Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוצרים את העושק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש כבר תקופה ארוכה מגן שמש (סוכך) לI10 2011 שלי. על מקורי רוצים בסביבות ה400 ש"ח וזה נשמע לי הזוי. לצערי לא הצלחתי למצוא באינטרנט (או בפרוקיות)

מתכון ל קפה נוטלה

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין כאן עניין למחאה חברתית אלא של צרכנות נבונה.

בדרך כלל הסיפורים על חלק שעלה בחו"ל 10% מהחלק בארץ, מדובר על חלק מקורי אצל היבואן וחלק תחליפי בחו"ל.

אך במציאות, לקנות חלקים לרכב זה מקצוע, שדורש המון יידע וניסיון.

התמצאות בקטלוגים של חלקים. לדעת מתי כדאי לקנות חלק מקורי, ומתי לקנות חלק תחליפי. איזו תוצרת של חלק תחליפי לבחור לאיזו מטרה. מתי לבחור חלק מפירוק. קשרים עם ספקים לכל סוגי החלקים. התמצאות ברמות מלאי ושירותי שילוח ומיסים.

נהג ממוצע לא מעוניין ללמוד את כל זה ובצדק. לכן,מה שקורה בפועל:

אם הוא רוצה להיות רגוע הוא הולך למוסך חברה ומשלם יקר על חלקים מקוריים. ואם הפרוטה אינה מצוייה בכיסו, הוא הולך למוסך פשוט, שבהתאם רוכש חלקים תחליפיים שנמצאים גם בארץ.

כמו שרוב האנשים יודעים שאם הם קונים בגדים בחנויות מפוארות בתחילת העונה, הם ישלמו יותר מבחנויות אאוטלט בסוף העונה.

מי שטרח ללמוד את אומנות הזמנת החלפים בעצמו, ירוויח. כמו שמי שלומד לטפל ולהרכיב לבד, יכול לחסוך. אבל זה ממש לא נועד לציבור הנהגים הרחב.

אולי, אם סוחר כלשהו ירים אתר אינטנט רציני עם מסע פרסום בהתאם, הוא יוכל להביא יותר אנשים לשנות את ההרגלים שלהם. אבל הוא יצטרך להעסיק יועצים שימצאו ללקוחות את החלקים הדרושים. קשה לי להאמין שזה מודל עסקי רווחי בתנאים שיש בארץ.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לכל אלה שקוראים לאחרים להזמין מחו"ל - זה לא פשוט כמו שזה נשמע.

עמוס מעלי כתב והסביר בדיוק למה. זה לא כמו להזמין מגן לפלאפון, מדובר פה במשהו הרבה יותר מורכב שמצריך ממך רמת ידע מאוד נרחבת וגם הרבה סבלנות.

לי אין את הידע הזה ולא יודע אם גם אי פעם יהיה לי.

לצורך העניין, רק עכשיו בגלל הפוסט טרחתי לחפש מה המקט למנוע חשמלי של החלון באיביזה. בצ'מפיון רצו ממני 3000 ש"ח לא כולל עבודה.

את המקט אני חושב שמצאתי - 6R0959801CM, את המחיר לו. אם מישהו ימצא אשמח לדעת ויהיה לכם פה עוד סיפור.

פורסם

יש אנשים שלא יודעים\יכולים להזמין דרך האינטרנט והיו שמחים לכך, אפשר להציע להזמין עבור חבר, תמורת "עמלת כאב ראש" מסוכמת מראש. ככל שהלובי הזה יגדל, תהיה לו השפעה גדולה יותר ולכן חשוב לצרף חברים חדשים ליוזמה הברוכה הזאת.

פורסם

אולי זה...

https://www.ebay.co.uk/sch/Seat-Ibiza-Window-Motors-Winders-Parts/33706/bn_1249001/i.html

אם לא מצאת שם תחפש window regulator motor (passenger side) ibiza ​או משהו בכיוון.

עמוס מעלי כתב והסביר בדיוק למה. זה לא כמו להזמין מגן לפלאפון, מדובר פה במשהו הרבה יותר מורכב שמצריך ממך רמת ידע מאוד נרחבת וגם הרבה סבלנות.

לצורך העניין, רק עכשיו בגלל הפוסט טרחתי לחפש מה המקט למנוע חשמלי של החלון באיביזה. בצ'מפיון רצו ממני 3000 ש"ח לא כולל עבודה.

את המקט אני חושב שמצאתי - 6R0959801CM, את המחיר לו. אם מישהו ימצא אשמח לדעת ויהיה לכם פה עוד סיפור.

פורסם (נערך)

הרווח שלו כמוסך נגזר מחלק + עבודה.

לא הבנתי, אם לא קנית ממנו חלק אין לו סיבה להרוויח על החלק. ואם הוא הביא לך חלק והרוויח עליו, אני לא מבין כמה חזיר צריך להיות כדי לעשות רווח מחלק, תחשוב על זה רגע לעומק.

אתה משלם למוסכניק בשביל העבודה שהוא עושה​ ולא בשביל תיווך שלו לחלפים.

אני מחפש כבר תקופה ארוכה מגן שמש (סוכך) לI10 2011 שלי. על מקורי רוצים בסביבות ה400 ש"ח וזה נשמע לי הזוי. לצערי לא הצלחתי למצוא באינטרנט (או בפרוקיות)

http://www.ebay.com/itm/HYUNDAI-I10-RIGHT-DRIVER-OFFSIDE-SUNVISOR-SUN-VISOR-HATCHBACK-2008-2014-/263160175544?fits=Model%3Ai10&hash=item3d45919bb8:g:o5EAAOSw71xZm49C&vxp=mtr

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
לא הבנתי, אם לא קנית ממנו חלק אין לו סיבה להרוויח על החלק. ואם הוא הביא לך חלק והרוויח עליו, אני לא מבין כמה חזיר צריך להיות כדי לעשות רווח מחלק, תחשוב על זה רגע לעומק.

אתה משלם למוסכניק בשביל העבודה שהוא עושה​ ולא בשביל תיווך שלו לחלפים.

אז זהו, שלא.

אדם שפותח מוסך, מכניס לתחשיב ההכנסות שלו גם רווח על החלקים. הוא יודע שיש לו x הוצאות קבועות וy הוצאות משתנות, וכדי לכסות על x+y הוא אמור להרוויח z כל חודש / כל טיפול וכו'.

ברגע שאתה בא ומוציא לו מהתמונה את הרווח על החלק (שכאמור נלקח בחשבון כחלק מעלות תפעול העסק), זה יהיה חייב לבוא מאיזשהו מקום.

כל עוד שזה אחד או שניים אפשר לבלוע את זה. ברגע שזה ייהפך לתופעה כפי שכמה כאן שואפים - המוסכים ממש לא ישתפו עם זה פעולה או שלחלופין יעלו את מחיר העבודה בהתאם.

עכשיו, שלא תבין לא נכון. בהחלט במקרים רבים (בעיקר במוסכי היבואנים) מחיר החלפים (והעבודה) הוא חזירי בהחלט.

אני בעצמי נתתי כמה דוגמאות לעיל, ואני הראשון שאשמח שהמחאה הזאת תצליח.

רק באתי לומר שההגיון הבסיסי שלך לפיו המכונאי לא אמור להרוויח על החלק פשוט לא נכון.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
השוק הישראלי נמצא במקום טוב באמצע ביחס לכלל השוק האירופאי עם מספר מסירות דומה למדינות כגון שוויץ, שוודיה, הולנד ואוסטריה (למעשה כבר עקפנו את אותן מדינות). הדוגמה של פבל פשוט קיצונית, אך אם נתייחס לרכבים קוריאנים/יפניים, ישראל במצב טוב מול אירופה- גם מול השווקים הגדולים ביותר - ואני לא רואה שחלקים של קיה ויונדאי, לדוגמה, זולים לעומת אירופה.

המחאה החברתית לא הייתה ממוקדת, היא פשוט צעקה "יקר לי". אז החכמים אמרו נקים ועדה, אתם תחזרו לבתיכם ו.... נעשה לכם יופי של שקשוקה.

שאלתי דווקא בגלל שהדוגמא קיצונית.

כשאתה יוצא למאבק בשם הצדק וההיגיון אתה צריך לצאת עם תחמושת מתאימה. לצאת עם קריאה לצינורית לרכב שיש בודדים ממנו על הכבישים ושמחירה מופקע זה כמו לצאת לצוד פילים עם אקדח קפצונים.

דל לגבי התגובה שנכתבה פה שהיבואן ייבא עבור הלקוח את החלק זו לא תגובה רצינית. יושבת פקידה במשרד וצריכה להשקיע אפילו שעה אחת מזמנה לזה וזה כבר עולה כ 300 שקל. תוסיף מכס, מע"מ, אחסון, טיפול, אחריות ורווח קטן והגעת לעלות לא רחוקה ממה שדורשים אם לא יותר מזה.

יש מקרים שהטיפול ביבוא שווה את ההפרש (וגם אני עדיתי את זה כשהיו לי חלפים ביותר מ 20,000 שקל אבל ידעתי שאני לוקח על עצמי את כל הטיפול והאחריות וידעתי שאם הטורבו או הסליבים יידפקו בגלל איזה פגם בייצור או בעבודה אכלתי אותה בעוד 20,000 שקל ושבועיים שהרכב מושבת.) אבל בשביל לחסוך 500 שקל למשל שווה לחכות שבוע ולקחת סיכון של הרס מנוע?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא מקבל את ההשוואה הזו. פשוט הטעייה.

האם לדעתך הבריטי בEBAY מפסיד עבור כל חלק שהוא מוכר ?

לא רק שהוא לא מפסיד, המחיר גם כולל משלוח לארץ - ועדיין יוצא משתלם הרבה יותר מלקנות פה ליד הבית.

יבואן, סביר שיקנה את החלפים במחיר מופחת מאותו בריטי כי הוא קונה בכמויות גדולות ישירות מהיצרן ולא דרך ספקי משנה.

אז בוא לא נתחיל אפילו להשוות.

פורסם

כל האנשים שטוענים כאן שהזמנה דרך האינטרנט לחלקים שלא צורכים אישור מעבדה היא קשה, אני לא מסכים.

הפורום מלא באנשים טובים שמכירים את הרכבים שיש בישראל.

יש מספיק אתרים עם המק"טים המקורים של הרכבכ.

תמיד אפשר לבקש. זו לא בושה לפתוח שרשור ולבקש מק"ט וחנות מומלצת באינטרנט או בארץ.

לי לא ידוע על חוק בפורום שאוסר על כך.

אם טענה נוספת היא שלא יודעים איזה חלק ספציפית, אז אפשר לרכוש סורק תקלות גינרי באייבי/אליאקפרס בכמה דולרים בודדים, או להיפגש עם חבר פורום ולבקש את עזרתם.

לא רק שהוא לא מפסיד, המחיר גם כולל משלוח לארץ - ועדיין יוצא משתלם הרבה יותר מלקנות פה ליד הבית.

יבואן, סביר שיקנה את החלפים במחיר מופחת מאותו בריטי כי הוא קונה בכמויות גדולות ישירות מהיצרן ולא דרך ספקי משנה.

אשאל אותך שאלה אחרת: בנזין 95 המחיר שלו מפוקח. התחנות הגדולות מוכרות אותו במחיר מחירון בפיקוח. התחנות הקטנות במחיר נמוך של 30-50 אגורות לכל ליטר. התחנות הקטנות לא מרוויחות?

גם היצרנים קובעים את תו המחיר לכל חלק. ספק שקונה הרבה יכול לדרוש ולקבל הנחה. אותו ספק יכול לשלוח לספק אחר עם הנחה ביבוא מקביל.

פורסם

לבריטי אין עלויות תפעול מסריחות כמו למוסכים בארץ

תנסה פעם לעשות את התחשיב להוצאות של מוסכים, בכלל זה המיסים השונים, תקבל חלחלה.

זה אמור לבוא מאיזשהו מקום.

הם לא פילנתרופים.

ראיתי פעם במקרה רק את הדרישה לתשלום של מס השילוט של אחד המוסכים בעירי. יש לך מושג כמה פילטרים הוא אמור למכור כדי לכסות רק את הדבר השולי והמגוחך הזה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מנוע וכל שאר המנגנון יחד איתו

http://www.ebay.com/itm/MOUNTAINEER-EXPLORER-OEM-POWER-WINDOW-REGULATOR-MOTOR-R-RH-PASSENGER-RIGHT-REAR-/202005522261?epid=1411091647&hash=item2f0877a755:g:ur8AAOSwN2VZV6O~&vxp=mtr

מנוע בלבד

http://www.ebay.com/itm/SKODA-FABIA-2013-DRIVER-SIDE-FRONT-ELECTRIC-WINDOW-MOTOR-6R0959802AN-/162617678874?hash=item25dcc4dc1a:g:XhMAAOSwN2VZS9Fl&vxp=mtr

מנוע חדש

http://www.ebay.com/itm/Volkswagen-Window-Regulator-Motor-OEM-NEW-6r0959801bj-/202011917256?hash=item2f08d93bc8:g:0cwAAOSwhIFZhycu&vxp=mtr

ועוד ועוד

https://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=6R0959801CM++motor&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.X6R0959801CM+++.TRS0&_nkw=6R0959801CM+++&_sacat=0

קובי

:-)

פורסם

אילו הייתי נעתר לעשירית מהבקשות שמגיעות אליי בנושא חלפים למכוניות מודרניות (ממקורי עד פירוק דרך כל מה שבאמצע) הייתי יכול לסגור את המוסך ולשבת כל היום על הטלפון.

וברווח הצנוע שהייתי מבקש עבור הכאב ראש, גם להתפרנס לא רע וגם לשבור את המחירים הקרועים שאבא שלי למשל (ביחד עם הציבור הרחב) נאלץ לשלם בישראל.

יישר כח על היוזמה של קארספורום בנושא.

• תוכן חדש...