Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיפוש אחר רכב לרכישה יד שנייה, אני רואה שיותר ויותר מוכרים מאמצים את מחירון יד 2 שיקר בין 5 ל10 אחוז ממחירון לוי יצחק.

אני מבין שהוא יותר נגיש וחינמי... מה שתמוהה בעיניי שהמוכר לא מוכן להקשיב או להתפשר למחירון הרשמי של שמאיי הרכב וחברות הביטוח.

לדוגמא ראיתי רכב שמצא חן בעיניי במחירון משוקלל יד 2 91,900, לעומת זאת לוי יצחק מתמחר את אותו הרכב ב4900 ש״ח פחות, כלומר 5% פחות.

ברור לי שאם מחר אני מבטח את הרכב ועושה תאונה, החישוב לפיצוי, ירידת ערך וכו׳ יחושב מהמחירון של לוי יצחק.

איך מגשרים על הפער בהבנה מול המוכר?

פורסם

בסופו של דבר מחירון הוא רק המלצה..

אם הבחור דורש מחירון יד 2 כנראה שיש קונים, במידה ולא יהיו הוא לאט לאט ירד למחיר ראלי.

בסופו של דבר ליד הרכב שרואים שאפשר לסגור עסקה מתגמשים עד מאד...

Chevrolet aveo 2006 - sold, Seat leon fr 2014- sold, abarth 500c 2015

פורסם

תלוי בדגם.

יש לא מעט דגמים ( פחות מבוקשים ) שהמצב הפוך.

אין מגשרים? מישהו יצטרך להתגמש.

אני מקווה שלא מדובר באותה הונדה ג'אז עם פגיעת שלדה..

אם מדובר בהונדה ג'אז אחרת, יש סיכוי שתצטרך להחליט, האם לקחת סיכון ביטוחי במקרה של תאונת טוטל לוס/ גניבה או לא. כי קשה לי לראות בעל הונדה ג'אז עם נתונים טובים מתגמש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תלוי בדגם.

יש לא מעט דגמים ( פחות מבוקשים ) שהמצב הפוך.

אין מגשרים? מישהו יצטרך להתגמש.

אני מקווה שלא מדובר באותה הונדה ג'אז עם פגיעת שלדה..

אם מדובר בהונדה ג'אז אחרת, יש סיכוי שתצטרך להחליט, האם לקחת סיכון ביטוחי במקרה של תאונת טוטל לוס/ גניבה או לא. כי קשה לי לראות בעל הונדה ג'אז עם נתונים טובים מתגמש.

ההיא כבר היסטוריה. קיבלתי את ההמלצה של חברי הפורום וחבר פחח.

בודק עוד כמה דגמי מכוניות (יפניות וקוריאניות) וברובן מבחינת במחירון המצב די דומה.

פורסם

תסתכל בלוח יד 2, מה רמת המחירים שמבקשים. לפעמים אין מצב ללכת לפי מחירון יצחק לוי בדגמים מסויימים, לא יעזור שום הסבר על מקרה ביטוחי וכו.. רכב מבוקש שאין מהדגם הזה בכמויות גדולות בליסינג, עם נתונים טובים , יימכר לפי מחירון יותר גבוה ( ג'אז, יאריס, מאזדה 2 ).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מצב בעייתי, המוכר מן הסתם ירצה לתמחר לפי המחירון היקר יותר.

בסופו של דבר אם בדקת מספר רכבים והמוכרים לא מוכנים לשמוע על לוי יצחק אין יותר מידי בררה, או לתת לרכב להתבשל ביד 2 אבל יש סיכוי שרכב טוב ימכר או לנסות את המוכר שוב פעם.

אופציה שלישית אם הרכב עם נתונים טובים לשלם את ההפרש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בעיקרון המחירון הקובע בשוק הוא מחירון של לוי יצחק (כרגע היחיד שביטוחי הרכב משלמים על פיו),

כל השאר לא רלוונטים המוכר תמיד יחפש את הגבוה, אבל הקובע זה לוי יצחק.

פורסם

מחירון יצחק לוי קובע רק לחברות ביטוח.

לכל היתר כוחות השוק קובעים.

פורסם

5000ש"ח לא אמורים להיות שיקול בעת קנית רכב, במידה והרכב שמור במצב נדיר לעומת שאר השוק.

בסופו של דבר הנזקים של רכב לא שמור יעלו הרבה יותר מ5000שח.

פורסם

יש רק מחירון אחד.

אם מחר דודה שלי תחליט שהיא עושה מחירון משלה הוא לא יהפוך ללגיטימי,בדיוק כמו מחירון יד 2.

כוחות השוק הם לרוב ללמטה,למעט מקרים בודדים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

מחירון מחייב זה כאשר לא זזים ממנו שמאלה/ ימינה ( כמו שחברת ביטוח חייבת לשלם את ערך הרכב לפי מחירון משוקלל יצחק לוי) .

לכן, אם העסקאות נסגרות במחיר שונה ממחיר המחירון, הוא הופך להמלצה בלבד.

פורסם

מחירון בא לייצג רכב במצב סביר לגילו.

משוקלל בא לייצג רכב במצב טוב מאוד/גרוע יחסית.

אם הוא גרוע מאוד/רכב לא סחיר אתה תרד מהמחירון.

לא רואה סיבה לעלות מעל המשוקלל.

מחירון זו נקודת רפרנס עליונה,כל מה שמתחת זה כוחות השוק.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

המחירון אמור לתת הערכה לשווי הרכב. חברות הביטוח הולכות לפי המחירון של לוי יצחק למרות שלעיתים הוא לא הוגן ולא באמת משקף את השוק.

אבל זה מה שקבעו חברות הביטוח ולפי זה נקבע הפצוי בגין נזק/אובדן/גניבה.

יד 2 הינו מחירון שקובע לפי מחירי מכירה ולכן הוא מציג יותר את מחירי השוק אך מצד שני אין בקרה אמיתית למחירים שמזינים לאחר הסרת המודעה ולכן הוא לא קביל בחברות הביטוח.

מחירון של רכב הוא בדרך כלל הממוצע של 2 המחירונים.

כל מוכר רשאי לקבוע את המחיר שנראה לו.

לדוגמא טויוטה לנד קרוזר שנת 2005 עם 400,00 ק"מ מופיע במחירון באזור 50,000 שקל ונמכרים במחיר של 80,000 שקל וצפונה.

למה? כי ככה השוק מכוון ויש ביקוש.

אם לא היה ביקוש המחירים היו יורדים.

אם המחיר גבוה לדעתך, תמתין ותראה אולי המוכר יוריד את המחיר בהמשך אך קח בחשבון שייתכן שאכן ימכור במחיר שביקש ופספסת רכב טוב.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• תוכן חדש...