רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 24 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
אני רואה שברכבים הייברידים יש מצבר כמו בכל מנוע בנזין/דיזל, למה צריך מצבר כאשר יש ממילא סוללות שיכולות לספק חשמל הרבה יותר חזק מהמצבר הקטן הזה שזרוק בתא המנוע?! מתנצל אם השאלה נשמעת מגוחכת, פשוט מסקרן אותי לדעת.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אשמח להמלצה על מכון בדיקה באילת. תודה
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעבר לזה שברור שהגיע הזמן, מה אתם חושבים על הדור הרביעי של טויוטה יאריס?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 852 צפיות
שלום חברה, אני מתעניין בצמיגים ליונדאי i25 2017. המידות הם 175/70/R14. ההתלבטות היא לגבי 2 דגמים: 1. Falken SN832 בערך 800 שח לרביעייה 2. Michelin energysav plus בערך 1200 שח לרביעיה. מה לדעתכם עדיף לי? או שבכלל חברה אחרת שיותר מומלצת. והאם זה אפשרי/מותר/תקין להחליף מ84T שרשום ברישיון הרכב ל84H או 88H למשל? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי , דגם סטייל 2019 רשום שהאוטו מגיע עם מערכת שמע של 8 רמקולים איפה הם ממוקמים מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי ברשותי מאזדה 3 2010 ספיריט ובקרוב אני צריך לחדש ביטוח. הרכב שווה במחירון 37 ואני מתלבט אם כדאי לעשות מקיף? אשמח לחוות דעת.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 0 תגובות
- 521 צפיות
היי עזרת הפורום בבקשה בעבר הלא רחוק, 2017, שכרנו רכב באוסטריה דרך סיקסט, קטגוריה כמו בכותרת (SDAR) מה שבעבר היה מצויין כפולקסווגן פאסאט, אופל אינסיגניה ופורד מונדאו, הגענו למקום ולא היה להם את הרכב, אז קיבלנו BMW X1 2.0 דיזל או שהוצע לנו שדרוג לAUDI A6 מה שהיה מיותר לשנינו הפעם נוחתים באמסטרדם, שוב אותה קטגוריה שנסגרה SDAR, הפעם מצויין שזה BMW סדרה 2 אקטיב טורר, אז שוטטתי קצת באתר של סיקסט העולמית, בחירה בארץ היעד הרלוונטית נותנת את קטגוריות הצי הקיים +/-, אך אין קטגוריה כזו מסוג SDAR כלל... לפי איזו קטגוריה אני צריך להסתכל? לפני שרוגמים אותי על האוטומט... לאישתי שתחיה יש רישיון רק על אוטומט וכדי לשמור על חיי נישואין טובים אני רוצה גם להגיד לה מידיי …
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
- 5 תגובות
- 751 צפיות
אהלן חברים, איפה ניתן למצוא כיסוי מושב ייעודי לרכב כזה שישב כמו כפפה ליד ולא אוניברסלי "שמתאים" לכל הרכבים. צריך סט לכל המושבים. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת oleg1988, -
שלום עמדתי בתור לתדלוק בתחנת דלק, רכב שהגיע מאחורי ניסה להשתחל בכוח תוך שנצמד אלי ועולה על המדרכה ונתן לי מכה (שמעו את המכה) בפגוש צידי שמאלי, הנזק שנראה בעין זה שפשופים ושריטות בפגוש. מיד הוא נסע רוורס, יצאתי אליו, ומהרכב יצא בחור צעיר (מעניין אם יש לו בכלל רישיון), לא הסביר ולא התנצל, רציתי לקבל את פרטיו ולצלם, אך הוא נכנס לרכב ונסע במהירות לאחור וברח מהתחנה. יש לי צילום של הרכב לאחר שהוא בורח, כך שזה יחסית מרחוק ולא ניתן לראות את המספר. כאמור, זה קרה בתוך שטח תחנת הדלק וזה מצולם. כ"כ יש מישהו שתדלק במקום והשאיר לי את פרטיו למקרה ויצטרכו את עדותו. התקשרתי למשטרה לאחר מכן ואמרו לי שאני יכול לבוא להגיש תלונה (זה זמן קצת לחוץ ועמוס בשביל זה) כ"כ התקשרתי לבע…
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
פולקסווגן אפ GTI. 1 2
מאת ozal5-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
היי, יצא לי לראות פולקסווגן אפ GTI, שנמצאת על מובילית עם עוד מספר רכבים. מישהו יודע על כניסה ליצור סידרתי? אולי יבוא אישי? אני די בטוח שתתומכר במחיר מוגזם, כאשר היא מגיעה מצויירת במנוע 1.0 טורבו של הקונצרן - בגרסאת 3 צילינדרים. אוקטביה במשקל 998 ק״ג מישהו אמר? טוב, במידה ותגיע, במציאות בה רכב מיני ״לא ספורטיבי״ נמכר במחיר של 70-80 אלף לחדש, לא אצפה לפחות מ-100-110.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום חברים, אני מתכוון לנסוע לחו"ל בימים הקרובים ורציתי לבדוק אם אני יכול לקבל ביטוח בארץ על נהיגה באירופה. אני מעוניין בביטוח מקיף+ביטול השתתפות עצמית. יש חברות בארץ שמתעסקות בזה? שכרתי רכב דרך EcoVia וחברת הביטוח היא Discovercarhire.com,אבל כאמור אני רוצה לשלם בנוסף לחברה בארץ ולנסוע בראש רגוע.
הודעה אחרונה מאת MiniMiz3r, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 783 צפיות
אשמח לקבל המלצה לגבי מה עדיף. מבחינת מחיר העליות מאוד דומות , אשמח לקבל חווד לגבי איזה צמיגים עדיף . העדיפות היא לצמיגים איכותים שנשחקים כמו שפחות . הרכב זה פולקווסגן איוס נפח 3200 ומידה הצמיגים 235/45/17 97w Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
- 1 תגובות
- 606 צפיות
אני שוקל לייבא רכב ביבוא אישי. ידוע לי כי המיסוי הוא על עלות הרכב + ההובלה והשיפינג. נניח ואני נוהג בעצמי עם הרכב לנמל בכדי לחסוך את עלות הגרר, אני חוסך גם את המיסוי על כך? דהיינו החיסכון כפול? אם כן, איך יודעים רשויות המכס בישראל באיזו צורה הגיע הרכב לנמל? שאלה נוספת: אני מתלבט בין יבוא מארה"ב או מאירופה. אם מאירופה, היכן הנמל האירופאי הקרוב יותר לים התיכון בו יש ספינות משא השטות לישראל?
הודעה אחרונה מאת ofert, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 53 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
אנו חיים בעידן מודרני. לרוב זה דבר טוב. אך לא הכל מושלם, או כפי שהיית מצפה מזה שיהיה.. זה אמור למנוע תאונות, או לפחות להפחית את עוצמתם. ולאט לאט זה מחלחל לרוב הרכבים בכבישים. האומנם כך הדבר? לאחר התנסות עם הרכב, בעל מערכת כזו, כבר קרו 2 מקרים, שבוודאות הרכב בלם אותי ללא סיבה. גם אני וגם אשתי שהייתה נוכחת ברכב, חושבים שזו הייתה טעות של המע" הזו להפעיל בלמי חירום, כאשר הנסיעה הייתה איטית מאוד ולא נשקפה סכנה לנו או או לרכבים אחרים שהיו במקרים הללו. מקרה ראשון זה היה כאשר תוך כדי נסיעה איטית בכיכר, רכב עבר לפנינו לאט, מימין לשמאל, ואנו נסענו ב-נטיב שהוא חצה גם לאט, והיה מספיק זמן כדי שהוא ואנחנו נוכל לנסוע, ללא שום סיכוי שהרכבים ייפגשו או ייתקרבו יתר על המידה …
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
אני יודע שאתם בטח ישנים עכשיו, אז אני רק אניח פה את הלינק ואצא בלי לעשות הרבה רעש. ... ... ... מבחן למאזדה 3 החדשה!!!
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אשמח לשמוע מבעלי פורסטר מהדגם שיוצר בשנים הנ"ל, מה עלות הטיפולים השוטפים, עלות טיפולי בלמים למיניהם ותכיפותם (והאם בוצעו במוסך מורשה יבואן) ובעיות אופיניות. תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת ofert, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אוקיי שאלה טיפה מוזרה... אבל אני בכל פעם עולה בעליה מחוף סירונית בנתניה (מי שמכיר היא מאוד תלולה) אבל אני לא בטוח אם אני עושה את זה נכון ובצורה שלא תאמץ את המנוע/ תאכל דלק. 2. קראתי שזה לא טוב לנסוע מרחק קצר ולכבות את המנוע ולהדליק מחדש, אז השאלה היא אם עדיף לכבות את המנוע כשמדובר ב10-15 של עמידה אחרי נסיעה קצרה? 3. הצמיגים שלי נראים די חדשים (קניתי את הרכב משומש, אבל משום מה הם חורקים גם במהירות לא גבוהה (הצליל הגבוה שהצמיגים עושים , לא סגור איך הוא נקרא ) מה זה אומר לגביהם?
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם, הגיע שישי בערב ללא תכניות ולכן החלטתי לתרום את חלקי הקטן למאגר הידע הגדול שקיים בפורום. אני רוצה לציין שאני לא בעל מקצוע, לא מבין יותר מידי ברכבים וחוות הדעת וההתרשמות שתכף תראו מגיעה מנקודת מבטו של צעיר שחיפש רכב לשימוש אישי ותוצריו. הרבה חבר'ה צעירים מחפשים לרכוש רכבים וקוראים חוות דעת בפורומים השונים ועל כן אני מקווה שאוכל לתרום מניסיוני למי מכם שיקרא זאת. כמו כן אני לא פעיל בפורום הזה ולכן אם האשכול ממוקם לא נכון אתנצל מראש ואבקש שאחד המנהלים יזיז אותו בהתאם. לפני 4 חודשים רכשתי יונדאי גטס 2007 יד שלישית מבחור ממש נחמד שראוי לציין שהפך את חוויית הרכישה למאוד נעימה. עלות הרכב הייתה 10,000 שקלים. לרכב היו 83,000 ק"מ שלהבנתי מאוד נמוך ביחס לשנ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 677 צפיות
היי, רציתי לדעת האם שווה להתקין במקום כלשהו את המצלמה, או ניתן לקנות באחת מן הרשתות וזה מספיק. כמה עולה התקנה שכזו?ווהאם אצל המצלמות שאצל המתקינים שוות יותר?\ תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אני שם לב בתדירות לא מעטה כי ישנם בכבישים רכבים חדשים , אפילו כאלו בני פחות משנה, אשר בהם יש תקלה שאף אחד מאורות הבלימה הראשיים אינו מתפקד. רק אור הבלימה המרכזי העילי מתפקד. כמה "הגיגים" בקשר לתופעה זו: 1. אמינות די מפוקפקת לכלי רכב חדשים. ראה למשל צילום של אוריס היברידית חדשה עם תקלה כזו. 2. כבר לפני 15 שנה היה לי בפיאט פונטו חבוטה התראה ברורה על נורות בלם (או אחרות) שרופות. למה היום להרבה כלי רכב אין התראה כזו ? 3. משרד התחבורע ורשות הרישוי החליטו, בחוכמתם כי רבה, שכבר אין צורך להעביר "טסט" עם בדיקת בטיחות בשלוש שנים ראשונות לחיי הרכב. בהחלט ייתכן שגם רכב מודרני וחדש יפתח תקלה בטיחותית שמתרחשת בשנה הראשונה. הנהג לא יעלה על זה קרוב לשלוש שנים עד …
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
מבחן דרך: מרצדס CLA 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אחרי שחלקכם פגש אותה במפגש החודשי שלנו (תאריך למפגש אוקטובר יפורסם בקרוב. חגים וזה...) הנה מה שאני חשבתי על מרצדס CLA. מסכימים? חושבים שאני טועה? מאוד טועה? ממש ממש טועה?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אותי מעניין מה דעתך על הטיפו כרכב באופן כללי.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
https://www.auto.co.il/article/132792-world-news-bmw-3-series מאכזב, דווקא ה208 נראת נהדר.
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
שאלתי את השאלה הזאת בפורום אחר, אולם לאחר שהתוודעתי לכותבים האיכותיים החלטתי להעלות את השאלה לפה. השאלה היא: מה ההבדל בין הלוח מכוונים המסורתי, עם השעונים. לבין הדיגיטלי 1. למה כיום זה נהיה יותר ויותר נפוץ, 2. בלוח הדיגיטלי אין הרבה שעוני בקרה כדוגמת הסל"ד חום מנוע אז מה שענו לי שם 1. זה יותר זול 2. השעונים שאין אותם בלוח הדיגיטלי, כי הם אכן אינם שימושיים כל כך. ויש עדיפות כמה שפחות להעמיס מידע על הנהג. בפרט בצג הדיגיטלי שהוא קשה לקריאה. לכן מסתפקים בנוריות הבקרה. ... אשמח מאוד לשמוע את חוות דעת החברים פה.
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
זוכרים שהיינו ילדים קטנים היינו מציירים מכונית והיה לה עיצוב מאוד ברור וחד? אני מרגיש שבשנים האחרונות כל עיצובי הסדאן עגולים ולפעמים חסרי צורה ברורה. למשל, רכבי BMW מהדגמים הישנים היו מאוד מלבניים, היום הם נפוחים הרבה יותר. אהבתי מאוד את העיצוב של המיצובישי לנסר, והיום אני מסתכל על האטראג' ופשוט נגעל. השברולט קרוז הקודמת הייתה הרבה יותר ברורה ויפה מהשברולט קרוז החדשה, שנראת ממש כמו חללית. בנוסף, שמתי לב בשנים האחרונות לטרנד שבו החלק הקדמי של הרכב נראה פתוח ו"קרוע" כמו למשל בתמונות האלו אני היחיד שממש נגעל מהעיצובים החדשים של רכבי הסדאן היום? זה ככה כמעט בכל הדגמים והיצרנים.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
יום וחצי של פגישות עבודה בפריז... לא ננצל את ההזדמנות לטייל קצת? שוריינה C-class בהרץ, אימייל הגיע ואישר שהיא מוכנה בשדה התעופה. אורז, ממריא, נוחת. דוכן קבלה הרץ, CDG. "סורי סר, ווי מייד א-מיסטייק אנד דה מרצדס איז נוט רדי, אנפורצ'נטלי יו וויל הב טו ווייט 30 מינטס" "אה, איי פריפר נוט טו... איי הב אה לונג דרייב דיס איבנינג" "נו פרובלם סר, ווי קן גיב יו אן אלפא רומיאו סטלביו" ".......רייט........אוקיי" "הב א-גוד טריפ, סורי אגיין" הזדמנות לבלות 1,000 ק"מ עם סטלביו, המממ.... אני יכול לחשוב על דברים יותר מבאסים. בחניה ממתינה Lusso שחורה, 5,500 ק"מ, 2.2 דיזל, רק 160 סוסים אבל 450 ניוטון-מטר ב-1,750 סל"ד שזה הרבה יותר מעניין. ורק כבר להתרחק מאיזור פריז…
הודעה אחרונה מאת niv, -
- 0 תגובות
- 881 צפיות
בכמה ימים האחרונים אני נוסע על פיאט דוקאטו. חוויה מעניינת כשלעצמה, אבל לא חדשה לי בתור בוגר ניסן טרייד. אתמול ניסיתי קצת לכוון את הכסא ומשכתי אחת משתי הידיות שיש בצד כסא הנהג. פעולה זו שחררה את הכסא לגמרי והוא התחיל לנוע חופשי כמעט בכל המימדים האפשריים כמו גובה, זוית הטיה וכדומה. כיצד אני מבטל את השחרור הזה ומקבע את הכסא בצורה מסויימת? תודה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 75 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
אח שלי התמקח בלי סוף איתם, קבל הנחה של 4K, איך כאן: https://carclick.co.il/campaign-product/%d7%9e%d7%90%d7%96%d7%93%d7%94-3-%d7%a1%d7%93%d7%90%d7%9f-%d7%94%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%94/ זה כבר מוצע ב138900 כעסקת 0ק"מ, טענו מלאי מוגבל בלה בלה בלה, מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה קורה כאן?!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
יורד לאילת מחר ,לא הייתי באילת מ2004 אשמח להמלצות היכו כדאי לעצור,איזה מסלול כדאי לקחת ,משטרות,מכמונות סמים ורוק אנד רול. שוט.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זה הגיוני? זה לא אמור להיות הפוך? מזגן הוא צרכן לא קטן של דלק. מדדתי מיכל שלם. הייתי מוכן לנסוע פעם מיכל בלי מזגן ולסבול את החום של הקיץ ופעם עם. איך זה מסתדר הסיפור הזה?
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,511 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- zaf
- daniel.asu
- orankohn
- IsraCar
- FROGIE
- Pavlik
- פריג'י
- נהג חדש תקציב קטן
- David32
- אורון שנער
- רכב זה אני
- shakedi