולן שקנה פרארי בכלל אכפת לו במיוחד מהתנהגות ונסיעה למסלול וטיולי נהיגה ספורטיביים? הוא קנה נטו מתוך מיתוג, את יכולות הרכב הוא מנצל בערך ברמה של 1%.

גם ניקול ראידמן עם ה G wagon שלה פשוט רצתה ג׳יפ מרצדס ואהבה את הצורה, לא נראה לי שעשתה מחקר מעמיק על התנהגות הכביש ויכולות השטח שלו.

האנשים האלו בדרגות שונות מקהל רוכשי אלפא אומנם (כי מן הסתם אלפא לרוב ברמת מחירים אחרת) אבל הם החלק הארי של הרוכשים, לטעמי ה petrol heads הם מיעוט שבמיעוט, רכבים זו פנטזיה גלובאלית שמקיפה מאות מליונים אם לא מליארדים ברמות משתנות של הבנה והשקעה רגשית, הרוב הגדול בסכ״ה ניזון מהמיתוג וממה שאני רואה לאלפא יש מיתוג מעולה בקרב האנשים ״הלא מבינים״ שלא יודעים לדקלם היסטורייה של כל מותג שבוחנים.

פורסם
כל חברה שפתחה או חידשה מותג יוקרתי התחילה עם דגם גדול ויקר, תראה את ג'נסיס, הם התחילו עם האוטו הכי גדול שלהם, ככה נהגו גם לקסוס אינפיניטי שחדרו לשוק, הם נכשלו כי הם לא היו בשוק כבר 20 שנה, ואף אחד לא התגעגע אליהם, בניגוד למזארטי למשל.

כבר ענו לך.

לעניין הגעגועים, לא יודע להפריד האם למזראטי התגעגעו יותר מלאלפא רומיאו או לא...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
רוב האנשים אבל שהולכים לקנות רכב לא בקיאים כמוך בהסטוריה של המותג ומתי יצא דגם בינוני ומתי דגם משובח, הם מכירים רק את המיתוג בעיקר.

אייל גולן שקנה פרארי בכלל אכפת לו במיוחד מהתנהגות ונסיעה למסלול וטיולי נהיגה ספורטיביים? הוא קנה נטו מתוך מיתוג, את יכולות הרכב הוא מנצל בערך ברמה של 1%.

גם ניקול ראידמן עם ה G wagon שלה פשוט רצתה ג׳יפ מרצדס ואהבה את הצורה, לא נראה לי שעשתה מחקר מעמיק על התנהגות הכביש ויכולות השטח שלו.

האנשים האלו בדרגות שונות מקהל רוכשי אלפא אומנם (כי מן הסתם אלפא לרוב ברמת מחירים אחרת) אבל הם החלק הארי של הרוכשים, לטעמי ה petrol heads הם מיעוט שבמיעוט, רכבים זו פנטזיה גלובאלית שמקיפה מאות מליונים אם לא מליארדים ברמות משתנות של הבנה והשקעה רגשית, הרוב הגדול בסכ״ה ניזון מהמיתוג וממה שאני רואה לאלפא יש מיתוג מעולה בקרב האנשים ״הלא מבינים״ שלא יודעים לדקלם היסטורייה של כל מותג שבוחנים.

פרארי ומרצדס לא התעללו במותג שלהם במשך 50 שנה. זה כל ההבדל. מותג שעבר התעללות כמו אלפא מדהים שהוא עדיין מייצר כזו תהודה.

אז כן למותג הזה יש כוח, אבל לא מספיק כוח כדי לשכנע רוכש סידרה שלוש להעדיף אותו. יהיה לך כנראה קל יותר להעביר קולות בין הגושים.

זו כנראה המומחיות של פיאט, להעתלל ולחרב מותגים. מה שהם עשו לאלפא זה פיקניק ביחס למה שהם עשו ללנצ'יה, האירוניה היא שעכשיו הם השקיעו המון כסף, ומהלכים כדי להחיות את אלפא ופתאום איזה שיקוץ שנושא את השם לנצ'יה מוכר יותר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...