Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוצרים את העושק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהייתי צריך להחליף קלאצ' (ג'ולייטה תלתן), עלות קלאצ' ומשאבה בארץ היו 5,500 ש"ח בערך, הזמנתי את שני החלקים המקוריים (קלאצ' ומשאבה) באנגליה, העלות היתה באזור ה1,000 ש"ח.

פי 5.5 מהמחיר, עבור חלק גנרי יחסית. קטעים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרוב המוחלט של הציבור בטוח שאם הם יטפלו \ יתקנו את הרכב במוסך שאינו של היבואן, האחריות לא תשמר ולכן הם אצים לסניף העושק הקרוב של מוסך היבואן. אולי שווה לנסות להעלות לתודעת הציבור את העניין הזה? אולי זה יעזור לעורר מהפכה?

פורסם

בזמנו כשהלך לי "נגד מהירויות למזגן" ביקשו במוסך המרכזי 450 ש''ח + מע''מ.

הזמנתי תחליפי ב 2$ (כולל מיסים ומשלוח עד הבית) - כן 2$ , ולא זאת לא טעות .

פורסם

הקדשתי לנושא קצת מחשב, וזה יפה שהאתר מנסה לקדם מחאה ולעורר מודעות.

אבל זה לא יעזור מהסיבה שאני מניח שהמודעות כבר קיימת עובדה ישראלים הולכים לשטחים לתקן רכבים.

ישראלים כן מזמינים מהאינטרנט, היו אינספור כתבות על עושק חלפים אבל כלום לא השתנה.

קשה לי להאמין שיקום פה איי פעם מחסן חלפים שייבא באופן מסודר חלפים וימכור בזול (המיסים על החלפים הוא גם גבוה).

לכן הפתרון היחיד כמו שאני רואה אותו כרגע זה שהישראלים יתחילו להזמין חלפים באינטרנט, כמו שהישראלים התחילו לקנות בגדים באינטרנט גם חלפים לרכב הישראלים ייקנו.

לכן אם האתר באמת רוצה להתחיל פה שינוי מגמה יש צורך בשינוי מחשבה, לעשות #עושק זה חמוד לנערה בת 14.

אבל אם רוצים שינוי רוחבי בהרגלי הקנייה של הישראלים, מה שיוביל לשינוי אמיתי בשוק.

על האתר ומשתמשיו לקחת את זה בידיים להקים פלטפורמה שבה אנשים יוכלו לבקש עזרה בזיהוי מק"ט\שם של חלק ולאחר מכן אולי אפילו עזרה במציאת דרך לייבא לארץ (לעיתים מספיק להקיש מספר מק"ט באיביי), מן הסתם שכל חלק ייכנס שנוסף ייכנס למאגר כך שלא יצטרכו לבקש שוב.

כמובן יהיה צורך להקים מאגר של בעלי עסק \ מוסכים אשר יסכימו לקבל את הקהל הרחב שיגיע אליהם על מנת להרכיב את החלפים שהוזמנו באינטרנט, אני מניח שלא מעט מוסכים יסכימו לקבל לקוחות שיבואו עם חלפים משלהם אם זה אומר יותר לקוחות. כמובן שניתן יהיה לתת חוות דעת כל מוסך.

אפשר לקחת את זה אפילו צעד אחד יותר רחוק ולהקים מאגר מידע עם סירטונים שבו מסבירים איך להחליף חלקים ברכב.

אני יודע שאני משתמש חדש ואולי זה לא המקום שלי להגיד מה צריך, אבל לפי התפיסה שלי אם רוצים לעשות שינוי אמיתי צריך לחשוב איך משנים את זה מהשורש ולא רק יצירת מודעות כי המודעות כבר קיימת.

פורסם

^^^

מטאטא חדש מטאטא טוב

עסק אתם רוצים להקים סבבה

יש לפורום נציגים על כל הגלובוס

ניתן להשתמש בהם תמורת תשלום פעוט וכך יצאו כולם נשכרים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אז זהו, שלא.

אדם שפותח מוסך, מכניס לתחשיב ההכנסות שלו גם רווח על החלקים. הוא יודע שיש לו x הוצאות קבועות וy הוצאות משתנות, וכדי לכסות על x+y הוא אמור להרוויח z כל חודש / כל טיפול וכו'.

ברגע שאתה בא ומוציא לו מהתמונה את הרווח על החלק (שכאמור נלקח בחשבון כחלק מעלות תפעול העסק), זה יהיה חייב לבוא מאיזשהו מקום.

כל עוד שזה אחד או שניים אפשר לבלוע את זה. ברגע שזה ייהפך לתופעה כפי שכמה כאן שואפים - המוסכים ממש לא ישתפו עם זה פעולה או שלחלופין יעלו את מחיר העבודה בהתאם.

עכשיו, שלא תבין לא נכון. בהחלט במקרים רבים (בעיקר במוסכי היבואנים) מחיר החלפים (והעבודה) הוא חזירי בהחלט.

אני בעצמי נתתי כמה דוגמאות לעיל, ואני הראשון שאשמח שהמחאה הזאת תצליח.

רק באתי לומר שההגיון הבסיסי שלך לפיו המכונאי לא אמור להרוויח על החלק פשוט לא נכון.

שירוויח כמה שקלים על החזקת החלק או הבאתו מחנות החלפים שנמצאת מעבר לכביש, אבל אם אני מטפל במוסך שלוקח לי 80 שח על הפילטר אוויר התחליפי, כשמקורי עולה 55 (ולו פחות) ותחליפי 20 שקלים, יש פה חזירות.

אם אני קונה תא כפפות חדש ב240 שח אבל במאגר (לא מוסך אלא מאגר חלקים) רוצים על אחד מפירוק 380 שח יש פה חזירות.

אם אני קונה הגה קומפלט ב600 שקל אבל בטלקאר רוצים לא פחות מ2640 שקל... יש פנ פאקינג חזירות!

פורסם

ההשוואה אינה במקומה כי החלק שהראת מהאינטרנט הוא תחליפי סיני. אולי הוא מתאים לך, אבל מחירו בחנות בארץ יהיה כ200 ש"ח.

באותה מידה החלק המקורי של פורד יעלה 200 ש"ח בחו"ל.

נתתי הערכה, לא בדקתי את המחירים.

צריך פשוט להשוות מוצרים זהים על מנת לקבל החלטה מושכלת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

אני לא מבין למה כל האש מופנית כלפי המוסכים כאשר כולנו יודעים מי אחראי ליוקר החלפים והטיפולים - המדינה.

נניח לרגע בצד את מוסכי היבואן, אשר הם מעט יותר יקרים מ"סתם" מוסכים מורשים ברוב המדינות בעולם.

האם אתם חושבים שבעלי המוסכים יושבים על דיונות של כסף? נהפוכו.

החלקים בארץ לא יעלו כמו בחו"ל, וזה בעיקר בגלל המדינה (וכן, אני חושב שליבואנים גם יש איפה לגלח, הם לא צדיקים).

למה בגלל המדינה?

בגלל שלנהל עסק (קטן וגם גדול) בישראל זה יקר:

- הנדל"ן עולה יקר, ורוב המוסכים והמחסנים מה לעשות אינם מרחפים באוויר. כמו כן הארנונה באזורי התעשיה פשוט מטורפת.

- בירוקרטיה וכסתח"ים:

רשימה חלקית ביותר - אישורי מכבי אש, אישורי משטרה, אישורי עירייה, אישור לניהול מוסך מורשה, השתלמויות חובה, מס שלטים (כן קראתם נכון), אישור מס הכנסה, הבנתם לבד שניתן לרשום כאן עוד 4 שורות.

- שירותים מסביב יקרים:

עלויות שינוע גדולות עקב מיסי דלק גבוהים ומס גבוה על רכבים.

אנשי מקצוע תומכים בעלות גבוה - תיקון ליפטים, שערים, מזגנים - הכל יקר, ויש הרבה מה שיכול להתקלקל.

ציוד מקצועי למוסך - גם הוא יקר.

יבוא מקביל מוגבל- בגלל תקנות של המדינה מאוד קשה לייבא הרבה מהרכיבים לרכב בצורה מקבילה. גם כאשר מצליחים, פעמים רבות מצטרפות עלויות גבוהות לשחרור מהמכס ובדיקות תקן.

כמויות-

אנחנו שוק קטן וקשה יותר ליצור כאן חנויות חלפים low-cost, כאן יש צורך ברווח יותר גדול פר לקוח.

כמובן זה רק עלויות שאני מכיר ויש עוד עלויות רבות, אז איך אתם מצפים שיתנו לכם מחירים הוגנים?

מתחת לאף שלכם המדינה יקרה את מיסי הרכב 3 פעמים ב5 השנים האחרונות ועוד אינספור פעמים על הדלק.

כל שנה המדינה מגדילה בעוד כמה מיליארדים את ההכנסות המגיעות משוק התחבורה אבל כל הקיטור כאן מופנה למוסכים - על אף שהם רק גרגיר מהבעיה האמיתית.

*ועוד מילה על צורות ההשוואה שאנשים מציגים כאן.

יש חלפים ספציפים שזולים במיוחד במדינות ספציפיות, ולכן לא הוגן להשוות חלקים מול מדינה שונה בכל פעם.

בנוסף - זה לא הוגן להשוות חלק שנמכר ע"י יבואן רשמי אל זה שנמכר ע"י מוכר אנונימי באיביי שיושב לו בכפר נידח בליטא.

עריכה אחרונה על ידי tepic
פורסם
לא הבנתי, אם לא קנית ממנו חלק אין לו סיבה להרוויח על החלק. ואם הוא הביא לך חלק והרוויח עליו, אני לא מבין כמה חזיר צריך להיות כדי לעשות רווח מחלק, תחשוב על זה רגע לעומק.

אתה משלם למוסכניק בשביל העבודה שהוא עושה​ ולא בשביל תיווך שלו לחלפים.

http://www.ebay.com/itm/HYUNDAI-I10-RIGHT-DRIVER-OFFSIDE-SUNVISOR-SUN-VISOR-HATCHBACK-2008-2014-/263160175544?fits=Model%3Ai10&hash=item3d45919bb8:g:o5EAAOSw71xZm49C&vxp=mtr

תודה רבה, שלחתי לו הודעה...

מתכון ל קפה נוטלה

פורסם

טפיק - מה המס על ייבוא חלקי חילוף לרכב?

מה עלויות התפעול של מוסך קטן/גדול ב...לא יודע, נגיד גרמניה או אנגליה, שבדיה, או ליטא?

יבוא מקביל - לא רלוונטי, שונו התקנות. היום יש בערך 70 חלקים שדורשים אישור.

כמויות - אנחנו לא שוק כזה קטן כמו שנהנים לפמפם לנו, השוק הישראלי הוא בגודל של שוק במדינה אירופאית קטנה.

זה יפה מאוד להגיד ש"אוי אוי אוי... הם כאלה מסכנים..." אבל מוסכניקים לא יושבים על דיונות של כסף בכל העולם, ואני לא חושב שהאש פה מופנית בעיקר למוסכים, אלא ספציפית ליבואני הרכב שמוכרים חלפים מקוריים במחירים "מקוריים".

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...