רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום. האם יש לצפות לבעיות בריפוד עור ברכב בההשוואה לריפוד בד , לדוגמא: התחממות המושב בחניה בשמש ? תחושת התחממות / הזעה ליושבים? ״ עדין״ יותר? תודה
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן אני מתכנן להתחיל פרויקט די גדול ואני מחפש מקום מקורה באיזור ירושלים לעבוד על הרכב. חיפשתי מוסכים שיסכימו לי לעבוד במקום שלהם, לא מצאתי אף אחד שהסכים לי והיה נראה שאפשר לסמוך עליו. מישהו יודע איך אני יכול למצוא איזשהו גראג' להשכרה או משהו בסגנון? אני לא צריך מקום גדול מדי, רק מספיק להכניס רכב וקצת כלים תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת dimitryk, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 539 צפיות
רכב אחר פגע ברכבי ואני הולך לתבוע את הביטוח צד ג' של הנהג הפוגע. בגדול מדובר בפחחות טמבון אחורי (וקורת הספיגה שמאחוריו). א. אני נוטה שלא ללכת למוסך הסדר, ולפחח שאבחר לבד, מתוך השיקול שכך יעשה תיקון יסודי יותר ולא יחפשו לחפף ולחסוך איפה שאפשר. דעות? ב. איך לבחור פחח? (איזור הרצליה/תא) הרכב שלי מתקרב לשנתו החמישית (אם זה רלוונטי לערך הרכב/מסגרת התיקון). תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת מרכז שירות שי-לי, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, עשיתי היום נסיעת מבחן בקיה ספורטאז' 2016 (צורה חדשה). אני מנסה להבין איך המערכות עובדות ולוודא שאני לא מפספס משהו: 1. איך באה לידי ביטוי ההתראה על סטיה מנתיב? הרגשתי את ההיגוי האקטיבי, אך האם יש גם התראה קולית (בדומה למובילאי)? 2. לגבי התקרבות לרכב שמלפנים - האם יש התראה קולית כמו במובילאי, או רק בלימה אוטונומית? תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת car23, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, בעוד כ-שבוע אני טס לחו"ל לחצי שנה ללימודים. ברשותי רנו 2008 שכרגע אני משלם עליה ביטוח מקיף+חובה בביטוח ישיר. ארצה לחסוך את כספי הביטוח ולבטל כל ביטוח שהוא ובנוסף בדצמבר עלי לעשות טסט. כרגע תכננתי לבטל את הביטוח ושחבר יקח את האוטו לטסט בדצמבר, ניתן להפעיל ביטוח ליום אחד בשביל הטסט? אם כן איפה כדאי? ואם יש לכם המלצה אחרת אשמח לשמוע מה הייתם עושים, יש לי את האפשרות שקרוב משפחה יסע ברכב מדי פעם אך אצטרך להשאיר ביטוח חובה בשביל זה..
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
בנובמבר הקרוב אני מגשים חלום ונוסע לבקר ביפן! גילוי נאות: אני פשוט חולה על המוזרויות היפניות, עם דגש על מכוניות שמיועדות לשוק המקומי בלבד (בעיקר KEI וכדומה. אבל גם ספורטיביות כמו ניסאן GT-R). דוגמא: מאד אהבתי את העיצוב של דייהטסו מאטריה שכמובן נכשלה כישלון חרוץ פה בארץ (ואולי יום אחד תהייה שווה משהו כפריט אספנות?) כן, תקראו לי סוטה (בוודאי במונחים של עם-ישראל חובב סדאנים), אבל לטעמי הסוזוקי GEAR שבתמונה, לא פחות ממדהימה.
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
מפגש CF השני (לשמו, מגן הממלכה, מלך האנדלים וכיו"ב) יוצא לדרך. הפעם ניפגש, כמו הומלסים טובים, מתחת לגשר. התאריך: 9.8.2019, יום שישי. השעה: 16:00 המיקום: הנקודה המערבית ביותר של רחוב הלח"י בני ברק, מתחת לגשר של רח' מבצע קדש. יש שם קצת פחות מקום מאשר בחניון של אצטדיון המושבה, אבל הפיצוי הוא צל. על הגשר ישנה תחנת אוטובוס וממנה מדרגות ישירות לחניון הזה, אז אפשר להגיע גם רגלי. גם הפעם, בגלל המרחק ממקומות שאפשר לקנות בהם שתיה, נספק אנחנו שתיה קלה תמורת "מחיר כראות עיניכם", אז תביאו את כל האגורות שזרוקות אצלכם בתוך הספה (סתם, לא באמת. אל תביא אגורות. גם לי אין מה לעשות איתן. תביאו שטרות לא מסומנים של 5 דולר. רצוי בתיק התעמלות שחור). בעקבות ההי…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הישג מרשים. הרכב הגיע ל-490 קמ"ש . https://www.topgear.com/car-news/bugatti-has-broken-300mph-barrier
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נכון, הוא לא זול. אבל על הנייר נראה שיש פה משהו שיכול להיות מאוד מעניין.
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
ראשית, אל תמהרו לקטול אותי, הרכב משמש אצלי כרכב חליפי למיצובישי אטראז שהושבתה ... יתרונות: הרכב נח, מרגיש יציב על הכביש, מזגן משמעותית חזק יותר מהמיצובישי. 4 חלונות חשמל (המיקום של הכפתורים פשוט לא הגיוני - אבל כנראה זה מפשט את התכנון וההרכבה של מערכת החשמל ברכב) הגה מתקשר (ביחס למיצובישי כמובן) תא מטען ענב. לדעתי, הרכב גם יפה יותר מהמיצובישי. נכון, צריך להתרגל לבעיטות של הגיר הרובוטי, אבל סך הכל הרכב בסדר גמור. חסרונות: רמת גימור בסיסית, חסר שליטה מההגה על המערכת המקורית (1 DIN) אין BT במערכת המקורית (הרכב שנת 2015, כן ?!) לסיכום: מה שמצחיק הוא שהרכב נסחר במחירים מגוחכים, בעבר, רכשתי את "אחותה הגדולה של ה 301" - 306 סדאן נפח 1.4 (ידנית)…
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, היום נסעתי משדרות לתל אביב בצהריים, ושמתי לב שעל כביש 4, בדיוק כאשר מופיע שלט ה"כביש מהיר" במחלף עד הלום, יש על בטון ההפרדה עמוד כתום קטן שעליו מותקנת מצלמה. ניתן לראות עוד 2 כאלה מופרדים במרחק של כקילומטר אחד מהשני. מישהו יודע מה זה? מצלמות פלאפון? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
להלן המבצע העלוב לחברי מועדון הצרכנות "הוט" לרכישת רכבי קיה, המבצע יתקיים מתאריך: 04.09.2019 ועד לתאריך: 04.10.2019 (קרוב סוף שנה). אין להשוות את מבצעי הרכב של חברי מועדון "חבר" לאלו של חברי מועדון הצרכנות "הוט". במחירים כמעט זהים ניתן לקבל את הרכבים אצל סוכנויות המשנה/מוסכי השירות של טלקאר יבואני קיה בישראל. לכל המתעניינים להלן קישור לפרסום המבצע - https://www.smartpage.co.il/Meidaon/moadon2019/index.html
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום, יש לי מאזדה לאנטיס 2001, והיום אני מתכנן לנסוע רחוק, מה שכמעט ולא קורה באוטו הזה, נסיעה של 130 ק״מ ורציתי לשאול - האם בגלל שזה רכב ישן כדאי לעשות עצירה כדי שהמנוע יתקרר? נניח אחרי 60-70 ק״מ לתת לרכב לנוח כמה דקות, האם זה יכול למנוע בעיות כלשהן? ולפני נסיעה כזאת - מה אני צריך לבדוק חוץ משמן ומים? דרך אגב הרכב עשה 200,000 קילומטר תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי לכולם, החלטתי לבצע קורס נהיגה מתקדמת, אחרי חיפוש פה בפורום בחרתי בדרייב לוג'יק בניצוחו של אביאל. אז אחרי שבחרתי מי ואיפה, מגיעה השאלה: עם איזה רכב? נכון לתקופה הקרובה אני עם קיה ריו - 2015, הרכב קצת עצלן בדיילי, בשביל לקבל ממנו כוח אני הרבה פעמים מוצא את עצמי מוריד לו הילוך בשביל לבצע עקיפה או סתם בשביל להאיץ כשיש שיפוע מעט חיובי. או סובארו BRZ (לא אשקר לכם, בא לי). בעקרון - ההתלבטות מגיעה ממקום של רצון לשפר באמת את היכולות שלי בתור נהג, ללא התלות ברכב - ובמיוחד שלא יצא לי לנהוג ברכבים עם כ"כ הרבה כוח. אז מה אתם אומרים? מישהו כאן עבר את התענוג עם ה BRZ ויכול לשתף? תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי אלפא רומיאו ג'ולייטה שנת 2016 המצויידת במנוע 1.4 ותיבת הילוכים TCT דגם Sportiva. למרות שרכשתי אותה לפני שבוע, שמתי לב שצריכת הדלק שלה (סביר להניח) גבוהה יותר ממה שכותבים באינטרנט ואני לא מדבר על נתוני יצרן. הרכב הקודם שלי היה מיצובישי לנסר עם מנוע 1.8 גיר רציף, והנסיעות שלי לרוב הן נסיעות בכבישים מהירים והצריכה שלה הייתה 10.2-11.2 בממוצע. אז ציפיתי שאלפא תצרוך פחות ממיצובישי בגלל שלאלפא יש מנוע 1.4 טורבו...אבל לא 1:10... ציפיתי יותר לכיוון 1:12-14 נכון הכל תלוי כמה "לוחצים" ואני לא מאלה שלוחצים כל הזמן. אז מה יכול להיות הגורם לתופעה? והאם זו תופעה בכלל? אולי זו הצריכה המוכרת..אז חבל ולא חישבתי הכל נכון... ואם לא, אז מה צריך לבדוק? יש ל…
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
-
- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני חושב שזה רק קצה הקרחון ולא מדובר רק באלבר. מתי אנשים כבר יתעוררו ויבינו שעובדים עליהם בעיניים? מה דעתכם?. https://krayot.com/archives/33922?fbclid=IwAR3wDnlP5BhLD-rUwe9V0cuW6axsRc_QcQJECZtVe36qX5q3UrY9k6n1Jbg
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אף פעם לא הייתה לי בעיה עם נסיעות ארוכות, וביצעתי לא מעט עם הרבה רכבים, אפשר להגיד שאני נהנה מהנהיגה. לאחרונה החליפו לי את הרכב מהעבודה להונדה סיוויק החדשה שנת 2017(1 ליטר טורבו) - הרכב בצבע שחור, פנימית וחיצונית. ביום א ביצענו נסיעה לא ארוכה מידי לצפון, כשעתיים וחצי 120 ק"מ. כבר לאחר כשעה הרגשתי עייפות מוגזמת, בדרך חזרה כביש 6 חסך 40 דקות, אז נסעתי דרכו, למזלי לא היו כלל פקקים, אך עדיין, הייתי עייף בצורה שאני לא רגיל אליה. בעבר הרחוק עשיתי קורס נהיגה מתקדמת אז לכוון מושב נהג יש לי מושג, ואני תמיד יושב זקוף, לא רחוק, מרחק תקין מההגה וכד'. למישהו יש עצות ממה יכולה להגרם העייפות הזאת? האם מישהו נתקל בתופעה זהה בסיויק החדשה?
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נהג אחד נהרג. אחר פצוע (עוד אין דיווח על חומרת הפציעה) https://www.youtube.com/watch?v=6Ya144bIR78 למיטב זכרוני כבר כמה שנים לא היתה תאונה טראגית כזו. למרות הכלוב שיש ברכב התוצאות קשות
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב וצהריים טובים לכל באי הפורום. בעקבות מספר שינויים צפויים ושדרוגים שאנחנו מתכננים לעתיד הקרוב, עלתה דרישה לדלל את כמות ההודעות הפרטיות ששמורות בארון השרת של עמוס. בימים הקרובים, יימחקו כל ההודעות הפרטיות שנשלחו לפני 2018, שזה במילים אחרות, עד ה-31.12.2017. מי שרוצה לשמור את ההודעות הפרטיות שלו, מוזמן להיכנס לאתר המלא מהמחשב האישי, להגיע לתיבת ההודעות, לגלול למטה ולבחור ב"הורד את כל ההודעות הפרטיות" ולבחור בפורמט המועדף עליו. אם אתם רוצים לשמור רק חלק מההודעות, בחרו את ההודעות שברצונכם לשמור ולחצו על הכפתור "הודעות שנבחרו" שנמצא בצד מתחת לרשימת ההודעות בצד שמאל ולבחור באופציה המועדפת עליו מתוך הרשימה שתפתח. כרגע לא נקבע תאריך סופי ל…
הודעה אחרונה מאת dalet11, -
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
https://cars.walla.co.il/item/3309489
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 5 אלף צפיות
אהלן. עוד כמה חודשים אני נוסע למינכן, במטרה לטייל באזור הסובב ולהשכיר BMW מסדרת M כלשהי. מקריאת שירשורים קודמים בפורום, הבנתי שניתן להזמין 8 שעות ולשלם רק על 3. מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא? האתר שלהם ממש נכה, לא מובן בכלל.
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
- 6 עוקבים
- 39 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
בערך לפני חודש התחיל מרטון כאבי ראש של איזה רכב לקנות ל5~6 שנים בתקציב של כ140~145 אלף. רציתי משהו אמין, שלא ישתה אותי בביטוח ותחזוקה, נוח, יפה לטעמי, מערכות בטיחות לפחות בסיסיות כמו בלימה אוטונומית. מזדה 3 הישנה מושלמת מבחינתי, הבעיה שהיא מוחלפת עוד כלום זמן. הונדה סיוויק, 1.5 - עשיתי נסיעת מבחן ולא התלהבתי לרגע, הבנתי שגיר רציף זה לא בשבילי, חשבתי להביא ידנית אבל אחרי שנתיים וחצי עכשיו על רכב ידני העדפתי אוטומט. מגאן גרנד קופה - עשיתי 10 נסיעות מבחן על רכבים שונים, היא פשוט רמה אחרת, עשיתי על הבנזין ומבחינתי זה היה הרכב הכי איכותי. הבעיה היא השם רנו קורולה החדשה - אבא שלי מאוד רצה אותה, "טויוטה", זה שם, דגם חדש וכו'. בנסיעת מבחן לא נהנתי לרגע, היא בהחלט נ…
הודעה אחרונה מאת punz, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אז לפני חודש וחצי גם אני נכנסתי לסטיסטיקה של הגניבת רכב והפיקנטו שהייתה אצלי נגנבה. תכננתי לפתוח עליה נושא חדש ביום שהיא תגיע ל 3 שנים כולל סקירה מלאה מרגע הקנייה וכול מה שעבר עליה במהלך הזמן הזה וככה להפוך אותו לפוסט תחזוקה מתעדכן שנתי אבל לגנב היו רעיונות אחרות לגביה. אז אחרי קבלת רכב חלופי התחלנו לעשות סבב סוכניות כדי למצוא את המחליפה החדשה. לא רצינו להתפרע יותר מידי עם התקציב (בכול זאת זוג צעיר חודש וחצי אחרי חתונה) אז התחלנו עם קפיצה לדציה כדי לראות את הסנדרו סטפויי אבל אחרי רבע שעה של נסיעת מבחן הבנתי שהגיר הזה ישגע גם אותי וגם את האישה בגלל התחושה שמרגישים בכול החלפת גיר וגם הרכב הרגיש לי "ערום מידי". אחרי דציה וקצת ישיבה על הפורום נזכרתי בשרשור של על הקקטו…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הזמנתי פריוס פלוס חדשה (2019). בסוכנות הציעו לי תוספות כאלו ואחרות, כגון מרימי שמשות בנעילה, קיפול מראות חשמלי בנעילה, חיישני רוורס, וייז וכו'. האם לדעתכם יש תוספות בהתקנה מקומית שכדאי לבקש, או שהכי בטוח זה לסרב לכל התקנה מקומית? תודה מראש, צבי
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני קונה בימים אלו רכב יד2. הרכב תקין אבל קצת מגעיל בפנים, למרות שניקו אותו. יש נקודות לבנות על המראה הפנימית (כנראה רוק) ואותו דבר על הדשבורד. יש גם קצת שערות של כלב בבגאז'. אנחנו מחפשים שירות ניקיון פנימי יסודי מאוד, שלא ישאיר זכר לבעלים הקודמים. יש המלצות? אני מאזור חיפה.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום השכרתי רכב לשבועמאלבר אני מעוניין להחזיר את הרכב לפני תום החוזה , בסניף אחר ( אילת) האם זה אפשרי ?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני יודע שזה נשאל פה כבר אבל עברו כמה שנים אולי עכשיו זה שונה מה ההבדל בתכלס? וויז זה בחינם ואפילו מראה מצלמות דמה (לא עובדות) אז למה לשלם על צ'יטה?
הודעה אחרונה מאת traka64, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 145 תגובות
- 29.5 אלף צפיות
בימים א-ב 25-26/11/07 מ 22:00 ועד 05:00 למחרת ייסגר כביש 4 מדרום לצפון. הסגירות יבוצעו כדלקמן: *כביש 4 ייסגר הרמטית מכיוון דרום לצפון במחלף חולות והתנועה תופנה לכביש 20 לכיוון צפון. *הנתיב השמאלי מכיוון צפון לדרום בכביש 4 ייסגר מתחת לכביש 20 (בתחום הגשר). (הסגירה נועדה לצורך הרכבת קורות על גשר מחלף חולות). לנהגים מומלץ לנסוע בדרכים חלופיות. "ידיעות אחרונות" 25/11/07 ל'
הודעה אחרונה מאת Legend, -
-
המאמר של דיסקו בוואלה 1 2
מאת zaf-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שאפו ליואב על המאמר - https://cars.walla.co.il/item/3309268 מעט התפלאתי לראות את צילום רשיון הרכב המסונן, אמנם נערך בשדות מסויימים אבל מה שמשך את תשומת ליבי היה מספר הרישוי. לוחית רישוי 1234567 אכן קיימת, זכור לי מודעת מכירה של אלפא 159 אם איני טועה שהיא בעלת מספר "הזהב" הזה. חיפוש שקובץ שהופיע כאן באחד הדיונים יעלה יותר פרטים. זוהי אלפא 159 קלסיקו פלוס 2009 בכל אופן, שאפו על המאמר.
הודעה אחרונה מאת BRAVO_SX, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה לעזור לאבא של אשתי למכור את הרכב שלו, סוזוקי סוויפט בן 10 שנים עם ק"מ 80,000 (יד 0). היתה איזו שהיא בעיה עם האזעקה לפני כמה מספר שנים וחשמלאי ביטל אותה. משהו לא היה כשורה וכעת ניתן לפתוח רק את דלת הנהג עם המפתח, וצריך ללחוץ על כפתור פתיחה עבור שאר הדלתות. השלט עצמו לא עובד, אולי צריך פשוט להחליף סוללות. בנוסף הפגוש הקדמי טיפה התנתק ממקומו והצבע בכללי לא במצב מדהים. האם כדאי לסדר את כל הדברים הללו, או פשוט לנסות ולמכור כמו שהוא?
הודעה אחרונה מאת SJ413, -
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,525 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- urich
- Moshe c
- Accent Coupe
- Rongaflugen
- Night Driver
- ArikB
- hans
- Michazzz
- שביט
- גולדן191
- ארז 1
- Pika007