רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
אולי, אולי, אולי...(הלוואי שכן), אצטרך לקנות רכב ואני כנראה אעדיף לרכוש רכב חשמלי. התבייטתי על ניסאן ליף, כי היא הכי חדשה ואם הבנתי נכון, יש לה טווח של 250-280 ק"מ שזה די הרבה. יש לי כמה שאלות: א. בחיבור של הלייף יש אפשרות לטעינה רגילה של 4-7 שעות וטעינה מהירה של 40 דק'. מה בעצם ההבדל בין 2 הטעינות?. אני מבין שטעינה מהירה מעלה את החום של הסוללות והמטען, זה לא מוריד מאורך החיים שלהן?. ב. אני ניסיתי לקרוא על הטעינות וקצת הלכתי לאיבוד. האם אני יכול לחבר טעינה, דרך השקע הרגיל בבית או שצריך עמדה מיוחדת לזה?. ג. ידוע אילו תחנות דלק, יש עמדות טעינה, אם יש?.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום שומעים בסקירות רכב מדברים תמיד על מתלים נוקשים מה זה בדיוק?
הודעה אחרונה מאת רוכב_נוהג, -
נסיעה לאילת
מאת yuvalkop-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
ערב טוב , אני עוד זמן מה נוסע לאילת , נוהג לשם . יש שני כבישים , אחד ערבה ואחד שברח לי שמו , נדמה לי מצפה רמון ( ?!) . -מה מהם מומלץ מבחינת אורך ? -באיזה מהם תיהיה לי יותר "חווית נהיגה" ? -באיזה כביש יש פחות ניידות ? (לא שאני הולך לטוס ,ממש לא , אבל כדי לדעת . ) תודה רבה וסופ"ש נעים לכולם
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 תגובות
- 934 צפיות
חג שמח האם יש יבוא אישי של רכבים מסחריים? אני מעוניין בפורד 250 תודה
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני סתם תוהה אם מישהו חשב על לעשות כזה דבר האם יש מנוע שמחשב מהו הרכב הכי זול לביטוח?
הודעה אחרונה מאת michael12345, -
רכב שנכשל בטסט 1 2
מאת doralkobi-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
היי, הרכב שלי נכשל בטסט (מסרק הגה) ובבדיקה במוסך עולה כי הנזילה שכיחה ופשוט לא שווה את ההשקעה (3000 ש"ח) המטורפת מאחר ויורדת טיפה אחת בחודש במקרה הכי גרוע. במכון אמרו לי לשטוף את המשאבה ולחזור וכך עשיתי והבאתי אישור מהמוסך. הכניסו אותי שוב לטסט והטסט עצמו היה הזוי לגמרי הבוחן בדק את הרכב למטה מעל רבע שעה!!! התור שנהייה במכון בגלל זה גרם לפקק בכל הרחוב. הבוחן ממש חיפש את הנזילה הזיז את האוטו מצד לצד ואלוהים יודע מה הוא עשה שם למטה עד שיצא מהבור ואמר לי חביבי לך תחליף מסרק הגה עד אז אני לא מעביר אותך. רציתי לדעת אם יש אפשרות לגשת לטסט במכון אחר? כמה זמן צריך לחכות כדי שאוכל לגשת לטסט במקום אחר ולא לראות את המקום ההזוי הזה יותר לעולם!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, אני עוזר לאחותי למכור את הרכב שלה ופרסמתי כמה מודעות עם המספר שלי. מקבל בעיקר שיחות מסוחרים לדעתי... בשבוע הזה קרו כמה דברים די מוזרים בהתחשב בעובדה שבדרך כלל אני מקבל טלפון כל כמה שעות ולא יותר ובאמת מעניין אותי האם סוחרים מתעסקים במניפולציות ומשחקי פסיכולוגיה על המוכר. לדוגמא אתמול פתאום כמה אנשים שקבעו איתי ביטלו אחד אחרי השני, התקשר מישהו והציע הצעת lowball (פחות מחצי מחיר), ואז דקה אחרי התקשר מישהו והציע 70% ממה שאנחנו מבקשים, שזה כמובן לא קרוב למחיר שנסכים אליו (פרסמנו במחיר יחסית נמוך בכ"מ.) במקרה הזה מבחינת הזמנים של כל השיחות האלו פתאום, באמת התחלתי לחשוב שכל אלו היו סוחרים שעובדים ביחד. 2 אנשים התקשרו להגיד שהם לא באים בסוף, אחרי זה התקשר מישהו עם הצע…
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, רכבי עבר תאונה קלה באשמתי כרגע אני ממתין לרכב הנפגע שיבצע את התביעה (יש לי צד ג') אני מעוניין למכור את רכבי על מנת שאוכל לשאת בהוצאות של תשלום השתתפות התביעה שתהיה ובכללי כי לא כלכלי עבורי להחזיק בו האם אני יכול למכור את הרכב בזמן שאני ממתין לתביעה?
הודעה אחרונה מאת asix, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שבוע ביער השחור. כרטיסים, רכב וכו' - הכל נסגר בערך חצי שנה מראש. 24 שעות לפני תחילת הטיול מקבל טלפון מ Sixt שמודיעים לי שהיגואר F-Type V6 קבריו המובטחת שלי [guaranteed model] התרסקה והם לא יספיקו להשיג לי אחת אחרת בזמן... בעייתי בשבילם כחברת השכרה מכוון שהדגם היה מובטח. הבחור הנחמד מהסניף שלח רמזים עבים שאני יכול לקבל איזה רכב שארצה [כמובן מה שפנוי וזמין תוך 24 שעות] ללא תוספת תשלום. נחמד מאוד. נכנסתי חיש מהר לאתר ובדקתי מה זמין. כמו ישראלי טוב הלכתי על האופציה היקרה ביותר: AMG GT C שנכון לאותו רגע עלתה פי 3.5 מהיגואר שלי. הנציג נעלם לכמה דקות וחזר עם בשורות רעות: יש מספר בודד מאוד של רכבים מסוג זה לכל גרמניה והם כולם משוריינים, וגם אם הייתי סוגר הזמנה חדש…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
הגיעה העת לסכם שנה יחד עם הגטה 1.2 טרנדליין אשר גמאה קרוב ל 29,000 ק"מ עד כה. כללי: באופן אישי אני לא הייתי חושב לקנות את הרכב אם היה מדובר על רכישה פרטית , אך כיוון שמדובר על רכב מליסינג כאשר האלטרנטיבות היו האוקטביה ואו הסייד סטיישן החלטתי לקחת את הגטה. הרכב מרווח מאוד , אין חוסר מקום לא קדימה ולא מאחור , קיים פתח מיזוג ליושבים מאחור דבר חשוב במדינה חמה כישראל. מושב הנהג מאוד נוח גם בנסיעות ארוכות, אין בעיה למצוא תנוחת ישיבה נוחה מול ההגה. המזגן המפוצל עושה עבודה נאמנה ומקרר את חלל הרכב ללא בעיה למרות הצבע הכהה של הרכב. מסך 6.5 אינץ לא שימושי במיוחד, הרכב אינו מגיע עם מצלמת רוורס , התקנה של אחת אצל היבואן יגרעו מהכיס שלך ב 3000 ש"ח , אני ויתרתי על התענוג …
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
במקרה הסתכלתי ביד 2 וראיתי שכולמוביל העלו למכירה 2 רכבי הדגמה שונים. האם הסוף הגיע ? לאחר התימחור הבעייתי והמכירה הדלילה.
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
רישוי 8 ספרות
מאת VWM-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם מישהו יודע מה משמעות לוחית המתחילה ב 839 ומסתיימת ב 01?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי עושה לאחרונה בירורים על רכב חדש וכרגע רק בוחן מס' רכבים, בינהם דאסטר. בעלי הרכבים שהתייעצתי איתם טענו כי דאציה מתכוונת להפסיק עם ייצור הרכבים האוטומטיים/יבואם לארץ (לא הבנתי מה בדיוק קורה) עד להודעה חדשה (ללא צפי כרגע לחידוש המלאי). מישהו שמע על כך? יכול לתת יותר פרטים? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 681 צפיות
בעקבות שיטוטים לא מעטים ביד 2, חשבתי שכדי לפתוח שרשור מציעות. ( מקווה שמתאים לפורום ולא לאוף טופיק, שאין לי גישה אליו ) בכל מקרה מצאתי עסקה מעניינת. מי מאיתנו ילידי סוף שנות ה 80 לא פינטז בזמנו על פיאט קופה. אז עכשיו יש רכב כזה יד 100 בערך ב 28,000 ₪ נשמע רכישה מעניינת ואולי השבחה של הרכב לאור מודל האספנות הקרב ( שנתון 96 ) יאללה תמשיכו ! אולי נמצא איזה נבלה מעניינת. ( לא יודע אם מותר לעלות קישור למודעה )
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 0 תגובות
- 407 צפיות
שלום חברים. קודם כל, אם לא מתאים לפורום הנל, אשמח אם המנהלים יעבירו לפורום המתאים. לנושא עצמו. אין לי ניסיון בתחום ולא רוצה לעשות משהו בלי ידיעה, אבל אחרי שפרצו לי לרכב לפני כשבוע, אני רוצה להשתמש בכל אמצעי ההגנה האפשריים. הבנתי שקיימות מצלמות שמצלמות ללא הפסקה או שכאשר הן מזהות תנועה. אני לא מכיר ספציפית משהו, והגעתי לאשכול הזה https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?641452-%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%9E%D7%AA-24-%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%9D-%D7%9B%D7%A9%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9B%D7%91%D7%95%D7%99-%D7%99%D7%A9-%D7%93%D7%91%D7%A8-%D7%9B%D7%96%D7%94/pag…
הודעה אחרונה מאת maor23, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 863 צפיות
קניתי את לוח השעונים הזה לפני יותר מ15 שנה בשוק הפשפשים ולאחרונה שיחקתי איתו קצת וחיברתי אותו לשנאי על מנת להפעיל את כל הנורות ולשים אותו בתצוגה. אף פעם לא ידעתי של איזה רכב זה ותמיד סקרן אותי... בין הפותרים נכונה יוגרלו חולצה ותקליט
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
35 TFSI 45 TFSI לא מצאתי שום קשר בין המספרים האלה לבין נתון כלשהו במנוע.. [emoji3061] עריכה:מצאתי משהו: https://www.buyacar.co.uk/cars/new-cars/552/new-audi-engine-name-badges-what-they-mean עדיין, ההתאמה היא לא בדיוק אינטואיטיבית..
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 26 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
אחרי ש-car_me נבצר מזה חודשיים (שלא באשמתו), קיבלנו את הנתונים מאיגוד היבואנים. הנה הם: mesi-2019.pdfOFFICIAL REGISTRATION BY MODEL4 30.09.19.pdf
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
**** "צאצאינו עוד ילעגו לנו" על הנצילות התרמית "העלובה" שמפיקים מנועי השריפה שלנו כיום (משריפת דלק}**** **** ממש הזוי , מתוך 1000 סמ"ק של דלק שמנוע שריפה צורך הוא ינצל להסעת הרכב רק 300 סמ"ק בלבד !!, המנוע יבזבז 700 סמ"ק למערכות הקירור הפליטה ולסביבה**** אתחיל בסיפור קטן כפתיח לנושא שאני כותב עליו , בשנת 1964 בהיותי חניך (תלמיד בבית ספר עמל –חניכים בבאר שבע) עבדתי במוסך גדול למכונאות רכב בשם "מוסכי ערבה" בעיר בבאר שבע ובסמוך אלינו ב-"מוסך אליעזר" (מוסך לחשמל רכב) עבד חבר טוב שלי בשם גרשון , הוא גם היה חניך בעמל חניכים ועבד כחשמלאי רכב , אליעזר בעל המוסך נפטר , המוסך נמכר וגרשון עזר בפינוי החפצים האישיים של הבוס שלו ז"ל . גרשון מצא באחת המגירות בפינה נידחת במוסך שני…
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איך אמורים לחבר מצלמת דרך ברכב הזה בלי לפרק חצי רכב? חיבור מצית יש רק אחד והוא בתא בין המושבים. חיבור USB יש מקדימה אבל אם רוצים לשמוע מוסיקה ממנו אז אי אפשר מצלמת דרך אני אמור לפרק חצי רכב , להתחבר למערכת חשמל שלו רק כדי לחבר מצלמת דרך? מה עושים אם אני רוצה גם מצלמת דרך אחורית ( מצלמה עם 2 עדשות לא ממש עושות את העבודה כמו שצריך. מעדיף 2 מצלמות נפרדות ) ברכב הקודם היו לי פתחי מצית גם מקדימה וגם מאחורה ככה שהיה מקור חשמל נוח מה עושים עכשיו?
הודעה אחרונה מאת michael12345, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, לאבא שלי יש פטור מאגרת רישוי (משלם 26 ש"ח) והוא קנה רכב חדש שגם הוא צריך להיות פטור מאגרה. אומנם היום התקשרו מסוכנות והסבירו לו שהוא נדרש לשלם את ההפרש אגרה עבור הרכב הישן כי אין אפשרות ששני רכבים יהיו פטורים מאגרה. האם אפשר לעשות זאת דרך הרישיומט או שחייבים להגיע למשרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
פראירים לעולם לא מתים, הם רק מתחלפים. לנסוע על המים
הודעה אחרונה מאת save, -
- 6 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
רכשתי רכב מסוכנות אוטו דיל לפני כחצי שנה, אז הוצג לי בדיקה של הרכב במוסך והתחייבות שהרכב לא עבר תאונות וכדומה הרכב עמד בקנייה על 17 אלף ק"מ סיאט איביזה שנת 2016 הרכב היה ללא אף שריטה מבחוץ, כנל פנים הרכב היה חדש לגמריי ובאופן כללי הרכב היה במצב מושלם. בעל הרכב היה גם בסוכנות וקנה רכב חדש (ויקר הרבה יותר) והרושם היה שהוא מחליף מכוניות כמו גרביים. לא דרשתי היסטוריית טיפולים של הרכב, פרט לזה שראיתי שהוא טיפול במוסך מורשה של סיאט. הורדתי את אפליקציית seat נכנסתי להיסטוריית הטיפולים וזה מה שגליתי: 12,000 (טיפול ראשון): פירוט הטיפול: סרן, ציר, מיסב, בוקסה, בולם אחורי, אום, דיסקית, מסגרת לוחית זיהוי חלופי, הו"ה סרן אחורי מושלם, החלפת סרן אחורי, הו"ה בולם זעזועים …
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי לכולם צפיתי בסירטון הזה ואני לא מצליח להבין איך ממנוע דיזל הצליחו להפיק צלילים של כמה מכוניות שונות מאגזוז אחד ברור שיש פרפריות באגזוז אבל עדיין תודו שזה מדהים.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, אני מתקשה בינתיים במכירת הסיריון שלי למרות ששמתי מחיר ממש נמוך, ונראה שסיכויים גבוהים שלא אמכור אותו עד שהטסט ייגמר שבוע הבא ביום חמישי. פרסמתי בכל האתרים רשמתי שמגיע לכל הצפון אבל בקושי מקבל טלפונים ומי שכן נשמעים כמו סתם סוחרים שזורקים רבע מחיר בתקווה אולי להביא איזה עקיצה... מה האופציה הכי טובה שלי כאן? האם מהרגע שהטסט נגמר זו עבירה על החוק? או שלא אוכל להזיז אותו בכלל גם לא לתת לקונה לבדוק את הרכב בנסיעה קצרה? האם יש אופציה לקבל הארכה לטסט?
-
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
באחת הערים בקליפורניה חשבו שזה מאוד פוליטיקלי קורקט לתת לשוטרים לנהוג במכוניות חשמליות. זה שהן עולות פי 3 ממכוניות משטרה אחרות לא חשוב, זה מאוד אופנתי. אז באמצע משמרת קראו לנהג לתפוס עבריין והוא התחיל במרדף. עד שנגמרה לו הסוללה. שוטרים עם מכוניות נורמליות היו צריכים להמשיך את המרדף https://www.nbcnews.com/news/us-news/tesla-police-car-nearly-runs-out-power-during-chase-california-n1058881
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
וואלה חדשות פרסמו כתבה על מכירה פומבית של מכוניות היוקרה של גן נשיא גיניאה המשוונית וצירפו תמונה עם הכותרת המעניינת - "מכונית הפורשה..." https://news.walla.co.il/item/3315770 כל פעם שאני רואה דבר כזה אני תוהה כמה טעויות יש בחדשות על דברים בהם אני לא מבין.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שמי לינה ואני רוצה להודות ל**נמחק** מסוכנות הרכב **נמחק**. הרבה זמן שחיפשתי סוזוקי קרוסאובר יד שנייה במצב טוב. הגעתי אליהם אחרי שקיבלתי המלצה מחבר שמבין ברכבים. הופתעתי מהטיפול המהיר, היחס ורמת האיבזור הנדירה של הרכב שהציעו לי. גם מבחינת המחיר עשו לי מחיר שהתאים ואני שמחה שסגרתי על רכב בדיוק עכשיו לפני החג. תודה רבה ל**נמחק** ולכל הצוות על שירות מצוין. אהבתי.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מגן רוח לפי מה שהבנתי מקטין את הרעש שנכנס כשהחלון פתוח, מונע כניסה של גשם ורוח לבפנים. עכשיו השאלה אם זה באמת משתיק את הרעש משמעותית? או שזה בקטנה ולא כזה מורגש? ואם זה באמת עוזר עם הרעד אז כמה עולה מגני רוח ל4 חלונות לפיקנטו?
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אתחיל מזה שהמטרה של השרשור להבין אם ההתנהלות של העסק סבירה ואם הפתרונות שהוצעו עד כה יכלו לעזור או שזאת הייתה מריחת זמן לשמה? את דעתי הלא מקצועית אשמור לעצמי היות והיא לא רלבנטית כרגע, את שם העסק אשמור לעצמי ואולי אעדכן רק בסוף כשהכל יסתדר במידה ויסתדר. המקרה של חבר ואני חיפשתי לו בתי עסק לביצוע העבודה, נלקחו הצעות ממספר בתי עסק ולבסוף נבחר העסק המדובר. המקרה עוסק ברכב מסוג איסוזו רודיאו שנת 2004 יד ראשונה, מנוע 3.2 ליטר בנזין, מערכת גפ''מ ומעט מעל 300 אלף ק''מ. לפני מס' חודשים הלך ברכב ראש מנוע (או במקרה שלו שני ראשי מנוע) וכמו שציינתי נמצא בית עסק לביצוע העבודה של החלפת מנוע, הצעת מחיר מקורית למנוע הייתה X אך תוך כדי עבודה נאמר כי ישנו צורך להחליף גם רדיאטור, בית מ…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,457 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- lior_mu
- Tom78
- 123Shmuel
- GTI33
- הדיין
- איציק נ.
- Stav132
- איתי29
- לירון .ה.
- DareDevil
- ypz
- chezik