Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוצרים את העושק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אם יש משהו שיפיל את המחירים זה סוחרים.

אתר אינטרנט מספיק גדול, שחברת יחסי ציבור גדולה מקדמת אותו - שקונה בזול מחו"ל ומוכר ברווח ולא בחזירות.

ברגע שזה יהיה - אני מבטיח לך שהאפקט יהיה רחב הרבה אבל הרבה יותר מאשר פוסט בפייסבוק.

אם עדיין לא קם כזה, סביר להניח שיש מגבלות וחסמים שאני ואתה לא מודעים אליהם.

ויכול להיות שלא.

בהינתן מצב נוכחי, שכמעט כל מושג שקשור בעולם הרכב, יפנה לפה כתוצאה ראשונה\שנייה\שלישית בגוגל.

נשאלת השאלה - האם בעל הפורום יכול למנף את הBUZZ המטורף של האתר שלו לפתיחת עסק חדש וקידום אג'נדה ?

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
ואיך אתם מתכוונים לגרום לזה לקרות?

על ידי סטטוס חריף במיוחד בפייסוש, כמובן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מצרף למי שלא יודע עדיין:

אתר למציאת מקטים : www.Catcar.info

אתר להזמנת חלקים לרכבים קוריאנים ועוד - www.koraps.com

יש חלקים שמותר לייבא מחו''ל ויש כאלה שאסור איך אפשר לדעת?

יש שם גם חלקים לרכבים יפנים? מאזדה,הונדה,טיוטה?

מה עלות המשלוח?

ומי שלא יודע להרכיב לבד, אז יזמברו אותו במחיר עבודה, גם את מה שחסך על החלק לא?

תודה.

פורסם
יש חלקים שמותר לייבא מחו''ל ויש כאלה שאסור איך אפשר לדעת?

יש שם גם חלקים לרכבים יפנים? מאזדה,הונדה,טיוטה?

מה עלות המשלוח?

ומי שלא יודע להרכיב לבד, אז יזמברו אותו במחיר עבודה, גם את מה שחסך על החלק לא?

תודה.

עוד לא נתקלתי בהזמנה שהתעכבה במכס מלבד פנסים, והם לא באמת התעקבו אלא רק החתימו אותי על טופס.

פורסם
אל תדאג גם אם החוק הזה יעבור, המוסכים ימצאו את הדרך להשלים את הפער על חשבונך.

החוק הזה הוא כרגיל חצי עבודה, מה שמאפיין את הרגולטור בישראל (בכאילו דואג לכיס האזרח).

אולי מוסכי היבואן שמפוצצים פוזה ובטחון עצמי.

יש מספיק מוסכים, וכאלה שגם מומלצים בפורום, שישמחו לעשות את העבודה ועל הדרך ירוויחו אותך כלקוח.

אם וכאשר זה יאושר, אתה תראה איך יתחילו להלחם על לקוחות.

פורסם

אני לא יודע איזה מוסכים גרמו ל-PTSD שחלק מהאנשים כאן חווים בכל פעם שמישהו אומר "להביא חלק", אבל המוסכניק שלי אשכרה עוזר לי למצוא מק"טים של חלקים ואומר לי להזמין חלקים מחו"ל כי המחירים פה הם בדיחה עצובה. ע"ע סיפור הברקסים שלי.

אולי כדאי שבשלב הראשון כל המפוחדים מזימבור יחליפו מוסך, ואז המצב יהיה פשוט יותר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא כל כך "ישמחו"

הייתי אצל רון [כדוגמא] וחזיתי במס' סיטואציות בהן הלקוח "הביא את השניצל מהבית", ולמרות שרון חתיכת ג'נטלמן, והוא אכן עוף נדיר בגיזרת המוסכים, נעים - זה לא היה.

רון ביצע את העבודה, ובחיוך ומקצוענות כרגיל, אבל לא לפני שהבהיר [ובצדק מבחינתו] שהרווח שלו כמוסך נגזר מחלק + עבודה.

אני לא מכיר הרבה מוסכים שששים לעשות את זה. בטח לא בחלק שהם יכולים להשיג בקלות דרך הספקים הרגילים שלהם.

אגב, במקרים רבים רון דוקא כן שלח אותי לחו"ל להזמין חלקים ולהגיע אליו לבצע את ההחלפה, אבל מדובר ברכב ישן שאין לו את הכח והאנרגיה למצוא לו חלקים.

אבל במה שנוגע לטיפול שוטף? בחיים לא הגעתי אליו עם שמן ופילטר. מרגיש לי לא לעניין.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לא כל כך "ישמחו"

הייתי אצל רון [כדוגמא] וחזיתי במס' סיטואציות בהן הלקוח "הביא את השניצל מהבית", ולמרות שרון חתיכת ג'נטלמן, והוא אכן עוף נדיר בגיזרת המוסכים, נעים - זה לא היה.

רון ביצע את העבודה, ובחיוך ומקצוענות כרגיל, אבל לא לפני שהבהיר [ובצדק מבחינתו] שהרווח שלו כמוסך נגזר מחלק + עבודה.

אני לא מכיר הרבה מוסכים שששים לעשות את זה. בטח לא בחלק שהם יכולים להשיג בקלות דרך הספקים הרגילים שלהם.

אגב, במקרים רבים רון דוקא כן שלח אותי לחו"ל להזמין חלקים ולהגיע אליו לבצע את ההחלפה, אבל מדובר ברכב ישן שאין לו את הכח והאנרגיה למצוא לו חלקים.

אבל במה שנוגע לטיפול שוטף? בחיים לא הגעתי אליו עם שמן ופילטר. מרגיש לי לא לעניין.

אין לי בעיה לשלם למסוך יותר על העבודה אם אני מביא את החלק, הדבר האחרון שאני רוצה זה לפגוע למישהו בפרנסה.

אבל המחירים פה הזוים יש פה הפרשים של מאות אחוזים לפעמים.

פורסם
אין לי בעיה לשלם למסוך יותר על העבודה אם אני מביא את החלק, הדבר האחרון שאני רוצה זה לפגוע למישהו בפרנסה.

אבל המחירים פה הזוים יש פה הפרשים של מאות אחוזים לפעמים.

אז אתה רוצה לפגוע בפרנסה של היבואן, אבל של המוסך לא.

פורסם
אז אתה רוצה לפגוע בפרנסה של היבואן, אבל של המוסך לא.

אני מוכן לפגוע (בצורה של חרם צרכני פרטי שלי) בכל בעל מקצוע שלוקח מחירים מופקעים. אם המחירים של המוסך הוגנים והשירות טוב אני אשלם בלי להתקמח וכן על שירות טוב משלמים.

אין שום סיבה שחלק שעלה לי להזמין מחו"ל 100 שקל כולל משלוח, יעלה בארץ מעל 1000 שקל. באמת שאני לא רואה שום סיבה, מילא היה עולה 200 - 300 שקל עוד איכשהו ניתן להבין אבל פאקינג 1000 שקל?

פורסם

לא מעניין אותי רווחים וההוצאות של המוסך. אבל ממליץ לך לקחת את החשבונית של הטיפול האחרון שלך וללכת לחנות חלפים הקרוב לביתך. תעשה השוואה ותגלה שיש פער של 20% לטובת חלקי חילוף.

אז יש 2 אפשרויות שהמצב הזה יכול לקרות:

1. למוסך אין באמת מחסן, והוא קונה ישירות מחנות חלפים. אחרת איך ממי היא תרוויח אם רוב המכוניות נכנסות למוסך ורוכשים את הטיפול במוסך.

2. המוסך מכניס לעצמו יותר רווח במידה שהוא רוכש את החלפים מאותו ספק של החנות חלפים.

פורסם

וואלה, גם על עבודה המוסכים מרוויחים על הכיפק.

טיפול אחרון שעשיתי, חוייבתי על שעת עבודה. למזלי הרכב עמד קרוב לכניסה אז עמדתי בחוץ ופקחתי עין. המכונאי עבד על הרכב חצי שעה ברוטו, שכללו גם יציאה לשתי הפסקות סיגריה. לאחר מכן הרכב פשוט עמד בשטח המוסך חצי שעה נוספת, כי הרי שילמתי על שעה...

במשרד אמרו לי כל הזמן שהרכב לא מוכן.

שעת עבודה זה 270 ש"ח (פלוס מינוס 20 ש"ח, בעיקר פלוס). למה לא לקחת 130?

חזירות, ורעב בלתי פוסק לכסף כמובן.

• תוכן חדש...