רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
לה"ו במסגרת חיפושיי אחר רכב 7 מקומות בחנתי מספר כלי רכב באופן כללי . הרכב אשר התמקדתי בו היה פריוס פלוס , ליתר דיוק פריוס פלוס צורה חדשה. הרכב אשר נרכש לבסוף היה פריוס פלוס שעלה באמצע שנת 2015, צורה חדשה כמובן , לאחר כשבוע של נסיעה על הרכב אתן מס' נק' עפי ההתרשמות האישית שלי. מראה חיצוני - בשונה מהצורה הישנה שהגיע ב 2013 מעצבי הרכב בטויטה החליטו על חזית שגורמת לרכב להראות קשוחה יותר עם פרונט מחודד להשלמת החוויה הוסיפו פנסי לד שמאירים בצורה מעולה את טוואי הכביש . אני מאוד אהבתי את נראות הרכב אבל כמובן שעל טעם וריח... פנים הרכב - באופן יוצא דופן ואפילו מפתיע הכיסאות ברכב נוחים , …
הודעה אחרונה מאת vday, -
מעשה בגניבת גלגל 1 2
מאת yaniv572-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אשתי הייתה השבוע במילואים והחנת את הרכב מחוץ לבסיס. בלילה כשהיא הגיעה לרכב היא ראתה שיש פנצ'ר והצמיג ממש על הרצפה. לא חשבה יותר מדיי והחליפה גלגל. אתמול הלכתי לפנצריה לסדר את הצמיג ואיך שהעובד רואה את הציג הוא אמר שזה לא של הרכב הזה. התפלאתי. מה זאת אומרת? הראה שזה גלגל של 16" וכל השאר 15". אני עדיין לא מבין מה קורה פה. איך קרה? איך זה עבר טסט שנה שעברה? לאחר דקה הסתכלו על שנת הייצור של הצמיג, והיא 2019. פה כבר הבנתי שבטוח מישהו פשוט לקח את הגלגל שלנו כי צמיגים לא החלפנו שנתיים. לא האמנתי שמישהו יכול לעשות דבר כזה בלי להשאיר טלפון או פרטים. לא ניראה לי שיכול להיות תירוץ משכנע לעשות דבר כזה. *מדובר בפורד פוקוס 2008 והרכב היה בצריפין. אם במקרה מי שע…
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, רשום לי בטסט כי אני אמור לבצע עד ה 24.9, אתמול. (יענו טופס טסט שמגיע עם תוקף 24.9.2020). אני יושב בבית כולי שרוף מלפני יומיים, שהייתי 3 שעות בחוף הים בלי הגנה. אפשרי שאני ילך מחר, 26.9, בלי בעיות מיוחדות ויבינו?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחרי תקופה ארוכה, סמל"ת סוף סוף ניצחה את משרד התחבורה ומעכשיו יוכלו סובארו פורסטר ו-XV לגרור דברים עם וו גרירה אמיתי של גדולים. בתמונה: סובארו פורסטר עצוב כי אין לו וו גרירה
הודעה אחרונה מאת Benor, -
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חידשתי כרגע את ביטוח החובה והצד ג וביקשתי כבכל שנה לשלוח לי בדואר את הפוליסה המקורית של ביטוח החובה ונאמר לי ע״י סוכנת הביטוח שהם כבר לא שולחים אותה בדואר מאחר שכבר אין בזה שום צורך ואין חובה להחזיק את המקורית, והם שולחים את זה רק במייל ואם אתה רוצה אתה יכול להדפיס אותה משם,מישהו נתקל בדבר כזה?בטסט אין בעיה אם הביטוח חובה לא מקורי?
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
למרות שאפילו רכבים זולים באים עם מערכות בטיחות מקוריות עדיין קיבלנו עלייה במספר ההרוגים השנה. לדעתי סיבה עיקרית אלה כל הכלים החשמליים הפגיעים שמאומצים באופן מוגבר אצל צעירים שלא עוברים תאוריה ונמנעים משימוש מהגיון בריא. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5594427,00.html
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
בישראל הדגם משווק בשלב זה רק עם מנוע 1.5 ליטר טורבו 193 כ"ס, תיבת הילוכים רציפה ומערכת הנעה כפולה. במקרה נתקלתי לפני מספר ימים בפרסום שלהם בפייסבוק: מבצע פוליש תלת שלבי, ציפוי ננו קרמי, תיקוני מכחול וציפוי PPF לפנסים - 1,800 שקל. האמת היא שאין לי ממש מושג לגבי המחיר, מבירור קצר הבנתי שזה מחיר אטרקטיבי יחסית. בחולון פגשתי את אטריום, בחור חביב שהשאיר רושם של מישהו רציני. הרכב הושאר במקום בבוקר והתכנון היה לקחת את הרכב למחרת בבוקר שכן הטיפול הוערך בכ-10 שעות. בשעה שבע בערב לערך אני מקבל מאטריום טלפון המודיע לי כי הטיפול כמעט הסתיים אבל, השמשה הקדמית נסדקה בשל פגיעה גסה (אני מעריך) של המגבים בשמשה. תאונות קורות ואני מאלו המעדיפים להמשיך בחיים ולא להתייחס יות…
הודעה אחרונה מאת אלי55, -
חזרתי עכשיו מטיול באיטליה, ושמתי לב שהרכבים שם מאוד שונים מהרכבים בישראל: א. כמעט כל הרכבים ידניים. היה קשה למצוא רכב אוטומטי להשכרה. ב. רוב הרכבים הם סטיישנים/ האצ'בק. אין הרבה רכבי סדן כמו בישראל. ג. רוב מוחלט של הרכבים הם דיזל, כמעט שאין רכבי בנזין. ד. יש בעיקר רכבים אירופיים, אין הרבה יפניות, וכמעט שלא ראיתי רכבים אמריקאיים (למעט רכבי ספורט). בעוד אני יכול להבין למה סטיישן (פרקטיות), מישהו יודע להסביר למה בחירת הרכב של האיטלקיים כל כך שונה מבחירת הרכב של הישראליים?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
בפייסבוק ראיתי פרסומת למצלמה הבאה https://www.toffeestore.co.il/p/%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%9E%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91_-_%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%A1%D7%94_%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%94 רציתי לדעת איך היא?
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
קופרה איביזה
מאת raniing1-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 937 צפיות
שלום לכולם, לפני שנה היה דיווח על קופרה איביזה שאמורה לצאת בקרוב מישהו יודע מתי ואם בכלל זה יקרה? הערכה כמה יעלה בארץ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 725 צפיות
רציתי לדעת האם מישהו יודע על כמה מכלולים יש אחריות לרכב יונדאי איוניק. תודה.
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נתקלתי ברשת בתמונה הזאת, בידיעה כתוב שכדי להביע סלידה מתערוכת פרטנקפורט שיותר ויותר יצרנים מדירים ממנה רגליים, ניסאן הציגו את הג'וק החדשה בהנגר הזה שנמצא בכפר בשם Francfort בצרפת... לא יודע למה, משום מה מפקפק קצת בידיעה...זה אמיתי?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
לראשונה נחשפתי לתכנים שלה לפני הרבה זמן (כמה שנים בודדות כנראה) אבל איך שהדלקתי זה היה נראה לי כמו איזה טרנד של בחורה כביכול יפה (לא לטעמי לפחות) שסוקרת או נותנת הצצה על רכבי יוקרה וזה היה נראה לי קונספט עלוב שנועד עבורה כדי להתפרסם אבל עם השנים נחשפתי לעוד ועוד תוכן שלה במיוחד כי היא מגיעה לרכבים הבאמת נדירים שבחיים לא דמיינתי שבכלל קיימים או יהיו קיימים בעוד עשור. היום יש תכנים שלה שאני צופה בהם בהתפעלות והרבה עניין! לא יודע אם זה האופן בו היא מראה את הרכב, אולי הרכבים עצמם אבל יש לה הרבה תוכן מעניין! למשל הבנטלי הזאת: או הסיפור של אלינור או אלינוריות מעקיצה ב 60 שניות: מאמין שהרוב פה בכל מקרה מכירים אותה. מה דעתכם על התכנים? …
הודעה אחרונה מאת avic78, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, חבר שואל אותי ולא היה לי מושג מה לענות לו, הוא מחפש מצלמה לא שגרתית: כזו שמצלמת בזמן חניה, אבל שאפשר להתחבר אליה מהטלפון. אפילו כזו עם אפשרות לחבר SIM CARD כדי שיהיה אפשרי לראות הכל מאפליקציה. מישהו נתקל בכזה דבר?
הודעה אחרונה מאת ProMeR, -
אהלן כולם אני מחפש השכרת רכב בניו יורק לתאריכים 10-13 לספטמבר. משום מה כל המחירים מתחילים בסביבות 60$ ליום. איפה ניתן להשיג דילים יותר טובים?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני טס לאוסטריה לחמישה ימים. אני צריך רכב קטן וחסכוני בדלק (חשוב). תאכלס מעדיף ידני (מה יותר זול להשכרה ומבחינת צריכה?) 1. על איזה רכב אתם ממליצים? 2. עדיף ידני או אוטומט מבחינת עלויות דלק והשכרה? 3. יש לכם חברה טובה שאתם יכולים להמליץ לי עליה להשכרה באוסטריה? (לא אכפת לי אם ישראלית או מקומית). תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 905 צפיות
שלומות, משטרת ישראל מתייעלת ומעתה ניתן להגיש בצורה מקוונת תלונה על מעורבות בדבר תאונת דרכים קלה. שאר הפרטים בלינק. https://www.gov.il/he/service/traffic-accident-notice
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היי , המוכר שזה חברה הראה את רישיון הרכב ורשום למטה תנאים והגבלות : שעבוד לבנק ואת שם הבנק משהו שאני צריך לבדוק או כל דבר אחר?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי, מחפש בירושלים מקום לשטיפת מכוניות ששוטפים בו גם גחון (אחרי נסיעת שטח בוצי) - אולי יכולים לעלות על ליפט את הרכב וכו'? תודה,
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי קניתי לפני מספר חודשים רכב יד שניה, שעלה על הכביש בספטמבר 2016. הטסט הסתיים לפני 3 ימים. שילמתי אגרת רישוי 1400 שקל וקיבלתי רשיון רכב עד ספטמבר 2020 בדואר. האם אני צריך לגשת למכון רישוי לעשות טסט? זאת השנה השלישית שהוא על הכביש. או שזה החל משנה הבאה? אשמח לעזרה איך אני יודע את זה.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
באופן אינטואיטיבי נראה לנו כי משקל הרכב משפיע על מרחק הבלימה וגם על יעילות הבלמים , אבל זה לא כך לפחות באופן התאורטי , מתברר כי באופן פיסיקלי למשקל אין השפעה על שני פרמטרים אלה. אם כך, למה ? : *** מדוע יעילות הבלימה לא תלויה במשקל הרכב ? *** *** מדוע מרחק הבלימה לא תלוי במשקל הרכב ? *** מרחק הבלימה של רכב בבלימת חירום הוא המרחק שעובר הרכב מרגע שהנהג לוחץ על דוושת הבלם ועד לרגע שהרכב עוצר עצירה מוחלטת. מרחק הבלימה תלוי במהירות הרכב והוא מושפע גם מגורמים מכאניים שונים ברכב כמו: מצב הכביש ואיכותו , רטוב או יבש אספלט או בטון וכו..., מצב הבולמים , מצב ואיכות הבלמים , מצב הצמיגים ומידת לחץ אוויר בהם . מחקרים מצאו, שככל שמהירות הרכב גדלה, גדל מרחק הבלימה ביחס הגדל…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת אם מישהו פעם קנה איזשהו מוצר בפירסט קאר, הבנתי שהם נמצאים בכפר שנקרא ברטעה ליד חדרה. המחירים שם ממש נמוכים לעומת מה שיש אצלי בעיר. מדובר על חנות לאביזרי רכב. יש שם רמקולים של פיונר שהם מוכרים ב 170 שקל, אני קניתי אותם ב 400 או 450 שקל בעיר.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 651 צפיות
רציתי לדעת מהי חוות דעתכם על יונדאי איוניק 2017 מבחינה מכנית, אם יש בה באגים מסויימים שגילו לאחרונה ברכב תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, אני כרגע בחיפושים אחר רכב מסוג שברולט, נתקלתי באתר של UMI (טרייד) certified, רציתי לשמוע דעתכם, על אמינות הרכבים אשר נמכרים שם, האם בגלל שזהו היבואן הרשמי, אני יכול לנשום ולהיות רגוע בעת רכישת הרכב, או שאצטרך לבצע בדיקות וכו׳ לפני הרכישה. והאם לדעתכם יש מקום להתחמקות גם אם הם ביצעו הורדה די יפה ממחירון הרכבים?
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סיכום שנה עם סוזוקי קרוסאובר 2014 הרכב נרכש לפני כשנה, מודל 2014 אוטומט, יד ראשונה פרטית, K90 ק"מ, מטופל ושמור. אציין כי לפני הרכישה חיפשתי את הרכב הזה כחצי שנה, נסעתי בכל הארץ ולקח הרבה זמן למצוא את האחת השמורה, הנקייה והמטופלת. הרכב נלקח לבדיקה במכון לפני הקנייה, הבדיקה יצאה פיקס, משם למוסך שטיפל ברכב לוודא שלא פיספסו משהו - הרכב עבר טיפולים כמו שעון, משם לבנק, לדואר והופ... התחדשתי ברכב דנדש. זמן קצר לאחר קניית הרכב הכנסתי את הרכב ליישור קו וטיפול במוסך מורשה סוזוקי, במוסך נאמר שהרכב מטופל היטב ומלבד החלפת שמן ופילטרים שהגיע מועד החלפתם אין צורך לעשות שום דבר מעבר. עלות הטיפול במורשה סוזוקי הסתכמה ב – 600 ש"ח. בנוסף ביצעתי את השדרוגים הבאים: החלפת …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
ראיתי שאנשים כאן חושבים שהצמיגים האלה טובים ואולי אפילו מתחרים במישלין. אז אצרף כאן תמונה שהייתי בשוק ממנה. גיליתי את זה כאשר חיפשתי אבן תקועה ביום שישי האחרון.. אציין שהצמיג על הרכב 3 שנים. הזוג השני הוא מישלין אנרג'י והוא 4 שנים על הרכב ובמצב מעולה. הדבר היחיד שניתן להגיד להגנת הגודייר (אין באמת הגנה לצמיג שמתפרק לו), זה שמישלין היו רק שנה מקדימה ו-3 שנים על הציר האחורי וגודייר כל ה-3 שנים היו על הציר הקדמי. בצילום רואים חתיכות גדולות שהתפרקו להם, יש גם פה ושם מלא פגיעות קטנות יותר.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בעקבות שינוי יעדים, אשמח לשמוע את המלצותיכם ו/או התרשמויותיכם על שכירת רכב בזלצבורג אוסטריה. בכוונתי לאסוף ולהחזיר את הרכב בשדה התעופה. תודה.
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לפני יומיים נכבה לי המנוע של הרכב עם נורית אזהרה אדומה בכביש שבו יש נתיב אחד לכל צד, רמזור ומעבר חצייה אחריו. הייתי השני בתור לרמזור שהיה ירוק וכדי לאפשר לנהגים מאחורי לנסוע (שמעתי סירנה של אמבולנס), אז דרדרתי את הרכב קדימה לנתיב הנגדי ברובו (זה היה בירידה), ככה שעמדתי במעבר החצייה ונעצרתי באמצע בין שני הנתיבים. אז הרמזור התחלף לאדום ועצרתי והגיעו רכבים מהצד השני שהיה להם אור ירוק. אחד מהם לא הצליח לעבור. בינתיים הצלחתי להניע והייתי קצת לחוץ והסברתי לנהג בנימוס שהרכב נתקע לי ושאסע כשהרמזור שלי יתחלף לירוק (לא רציתי לעשות רוורס כי יכולים להיות הולכי רגל במעבר חצייה ואין לי שדה ראייה). גבר כבן 65 יצא מהרכב וצילם את הרכב שלי בסמארטפון תמונת סטילס ונכנס בחזרה לאוטו, אם אנ…
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
- 0 תגובות
- 856 צפיות
ב"ה שלום לכולם, בשעה טובה ומוצלחת קנינו טויוטה פריוס פלוס 2017. כיוון שהרכב יהיה מלא לגמרי בנסיעות משפחתיות חשבנו לקנות ארגז חפצים של THULE או משהו דומה. כמובן שבנוסף צריך לקנות גם מוטות רוחב. אשמח מאוד להמלצות על דגם טוב [כמה שפחות רעש וחיכוך] ובעיקר על מקום טוב אמין ולא יקר לרכוש שם את המוטות והארגז. אני גר בירושלים, אבל זה בסדר גמור גם לנסוע לאזור המרכז לצורך זה. תודה מראש לעונים ולמסייעים.
הודעה אחרונה מאת אביב מויאל, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, הרכב שלי מסיים בסוף החודש את תקופת האחריות של שלוש שנים. אני צריך להגיע גם לטיפול התקופתי של שנה. שאלתי (ללא תקווה גדולה בלב) האם אפשרי לבצע סריקת מערכת מקיפה על מנת לבדוק אם ישנם נקודות בעייתיות. לא שציפיתי רבה אבל אמרו לי שאין דבר כזה ומה שיש זה רק בדיקה לפני טסט. בכל זאת אני אתריע שיש הרגשה שדוושת הגז מעט קופצנית בתחילת הנסיעה ממצב עמידה ,או בשילוב ראשוני של הגיר. שיבדקו ושירשמו שהתרעתי. מה עוד? יש המלצות מה לבקש שיבדקו ? תודה. דינו
הודעה אחרונה מאת or6699,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 1,553 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Step
- Pavlik
- Ldh_88
- itaysamurai
- 3n
- yoni162
- פאר האורה
- TvrSpee12
- natco
- Manotz
- amosbmw
- ELI001