Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב פרטי דיזל בארץ - איך הכל התחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ב"יסגרו את הברז" הכוונה לכך שבקרוב יצרני הרכב כנראה יפסיקו למכור את דגמי הדיזל בשוק האירופאי מכיוון שלא יצליחו לעמוד בתקני זיהום אוויר שהולכים ומחמירים.

גם עכשיו הם עושים שמיניות באוויר כדי לעמוד בהם.

וכן, שכחתי את הסקסו ובטח עוד כמה דגמים.

שים לב מה קורה באירופה, הונדה הזדרזו להחליף את הג'אז הנוכחית שסה"כ בת 4, בגרסה חדשה לחלוטין היברידית, פיאט לפי מה שהבנתי מפסיקה את ייצור ה 500, יצרנים משפתים פעולה, ולדעתי מי שלא ימכור רכב היברידי עוד כמה שנים יעלים מהשוק האירופי.

אגב הפולו קלאסיק דיזל הייתה אחת המכוניות החסכוניות והאמינות ביותר שראיתי!.

פורסם
שים לב מה קורה באירופה, הונדה הזדרזו להחליף את הג'אז הנוכחית שסה"כ בת 4, בגרסה חדשה לחלוטין היברידית, פיאט לפי מה שהבנתי מפסיקה את ייצור ה 500, יצרנים משפתים פעולה, ולדעתי מי שלא ימכור רכב היברידי עוד כמה שנים יעלים מהשוק האירופי.

זה לא רק זה, הוצג טרנזיט היברידי או יותר נכון PHEV עם מנוע בעירה פנימית שלא מחובר לגלגלים אלא רק טוען את המצבר.

פורסם

תודה לבוקי.

אני מכיר את כל הסיפורים הנוסטלגיים של אוהבי דיזל על רכבים עם מנועי דיזל אטמוספריים, דוגמת מרצדס W123 וניסן בלובירד שהגיעו לקילמוטראזים במימדים תנ"כיים בעוד שניתן לתדלק אותם בכל סוג של דלק אפשרי.

זה באמת מרתק, אבל אני באמת לא מבין מה התענוג הגדול לנסוע עם מנועים שבאופן מובהק חלשים מדי לרכב שבו הם הותקנו.

בתור חובב רכבי אספנות, אחד הדברים הכי מבאסים זה למצוא רכב ישן ויפה ואז לגלות שיש לו מנוע דיזל. זה כמו בחורה יפה שמשענת. turn-off טוטאלי.

לגבי הדיזלים המודרניים, יש שם באמת טכנולוגייה מטורפת ומרתקת שמצמצמת את זיהום האויר למינימום וצריכת הדלק היא אגדה.

אבל אני לא ממש מתלהב מהעניין כי מדובר במערכות מורכבות, שברור שכאשר כלי הרכב יתיישנו הם יסבלו מתקלות. באיזשהו שלב בעלי הרכב יפרקו אותן או יחדלו מלנסות לתקן אותן. ואז מקבלים עוד פעם רכבים שמפיצים רעלנים הרבה יותר מסוכנים מרכבי בנזין.

עוד לא ראיתי רכב דיזל בן 10 ומעלה שכל מערכות ניקוי הפליטה שלו תקינות. וגם רכבים יותר צעירים מכך.

אני לא אצטער כשרכבי הדיזל ייעלמו מהנוף. בניגוד לרכבי הבנזין שאצטער עליהם מאוד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני מכיר את כל הסיפורים הנוסטלגיים של אוהבי דיזל על רכבים עם מנועי דיזל אטמוספריים, דוגמת מרצדס W123 וניסן בלובירד שהגיעו לקילמוטראזים במימדים תנ"כיים בעוד שניתן לתדלק אותם בכל סוג של דלק אפשרי.

זה באמת מרתק, אבל אני באמת לא מבין מה התענוג הגדול לנסוע עם מנועים שבאופן מובהק חלשים מדי לרכב שבו הם הותקנו.

לא שהייתי חוזר לרכב כזה כרכב ליום יום. ממש לא.

אבל יש בנהיגה על אוטו כזה סוג של פאן. אני יודע שקשה להבין את זה אבל בכל זאת:

זה דורש ממך מעורבות גדולה יותר כי בכל נקודה יש רק הילוך אחד שמתאים, תכנון כל תמרון לטווח רחוק יותר, שמירה על תנופה בעליה כי אם היית על 90 קמ"ש וירדת ל 70, כבר לא תוכל להאיץ חזרה ל 90 עד סוף העליה...אתה מנצל כמעט בכל רגע נתון 100% מיכולת המנוע, תלחץ או לא תלחץ הוא לא ייתן לך יותר ממה שיש.

זה גם מכניס אותך למוד נהיגה (כמו שהגדיר את זה פעם מורה לנהיגה שלי למשאית) "עם חליפה ועניבה".

מוד רגוע עם תכנון של כל דבר.

אם היה אפשר לקנות רכב אספנות דיזל אטמוספרי של פעם, הייתי לוקח בשתי ידיים. אבל אסור לייבא ובארץ המבחר שואף ל 0.

פורסם

לגבי הדיזלים המודרניים, יש שם באמת טכנולוגייה מטורפת ומרתקת שמצמצמת את זיהום האויר למינימום וצריכת הדלק היא אגדה.

אבל אני לא ממש מתלהב מהעניין כי מדובר במערכות מורכבות, שברור שכאשר כלי הרכב יתיישנו הם יסבלו מתקלות. באיזשהו שלב בעלי הרכב יפרקו אותן או יחדלו מלנסות לתקן אותן. ואז מקבלים עוד פעם רכבים שמפיצים רעלנים הרבה יותר מסוכנים מרכבי בנזין.

זה בחלקו לא נכון ובחלקו לא מדוייק.

צריכת הדלק האגדית הושגה בזכות; טורבו, מערכת הזרקה דלק מסילה משותפת ו-הזרקה ישירה לצילינדר (בדיזל ההזרקה בעבר היתה עקיפה, לתוך תא קטן בראש המנוע בסמוך לצילינדר) .

הרעיון מאחורי "מסילה משותפת" נמצא עוד בבנזין עם "הזרקת דלק רב נקודתית" (משאבה שבונה לחץ מסויים עבור 4 מזרקים במקביל, וכל אחד מהם עובד בתורו).

בשנים האחרונות עם החרפת המלחמה בזיהום האויר, החלו כל היצרנים לאמץ שוב את הטכנולוגיה (שהיתה כאן מאיזור שנות ה 90 ואולי קודם) ועברו למערכת הזרקה ישירה (בנזין) בלחץ גבוה.

המערכות בדיזל קיימות ועובדות עד עצם היום הזה, עם שפע ניסיון. רמת האמינות שלהן **מאוד** גבוהה. יותר מבנזין דומה.

הורדת המזהמים בשנים האחרונות נעשית ע"י פילטרים מסויימים והזרקת אוריאה, אני לא רואה את זה נעלם.

מחירי התיקונים אומנם לא זולים, אבל הם ירדו ככל שהזמן יעבור.

גם בבנזין מודרני של השנים האחרונות התיקונים היום יקרים להחריד, לא פחות מדיזל ואולי אפילו יותר.

בשלהי שנות ה 90 ותחילת שנות ה 2000 היתה זו מיצובישי, כאן בישראל, ששיווקה דגמים עם הזרקת בנזין ישירה.

https://www.4x4.co.il/article/1050

https://www.4x4.co.il/article/1195

https://www.haaretz.co.il/misc/1.864889

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...