Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב פרטי דיזל בארץ - איך הכל התחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השינוי המהותי ביותר חל ב 2003 - עת כניסת מערכות "מסילה משותפת" לעולם הדיזל (בישראל).

ה 1.9TDI שיצא הרבה לפני 2003 (בארץ כבר ב 1997 נמכרו מכוניות עם TDI) היה אחלה מנוע, אומנם בלי מסילה משותפת אבל הוא זה שלדעתי סימן את תחלית התקופה של הדיזל המודרני.

אני עד היום זוכר נסיעה במונית עם TDI בחו"ל לפני הרבה שנים. אז בפעם הראשונה ראיתי איך הרכב יכול להאיץ ב 2000 סל"ד כמו שמכונית בנזין אטמטספרית מאיצה ב 5000 וגם למשוך בהילוך 4 מ 1200 סל"ד בלי שום בעיה.

פורסם

החזקתי פולו קלאסיק דיזל מודל 99 בין השנים 2012-2015. קניתי אותה עם 350k, מכרתי באותו סכום שלוש שנים אחרי עם 470k. הרכב עלה לירושלים יום יום כמו שד (ממש לא גז עד הסוף). מזגן מקפיא.

צריכת דלק של 1:22.

פרט לבלאי רגיל (צמיגים, מיסבי גלגלים וכו') פעם אחת נתקעתי עם צנרת נוזל קירור שהתפוצצה וזהו.

למרות שהרכב לא היה מעשן אלא אם כן הייתי רע אליו טסט הוא היה עובר רק בעזרת המוסך, לבד הכשילו אותי בבדיקת זיהום אויר.

לרעה- הרכב היה מרעיש. בנסיעות ארוכות זה מעיק.

הוחלפה בפלואנס דיזל ידנית ורעננה שנהנים איתה עד היום

פורסם

מוניטור כתב:

תודה על הסקירה

נזכרתי שאי בתחילת שם שנות השמונים אאל"ט קראתי כתבה במגזין "טורבו" על לנצ'יה דלתא שהתחילו לייבא לארץ והכתב הקדיש פסקה לתהייה על כך שהשם יכול לגרום לאנשים לחשוב שמדובר במכונית דיזל ובקרוב יאשרו גם לפרטיים לקנות מכוניות דיזל ואנשים לא ירצו לקנות את המכונית בגלל שיחשבו בטעות שהיא דיזל... בתור נער צעיר לא הבנתי את כל הספקלוציה המוזרה הזאת כך שהיא נחרתה בזכרוני.

מרשה לעצמי לתת הסבר לתהייה המוזרה הנ"ל בסיפור מהאוב שקשור למכוניות דיזל בארץ.

בסוף שנות ה - 70 יבואנית הרכב "חברת המזרח" שעסקה בין השאר ביבוא של רכבי אולדסמוביל בקנה מידה צנוע לארץ החלה במיזם חדש.

חברת GM השיקה ב - 1978, במענה די מאוחר למשבר הנפט של 1973 , ליין של מנועי דיזל V-6, V-8 ושילבה אותם בדגמי האולדסמוביל שלהם.

חברת המזרח החליטה לחדור לשוק המוניות בארץ והחלה ליבא עבור נהגי מוניות את דגם "אולדסמוביל דלתא רויאל 88" עם מנוע דיזל V-8 אטמוספרי בנפח 5.7 ליטר.

בתחילה המיזם הפך לסנסציה בקרב נהגי המוניות - רכב ענק, נוח ומפואר עם מנוע "חסכוני" וחזק. נהגי המוניות "עפו" על המציאה שהייתה עבורם לא יקרה כ"כ.

01-e1403381643547.jpg

תוך זמן קצר החלה הנפילה. הסתבר שאמינות מנועי הדיזל החדשים של GM הייתה עלובה. הרכבים נתקעו השכם והערב. נהגי המוניות שהו במוסכי חברת המזרח יותר זמן מאשר להסעת נוסעים.

היבואנית האשימה את נהגי המוניות באחריות - תדלוק בדיזל זול וירוד, אי הקפדה על תפעול ותחזוקה נכונה וכו'.

העסק התפוצץ כאשר תכנית הטלביזיה "כלבוטק" של אז פירסמה את הפרשה והוכיחה שהמנועים כושלים עקב אמינות ירודה מובנית.

היבואן התקפל והסכים לקנות חזרה את כל צי המוניות הכושל.

בתודעה הציבורית נחרט אז הזיכרון שמקשר בין רכב "דלתא" למנועי דיזל כושלים.

זו הסיבה להערה הנ"ל שהחלו לייבא מכוניות עם שם דומה - "דלתא" של לנצ'יה.

דרך אגב, גם יבואן BMW בארץ חווה בתחילת שנות ה- 90 פשלה דומה עם מוניות BMW 524 TD שיובאו כתחרות למוניות מרצדס דיזל והתגלו ככשלון ענק באמינותן.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-340171,00.html

פורסם

^

פה יש הסבר מפורט על הבעיות שסבבו את מנועי הדיזל האלה. ומצאתי שתי פרסומות מ-Road & Track שאני מחזיק מסוף שנות השבעים:

21341437595_bbf371de9f_b.jpg

20732002873_d34316b7f2_b.jpg

פורסם

את הסיפור של אולדסמוביל דיזל אני מכיר, אם אני לא טועה הבעיה הייתה בכך שהם לקוחו מנוע בנזין והפכו אותו לדיזל בלי לבצע יותר מידי שינויים.

שמעתי גם סיפור על ההפגנה שעשו נהגי מוניות בעלי אולדסמובילי מול המשרדים של היבואן. באו ופשוט הנעיו את המכוניות, כולן היו עם מנועים לא תקינים, מעשנות חזק.

נוצר שם מסך עשן שאולי השפיע...

לא יודע אם הסיפור אמיתי.

פורסם

היו ליבעבר מספר מכוניות עם מנוע דיזל. אך הטובה מכולן היתה קיה סול דיזל אוטומטית מודל 2011 . מנוע הדיזל שלו היה בנפח 1.6 בעל 124 כ"ח עם גיר אוטומטי 4 הילוכים. למרות הגיר המיושן התאוצה הראשונית ותאוצות הביינים היו חזקות בצורה יוצאת דופן. לאחר שהחלפתי את הרכב בעיסקמ טריידאין באחת מחברות הליסינג לאחר מספו ימים קיבלתי טלפון מהמשטרה על נהיגה מסוכנת ובמהירות של 180 קמ"ש ועליי להתייצב מיד במשטרה. זה היה שבוע אחרי שהרכב לא היה ברשותי אלא נמסר לחברת הליסינג למזלי היו לי את המסמכים המעידים על כך טבזאת הסיפור הזה נגמר מבחינתי

פורסם
את הסיפור של אולדסמוביל דיזל אני מכיר, אם אני לא טועה הבעיה הייתה בכך שהם לקוחו מנוע בנזין והפכו אותו לדיזל בלי לבצע יותר מידי שינויים.

...

לא בדיוק, אבל קרוב- דווקא הבלוק היה שונה, כי הם הכירו בעובדה שיצטרכו משהו מאסיבי יותר מה-small block GM. המידות היו דומות, למשל מיקומי ברגי הראשי-מנוע היו זהים (שזה אומר שיכולת- בהוצאה כספית לא-מבוטלת- להמיר את המנוע לבנזין, עם ראשים תואמים. אבל כאמור היה הרבה יותר זול פשוט להשיג small block 350 מאשר להתחיל להתעסק בהמרות למיניהן).

קרא פה, בוקי - הנה הלינק שהתכוונתי להכניס בהודעה הקודמת.

פורסם

אגב, בהקשר למגאן הצבאיות - היו גם גרסאות טורבו דיזל לדרגות הגבוהות יותר (כנראה סא"לים) ואם אני לא טועה היו זמינות עם גיר אוטומטי אפילו (בנוסף לידני).

דווקא נראה שדיזל חזר חלקית בשנים האחרונות - רנו פלואנס ומגאן מהדור השלישי נמכרו לא רע בכלל כרכבי דיזל, קיה ריו וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

המגאן האצבק היו מיועדות לסאלים. דגם הסדאן הגיע עם מנוע טורבו דיזל והיה אוטומטי והיה מיועד לאלמים, החליף את הדייהטסו אפלאוז.

בשלב מאוחר יותר היו גם אופל אסטרה דיזל.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי AssafO

פורסם

קיה ספורטאז התחילה להיות משווקת בארץ עם מנוע טורבו דיזל לא מזמן אם אני לא טועה המנוע זהה לפורטה קצת מעניין הסיפור הזה שכבר הגרסה הזאת קיימת יחסית לא מעט זמן בשאר העולם ומצד שני הדיזל כביכול יעלם עוד כמה שנים קצת מבלבל הקטע הזה

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם
המגאן האצבק היו מיועדות לסאלים. דגם הסדאן הגיע עם מנוע טורבו דיזל והיה אוטומטי והיה מיועד לאלמים, החליף את הדייהטסו אפלאוז.

בשלב מאוחר יותר היו גם אופל אסטרה דיזל.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

הפורטה דיזל (מוחלפת לאט לאט לקורולה היבריד) היום מיועדת לאלמים ואיוניק לסאלים זה לא אמור להיות הפוך? האיוניק יותר מפוארת ומתקדמת מהפורטה

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם

דרך אגב, גם יבואן BMW בארץ חווה בתחילת שנות ה- 90 פשלה דומה עם מוניות BMW 524 TD שיובאו כתחרות למוניות מרצדס דיזל והתגלו ככשלון ענק באמינותן.

לא יודע אם ב.מ.וו. לא רוצים או לא יכולים לתת תחרות למרצדס, אבל לא ראיתי בשום מדינה נוכחות רצינית שלהם בשוק המוניות. ב-24 שעות בעיר המקור שלהם מינכן איתרתי מונית אחת שלהם בלבד (סדרה 5).

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

יש דעה שמסתובבת ברשת, האומרת ש- BMW לא מעוניינים למכור לשוק המוניות משיקולי תדמית.

באמת לא רואים כמעט מוניות BMW, גם לא בגרמניה.

פורסם

השינוי המהותי ביותר חל ב 2003 - עת כניסת מערכות "מסילה משותפת" לעולם הדיזל (בישראל).

באותה תקופה (איזור 2003, פלוס מינוס כמה חודשים לכאן או לשם) נכנסו לשוק דגמים פרטיים עם מנועי דיזל - כאשר בלובינסקי זה היה 406-ים (מוניות), C5-ים, קסארות, 307 עם דגמי HDi בנפח 2000 סמ"ק ולאחר מכן גם מכרו כמה חתיכות של C4 עם מנוע 1.6HDi ידניות.

הדגמים הראשונים הגיעו באמצע 2001 כשנת מודל 2002. באמת מנוע נהדר!

פורסם

אתם זוכרים שהיה חבר פטרום עומרי נהג מונית עם קסארה טורבו דיזל מכאני 1.9 שנסע עד לירח וחזרה כמה פעמים וחבר פורום kitt גם עם אחת כזאת ש"תפס" נעילה הידרוסטטית אחרי מעבר בשלולית, בגלל שצינור היניקה עובר במקום נמוך?

• תוכן חדש...