Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוצרים את העושק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ואיך אתם מתכוונים לגרום לזה לקרות?

קודם כל ע"י הבאת הפערים לידיעת הציבור הרחב שלא בהכרח אפילו מודע להם. דבר שני ע"י עידוד נקיטת עמדה של אנשים, ע"י הזמנה עצמאית של חלקים או רכישתם מחנויות בישראל שמוכרות אותם במחירים הוגנים, ולבסוף ע"י יצירת מספיק לחץ על היבואנים להוריד את המחירים.

אגב חו"ל. אם עד לפני שבוע היינו מסכימים ואומרים שלהזמין חלפים מחו"ל כורך בתוכו סיכון לעיכובים בחסות המכס ומשרד התחבורה, הרי שהיום צומצמה משמעותית רשימת החלפים הדורשים אישור והזמנה מחו"ל הפכה לקלה, פשוטה ומהירה מאי-פעם.

זה לא יעבוד מהסיבה הפשוטה שאנחנו שוק קטן יחסית. כמה רכבים כמו של פבל נוסעים בכלל על כבישי הארץ ששווה ליבואן להחזיק את החלק על המדף?

אנחנו שוק קטן יחסית, זה נכון. אבל אם המחיר של החלק בהזמנה אישית מחו"ל עולה חמישית(!) מהמחיר שלו בישראל, היבואן יכול לכל הפחות לייבא אותו עבור הלקוח באותו מחיר.

זה הפורום הלא נכון. מי שקורא פה יודע להזמין חלקים לעצמו. פה יש קמצוץ מהנהגים בארץ . גם בפייס זה עדיין מעט מדי...

לכן אנחנו מבקשים מכם לשתף את הנושא. כולנו כאן הגרעין הקשה של "משתמשי הדרך" בישראל, ובמעגל שני ושלישי, אנחנו כנראה יכולים לגעת באחוז נכבד מאוד מהאוכלוסיה. הפורום הוא הבמה שלנו ליצור איתכם קשר, המאבק האמיתי הוא להביא את הנתונים האלה לידיעת הציבור הרחב.

למה לא לנעוץ את האשכול הזה? (נושאים דביקים)

דינם של נושאים דביקים לקמול ולמות. למדע אין הסבר לזה.

לא רוצה לרפות ידיים ומאחל הצלחה לקמפיין

אבל....

על הכבישים שלנו נוסעות כ-2 מיליון מכוניות פרטיות (עד 3.5 טון). מניתוח השוק, 75% מעסקאות רכישת הרכב בישראל הן של רכבים משומשים. ניקח מקדם היסטריה של 25% מכלל הרכבים שגילם עד 3 שנים והן עדיין באחריות (שזה מביא אותנו כמיליון כלי רכב - מה שעולה בקנה אחד עם קצב מסירות של כ-300 אלף רכבים בשנה), ונגיע למספר של כמיליון מכוניות פרטיות שמסתובבות על כבישי ישראל שבעליהן משלמים את עלות החלפים מכיסם.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

לכל מחיר חו"ל צריך להוסיף עלות משלוח+מכס+מע"מ שהיא לא זולה בכלל ולהתפלל שלא ישלחו משהו אחר

אחרי שכבר אכלנו את כל זה יש סיכוי שייעצר במכס\משרד התחבורה וישלח חזרה לחול

זו הבעיה הכי גדולה פה!

STI 2004

פורסם

בדלק מוטורס אין בכלל אפשרות לרכוש חלפים בלי שתטפל במוסך שלהם. בארץ.

כל החלפים שלי לבימר קניתי בחו"ל וגם עם מכס זה היה זול בחצי.

בפעם היחידה שהצלחתי לקבל מחיר מאיזושהי פקידה שלהם (אחר שצעקה עלי שלא מוכרים חלפים ללקוחות פרטיים) - וסת לחץ דלק - 1200 ש"ח אחרי מע"מ. כשמולי באתר realoem החלק מתומחר על ידי ב.מ.וו ב 65 דולר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם (נערך)

אל תדאג גם אם החוק הזה יעבור, המוסכים ימצאו את הדרך להשלים את הפער על חשבונך.

החוק הזה הוא כרגיל חצי עבודה, מה שמאפיין את הרגולטור בישראל (בכאילו דואג לכיס האזרח).

עריכה אחרונה על ידי Aדי

Finger's gonna kill me.

פורסם
בדלק מוטורס אין בכלל אפשרות לרכוש חלפים בלי שתטפל במוסך שלהם. בארץ.

זה חוקי? הייתי בטוח שהיבואן הרשמי מחויב למכור לכל דכפין.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לא יודע לגבי חוקיות.

פעם אחרונה שביררתי לגבי אטם לכניסה למשאבת נוזל לוישרים (25 ש"ח בארץ), לא הסכימו למכור לי וטענו שצריך להגיע למוסך ושהם יתקינו.

מדובר על אטם שכל ילד בן 9 יכול להחליף.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני חושב שזה יכול לעבוד נהדר ולקבל תמיכה מהפורום הכי גדול בתחום זה הרוח הגבית לה המאבק זקוק.

הסיבה שדברים לא יעבדו זה אתם, החכמים הפאסימיים.

מבחינתכם תמיד הפתרון המוצע הוא גרוע ולא יעזור אבל אתם לא פועלים בשום דרך אלטרנטיבית לשפר את המצב.

אז אולי פעם אחת בחיים במקום להתלונן ולחזור למערה תנסו להביא את השינוי?

לא בעניין?

סבבה, לכו הצידה - אל תתקעו מקלות בגלגלים.

פורסם
אני חושב שזה יכול לעבוד נהדר ולקבל תמיכה מהפורום הכי גדול בתחום זה הרוח הגבית לה המאבק זקוק.

הסיבה שדברים לא יעבדו זה אתם, החכמים הפאסימיים.

מבחינתכם תמיד הפתרון המוצע הוא גרוע ולא יעזור אבל אתם לא פועלים בשום דרך אלטרנטיבית לשפר את המצב.

אז אולי פעם אחת בחיים במקום להתלונן ולחזור למערה תנסו להביא את השינוי?

לא בעניין?

סבבה, לכו הצידה - אל תתקעו מקלות בגלגלים.

כמו שהמחאה החברתית לא באמת עזרה ככה גם מחאה של פורום עם קהילה יחסית קטנה ללא ממש יעזור.

ועדיף שיורידו את המיסים על רכבים חדשים, ויעודדו אנשים לעבור לרכבים חסכוניים בדלק ורכבים בטוחים יותר.

אני כמובן אשמח לעזור אם אני יכול בלהוריד את היוקר ההזוי בארץ בכל הקשור לתחום רכב, אבל זה לא יקרה.

פורסם (נערך)
זה לא יעבוד מהסיבה הפשוטה שאנחנו שוק קטן יחסית. כמה רכבים כמו של פבל נוסעים בכלל על כבישי הארץ ששווה ליבואן להחזיק את החלק על המדף?

השוק הישראלי נמצא במקום טוב באמצע ביחס לכלל השוק האירופאי עם מספר מסירות דומה למדינות כגון שוויץ, שוודיה, הולנד ואוסטריה (למעשה כבר עקפנו את אותן מדינות). הדוגמה של פבל פשוט קיצונית, אך אם נתייחס לרכבים קוריאנים/יפניים, ישראל במצב טוב מול אירופה- גם מול השווקים הגדולים ביותר - ואני לא רואה שחלקים של קיה ויונדאי, לדוגמה, זולים לעומת אירופה.

המחאה החברתית לא הייתה ממוקדת, היא פשוט צעקה "יקר לי". אז החכמים אמרו נקים ועדה, אתם תחזרו לבתיכם ו.... נעשה לכם יופי של שקשוקה.

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם

אני די פסימי, מכמה סיבות:

1. המטרה העיקרית הוא לעלות את המודעות: אנשים מודעים ויודעים.

2. רוב הציבור בישראל בכלל לא יודע מה יש לו ברכב למעט 4 גלגלים, כסאות, הגה, רדיו, דוושות. להתחיל להסביר לו על דברים מורכבים כמו תושבות וחישנים, זה לא בא בחשבון. צריך בשביל זה הרבה סבלנות וזמן.

3. אנשים מתוך המדינה ניסתה לעשות שינוי, ובסוף זה לא צלח.

גם מהפכת הסלולר קראת דרך המדינה שהיא נתנה אישור להקים את החברות החדשות. אז פורום קטן שמונה כמה מאות אנשים שדנים על מיליון נושאים, הוא יגרום לשינוי בתמחור החלפים? לא מאמין לזה.

פורסם
לא יודע לגבי חוקיות.

פעם אחרונה שביררתי לגבי אטם לכניסה למשאבת נוזל לוישרים (25 ש"ח בארץ), לא הסכימו למכור לי וטענו שצריך להגיע למוסך ושהם יתקינו.

מדובר על אטם שכל ילד בן 9 יכול להחליף.

לא חוקי. נקודה.

פורסם (נערך)

המהפכה כבר החלה . מחר אני בטיפול. קניתי את כל הפילטרים, שמנים ורפידות מראש. הרוב מחו"ל.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
המהפכה כבר החלה . מחר אני בטיפול. קניתי את כל הפילטרים, שמנים ורפידות מראש. הרוב מחו"ל.

ומי יבצע את העבודה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...