Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חולה על המוזרויות של היפנים!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בנובמבר הקרוב אני מגשים חלום ונוסע לבקר ביפן! גילוי נאות: אני פשוט חולה על המוזרויות היפניות, עם דגש על מכוניות שמיועדות לשוק המקומי בלבד (בעיקר KEI וכדומה. אבל גם ספורטיביות כמו ניסאן GT-R). דוגמא: מאד אהבתי את העיצוב של דייהטסו מאטריה שכמובן נכשלה כישלון חרוץ פה בארץ (ואולי יום אחד תהייה שווה משהו כפריט אספנות?)

כן, תקראו לי סוטה (בוודאי במונחים של עם-ישראל חובב סדאנים), אבל לטעמי הסוזוקי GEAR שבתמונה, לא פחות ממדהימה.

suzuki-gear-spacia-front-three-quarters-f50b.jpg

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הוא נראה כמו אוטו של איזו דמות מסרט מצוייר :-D

הפרונט שלו מזכיר את הסובארו מיקרו ואן, ממש אחד לאחד

600van_1981.jpg

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ומה דעתכם על Daihatsu Move Canbus (קאנבאס, לא קאנאביס, למרות שהמעצב כנראה היה חזק בעניין במהלך העבודה על הדגם...)? האם זו לא המכונית הכי חמודה שראיתם אי פעם? אין סיכוי שדבר כזה מתחבב במערב, למרבה הצער.

Daihatsu-Move-Canbus-40-850x530.jpg

פורסם
אני פשוט חולה על המוזרויות היפניות, עם דגש על מכוניות שמיועדות לשוק המקומי בלבד (בעיקר KEI וכדומה.

אתה לא היחידי...

זה טנדר מיצובישי ביידות KEI. משקל העמסה 350 קילו. לדעתי מגניב מאוד.

Screenshot_2019-08-27-09-00-38(1).jpgScreenshot_2019-08-27-09-00-17(1).jpg

פורסם

ועוד דגם שבוודאי לא מוכר. Daihatsu Thor. אמנם לא KEI, אבל מיני-מיניוואן מגניב. נראה לכם מוכר? מי מצליח לראות דימיון למאטריה? זה לא מקרי, Thor הוא הדגם שהחליף את המאטריה ולמעשה זו מאטריה עם שם אחר, כנראה ניסו לרענן את השם בכדי להצליח שיווקית טוב יותר.

New-Daihatsu-Thor-Pictures-720x404.jpg

פורסם

אני מאוד אוהב את העיצובים של דייהטסו, ויש גם את Honda N box

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעניין באמת למה רכבים כאלה לא הצליחו פה, אבל מכוניות טיפה יותר גדולות כמו אלטו ופיקנטו מצליחות מאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

הייתי ביפן וממש לא התלהבתי מהמכוניות שם.

היפנים נוהגים בצעצועים הללו משתי סיבות פשוטות - הם זולים בשל הנחת מס גדולה ומעניקים פטור מהצגת בעלות/שכירות של מקום חניה קבוע ליד הבית בחלק מהרשויות המקומיות שם.

המכוניות הללו נוסעות בכבישים מחוץ לעיר והן לא עומדות בשום תקן בטיחות מערבי, זו גם הסיבה העיקרית לכך שלא מייצאים אותן. למזלם אין הרבה תאונות דרכים ביפן כי הם נוהגים בזהירות רבה ומאד אדיבים זה לזה בכביש. שבועיים בכבישי יפן לא ראיתי משטרת תנועה בשום מקום!

מחפשים מוזרות? כמעט כל יפני רוכש חזית שונה לאוטו שלו - מרביתם מחליפים את הגריל לגריל מעוצב עם סמל המשפחה, סמל השבט שלהם, סמל אזור המגורים או סמל המאפיין את דמות האנימה האהובה עליו (!). יוצא מזה שעל מנת לדעת איזו מכונית זו, עליך לגשת לחלקה האחורי, שם אסור להם לשנות את פרטי הזיהוי של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי primekart

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
מעניין באמת למה רכבים כאלה לא הצליחו פה, אבל מכוניות טיפה יותר גדולות כמו אלטו ופיקנטו מצליחות מאד.

על מנת שהיפני יקבל הרבה הטבות, הקטגוריה KEI קובעת מידות חיצוניות מסוימות מאד, וגם מנוע בנפח 660 סמ"ק בלבד עם הספק מוגבל. למעשה, יש פה-ושם דגמים שדווקא הגיעו למערב (כגון סוזוקי WAGON-R שאפילו יוצרה בהונגריה עם נפח 1,300 סמ"ק, ויש נוספים), אך בגרסאות הייצוא המנוע צמח ל-800 או 1000 סמ"ק. שווקי היעד לא מוגבלים ל-660 סמ"ק וביקשו יותר כוח וביצועים...

ואגב, אני חובב מוזרויות יפניות לאו דווקא בקטגוריה הספציפית.

פורסם

ואגב, אני חובב מוזרויות יפניות לאו דווקא בקטגוריה הספציפית.

שום דבר לא הכין אותי לפעם הראשונה שראיתי ביפן אולם פאצ'ינקו. הזיה קיצונית.

(תעשייה שמגלגלת כ-200 מיליארד דולר בשנה - לא טעות - 200 מיליארד).

The older you get, the better you used to be

פורסם

חפשו ביוטיוב סרטוני מכירה על הרכבים הנ"ל,הכי מדהים שהרכבים מאובזרים בכל טוב,כולל דלתות צד חשמליות,מושבים מחוממים ועוד !

תומר (הבעלים הגאה של מאטריה :)

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
שום דבר לא הכין אותי לפעם הראשונה שראיתי ביפן אולם פאצ'ינקו. הזיה קיצונית.

(תעשייה שמגלגלת כ-200 מיליארד דולר בשנה - לא טעות - 200 מיליארד).

מה זה פאצ'ינקו? ובוא נתרכז בענף הרכב בלבד, אחרת זה יתאים לאוף טופיק ולא לכאן.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

פורסם

בשל מגבלת האורך כנראה: כל הדלתות שהצגת הן חרקירי - מקל מאוד על הכניסה.

אחרת פתח הדלת יהיה מינימלי ביותר מאחור. ככה הפתח מצטרף לחלק של הפתח מלפנים.

מאטריה אחלה ואן למיקרו-מאפיונרים.

• תוכן חדש...