רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 834 צפיות
ערב טוב לכולם, רציתי לדעת איך אמורה להתבצע בדיקה לפני תום האחריות ברכב והאם מוסך היבואן מחוייב לבצע בדיקה שכזאת במידה ולקוח מבקש?
הודעה אחרונה מאת GuyGeva, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
הרכבים ישמשו כרכבים מבצעיים גלויים, וכרכבים סמויים. מנוע 1.6 דיזל.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עמדתי ברמזור, חיפשתי משהו שנפל לי לרצפה, אז שמתי בN והרמתי את ההנד ברייק. פתאום אני מרים את הראש ורואה שירוק, אז הייתי בטוח שהרגל שלי מונחת מעל הברקס, אז לחצתי לחיצה (יחסית לדוושת ברקס זה לא כזה חזק, כי יש התנגדות יותר, אבל יחסית לגז זה ממש חזק), והעברתי לD. אז יצא שנתתי חצי מדוושת הגז, והכנסתי דרייב, ושכחתי גם שההנד ברייק מורם, אבל לא ניראלי שזה מה שגרם לבום - היה בום כזה, כהילו שברתי משהו בתיבת הילוכים (מאוד מקווה שלא), אחר כך שחררתי את ההנד ברייק, המשכתי לנסוע לאט, עצרתי בצד, פתחתי משתמש באתר הזה, וכתבתי את הפוסט הזה.. למישהו יש רעיון מה גרם לבום? תודה לכם
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב, אני בתהליכי רכישה של פיג'ו 208, ראיתי אקזמפלרים ממודל 14 עד מודל 16. הבנתי שהחל ממודל 15, פיג'ו 208 מגיעה עם מנוע Pure-tech שמחליף את ה-VTI. אשמח לדעת מה ההבדלים ביניהם, ואיזה מנוע מומלץ יותר. כמו כן, האם יש הבדלים בצריכת הדלת ביניהם, והאם קיים מפגש שסתום בוכנה (Interference engine) בשניהם? תודה
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
(עקב נסיונות עבר): אמ;לק: איזה תוכן אתם מעוניינים לצרוך. תקופת החגים (והקיץ שלפניה) היא תקופה מורכבת עבורי כיצרן תוכן. מיעוט השקות בארץ ובחו"ל בקיץ וכמעט אפס פעילות בישראל בתקופת החגים מובילות לכך שיש מעט דברים לסקר ולכן גם הרבה זמן מת. וזמן מת, אצל אנשים עם מוחות קודחים במיוחד, מייצר המון מחשבות. בחודשים האחרונים ביליתי המון זמן במחשבות, ובאופן טבעי - בגלל מחסור בנושאים לכתוב עליהם - חשבתי על נושאים לכתוב עליהם. המחשבות הובילו לחפירה הרבה-יותר-מדי-מעמיקה לשרשורי כתבות שעלו למגזין כמו גם פוסטים בעמוד הפייסבוק שלנו. המסקנה הייתה מאוד חד-משמעית - אין לי מושג מה אתם רוצים. אנחנו בוחנים מכונית ספורט מגניבה להחריד, ואף אחד לא מגיב. מפרסמים משהו עם השפעה צרכנית אד…
הודעה אחרונה מאת Ranis7, -
- 1 תגובות
- 592 צפיות
אם ממש תמהרו, אולי תספיקו עוד להיכנס ולפגוש את האנשים מאחורי אחד הימים הכי חשובים בלוח השנה המוטורי העולמי.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש דרך לבדוק את זה בלי להכניס רכב רכב ל WOBI? באופן כללי מחפש רכב לנהג חדש שלא שוחט בביטוח. שוקל אם חובה+ג' או מקיף. נניח שהתקציב הוא עד 30 אלף ש"ח. אבל אולי רכב בעשרת אלפים לא צריך מקיף ויהווה חיסכון (כמובן בלי פשרה גדולה על בטיחות). הרכב יעשה 10-15 ק"מ ביום בלבד.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 24 תגובות
- 4 אלף צפיות
סיפור קצר על מערכת בטיחות אפטרמרקט - ראשי תיבות של Advanced Brakelight Warning, למייטב זכרוני מפיתוח ישראלי שניסו לקדם בארץ לפני 20 שנה. המערכת "לא תפסה" ולאחר מספר שנים ירדו ממנה. מה הרעיון? לתת לנהג ברכב שנוסע אחרי הרכב עם המערכת עוד זמן תגובה על ידי הדלקת אורות בלם עוד לפני שהנהג לוחץ על דוושת הבלם. המערת ידעה להבחין בין עזיבה רגילה של דוושת הגז לבין עזיבה מהירה. בעת עזיבה רגילה של הגז היא לא עשתה כלום. אבל כשהייתה מזהה עזיבה מהירה של הגז, היא הייתה "מבינה" שהנהג מתכוון לבלום והייתה מדליקה את אורות הבלם עוד לפני שהנהג העביר את הרגל לדוושת הבלם. על פניו רעיון יפה. "תופעת הלוואי" שלו הייתה בכך שרכב ידני שמאיץ מהר (זאת אומרת …
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
יש ברשותי איוניק 2017 ההגה התקלף בחברה אמרו שיחליפו לי - הרכב באחריות. השאלה היא מכיון שבהגה יש כרית אוויר והם מתעסקים בהגה אז זה אמור להשפיע לרעה?
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הי, אשמח לשמוע ממי שיש לו אחד מהדגמים מה צריכת הדלק בפועל בדגש על בין עירוני? תודה,
הודעה אחרונה מאת Yuvalino, -
-
כנראה שעוד מעט סוגרים את הברז לרכבי הדיזל הפרטיים. בנתיים אפשר להיזכר איך הכל התחיל, זה לא היה כל כך מזמן. מסיבה שלא ברורה לי עד היום, עד שנת 1995 היה בארץ איסור על יבוא ומכירה של מכוניות מונעות דיזל, למעט מוניות וכלי רכב מסחריים. מונית דיזל שסיימה לעבוד כמונית גם כן לא יכולה להימכר לידיים פרטיות. בחלקן היו מחליפים מנוע למנוע בנזין ומוכרים לשוק הפרטי, חלקן נמכרו לשטחים וחלקן, אלו שהיו ישנות ושוות מעט כנראה נמכרו לחלפים. עדיין כמעט כל המוניות היו דיזל, היוצאים מן הכלל היו נהגים שרצו מונית אוטומטית לא יקרה, הם קנו סובארו או מיצובישי בנזין. ואז בשנת 1995 איסור על דיזל לשוק הפרטי בוטל, מתחילות להגיע מכוניות דיזל פרטיות. הראשונות היו פיז'ו 306 וסיטרוא…
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר קריאת כתבה https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3772495,00.html?ref=ynet עדיין לא מובן לי האם ב-1.01.2020 מחירי 3008 / C5 דיזל גם יעלו ?
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
לא פעם, אני לא עובר את ה30-40 קמ"ש ואת הנהגים שמאחוריי זה מרגיז. בשביל לא לקבל מכות אני צריך להאט לאיזור ה30 קמש לפחות. אני פשוט לא רואה היגיון לנסוע ב 50 קמש וכל פעם לבלום בחוזקה לפני הבאמפים. איך אתם נוהגים באיזורים כאלה?
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
לפני שנתיים שלוש השתעשעתי עם המחשבה לקנות פוקוס אקובוסט (צורה ישנה 1.6 ידנית) רק שאז הבנתי שזאת הרפתקה שלא כדאי לי להיכנס אליה וקניתי 208 ידנית. היום אני כבר יותר בשל להרפתקה אבל כבר תקופה שלא ראיתי מודעות שלהן ואני אפילו לא יודע כמה אקובוסט נוסעות יש על הכביש. אשמח שתאירו לי את הנושא.
הודעה אחרונה מאת MAIMONY, -
אחרי שהוא כיסה בערך את המרחק בין ישראל לאורנוס בלא פחות מארבעה ברלינגויים, ברוך יצא לבדוק את הסיטרואן ברלינגו החדשה, ולראשונה גם אוטומטית.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
חודש שעבר הקליאו חגגה 3 שנים איתי וסך הכול 7 שנים על הכביש, כיוון שאין משהו לחדש לגבי הרכב עצמו הסיכום השנתי יעסוק יותר בהיבט של עלויות אחזקה. השנה הקליאו גמעה סך הכול 51.650 ק"מ, כ- 6 אלף ק"מ מאז שנה שעברה. אז מה היה לנו? 1- כאשר נרכש הרכב והתחילו הגשמים התגלה שיש חדירה של גשם מכיוון פנס בלימה של תא המטען ומגומיות הדלתות האחריות- הטיפול היה פשוט פירוק הפנס ומריחת סיליקון, ולגבי הדלתות טיפול דומה. מאז לא היו יותר בעיות של חדירת מי גשם. 2- רעשים בעת סיבוב ההגה- האמת שהרעשים הללו פסקו אך בהתחלה שמתי לב אליהם, במורשה יבואן אמרו לעקוב בזמנו אך בנתיים לא שמתי לב למשהו חריג ובטיפולים לא ראו נזילה או משהו חריג. 3- הזעת שמן ממכסה שסתומים- במורש…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
בחיפוש אחר רכב לרכישה יד שנייה, אני רואה שיותר ויותר מוכרים מאמצים את מחירון יד 2 שיקר בין 5 ל10 אחוז ממחירון לוי יצחק. אני מבין שהוא יותר נגיש וחינמי... מה שתמוהה בעיניי שהמוכר לא מוכן להקשיב או להתפשר למחירון הרשמי של שמאיי הרכב וחברות הביטוח. לדוגמא ראיתי רכב שמצא חן בעיניי במחירון משוקלל יד 2 91,900, לעומת זאת לוי יצחק מתמחר את אותו הרכב ב4900 ש״ח פחות, כלומר 5% פחות. ברור לי שאם מחר אני מבטח את הרכב ועושה תאונה, החישוב לפיצוי, ירידת ערך וכו׳ יחושב מהמחירון של לוי יצחק. איך מגשרים על הפער בהבנה מול המוכר?
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
- 5 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני לא תל אביבי ולכן אין לי ניסיון עם השירות, אני גם יודע שהרבה תל אביבים מתעבים את השירות בגלל שהפקיעו להם עשרות חניות שהרבה פעמים עומדות לדבריהם מיותמות בשביל העניין הזה. בדקתי את האתר ואת התעריפים, וואלה זה נשמע לי באמת רעיון טוב שאמור לצמצם משמעותית את מספר כלי הרכב בעיר כי מספר רב של אנשים ומשפחות מתחלקים לפי הצרכים שלהם ברכב אחד, בפועל זה לא ממש קורה ואין באמת אימוץ המוני של צורת התחבורה הזאת. מה הם בעצם החסרונות והבעיות של השירות שמונעות מבנאדם להשתמש ברכב שיתופי עם חנייה מסודרת ואולי להפטר מהרכב שלו/ להמנע מקניית רכב פרטי ולא לשלם ביטוחים יקרים/ דלק/ ירידת ערך וכל הדבר הזה? התמחור גם נראה לי בסכ״ה הוגן בהתחשב בזה שנמנעים מלשלם אלפי שקלים בחודש על ר…
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לא מעט סוחרים קונים רכבים אחרי תאונה, מתקנים בזול ומוכרים את הרכב כאילו היה חדש ללא תאונות ולפעמים גם מזייפים קילומטראז. חשבתי שנפתח שרשור שבו אנשים שיודעים בוודאות שרכבם או רכב ליסינג שהיה בבעלותם ועברו תאונה שהורידה את הרכב מהכביש ירשמו בפוסט את דגם הרכב, לוחית רישוי, מה קרה לרכב ואם יש גם תמונות בכלל טוב. הכוונה לבנות "מאגר" שיסייע לחברי הפורום לעשות עוד בדיקה קלה ע"י חיפוש בפורום לפי מספר רישוי. יאללה עופו על זה
הודעה אחרונה מאת אור - אור, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום, ברישיון רכב שלי כתוב שנת יצור 2008 אבל שהרכב נרשם בשנת 2007. אני מבין שזה טריק שהיבואניות היו עושות אבל כשאני מסתכל על ה VIN, התו העשירי הוא 8 שזה 2008. איך זה יכול להיות שעל השילדה מוטבע VIN שתואם את שנת 2008 אם ברור שהרכב יוצר ב 2007? ואיך אני אמור להסביר את זה למשרד תחבורה בארץ זרה כשהוא ישאל אותי לגבי זה כשאני בא לרשום את הרכב שם?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי כולם כבר שנים (רבות) שלא נדרשתי לקנות מצבר ואינני בקיא במחירים / אפשרויות - אודה לעזרתכם האדיבה. מדובר על קיה ספורטז' 2016 (1600 סמ"ק) שעוד מעט תימכר ואני רוצה למכור אותה במצב תקין לחלוטין. כנראה שהמצבר עשה את שלו ולכן מספר שאלות לי אליכם: 1) יודע שלרב ממליצים על וולטא / בוש - האם זה עדיין המצב? 2) מהו המחיר המומלץ למצבר לרכב הזה וכמה אמפר? 3) האם אתם מכירים שירות של שילוח עד הבית? אודה להמלצות תודה! גיא
הודעה אחרונה מאת micha, -
-
בדיקת ינשוף 1 2
מאת yorng-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
רציתי לשאול אם עושים בדיקת גם ביום? נניח ואני שותה עד 4 לפנות בוקר, ישן קצת, ויוצא ב 10 לנסיעה מתל אביב לנס ציונה. אני יעבור בדיקת ינשוף במידה ויהיה?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ממה שהבנתי, הולכים לקרות הדברים הבאים: 1. נגמרה החגיגה של מובילאיי, המדינה מפסיקה לתת הנחות והטבות על הרכבת מערכת פאסיבית 2. המדינה מחייבת את היבואנים להשאיר את מערכות הבטיחות המקוריות שמגיעות עם הרכב. לא ברור לי אבל אילו מערכות יהיו חייבות להיות שם מבחינת מערכות פאסיבית/אקטיביות...
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 938 צפיות
שלום, לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה באינטרנט: האם בקורולה ההיברידית החדשה שנמכרת כעת בקרת השיוט האדפטיבית יודעת להגיע לעצירה מלאה? תודה.
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 841 צפיות
(כן, אני יודע, לשבת בצל נשמע יותר טוב. אבל תכל'ס - פקקים ובמיוחד המנעות מהם מעניינים אותנו יותר). https://www.sciencealert.com/ant-roads-are-practically-immune-to-traffic-jams-even-when-it-gets-crowded שתוף פעולה זה סוד הקסם.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לפני כמה חודשים, מכרתי את הרכב שלי - והתחלתי לחפש אחד אחר. הגדרתי תקציב, הכנתי רשימה של חמש המועמדים המובילים, עשיתי שיחות טלפון להבין עוד קצת פרטים והתקדמתי הלאה. נסעתי לראש פינה, גבעתיים, הדרמתי לאילת והגעתי חזרה עד פתח תקווה. לא אלאה אתכם בפרטים של כל סיפור והייחוד שלו - אבל המשותף לכולם מאוד ברור; רק רכב אחד נראה קרוב לאיך שהוא נראה בתמונות. ולא, אלו לא היו שריטות או פגוש צבוע בגוון לא זהה - אלא מכות פח רציניות. במקרה אחד גם מחסור בפנס (אבל למה להתקטנן?) שכמובן לא הופיעו בתמונות / לא נעשה גילוי נאות בשיחת טלפון. ויותר מזה - כשנשאלו על המצב הקוסמטי, העידו שהכל תקין. מה אני רוצה מכם? בתקופה האחרונה אני מרענן את הפורטפוליו שלי כמעצב מוצר, וה…
הודעה אחרונה מאת Tal7, -
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לילה טוב חברים. יש שאלה, בגלל כל הקטע של השלילה ושל התאונה (יש כבר אשכולות על זה, לא אתחיל לספר פה שוב), לפני שמחדשים את הביטוח לרכב שהוא על שמי, אבל אבא שלי נוסע איתו ב100%, אני רוצה להעביר אותו על שמו כדי שלא יהי יקר הביטוח. יש לי 2 שאלות לגבי זה: 1) הרכב זה שברולט ספארק 2011, לפי המחירון של יד 2, "עולה 14,000", מאמין שביצחק לוי לא עובר את ה12,000. הוא מקבל עזרה מ הביטוח לאומי בגלל כל מיני סיבות, בזמנו ב2014 (כאשר הרכב עלה 42,0000) הוא אמר לי לשים אותו על שמי כי לא יכול שיהיה על שמו רכב כזה יקר, אז, מישהו פה יודע אם עכשיו תהיה בעיה שיהיה על שמו עכשיו שעולה שליש מ הכסף? 2) יש דרך כלשהו כדי לא להפסיד יד, כרגע זה יד 01, הבעלים הקודמים קנו אותה מ החברה והיו 00…
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, העברתי את הרכב שלי לאירופה והם רוצים ממני מסמך שנקרא Certificate of conformity מהיצרן. יש אפשרות להזמין את זה אונליין דרך שירות אירופאי בעלות של 220 יורו. השאלה אם מישהו מכיר דרך להשיג את זה בארץ בחינם או בעלות מינימלית? (אני הבעלים הראשונים והיחידים של הרכב)
הודעה אחרונה מאת sectioni, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
זה רק אני, או שעוד מישהו מריח נבלה?
הודעה אחרונה מאת eladts,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,562 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- SlowRide
- Itzik-b
- winner
- o.r
- Derish
- danbr
- ברווז
- Satori
- quzzaa
- Night Driver
- 3n