Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

What you see, is what you get?

Tal7
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב מי שמוכר לא באמת מחפש למכור אלא מחכה לפראייר התורן.

בגלל זה תראה לא מעט רכבים במצב סביר לגמרי המון זמן בלוחות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

^

זה אמרת לגבי המוכרים, ומה לגבי הקונים? אתה רואה רכבים מעולים ושמורים שתקועים בלוחות הרבה זמן כי הקונה מבקש "מחירון" ו"מחירון" זה לא מציאה לקונה, והקונה תמיד מחפש מציאות(כי אז איך יספר לשכן איך הוא מצא מציאה אמיתית?) וכמובן שהוא יעדיף ללכת למגרש ליסינג לקחת רכב ליסינג בן 3 עם 150 אלף קילומטר כי הורידו לו 3,000 מהמחירון אז הוא מרגיש שהוא "דפק את המערכת" ו"השיג דיל".

הדבר שקריטי לך זה שפשופים ומכות פח?

בחיפוש רכב,זו התעסקות בתפל.

.

זה תלוי בגיל הרכב, ברכב בן שנה-שנתיים בוודאי שמכות פח זה חשוב - אבל זה תרבות ישראלית קצת לדעתי(נו מה זה רכב זה כולה "פח"), אז נכון רכב הוא לא חיי אדם אבל ה"פח" הזה זה רכוש של אחר ושאתה פותח דלת על רכב אחר בחנייה ואני כועס ואתה אומר לי "זה כולה פח" זה גם פגיעה ברכוש של אחר - ומאותה סיבה(כי זה כולה "פח") במכירות יד שנייה אנשים לא מוצאים לנכון להזכיר את זה, ולדעתי זה מרגיז.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

רואים את הרכב ישר,תשלומים נוחים,אחריות,השבחה(צמיגים,מצבר,תיקוני צבע)-באת ראית לקחת.

וכל זה בנוסף להנחה בגלל שהרכב היה בליסינג.

גם ברכב בן יומיים יכולות להיות שריטות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

רעיון נחמד אבל איך תגרום לאנשים לפרסם אצלך?

יד2 מאד מצליח כי הכל חינם ומאד קל להעלות מודעה חדשה ולכן יש שם הרבה מוכרים מה שגורר הרבה קונים, ברגע שאנשים צריכים אכשיו להתחיל לצלם את הרכב בתאורה מסוימת ובזווית מסוימת וכו.. וזה לפני שאתה מתחיל לדבר על הצגת מכות ברכב (שזה באמת פחות חשוב ממכה בשילדה למשל) אתה תראה שלא היה מוכרים.

טסלה 3 2022

פורסם
אני מבין מה הוא מתכוון, זה ממש מעצבן לנסוע חצי שיה שעה, או אפילו עד אילת כמו שהוא כותב ולצפות ל "א" ולמצוא "ת".

זה ממש מעצבן, מכרתי 2 רכבים בשוק הפרטי, במודעה כתבתי יד, ק"מ, דגם וזהו, כאשר מישהו התקשר ושאל, אמרתי לו את האמת (ש נכנסתי במישהו והוחלפו כמה דברים, אבל אם לא הייתי אומר לו, לא היה שם לב, בבדיקה מסתבר שעלו שהייתה תאונה קטנה, אבל לא ידעו להגיד מה החליפו אגב).

לא כתבתי נקי ממכות ושיקרתי, פשוט אמרתי ל מי שהתקשר.

בסופו של דבר, אני מבין אותו וזה ממש מעצבן. :-(

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

סיכמת את זה יפה. אתה מצפה לא׳, שבסדרי העדיפויות שלך חשוב, למה שתקבל ת׳ רק אחרי שהגעת?

פחות אכפת לי מפגוש שרוט או דלת עם שריטה,זה כסף קטן לתקן אם בכלל אני אוציא על זה כסף.

תסנן ביד2 לפי איזור,ראיתי מספיק רכבים גרועים באיזור ירושלים ואני אחכה בסבלנות עד שיצוץ משהו נורמאלי.

זו החלטה שלי לא לסוע מעבר לגבולות העיר.

לגמרי עניין של סדרי עדיפויות.

לדעתי, יתפוס בארצות הברית ואירופה אולי, שם מסיבה כלשהי, רוב הרכבים ברוב הערים מאד מדוגמים, גם הישנים מבניהם.

תאר לך אדם שירצה למכור סובארו אימפרזה 01-07, בחיים שלי לא ראיתי אחת כזו שלא שמפוצצת מכות כמעט מכל כיוון אפשרי. אם אתה תרצה כמו בהדמייה שלך להתעמק על כל מעיכה ומכה, אתה תסיים עם 6546815 תמונות.

מה גם שאחד הדברים שהפך את יד 2 לפופלארי כ''כ מעבר לזה שהוא באינטרנט, זה שכל אחד יכל לעלות תמונה מכל מקום. לעומת לוח פוקוס ז''ל נניח, שהיית צריך לשלם כסף ולחכות לצלם שיגיע אלייך.

מה גם שכאמור, יש פה השקעה רבה והפיתרון הוא אולי 50% כי פתרת את הצד הקוסמטי אבל מכאני אתה עדיין יכל להדפק.

אגב, גם את הצד המכאני פתרת רק חלקית, הריי כולנו יודעים שסוחר טוב יודע לייפות רכב שעבר תאונה טוב מאוד ברמה שהוא אפילו יפה יותר מאחד שלא עבר תאונה.

בנוסף לכל זה, תצטרך לדאוג לכך שלכל אחד אשר מפרסם רכב, יהיה מצלמה טובה או טלפון בעל מצלמה טובה. בקיצור, יותר מדי עבודה בשביל תמורה קטנה מדי.

מסכים לגמרי שהשוק הישראלי צריך לעבור התאמה מסויימת כדי לקבל את זה, אגב - אני חושב שהפיצ׳ר של ה Ai קצת מאיים, כי אתה לגמרי צודק לגבי רכבים פגועים מכל כיוון, ולכן זה שלב לא מחייב בתהליך (הוספה של הנקודות), בניגוד לתמונת 360.

לגבי זה שהפתרון לבעיה הוא חלקי, זה די ברור

מלכתחילה מודעה פרסומית מיועדת לתת נתונים מדוייקים באספקט די צר על המוצר - אבל לפחות מה שהיא אמורה לספק, שתספק בצורה הכי טובה.

עם עניין המצלמה/פלאפון אני פחות מסכים, זה הולך ונהיה לא רלוונטי היום. הפלאפונים הזולים ביותר מצויידים במצלמות הרבה יותר ממספיקות למטרה הזאת.

לגבי התמורה - לא בטוח בכלל שהיא קטנה מדי :) אבל זה שנינו לא נדע עד שיצא לפועל, אם יצא.

תודה על התגובה!

רעיון נחמד.

אני לא יודע עד כמה זה יכול להיות רלוונטי לסיטואציה שאתה מתאר (מוכרים שמשמיטים פרטים)

מכיוון שהסיטואציה שתיארת בפתיח נובעת מפגמים אנושים בסיסיים שקצת קשה לתקן

אלא אם כן תהליך הצגת הרכב למכירה מעוגן בחוק (לא ריאלי).

באופן פרדוקסלי משהו, המוצר הזה דווקא יכול לעזור למגרשי רכב למיניהם להציג את מרכולתם בצורה יותר מרשימה -

הרי בכל מקרה מועסק שם מישהו שתפקידו לנקות את הרכב היטב לפני הצילום והכניסה למאגר,

אז עוד איזה סבב צילומים ליצירת תמונת 360 ״על הדרך״ לא יגזול יותר מדי זמן

וייתן כמובן יתרון על פני אלה שלא טרחו לצלם כמו שצריך את הרכב.

ידוע לכולם שמודעה עם תמונה זוכה ליותר התעניינות ממודעה בלי תמונה בסדרי גודל,

נותר לבדוק האם צילום 360 מעלות מעלה עוד יותר את החשיפה, או האם ההבדל מינורי.

אבל כפי שנאמר לפניי - הפגמים הקוסמטיים הם למרבה הצער לא בראש סדר סולם העדיפויות כשקונים רכב.

באים, רואים, אם לא מתאים, ניגשים הלאה - להבדיל מבעיות חמורות ויקרות בהרבה שמסתתרות מתחת למכסה המנוע.

מסכים. אגב, רעיון נחמד לגבי הסוכנויות.

כל הקונספט הזה בכלל הגיע לפני מה שקרה לי - מהצורך ליצור אחידות בתמונות בין מודעות ולא להסתמך על תמונה של הבגאז׳.

ובסוף אם מסתכלים על מוניטיזציה - יותר התעניינות - קניה פוטנציאלית מהירה יותר.

תודה על התגובה!

פורסם
יוזמה מבורכת, המון פעמים יצא לי לראות תמונות שלא מראות אפילו 50% מהרכב. עדיף לשים תמונת סטוק.

גם אם לא קופצים לרעיון של ה360, לבקש מהמוכר תמונות מזווית מסוימת זה צעד ענק שיגרום לכל המודעות להיות יותר אחידות.

לגמרי. זאת המחשבה הראשונית מאחורי הרעיון.

לא צוחק בכלל. לנסוע מאילת למרכז כדי לראות רכב עולה לא מעט כסף.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

עזוב את הכסף, שחשוב לא פחות. מה עם הזמן?

פורסם
לדעתי כשמקלידים שקל\12345 או פשוט את המחיר האמיתי, אפשר להוסיף תיבת שאלה "האם זה הוא המחיר המבוקש על הרכב?".

אולי זה יפתור משהו.

יש גם אופציה שתסנן את המקרה הזה בדיוק, עם ניסוח לא רחוק ממה שהצעת.

עם כמה שאני משתדל להאמין שפניה אנושית תוריד את המקרים האלה - הדבר היחידי שיפתור את זה הוא חסימת מודעות שמזוהות ככאלה.

תודה!

^

זה אמרת לגבי המוכרים, ומה לגבי הקונים? אתה רואה רכבים מעולים ושמורים שתקועים בלוחות הרבה זמן כי הקונה מבקש "מחירון" ו"מחירון" זה לא מציאה לקונה, והקונה תמיד מחפש מציאות(כי אז איך יספר לשכן איך הוא מצא מציאה אמיתית?) וכמובן שהוא יעדיף ללכת למגרש ליסינג לקחת רכב ליסינג בן 3 עם 150 אלף קילומטר כי הורידו לו 3,000 מהמחירון אז הוא מרגיש שהוא "דפק את המערכת" ו"השיג דיל".

זה תלוי בגיל הרכב, ברכב בן שנה-שנתיים בוודאי שמכות פח זה חשוב - אבל זה תרבות ישראלית קצת לדעתי(נו מה זה רכב זה כולה "פח"), אז נכון רכב הוא לא חיי אדם אבל ה"פח" הזה זה רכוש של אחר ושאתה פותח דלת על רכב אחר בחנייה ואני כועס ואתה אומר לי "זה כולה פח" זה גם פגיעה ברכוש של אחר - ומאותה סיבה(כי זה כולה "פח") במכירות יד שנייה אנשים לא מוצאים לנכון להזכיר את זה, ולדעתי זה מרגיז.

מסכים, כמו שאמרתי אמרתי כבר למעלה - זה לגמרי עניין של סדר עדיפויות.

אני מעדיף לעשות את הסינון שלי לפי נראות ויזואלית ולבחור להגיע לבדוק את המכנית לפי זה.

לא לכולם זה חשוב באותה מידה וזה יותר ממובן.

רעיון נחמד אבל איך תגרום לאנשים לפרסם אצלך?

יד2 מאד מצליח כי הכל חינם ומאד קל להעלות מודעה חדשה ולכן יש שם הרבה מוכרים מה שגורר הרבה קונים, ברגע שאנשים צריכים אכשיו להתחיל לצלם את הרכב בתאורה מסוימת ובזווית מסוימת וכו.. וזה לפני שאתה מתחיל לדבר על הצגת מכות ברכב (שזה באמת פחות חשוב ממכה בשילדה למשל) אתה תראה שלא היה מוכרים.

גם ליד2 לא היה קהל מוכרים גדול בהתחלה. זה מקרה קלאסי של הביצה והתרנגולת.

כמו כל מוצר או שירות חדש, זה כדור שלג. ברגע שהמאסה הראשונה של המוכרים/קונים תבין שזה מקל על החיים (למי שזה מעניין אותו),

אין שום סיבה שזה לא ימשוך אליו. כרגע בשירותים שיש בשוק, יש לא מעט בעיות שהדבר הזה פותר. ומצד שני - כמו כל שירות, גם לזה יש לאן להשתפר :)

אני לא מסכים עם עניין הצילום בתאורה וזווית מסויימת וכו׳ - אתה מייחס חשיבות גדולה מדי לדעתי לפער לא רציני בכלל אל מול תועלת.

הרכב יצולם בכל מקרה, בתנאי יום ברוב המקרים, ומאותם זוויות ככל הנראה.

לגבי עניין סימון המכות ברכב - הוא אופציונלי ופונה יותר לסוכנויות/enterprises ופחות למוכר הפרטי. מה גם שיש מאחורי זה מודל מעניין :) אבל זה לא לעכשיו.

תודה על התגובה!

עניתי בכמה תגובות שונות, כי יש לי מגבלה על ציטוט מס׳ הודעות - רק אצלי?

מקווה שעניתי על הכל, תודה רבה על החוות דעת!

• תוכן חדש...