רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן, המטרה לצאת במינימום התעסקות ונזק (כספי). לא מעוניין בגגון או בתפוח. מחפש מתלה לחלון האחורי לרכב מסוג גוךף תודה
הודעה אחרונה מאת Shmulik57, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
המבחן של סובארו קרוסטרק אמנם הרגיש ממש מיותר אחרי שסיימתי אותו, אבל הוא הצליח להזכיר לי למה אהבתי אותו.
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 833 צפיות
עשינו תאונה, הרכב היה על הכביש 3.5 חודשים ללא טסט, אין ביטוח מקיף, לא ברור מי אשם בתאונה. קבענו עם שמאי פרטי שיפיק דו"ח (בהתאם לעצת הפורום), ביקשנו שיציין בדו"ח שאי קיום טסט לא היה הגורם לתאונה, וזאת כמובן אם הוא יגיע למסקנה הזו. הוא אמר שבשום אופן הוא לא יכול לעשות זאת, אסור לו לעשות זאת מכיוון שזו חקירת המקרה וזה לא רלוונטי אליו, היא יכול לכתוב שהרכב תקין (אם זה המצב) נכון לזמן בדיקת הרכב על ידו. בדקנו עם עוד 2 שמאים אחרים (פרטיים), הם סיפקו את אותה התשובה בדיוק. וזאת בניגוד להמלצה בפורום, שהשמאי יכתוב בדו"ח שאי קיום הטסט לא היה הגורם לתאונה (אם זה אכן המצב). מה פספסתי?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 2 תגובות
- 915 צפיות
שלום לכם, הידעתם? רישיונות נהיגה נשלחים על ידי מסר ולכן אינם מוחזרים לשולח אם הכתובת שגוייה. לכן אם קוראים אותך פולימוטיל טומאס לוקוס הרישיון נהיגה שלך ממתין שבוע ליד התיבות דואר בטבנקין 2 בחיפה.. אימי חפשה אותך בפייסבוק ואין מענה... אוהד הערה: נתיב חן 1 וטבנקין 2 זה אותו בניין
הודעה אחרונה מאת shake, -
די. נמאס לנו. נמאס לנו לשלם פי 2, פי 3 ופי טריליארד על מכוניות, על חלפים, על עצי ריח ועל כל דבר שאיכשהו שמו נקשר בדברים עם מנוע בעירה פנימית. היום גילינו שחלק מסוים לפיאט של פבל (מק"ט 51815474) עולה בחו"ל 151 אירו (כולל מיסים) ואילו בארץ מחירו בקטלוג של פיאט ישראל עומד על 2512 ש"ח (ו-93 אגורות, אבל עיגלנו למטה). החלטנו שאנחנו מפסיקים לעבור על זה בשתיקה. התחלנו סדרת פוסטים בפייסבוק תחת השם #עושקהנהגים. מכירים סיפורים דומים? רוצים שאנחנו נפרסם את המקרה שלכם באופן אנונימי? רוצים לקחת חלק במאבק להורדת מחירי הרכב והחלפים בישראל? שתפו את ההאשטאג הזה בפייסבוק, שתפו אותנו כאן או שם בהודעה פרטית, וביחד נפסיק להיות הפרות החולבות של המדינה ושל היבואנים.
הודעה אחרונה מאת shus2000, -
צהריים טובים! מחר בבוקר אייל שלנו ידרים למתחם המרכזי של לובינסקי, שם הוא יפגוש לראשונה את סיטרואן C5 איירקרוס החדש, ולאחר מכן הוא יצא איתו לנהיגה ארוכה במהלך כל היום. כרגיל, אתם מוזמנים להעלות כאן את השאלות שלכם, התהיות שלכם, וההערות שלכם במהלך היום, והוא ישתדל (הוא הבטיח להשתדל) לענות לכן על כולן. ככל האפשר כמובן. בינתיים, אם מעניין אתכם משהו שאפשר לענות עליו כבר עכשיו או מחר בבוקר במסגרת מסיבת העיתונאים, אתם מוזמנים לשאול כמובן.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
אחרי העליה בגרעון הממשלתי, נטען שאחת הסיבות היתה הכנסות קטנות מהצפוי ממיסוי רכב. בהסתכלות על טבלת המסירות יש שתי מגמות בולטות, גם ירידה מתונה במסירות רכב מאז השיא ב2016 (למרות שהמסירות עדיין גבוהות מאוד יחסית לעשור הראשון של המאה), וגם עליה באחוזי הרכבים ההיברידיים (איוניק, נירו, טויוטות למיניהן וסונטה), רבות המכר של השנים האחרונות הן היברידיות, והרכבים הקטנים, פיקנטו ושתופותיה, רכבים אלו מכניסות הרבה פחות מכס, וגם הרבה פחות הכנסה עתידית בבלו על דלק. הממשלה בנסיון לבלום את איבוד המס על ההיברידי ע"י העלאה הדרגתית בו, אבל אל נראה שזה יסיט המאזן הרבה. כשתקום הממשלה החדשה ויהיה צורך בהצגת תקציב חדש, יאלצו החשב הכללי ופקידי האוצר לאזן את צפי המס הכללי על רכב בישראל, ובמק…
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
שאלתי את זה בפורום המתחרה , אבל רוצה לשאול גם את חברי הפורום היקרים. אני בתור ילד בן 23 , שרוצה וחולם לפתוח מוסך של אופנועים בעתיד , רואה את כל עניין היורו והחשמלי , ושואל אם יהיה לי עתיד ב20 שנה הבאות . שאני חושב על זה , אני לא רואה אנשים ממהרים לוותר על המנועים והרעש (לפחות בתחום האופנועים ) , אבל ברגע שהיורו החשמלי יכנס , איזה ברירה יהיה לאנשים ? היובאנים יאבדו את כל הרווח על החלפים שלהם ? אולי יש "טכנאי" במקום "מכונאי" ? אשמח לדעתכם
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 2 תגובות
- 801 צפיות
היי, האם מישהו יודע מתי הדגמים החדשים של הפיג'ו 208/2008 והרינו קליאו מגיעים ארצה? האם כדאי להרים טלפון ליבואנים ולברר?
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
מתיחת הפנים של המיאטה נחתה אצלנו במערכת, ומי יותר מתאים לבחון אותה, מאשר הבעלים בשמונה השנים האחרונות של אמא שלה (וואו, זה נשמע מיזוגני ושוביניסטי ברמות, אבל הבנתם...).
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום לכולם רכב שיצא מחנייה פגע בי, ניסה לברוח מהמקום כי חשב שאין אף אחד ברכב (הייתי בתוך הרכב)הצלחתי לתפוס אותה, הבחורה שפגעה בי מודה באשמה ורוצה שנסגור את העניין ללא התערבות הביטוח שלה תוצאות הפגיעה הם קילופי צבע, שריטות ועיקום פח. כשארצה למכור את הרכב ברור שישימו לב כי בוצע תיקון צבע ופח ואז הקונה ידרוש שאוריד מחיר עקב כך. אם אני אתבע את הביטוח שלה אז ברור שיגיע שמאי מטעם חברת הביטוח שלה ואם יש ירידת ערך אז אקבל פיצוי על כך מחברת הביטוח שלה אבל אם אני ניגש למוסך מטעמו ללא התערבות הביטוח שלה אז אני מפסיד את העניין של ירידת הערך (במידה ויש כזו). בדקתי את עלות התיקון ב2 מוסכים שונים, בשניהם המחיר היה 2300-2500 כולל מע״מ בנה של הפוגעת רוצה לסגור את…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בוקר טוב! לפני כמה שבועות, לקחנו על עצמנו מיני-אתגר, ביחד עם נהג המירוצים, האגדה (והחבר) המופלא - אולג וסילקוב. למי שמכיר את המוסך שלנו, יש לנו עמודים בתוך המוסך שמפרידים בין הליפטים והמחלקות. אולג (אותו אחד שמבצע גם את הפעלולים באוטומוטור, מלמד נהיגה מתקדמת למכוניות ואופנועים וכו') החליט לאתגר את עצמו ואת הלב החלש שלנו ולבצע דריפטים בין העמודים! אז פינינו ערב, פינינו את המוסך מרכבים, ציידנו את עצמנו במטפים, פרמדיק, 3 מצלמות ומאזדה מיאטה שנתרמה לנושא ע"י DREAM CLUB ISRAEL. ו... התוצאה לפניכם:
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
אהלן, אז כנראה שאשכור רכב לטיול עצמאי ברומניה בתחילת אוקטובר. התוכנית היא לשכור משדה התעופה של בוקרשט ומשם לנהוג לערים (ברסוב ואולי Cluj-Napoca) ולטבע באזור. אשמח לעצות מאנשים שכבר התנסו בחווית השכרת רכב ברומניה וכל מה שמסביב לה, כמה שאלות ברשותכם: 1) במידה ואני רוצה רק רכב אוטומטי, הבנתי שבאירופה בכלל וברומניה בפרט הזמינות מוגבלת, אם אני מזמין למשל מאחת החברות הגדולות כמו Avis\Hertz רכב אוטומט, האם מובטח לי שישמרו לי רכב אוטומטי באותה קטגורית רכב? או שעלולים לומר לי "שמע, אין לנו כרגע אוטומט, אתה חייב ידני או לבטל את ההשכרה"? 2) האם הקטגוריה הכי נמוכה הזמינה (למשל בavis זה ford fiesta - קבוצה J) מספיקה בשביל לנסוע לשאר ערים הגדולות מבוקרשט ולטייל בטבע…
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
שלום, תאור המצב ברכב ידני: 1. עליה מאוד תלולה. 2. הרכב עמוס. 3. מנוע טורבו בנפח קטן בלי הרבה מומנוט בסל"ד נמוך. 4. בגיר משולב הילוך ראשון, המצמד מחובר, הרכב נוסע במהירות נמוכה מאוד, סל"ד 1200-1400. 5. העליה הופכת ליותר תלולה והרכב לא יכול להאיץ יותר או להמשיך באותה מהירות. לחיצה על הגז לא גורמת לעליית הסל"ד. מה שצריך לעשות זה ללחוץ על המצמד, לעלות את הסל"ד ל 2000-2500 ולבצע "זינוק בעליה" כאשר הרכב בתנועה. בסל"ד יותר גבוה יש למנוע מספיק מומנט, הרכב ממשיך לנסוע בלי בעיה. השאלה - איך תיבות הילוכים רובוטיות מתמודדות עם המצב הנ"ל? האם הן יודעות להפריד את המצמד כדי לאפשר למנוע לעלות סל"ד? תודה.
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
הפעם, לרגל הבחירות (ולא רק) החלטנו לנסות משהו קצת אחר. לקחנו את הראב4 החדש, וחילקנו את זמן המבחן שווה בשווה בין פבל לרוני. אחר כך הכנסנו את שניהם לשרשור אימיילים, ונתנו להם להתווכח עד המוות (ליתר דיוק עד שנמאס לנו, אבל זרמו איתנו). מה דעתכם על הקונספט הזה? על הרעיון? על הביצוע? מעניין אתכם? רוצים שנעשה את זה שוב? או שזאת שטות אידיוטית וחסרת כל ערך ואתם מקווים שיפטרו את כולנו במהרה בימנו אמן?
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
מדבר על המבחן כאן, שמככב בפרסומות של קיה: https://www.auto.co.il/article/roadtest/132592-comparison-tests-kia-sportage אני בכלל חשבתי שהראב4 נמצא חצי קטיגוריה מעל, במחירים ובגודל. המבחן המדובר השאיר אותי עם יותר שאלות מתשובות. עוד מישהו מבולבל כמוני?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
וולוו s60 החדשה מגיעה בגרסה מדהימה של ה T8 החזק - טורבו ומגדש על ובנוסף מערכת חשמלית רצינית. השאלה שלי היא האם מישהו יודע משהו לגבי נושא הקרינה של המערכת החשמלית הכבדה שיש ברכב - בייחוד כשהסוללות נמצאות קרוב מאד לנהג בדיוק מתחת לקונוסלה המרכזית? לא מצאתי כל התייחסות בפרסומים רשמיים של וולוו וזה קצת מטריד. האם זה נכון שיש מגבלת שעות לנסוע ברכב כזה? אשמח לשמוע דעות.
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 660 צפיות
בסוף החודש הזה ביטוח החובה וצד ג שלי מסתיימים,אני עוד חודשיים יוצא לחופשה ארוכה של חצי שנה בערך בחול,הרכב יחנה ברחוב ציבורי ולא בחניה פרטית תחת הבניין,הרכב בתקופה הזאת לא יסע בכלל או יזוז ממקומו(אולי רק הנעות בסרק ומדי פעם הזזה מחניה לחניה בשביל שהעירייה לא תציק),ההתלבטות היא האם לבטח אותו השנה גם בביטוח צד ג או אולי רק בחובה(כי הוא יחנה ברחוב)או שאפשר השנה בכלל לוותר על הביטוחים ולחדשן כשאחזור לארץ?מה דעתכם בעניין ומה נכון לעשות במקרה כזה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הביטוח עומד להסתיים לי וקיבלתי הצעה לביטוח מקיף מחברת כלל הם מציעים לי שאוסיף 150 ש"ח, אקבל מצלמת nexar בהשאלה - ובגין צירוף המצלמה אני מקבל ביטול השתתפות עצמית (שזה 1500 במקרה של תאונה). אני מת להבין מה הקאץ, למה שחברה תציע לי דבר כזה? מישהו ניסה את זה? ויכול לומר לי מה הקאץ ואם זה שווה? אגב כבר יש לי מצלמה לרכב בלי קשר אליהם, וזה מעצבן שאני צריך להחליף את מה שאני מרוצה ממנו...
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם ניתן להעביר בעלות על רכב שאדם ירש לצד שלישי ללא תוספת יד? הבעל נפטר, הרכב על שמו. הועבר בירושה לאשה. עדיין לא העבירה בעלות על שמה. רוצה להעביר בעלות לאדם צד שלישי מבלי שהיא תירשם כיד נוספת. הבנתי שצריך להגיע עם הקונה ועם צו קיום צוואה ישירות למשרד הרישוי. מישהו יכול לאשר בביטחון שזה המצב? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, היום רצינו לרכוש רכב מנכה צה"ל ולהעביר בעלות. בדואר נאמר לנו שהרכב חסום מביצוע העברת בעלות. על הרישיון כתוב בהערה: "העברת בעלות - באישור מכס ביטחון". נראה שהמוכר לא בדיוק יודע מה עושים כדי לשחרר את הרכב. הרכב בחזקתו כמעט 4 שנים. היום בבוקר הוא הלך למשרד הרישוי ושילם את האגרת רישוי החלקית שנותרה לשנה זו עד הטסט. נראה שיש עוד משהו שהוא צריך לעשות אבל לא ברור מה (לשלם מכס? למי?) ממשרד הביטחון לא כל כך ענו לנו אלא פשוט נפנפו אותנו בטלפון. אשמח לעזרה- מה השלבים שעליו לעשות כדי שנוכל לקנות ממנו את הרכב ? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
שלום רב, מעוניין לבדוק את האפשרות להעברת רכב מסוג פוקוס 2008 בעל רישוי רומני מאירופה לישראל לתקופה ארוכה.. הבנתי שיש אפשרות להעביר במעבורת מיוון אבל מעוניין לקבל פרטים, פרוצדורה, עלויות וכולי.. אני בעל הרכב ויש לי אזרחות כפולה ישראלית ורומנית..
הודעה אחרונה מאת yovavb, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, למישהו יש ניסיון להוספת וו גרירה ללסיטרואן פיקאסו c4 שנת 2018 מודל 7 מקומות? אני רוצה את זה בשביל מנשא אופניים אחורי, לא רוצה להתעסק עם מנשא על הגג כי זה יוצא יותר מידי גבוהה. ומנשא שמתלבש על הדלת האחורית גם לא טוב כי נראה שיש שם רק פלסטיק (ניסיתי וכבר פרק לי את הגומי של הדלת..) אם עשיתם וו גרירה אשמח לדעת אצל מי? תודה איתי
הודעה אחרונה מאת yovavb, -
-
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מפצים את מי שנתפס על מהירות? https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5585725,00.html#autoplay סוף סוף הצליחו לעמוד מול ולהוכיח כמה חלק מהדוחות הללו שקריים
הודעה אחרונה מאת EvGriga, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן, אני רוצה עוד כשבועיים למכור את הרכב שלי, סיריון 06, אין לי כל כך זמן (או כוח) לפרסם ולהיפגש עם אנשים כל היום ולהתמקח עד שיקנו, לפני חצי שנה עזרתי לאמא שלי למכור את הרכב שלה ובאמת היה נוראי פגשתי איזה 25-30 קונים עד למכירה ובדרך עברתי המון הזויים שמציעים איזה 50% ממה שביקשנו.... בכ"מ בסוף מכרנו באחלה מחיר אבל היה חתיכת כאב ראש שאין לי כוח להתעסק איתו עכשיו תוך כדי לימודים. כאן מדובר ברכב זול מאוד אז מעדיף לדלג על כל הכאב ראש הזה. יש סוכנויות/מגרשים שקונים רכבים לפירוק/לנסיעה לפי מה שהבנתי, למישהו יש ניסיון עם כאלה? מבחינת מחיר על כמה הפסד אנחנו מדברים כאן מבחינת אחוזים? יש המלצות על מקומות? חוץ מזה, אשמח אם תעזרו לי לתמחר את הרכב. הסתכלתי ביד 2 אבל עדיין לא …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני יודע שאין, ולפי התמונות לא רואים, אך בקטלוג הרכב באתר מאזדה כתוב: מערכת בקרת אקלים מפוצלת עם פתחי אוורור למושבים האחוריים באתר ICAR כתוב: בקרת אקלים + פתחי איוורור מאחור אז יש או אין? https://www.netcarshow.com/mazda/2019-3_sedan/1600x1200/wallpaper_3b.htm
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
הייתי עכשיו בהונגריה (לא פעם ראשונה) וצרפת ונסעתי כ-1,300 קילומטר בשבועיים שהייתי שם. בהונגריה כל מקום שיש מחלף, יש שלט שמראה על המהירות המותרת. שלטים על מקומות של חניונים. שלטים על דלק ואיפה התחנה הבאה. ובעיקר...כל X קילומטר יש לך שלט שמזכיר לך מה המהירות המותרת. אני נוסע מתל אביב לעין גדי, אולי פעמיים אני רואה שלט כמה מותר וזהו. אתה עולה על כביש 90 ואז יש שלט של עבודות בכביש ומהירות של 50 קמ"ש, בגלל העבודות וזהו. זה מדהים כמה שאין פה מודעות לשילוט, בייחוד שילוט מידע של מהירות.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לאיחוד האמיריות הערביות, כי קשה להם עם מחירי הדלק. https://www.tesla.com/en_AE/model3/design?redirect=no#battery
הודעה אחרונה מאת MiniMiz3r, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
התייעצתי כאן לגבי רכישת קיה נירו ומתלבטת מה לעשות עם הרכב הנוכחי בקיה הציעו לי טרייד אין שלטעמי מאוד נמוך, אך אני תוהה כמה אוכל להשיג במכירה רגילה בעצמי הרכב הוא קיה סיד 2010, במחירון כתוב ששוה 26 אלף בקיה הציעו לי 15 אלף.. המחיר כמובן ירד בגלל קילומטראז' - כ-190,000 ובנוסף צריך להחליף מולטימדיה (בעיה ברדיו). חוץ מזה הרכב ללא תאונות, מטופל במוסך מורשה ועבר את כל הטיפולים בזמן, עבר טסט לפני חודשיים וטיפול גדול. מעט פגיעות קלות בפח (ברמה הקוסמטית בלבד, שפשופי חנייה וכאלה.. ללא פגיעה בשלדה מעולם). הרכב יד 00 (נקנה חדש מהיבואן לפני 10 שנים, היה רק בבעלותי). חשבתי לבקש עבורו -21/22 אלף - האם אתם חושבים שזה ריאלי? האם עלות הבדיקה היא עליי? (דבר שמצמ…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 0 תגובות
- 507 צפיות
אמנם הסיכוי שזה יעניין יותר משלושה אנשים לא גדול, אבל לידיעתכם כרגע (ובמהלך הסופ"ש) יערכו מרוצים קלאסיים במסלול (לא העליה לגבעה) - מרוצים של ממש עם קרבות בין המתחרים... נו, מרוץ מכוניות וזה. כרגע שידור חי: http://www.youtube.com/watch?v=SA6Ki8b0Ul8
הודעה אחרונה מאת yohai71,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,640 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- gpro
- danbr
- גרנד פריקס
- meir_gi
- יובל .מ.
- the Batman
- Fluffy
- אלפרד חיות
- avargel
- ofer-1973
- VromVrom
- Satori