רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם! שמתי לב היום לשריטה מעל הגלגל האחורי. האוטו שלי צבע אפור, ועל השריטה יש צבע אדום. מותקנת אצלי גם מצלמת חניה, אך הזווית לא מאפשרת לראות בדיוק מי זה. אבל יש לי צילום מדפיקה בחניה ורק רואים קצת בן אדם שעובר. החלטתי לבדוק אם יש בחניה רכב אדום ומצאתי. והגובה והצבעים תואמים, ויש לו על הקצה של הדלת את הצבע של האוטו שלי. אני לא יודע אם כדאי לי להתעמת איתו מכיוון שהוא פשוט ינקה את הצבע שנשאר לו מהאוטו שלי ואז לא ישארו חי הוכחות. ומצד שני אני לא בטוח מה אני יכול לעשות בעניין.. אני אצרף תמונות שתראו על מה מדובר ומודה לכם על העזרה מראש! תודה !
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
אהלן חברים, לא יודע אם אני נמצא בפורום הנכון, רציתי לשאול אם ידוע למישהו תאריך השקה או השערה מתי תושק הרנו קליאו החדשה דור 5 בארץ? יש שמועה שהיא כבר נמצאת בנמל. אשמח לדעת תאריך השקה, טווח מחירים ובאיזה גרסאות היא תצא בארץ
הודעה אחרונה מאת khc, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 482 צפיות
כידוע החל מהחודש הנת״צים עוברים שינוי ומאפשרים לרכב עם נוסעים נוספים גישה לנתיב המהיר. נשמע שהציפייה במידה ואין לך חבר׳ה קבועים להתארגן איתם זה להשתמש בקארפול של ווייז. מעניין אותי לשמוע האם בתור נהג זה שירות שעובד בצורה טובה ולא מטריחה. מה הניסיון שלכם עם זה? כמה החזר הוצאות גם מקבלים על העניין? תודה.
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 0 תגובות
- 799 צפיות
המזגן באופטרה קצת נחלש החלטתי להחליף גז, להחליף שסתום במדחס ולהחליף את הוונטילים למילוי הגז הלכתי למוסך אחד (מי שירצה את שמו אז רק בפרטי) בקרית ביאליק, ישר סיפורים והמצאות שהוא עושה הכל "במכונה מיוחדת" ושהשסתום הוא יקר בקיצור 680 ₪ לא כולל מע"מ והחלפת וונטילים, עברתי לרחוב המקביל ניכנסתי למוסכונציק קטן בשם אריה שפיגל והכל כולל שאיבת הגז הישן החלפת השסתום החלפת הוונטילים , וואקום , שמן חדש וגז(והכל "במכונה המיוחדת") 200₪ כולל מע"מ ואפילו קיבלתי אספרסו חינם. אצלי הוא יצא צדיק
הודעה אחרונה מאת sami saviv, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לנו רכב רנו קליאו B שנת 2009. הלך הגיר ולא ידענו מה לעשות. בינתיים הרכב ישב במוסך חודשיים והלך גם המצבר ואולי נדפק גם המנוע. במידה ואחליט למכור אותו לפירוק, כמה אפשר לקבל על הרכב לפי המידע שרשמתי למעלה? יש קריטריונים לבדיקה? המוסכניק שלי אומר שהוא בדק וייקחו לי אותו ב 1000 שח. הגיוני?
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
2 שלטים לפיקנטו הפסיקו להגיב ולפתוח את הדלתות מפתח פותח הלי בעיה. הנורית בשלטים דוחקת כשלוחצים. יש למישהו רעיון מה הבעייה ? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 677 צפיות
זאת לא תהיה השוואה מדעית או סטטיסטית או אפילו קרוב לזה, סתם תחושה אישית שלי. לאחרונה הזדמן לי לנסוע על 2 רכבים מדגם זהה לגמרי הראשון - שנת 2010 יד 1, טופל תמיד במורשה(ספר טיפולים מלא) , עבר 150 אלף. משיחה עם הבעלים הרכב נסע בערך 95 אחוז מהקילומטרים שלו בנסיעות עירוניות/בינעירוניות קצרות ופקוקות. השני- שנת 2011, יד 3, היסטורית טיפולים לא ברורה, עבר 170 אלף. משיחה עם הבעלים ולפי אופן העבודה שלו עם הרכב,ומקום המגורים, ניראה שרוב הנסועה שלו הייתה בינעירונית. כביכול התנאים ההתחלתיים ברכב 2010 טובים מאשר ברכב 2011. אך עם זאת, הרכב 2011 הרגיש פשוט טוב יותר. מנוע בריא יותר, גיר עבד חלק ומדוייק יותר. נכון שזה לא מדעי בעליל ויכול להיות עוד מיליון פקטורי…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לפני כשלושה שבועות שחררו לובינסקי הודעה לעיתונות על תחילת שיווק קרובה של ה-MG ZS EV או במילים אחרות תחילת שיווק הגירסה החשמלית של ה-MG ZS. מדובר על מכונית חשמלית עם טווח נסיעה לא רע של 263 ק"מ לפי התקן המחמיר WLTP. בניגוד לדגם הבנזין מפרט מערכות הבטיחות מלא וכולל (כמעט) את כל מערכות הבטיחות הקיימות כולל ניטור בשטח מת ותנועה חוצה מאחור, ובקרת שיוט אדפטיבית עם אפשרות לזחילה בפקקים. המחיר הצפוי? 144444 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
- 4 תגובות
- 749 צפיות
אני לפני קנייה של רכב, במוו 318 2016, אני מעוניין לבדוק אותו כמה שיותר יותר בלי לגשת למוסך, מה מומלץ לבדוק?
הודעה אחרונה מאת David17, -
אני תוהה האם ברכבים שבהם היצרן מתקין מראות מתכהות אבל היבואן לא מזמין אותם לארץ, האם ניתן לייבא את המראות הנ"ל באופן אישי ולהתקינם בארץ ? מישהו יודע למה בחול הלקוח יכול לבחור מגוון רחב של תוספות תמורת תשלום ואילו כאן בארץ לא ? כלומר קח מה שיש ותוכל את הלב...
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
מדובר בקניית רכב ביואיק. אני לא מכיר את כרמיאל, אשמח לקבל המלצה על מוסך לצורך בדיקת הרכב. ומה מחיר הבדיקה בדרך כלל? תודה
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
בעשר שנים האחרונות ואולי אף יותר חל שיפור ניכר בתשתיות התחבורה, הוספת נתיבים, ביטול צמתים והקמת מחלפים, הקמת כבישי רוחב חדשים ועוד. איך זה שהפקקים רק עולים? כמות הרכבים עלתה עד כדי כך? אני מתייחס לאזור המרכז, לאו דווקא בתוך הערים אלא גם בדרכים הבין עיריוניות, זה פשוט סיוט לנסוע לעבודה. נסיעה של 25 דק' לא בשעות העומס לוקחת שעה ורבע לפחות וכל הדרכים הם דרכים מהירות כביכול. מה גם שאתה מנסה להיות כמו שצריך אבל מלא חארות חותכים את כל הפקק ונדחפים ברגע האחרון, לי לפחות זה מעלה את העצבים! מתסכל! למה זה קורה? זהו, פרקתי
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מחפש רכב מיני עם אפשרות לביטול כרית אוויר ליד הנהג ו 3 חגורות בטיחות מאחור. סוזוקי אלטו לא עומדת בדרישה הזאת. Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 4 אלף צפיות
בחודשים הקרובים אנחנו גרים בפורטוגל ובודקים אם החיים כאן מתאימים לנו. מלבד יולי ואוגוסט, שכירת רכב בפורטוגל זולה באופח קיצוני, כל עוד תקופת השכירות היא עד 27 יום. למשל, שילמתי על 27 הימים שמתחילים בשבת הבאה 145 יורו ל-suv קטן. גם הרכב הנוכחי שלי הוא מהקטגוריה הזו. ניסאן ג'וק. רמת האיבזור גבוהה יחסית (כניסה והנעה ללא מפתח, חיישני אורות וגשם, מצלמת רוורס, בלוטוס, בקרת שיוט רגילה, ריפודי עור חלקי ובד נעים, שמשות אחוריות כהות) ולמרות שהקטגוריה לא אמורה להיות דיזל - קיבלתי רכב דיזל (ממוצע של 18.2 ק"מ לליטר). מעבר לחיסכון, אני נהנה ממנוע הדיזל ובנוסף הרכב מרווח מהצפוי (הרבה יותר מרווח מהקליאו ששכרתי כאן לפני 3 חודשים) והבגאז גדול ממה שציפיתי. החסרונות שלו - קצת קופצ…
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם יש פה מישהו שקנה קודיאק חדשה וקיבל רשתות אחסון? בזמנו קיבלתי כאלו כשקניתי היטי השאלה אם עדין מקבלים ואני לא קיבלתי או שאף אחד כבר לא מקבל... ועוד שאלה קטנה, המגרד קרח שיש במכסה דלק משהו קיבל כזה? Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ליסינג בצער, -
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני אתחיל: שסוזוקי יביאו את הסוויפט ספורט פורד יחזרו לשווק מכוניות נוסעים יונדאי יוזילו את ה i30N ומשרד האוצר יוריד מיסים יסללו כבישים יבנו מחלפים תעלה המהירות המותרת תשתפר תרבות הנהגים שנה טובה
הודעה אחרונה מאת LH79, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
החודש אין מצב לסיים את הרישיון בשבוע שבוע וחצי נכון ? מבחינת הימים הפנויים שכמעט ואין.. בגלל החגים..
הודעה אחרונה מאת asix, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
מצאתי את זה בתא המטען, ברכב של ההורים. מה זה הדבר הזה?. לי זה נראה, כאשר יש תקר אז שמים את זה על מנת למנוע התדרדרות. מה דעתכם?.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
היום לפני שנה קיבלתי את הרכב, לרגל שנה עם הרכב החלטתי לכתוב סיקור על הרכב, לאחר שצברתי איתו ניסיון וראיתי למה הוא מסוגל. בזמן רכישת הרכב היה מבצע ב-70 אלף ש"ח. כמובן שהמבצע לא כולל אבזור נוסף, צבע שאינו לבן או אגרת רישוי. עם תוספת הצבע, מרימי שמשות, קודן ואגרת רישוי הגעתי לקצת פחות מ-74 אלף ש"ח. לרכב התווספו מספר תוספות לאחר הרכישה: חיישני רוורס (350₪), מערכת נורמלית (6000₪), ג'אנטים (1200₪), חלונות מושחרים מאחור (450₪), משענת יד (70 יורו בערך) וידית הילוכים (כ-50 יורו). נסועה וצריכת דלק: הרכב נסע אצלי גם בעיר וגם מחוץ לעיר. לא נרשמה נסועה רבה יחסית לקליאו, 7600 ק"מ בלבד, וזה יתמעט השנה עקב התחלת לימודים אקדמאיים, מה שאומר שבמקרה הטוב אני אעשה בשנה הקרובה …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר שרכשתי ספארק "חדשה" הגיע הזמן למכור את הרכב הקודם שלי. ניגשתי עם הקונה לסניף הדואר הקרוב ובעת ההעברת בעלות בפקידה בדואר אומרת שלא ניתן לבצע העברת בעלות ללא ייפוח כח, מאחר והרכב רשום על עוד בעלים. ברישיון רכב תחת בעלים נוספים לא מצוין כלום. ניגשתי לרישיומט והוצאתי הסטוריית רכב. בטופס מצוין שבעלים לפניי היה סוחר אבל נכון להיום רק אני. בנוסף, בראש הדף כתוב שלפי המידע הזמין כעת, אין בעיה לבצע העברת בעלות. ניסיתי לתפוס את משרד התחבורה אבל נאמר שאין איש עד יום רביעי. מישהו נתקל במקרה דומה או יכול להמליץ מה לעשות במצב הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת asix, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
קצת רשמים מהחודש האחרון. אז נתחיל מהמנוע,K9K של רנו,115 כ"ס ומומנט של 27,אני חייב לומר שאני די מרוצה,המנוע חזק ושקט,בפורומים בחו"ל מספרים שהאמינות שלו די גבוהה,,חסכוני ברמה מטורפת,לדוגמא : נסיעה לילית מחיפה לתל אביב על קרוז קונטרול 100 קמ"ש יצא לי 3.5 למאה. תיבת הילוכים : DCT רטובה 7 הילוכים,מגיבה מאוד מהר,בזחילה בפקק מרגישים את העברה מראשון לשני,אבל לא באופן רציני,אני לא יודע מי מייצר את התיבה הנ"ל ,אבל אשמח לתשובה מהמומחים פה נוחות נסיעה רכה ביותר,אני גם לא מתפלא,בכל זאת רנו ניסאן,,אבל הרכב לא נדבק לכביש,היא כמו אוניה ששטה,אז לא הייתי ממליץ להשתולל. העיצוב הפנימי ואיכות החומרים די טובה,לא ברמה של גולף אבל מתקרבת,ההגה נראה פשוט ספורטיבי וכיף. מה …
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אחרי שסיפר לנו בפעם הקודמת קצת על AMG, הפעם אלי מתייצב לספר לכם על האח הדפוק בראש שלה - בראבוס.
הודעה אחרונה מאת or6699, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
22:30 בפירנצה באיזור פורטה רומנה,אני ובת הזוג מתגלגלים חזרה למלון אחרי יום חריש עמוק בעיר היפה הזו. לפנינו כיכר גדולה ורחבה ובצד השני כשבקצה השני שלה, עומד עם ארבעה מאותתים מה שנראה מרחוק כמו מעצור דלת אדום וגדול. בת הזוג לא כל כך מבינה למה אני מתחיל לנהום ולמלמל ולמה אני גורר אותה לצד השני תוך התעלמות מחוקי התנועה. זו F40 אני אומר לה F40!!! ולא סתם F40 אלא כזו שזרוקה בחניה כפולה כמו פיקנטו ליד AM PM, חייבים לראות מה קורה. זה היה לפני הביקור בפגאני ובלמבורגיני אז היא עוד לא ראתה אותי מתנהג כמו ילד בן 4 לפני כן וסתם חשבה שהשתגעתי. אני מבלה כמה דקות מסביב לרכב ומצלם קצת ואז מנסה להבין מי משאיר מעל מיליון דולר חונים ככה, חייבת להיות סיבה טובה לא ? הדבר היחיד הרלו…
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 993 צפיות
הכוונה לא בחנייה של הבניין או חנייה פרטית מתחת לבית אלה ממש ברחוב ציבורי ליד המדרכה,מותר או אסור?
הודעה אחרונה מאת viper83, -
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
בדרך כלל עושים את הביטוח הזה בצורה אוטומטית מבלי לחשוב (לפי מה שהבנתי עלותו היא כ 80 ש״ח בשנה כחלק מצד ג׳ / מקיף). מכיוון שבחיים אני נוטה שלא לבטח מוצרי חשמל או דברים שניתן לעמוד באובדנם מבלי שאיכות החיים שלי תיפגע (ברור לי בתוחלת רוכש הביטוח מפסיד), יצא לי לתהות (לאחד חידוש ביטוח עם ביטוח שמשות) למה בעצם בעשור וחצי האחרונים אני עושה בכל שנה ביטוח שמשות מבלי לחשוב אם באמת צריך את הביטוח הזה או לא. מה אמורה להיות עלות התיקון הסבירה / מקסימלית שביטוח זה מכסה במקרה של נזק ? לצורך העניין, הרכב הנמצא ברשותי הוא 308sw. והאם מישהו החליט (לאחר מחשבה) לבטל את סעיף השמשות בביטוח ?
הודעה אחרונה מאת belior, -
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אפשר לראות פה שבלילה הדלת שלו ממש על הפס הצהוב,אותי זה ממש הפחיד כמה הוא היה קרוב אלי שאני בסילברדו https://i.imagesup.co/images2/1d483d0a0ef511b04cd0f5941c645547d87950c2.png
הודעה אחרונה מאת David17, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
התקלקל לי הקורקינט החשמלי אז נסעתי היום לראשונה באיילון צפון באור יום מזה תקופה ושמתי לב שהשלט שמגביל את שעות הנת"צ באיילון צפון הוסר והוחלף בשלט (אוטובוס|מונית|3+) האם בכל שעות היממה הנתיב השמאלי באיילון צפון אסור לנסיעה לרכב פרטי עם פחות מ-3 נוסעים? Wtf?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 3 תגובות
- 877 צפיות
שלום וחג שמח, אני מתכנן לקנות קורולה ממש בקרוב עקב התרחבות המשפחה. 2016, סאן, הדגם ה"מחודש" שאחרי מתיחת הפנים שהייתה אז ביולי 16. שאלתי היא כזו: ראיתי רכבים שעיצוב תא הנוסעים בהם הוא בצבעים של בז' יחד עם שחור, והיו כאלה שרק שחור. אותו דגם ואותה שנה. האם יש יותר מדגם אחד? אולי תתי דגמים? יכול להיות שאני מפספס משהו. לגבי הבטיחות גם הייתי רוצה שמישהו יאיר את עיניי, האם לכל הקורולות שבשנתון הזה יש את אותן מערכות בטיחות? (זיהוי תמרורים, סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית וכד') אשמח להחכים מכם. תודה ושנה טובה לכולם
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
הגיע הזמן לסכם קצת מעל 5 שנים וכ - 120,000 ק״מ עם רכב נהדר ששירת אותי ללא דופי. הרכב המדובר הוא הרכב שמופיע בחתימה - גולף MK4 ידנית משנת 2002 המצויידת במנוע 1.6 עם 16 שסתומים, היא נמכרה עם כ-245,000 ק״מ לבחור צעיר שמאוד אהב את הדגם הזה ספציפית וחיפש אחת שמורה תקופה ארוכה. הגולף הוכיחה שגם רכב ישן עם ק״מ גבוהה יכול להפגין אמינות כמעט מושלמת גם בנסועה גבוהה כל עוד מטפלים בו בצורה קפדנית. במהלך התקופה שלי איתה היא עלתה על גרר רק פעם אחת כשאחד הקויילים כשל, הבעיות הנוספות מעבר לתחזוקה שוטפת היו: - שטאנגות של מערכת ההילוכים שהתייבשו והוחלפו כל פעם שאחת כשלה - שני קויילים שכשלו, אחד לחלוטין והשני חתך לסירוגין עד שהוחלף מעבר לנושא האמינות והתחזוקה, הגולף הותיקה…
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
סיטרואן משיקה את הקקטוס אחרי שהתחזק עם 130 כ"ס. איך עוד אתם חושבים שמכוניות יכולות "להתחזק"? לנו עלה, ככה בשליפה מהמותן, כיסוי סרוג חיצוני לסאנרוף.
הודעה אחרונה מאת פריג'י,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,393 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- סידן
- אורי מ.
- Night Driver
- axSupreme
- itzik123
- ronrobin
- RK
- רק ידני
- Liviur
- AUDIO KING
- matan_mil
- SurfHigh