Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב פרטי דיזל בארץ - איך הכל התחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה צודק, אבל הרכבים האלה נהיו ממש פופולריים מאוחר יותר כשהוצג הברלינגו, קנגו ופרטנר והם נהיו יותר מרווחים ומודרנים.

עוד נתון מעניין:

בשנת 1997 עם תחילת יבוא ברלינגו ופרטנר הן הוצעו עם מנוע בנזין 1.4 של פיז'ו 206 וגם עם דיזל 1.9.

באופן מפתיע או אולי לא, נמכרו כ 30 יחידות מדגם הבנזין ואלפי יחידות דיזל. ב 1998 גרסת הבנזין כבר לא יובאה אבל חזרה לסיבוב קצר 10 שנים מאחר יותר, כשכבר מחיר הסולר היה דומה למחיר הבנזין.

פורסם
עוד נתון מעניין:

בשנת 1997 עם תחילת יבוא ברלינגו ופרטנר הן הוצעו עם מנוע בנזין 1.4 של פיז'ו 206 וגם עם דיזל 1.9.

באופן מפתיע או אולי לא, נמכרו כ 30 יחידות מדגם הבנזין ואלפי יחידות דיזל. ב 1998 גרסת הבנזין כבר לא יובאה אבל חזרה לסיבוב קצר 10 שנים מאחר יותר, כשכבר מחיר הסולר היה דומה למחיר הבנזין.

הברלינגו בנזין נעלמה בשלב מסוים ונשארו רק פרטנר בנזין עד סוף 2011 אם אני לא טועה.

לאבא שלי הייתה אחת 2010 עד לא מזמן עם קרוב ל400,000 ק"מ ואבא שלי היה עליה יד 2 הייתה אצלנו כמעט 3 שנים הייתה אמינה מאוד טוב חוץ מראש מנוע שהלך בהפתעה לא היה משהו מיוחד אבל חלשה מאוד האוטו היה כבד מידי למנוע הפיצי הזה (1.4 75 כ"ס לאוטו של קרוב ל2 טון לא שילוב מוצלח) הבעיה היחידה בגלל שרוב הברלינגו ופרטנר דיזל היה קשה למכור את הבנזין כי היא כמעט ולא קיימת נראה לי רק צהל וחברות גדולות קנו אותה

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם

גם אני הייתי בעלים גאה מאוד של 406 נפח 1.9 טורבו דיזל (לא מונית).

נרכשה מיד ראשונה שהחזיק בה כ 14 שנים !

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

תודה על הפוסט, בוקי.

התרומה שלי לדיון; בזמנו אחי, שהתגורר בווינה, "ירש" מבעל הבית שלו אסקורט דיזל שנת 1991, עם 60 כ"ס וצמיגים אחוריים טורקיים. הצמיגים לא קשורים לעניין הדיזל אבל זה היה פרט חשוב שהיה צריך לציין בכל פעם שאחי נשאל: "איזה אוטו יש לך?". למה? כי צריך. 8)

זו היתה חתיכת עגלה שלא תתואר, אבל הי- היא היתה בחינם. וחוץ מזה, שלוש דלתות:

DSC00386.JPG

והכי חשוב, הפגוש הקדמי הוחלף לאחד של אסקורט קוסוורת'. ניתן לראות בתמונה הבאה:

20130223_142225.jpg

:lol:

פורסם
מודע היה להם היתר כזה

אני מניח שבגלל.המרחקים הגדולים בסיני לעומת שאר הארץ

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

המנוע הזה 60 כ"ס הגיע לארץ בפיאסטה דור 4 בשנת 1998.

אסקורט דיזל הייתה בארץ גם, אבל עם טורבו. דגם טיפה יותר מעודכן מזה, הגרסה האחרונה של אסקורט.

עריכה - תגובה לפוסט של יוחאי.

פורסם

אם כבר מזכירים מוניות, אי אפשר לשכוח את במוו 525D שהוציאה ליבואן את החשק לשווק מוניות

Sent from my Motorola Dynatac 8000x using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
החזקים זה הTDI. כמה שיותר מהאותיות האלה באדום - יותר כח.

[ATTACH=CONFIG]523792[/ATTACH]

אשמח לקבל הסבר נוסף על אילו מנועים הוצעו עם האותיות האלה? עם אות אחת אדומה? שתי אותיות?

אשמח להרחיב אופקים, הנושא מעניין אותי

פורסם (נערך)
היו יחסית הרבה מאוד פולו SDI. זה היה רכב חברה נפוץ שהוצמד כמעט כדיפולט לעובדים שנוסעים הרבה. הוא היה זול אמין וחסכוני, זה מה שקובע.

בבעלות פרטית ביד ראשונה היו מעט כאלה.

המנוע בכלל לא חזק, המומנט שלו כמו של בנזין 1.4 אטמוספרי אבל בניגוד לבנזין 1.4 אטמוספרי המנוע "לא מסתובב" מעל 3500 סל"ד.

בגדול היו לפולו SDI ביצועים סבירים, לא עגלה של ממש. אבל הייתה חלשה משמעותית מ 1.6 בנזין, כנראה משהו מקביל ל 1.4 בנזין או אפילו יותר איטית ממנה.

האם כוונתך היא לפולו דור רביעי SDI?

כבר בקושי ניתן למצוא SDI בארץ, וחבל לי מאוד. אלו שכן ניתן למצוא, הקיפו את כדור הארץ פעמיים

בכלל, למה צ'מפיון לא מייבאים פולו, איביזה ופאביה טורבו דיזל? ילך חזק מאוד

עריכה אחרונה על ידי Pecan
פורסם

כוונתי היא לדגם סדאן שנמכר בין השנים 1997-2002, זה דור 3.

בדור 4 כבר לא היה דגם סדאן אבל עדיין הייתה אופציה למנוע דיזל SDI בשנים הראשונות, עד 2005 אני חושב. אבל בדור 4 דיזל היה מאוד מאוד נדיר ובגלל שלא הייתה גירסת סדאן, חברות לא קנו אותה.

downloadfile-1.jpg

פורסם

הכל התחיל הרבה קודם. מקום המדינה ועד סוף שנות החמישים היו רכבי דיזל (גם פרטיים) אבל עלות הבנזין וההפרש בין מחירו למחיר הסולר לא היו משמעותיים, ורב המוניות היו מצוידות במנוע בנזין (בדיוק כמו בשנות ה-80 העליזות כשסובארו ומיצובישי כיכבו בשוק המוניות למרות היותן מצוידות במנוע בנזין.

לקראת סוף שנותצ החמישים נפתח פער רציני בין מחירו של הסולר למחיר הבנזין, ובעלי מוניות רבים החליפו את מנועי הבנזין של המוניות שלהם במנועי דיזל.

הכנסות המדינה נפגעו קשות מהמהלך, ומדינה מצידה הטילו מס על מנועי דיזל ולקראת סוף שנת 1959 אסרה על החלפת מנועי בנזין במנועי דיזל, דבר שהוביל לשביתה של המוניות המונעות בדיזל. בסוף של דבר התגבש הסדר שבמדיה זו או אחרת קיים עד ימינו אלה.

מצ"ב כתבה מאוגוסט 1961 מהעיתון מעריב הדנה בייבוא פיג'ו 403 סטיישן בתור מוניות לשירות עירוני.

diesel.jpg

עוד לא מצאתי מקור המעיד על מועד האיסור על רישום רכב פרטי המונע בדיזל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

במערב אירופה כיום יש ערים שהכניסה אליהם לדיזלים פרטים אסורה, בגלל ההגבלות האלה יש ירידה בביקוש באירופה לרכבים פרטים דיזל ועליה בביקוש לרכבים פרטים בנזין אוטומטים.

לכן כיום בארץ דגם רכב דיזל זול יותר מגרסת הבנזין המקבילה שלו, דבר שבעבר היה ההיפך והדיזלים היו יקרים יותר.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
אשמח לקבל הסבר נוסף על אילו מנועים הוצעו עם האותיות האלה? עם אות אחת אדומה? שתי אותיות?

אשמח להרחיב אופקים, הנושא מעניין אותי

הכל כסוף - מנוע 1.9 עם 90 כ"ס.

אות i אדומה - מנוע 1.9 עם 105 כ"ס.

אותיות Di אדומות - מנוע 2.5 עם 130 כ"ס.

כל האותיות אדומות - מנוע 2.5 עם 170 כ"ס.

משהו כזה, יכול להיות שלא דייקתי. זה העיקרון.

• תוכן חדש...