רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
שבת שלום לכולם. 1-בחודשיים האחרונים חיישן לחץ אוויר התריע 3 פעמיים על ירידה בלחץ אוויר בגלגלים. הלכתי לאיש מקצוע והוא אמר שהצמיג יבש,אבל קשה לי להאמין כי הרכב 2017 והצמיגים שנתיים על הכביש. כמובן שבודק אחת לשבועיים לחץ אוויר בגלגלים. מדובר בצמיגי מישלין,האם להחליף צמיג? 2-לפני שבועיים הייתה סערה מאוד חזקה בטבריה(מניח שראיתם את זה גם בפייסבוק) והגג של הרכב ספג פגיעה של עצם לא ידוע שקילף את הצבע עד למתכת עצמה(זה קילף חלק קטן). בעלי מקצוע צובעים הכל או שאפשרי לצבוע רק את החלק הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 תגובות
- 756 צפיות
שלום, רציתי לדעת כמה אמור לעלות לי טיפול לרכב, מדובר בפגו 308 שנת 2010 קניתי את השמן ברקס קדמי ומחזיר שמן פולי עליון לפי מה שאמר ואני צריך להביא את מה שקניתי למוסכניק. כמה הוא אמור לקחת לי על העבודה עצמה בלבד?
הודעה אחרונה מאת Johnik, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
[video=youtube;V-xl83fJI4s]
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
(לעצלנים, מספרים בסוף) אחרי 3.5 שנים עם הספארקית, הגיע הזמן להתחדש (הודות לחבר פורום יקר) ולסכם: כשהתחלתי לחפש רכב עוד הייתי בצבא, אחרי 3 שנות שירות חובה נכנסתי לקבע - ואיתו הגיע הכסף שהשלים את הסכום שדרוש לקניית רכב. באותו זמן הייתי זקוק לא מעט לרכב לנסיעות לבסיס/לרכבות וכו' שחסכו לי זמן רב ככה שזה היה שיפור משמעותי מבחינתי. חיפשתי רכב זול, אמין וחסכוני ואחרי התלבטות קצרה החלטתי לחפש ספארקיות ביד2 - ואחרי לא הרבה זמן מצאתי אחת במצב טוב. קצת על האוטו - אמין וחסכוני כמו שמספרים, צריכת דלק שלא משתנה דרסטית מכמה הרגל כבדה על הגז ו0 "הפתעות" במוסך או חלילה בצד הדרך. האוטו עצמו די זריז וכיפי יחסית לרכב מיני. למרות המנוע חסר המומנט, הרכב הצליח בכמה הזדמנויו…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
אחרי הרבה יותר מדי זמן שלא הצלחתי להפוך את בליל המחשבות שלי אודות נסיעת המבחן שלי בפיג'ו 508 למילים, החלטתי פשוט לשים את המילים על ה"דף" כמו שהן, ולתת לכם להחליט איפה הביקורת הטובה, איפה הרעה, ואיפה סתם הפלגתי למחוזות הביזאר. לפחות בסוף יצא משהו.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
השכרת SUV בארה"ב 1 2
מאת usafun- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני אדם גבוה ומבקש לבצע השכרה בארה"ב של SUV . איזה רכב יותר גדול (מחירי השכרה די דומים בשתי חברות שמצאתי) - 1. CHEVROLET EQUINOX 2. פורד EDGE
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
סקודה עובדת במרץ על הדור החדש של האוקטביה שהדור הנוכחי שלה נמצא איתנו כבר כחמש שנים (אם נתעלם ממתיחת הפנים בשנה שעברה) וצילומי ריגול כבר נראו פה ושם. מבחינת המימדים היא לא ממש צפויה לגדול (אם כי שום דבר עדיין לא רשמי) וטוב שכך. הנוכחית לא גדולה מדי ומצליחה בגלל התכנון החכם שלה לספק תא נוסעים מרווח במיוחד ותא מטען שובר שיאים בקבוצה שלה. העיצוב לעומת זאת צפוי להיות שונה לחלוטין כמובן , ואם זאת עדיין להכיל אלמנטים עיצוביים שלא נוכל לחשוב בטעות שמדובר ברכב אחר ולא בסקודה. החלק אחורי צפוי להיות עגלגל יותר ויותר ״קופאי״, מה שאצל יצרנים אחרים לעיתים קרובות בא על חשבון מרווח ראש לנוסעים מאחור, אבל אני מניח שאפשר לסמוך על סקודה שאצלם זה לא יקרה. בגזרת המנועים לא צפויים הפת…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מאזדה הציגה את הרכב החשמלי המלא הראשון שלה, ה-MX-30. לא ברור לי למה הם קראו לה MX-30 ולא למשל EX-30, בטח שהשם MX-3 מזכיר את מכונית הקופה בשנות ה-90. זו המכונית השניה אחרי ה-RX8 שמאזדה משתמשת בדלתות התאבדות ובסה"כ המכונית נראית 'נעימה' לעין.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 556 צפיות
הגיעה לי המערכת של האזעקת ביפר, שאותה הזמנתי מעליאקספרס, ואני רוצה לדעת אם זה אכן מערכת אזעקת ביפר שאוכל לגשת למתקין שיתקין או שעבדו עליי. מצרף תמונה של כל מה שהגיע בחבילה. Sent from my GM1913 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת maor23, -
שימוש בפאנגו/סלופארק 1 2
מאת maor23-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן חברים אני לא רוצה להתייעץ לגבי מה עדיף, אלא שאלה טיפה אחרת. אף פעם לא השתמשתי באחת מהאפליקציות הנל, ואני בקרוב אצטרך להתחיל להשתמש כי אני אחנה בנשר בכחול לבן. הבעיה היא שהבנתי שיש מגבלת חנייה לשעתיים. בפאנגו הבנתי שכל שעתיים אצטרך לחדש ידנית את החנייה, ובעצם אין חידוש אוטומטי - כך שהדבר בטח יגרור פקח שיעמוד ליד הרכב ורק יחכה שהדד ליין יגיע. בסלופארק לא מצאתי אף אמירה לגבי חידוש ידני או אוטומטי, ורציתי לדעת אם יש כאן אנשים שיכולים לומר לי אם בסלופארק אכן אפשר לבצע חידוש אוטומטי ללא צורך להיכנס כל שעתיים? בכלליות, אשמח לקבל מכם תשובה האם אתם מכירים דרך טובה ויעילה לכך שהחנייה תתחדש אוטומטית עד אשר אבטל אותה עצמאית ללא צורך להיכנס כל שעתיים בכדי לחדש ידנ…
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
היי קניתי הונדה סיוויק שנת 2006 כעת אין נעילה מרכזית וגם אין שלט. האם אני יכול לדעת אם בעבר היה לה נעילה מרכזית והוא התקלקל או שלא היה בכלל? ואם אני יכול לדעת אשמח לקבל הדרכה איך לבדוק ומה אני צריך לראות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת קילומטראז', -
Carsforum-pool
מאת Benor- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
עקב העומס והפקקים הגואים, והצטרפותם של נתיבי ה2+ וה-3+ מה דעתכם על הנושא חברי הפורום והמנהלים? אני מניח שזה יהיה יותר נחמד מאשר להשתמש בשירות Carpool של Waze ולאסוף אדם רנדומאלי וזר לגמרי.
הודעה אחרונה מאת bv12, -
- 6 תגובות
- 835 צפיות
הזמנתי מראה צד לדגם של רכב מסוים, אפילו לא את כל המראה הצדדית, רק את המראה עצמה עם דבק דו צדדי מאחורה שמקלפים את הישנה ושמים את החדשה. משרד התחבורה בחר שלא לאשר לי את הייבוא של החלק המסוכן הזה. למראה אין תו תקן או משהו כזה והיא לא מקורית. מישהו התנסה איתם איך לשחרר את את החלק מהמכס? אפשר לטעון שהמראה מיועדת לאיפור להדבקה על הקיר בבית ? הרי זה בסה"כ מראה מי קבע שהיא תשמש דווקא לרכב זה לא איזה חלק בטיחותי כמו מערכות בלימה או היגוי שמיועד לרכב בלבד.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 7 עוקבים
- 38 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אני נוסע הרבה בכביש 4 בין אשקלון לתל אביב חלק מהכביש דו נתיבי וחלק תלת נתיבי. בדו נתיבי תמיד יש איזה רכב רכב שזוחל בימין ושיירה של נוסעים רגילים בשמאל ואי אפשר לעקוף בלי להיות עבריין. מה שמפתיע זה בחלק התלת נתיבי, בנתיב הימני אני יכול להמריא עם בואינג 747! תמיד ריק לחלוטין. האמצעי והשמאלי באותם מאפיינים. למה לדעתכם זה ככה?
- 5 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לא מובן לי איך הרכב שנתיים נוסע מתחת לראדר? זה רכב שמושך את עיני המשטרה לבדוק אותו, איך התחמק? במשטרת ירושלים מציינים כי "עוד עלה מהחקירה ופרטי המכוניות המעורבות, כי רכב השברולט (הפוגע), הורד מהכביש כאובדן גמור כבר בשנת 2017 וכי חל איסור מוחלט להעלות רכב זה לנסיעה על הכביש". קמרו. https://www.kolhair.co.il/jerusalem-news/110570/
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ליומיים בארץ בחול המועד לזוג ושתי תינוקות רצוי תא מטען שיכיל לפחות עגלה אחת גדולה ואחת קטנה ראיתי קיה סטוניק 1.4 האם זה רכב מתאים מספיק?
סתם כדי לקבל פרספקטיבה
הודעה אחרונה מאת korola, -
- 1 תגובות
- 471 צפיות
לא רחוק מקניון גבעתיים ישנו שלט "מצלמת מהירות לפניך" אך אין שום מצלמה שם. אז למה יש שלט? אם אין מצלמה?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
בשנים האחרונות מציעים מספר יצרנים במספר דגמים, ערכות ניפוח לגלגלים במקום הגלגל החלופי. מעבר לעובדה שערכה כזו היא חסרת ערך במקרה של קרע בצמיג, והעדר גלגל חליפי מחייב קבלת סיוע חיצוני (גרר או שרות דרכים שיכול להביא איתו גלגל חליפי) הסתבר לי לאחרונה שהשימוש בחומר האטימה הזמני פוגם בתפקוד חישני לחץ האוויר בגלגל . כמות גדולה מידי של חומר האטימה עשויה להדבק לחישן ולהוציאו מכלל פעולה. ממש תכנון דפוק, מצד אחד מציידים את הרכב בחישני לחץ אוויר ומצד שני מציידים את הרכב במוצר שגורם להם נזק. במקרה שלי, לא נגרם נזק לחישן עקב שימוש בחומר. המראה של החישן מכוסה באוטם היה "מאיר עיניים". למזלי ניקוי יסודי את הצמיגאי מנע את הצורך בהחלפת חישן.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 849 צפיות
שלום, אני צריך להחליף רביעיית צמיגים 215/65/17. התלבטות בין 2 דגמים: 1. primacy 3 של מישלן (לא מצאתי primacy 4 במידה הזו). 2. Falken 914. המישלן יקרים בפער של כ 600 ש"ח.האם שווה את ההפרש, והאם יש המלצות לצמיגים אחרים? תודה
הודעה אחרונה מאת amiramir, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, אני מחפש מצלמת רכב עם אפשרות מעקב ב-GPS ומהירות בזמן אמת על ידי אפליקציה - מסיבה מסויימת. חשבתי להתקין מצלמה בלבד ופלאפון Car ולשלם כל חודש, אך לא ממש אהבתי את הרעיון של לשלם על זה כל חודש. לכן חשבתי, האם יש מכשיר יעודיי עם אפשרות למעקב בעזרת ה-OBD. או לחילופין מצלמה עם אפשרות מעקב ו-GPS.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
ממשיכים במסורת המפגשים המוצלחת מעל המצופה עד כה. המפגש הקרוב יתקיים הפעם ב-13.9, יום שישי. כמו בפעמים הקודמות, החל מ-16:00 אחרי הצהריים. ניפגש באותו מקום כמו בפעם הקודמת - רחוב הלח"י בני ברק, מתחת לגשר בצמוד לחניון דן. פשוט הזינו בווייז "מפגש קארספורום". כמו בפעמים הקודמות, נזמין יבואנים להשתתף במפגש, ואתם מוזמנים להציע אילו רכבים תרצו לראות. לסיום, הנה תמונות מהמפגשים הקודמים, כדי שתדעו למה לצפות.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
נסיעה שיתופית 1 2
מאת Guest Mikelt89- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
במצבי הנוכחי במהלך החודשים האחרונים וגם לעתיד הקרב אני נוסע נסיעות מרובות מאזור המרכז לצפון והפוך, תמיד לבד ברכב הפרטי, מאחר ונסיעה משותפת היא דבר שיכול לחסוך עלות וגם קצת לגוון את הנסיעה תהיתי איפה ניתן או מה הפלטפורמה הכי טובה למצוא בה אנשים שרוצים להצטרך לנסיעה?
- 1 תגובות
- 691 צפיות
בynet כתבו שהודלפה תמונה של האוקטביה החדשה. https://m.ynet.co.il/Articles/5611223 בחיי, אני לא מצליח לראות הבדל בעיצובים שלהם.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 547 צפיות
לפי נתיב + ? Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 2 תגובות
- 578 צפיות
שלום רב, אני מחפש למכור את הרכב לפירוק לאחר הורדתו מהכביש. הרכב סטטי ולא ניתן להזיזו. אודה על המלצות למפרקים העובדים באזור חיפה המתנהלים בהגינות (מגיעים בזמן, משלמים כמוסכם וחלילה לא מחזירים את הרכב לכביש). תודה.
הודעה אחרונה מאת BoJack, -
- 0 תגובות
- 939 צפיות
אם זה לא מתאים לפה מצטער,לא ידעתי איפה לשאול התחדשתי בסיאט לאון סטייל 1.2 שנת 2015,יש מערכת מולטימדיה מקורית של סיאט אך ללא מצלמת רוורס,הבנתי שלהתקין עולה הרבה בגלל שצריך לפרוץ את המערכת של סיאט,רציתי לשאול אם זה נכון ומה העלות של התקנה של רק מצלמה? תודה!
הודעה אחרונה מאת Maor Sibony, -
- 0 תגובות
- 514 צפיות
אחרי שטיפה מרגיזה ומאכזבת שהרכב שלי עבר היום... מחפש מקום לשטוף בו את הרכב שיהיה יסודי ובמחיר סביר בנתניה. תודה.
הודעה אחרונה מאת me5000, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום, הבת שלי מתענינת ברכישת סטוניק עם מנוע טורבו, ואותי מטרידה תיבת ההילוכים הרובוטית בפקקים. היא עשתה נסיעת מבחן ואמרה שבתחילת נסיעה יש השהיה של כשנייה, אבל לא ידעה לתאר אותה. בעלי סטוניק: האם בלחיצה הגונה על דוושת הבלם המצמדים נפרדים כך שאין שחיקה בעת עמידה? תודה! __יהבי:
הודעה אחרונה מאת GuyHar, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם גרסאות ה FR משנת 2013 של מנוע 1.8 כללו סאב מובנה? או שכללו 8 רמקולים כמו בדגם הסטייל החדש היום 1.5 אשמח לדעת! מי שמכיר אם יש הבדל כלשהו או ה FR של כמה שנים לפני זה החדש של היום בבסיס שלו אם לא לוקחים את ה 2.0 מבחינת מערכת שמע בלבד
הודעה אחרונה מאת אילן בורקו,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,562 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- SlowRide
- Itzik-b
- winner
- o.r
- Derish
- danbr
- ברווז
- Satori
- quzzaa
- Night Driver
- 3n