רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
נחשפה סקודה אוקטביה החדשה, הפכה להיות בייבי סופרב. תא המטען גדל ל600 ליטר!! Sent from my Mi 9T using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 866 צפיות
אני מעוניין לשלם עבור חידוש הרישיון מבלי ללכת לדואר/בנק/עמדת שירות עצמי. מועד הטסט שלי עוד 10 ימים. לפי ההוראות חלף המועד לתשלום באינטרנט אך טלפונית אפשרי. אך לא ברור לי תוך כמה זמן מכון הרישוי מתעדכן. אם אשלם היום, אוכל לעשות את הטסט מחר? Sent from my Mi 9T using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת GuyGeva, -
-
בהתאם לחתימה שלי, אני מת על רכבים צרפתיים!, מאוהב בהם, אני פרנקופיל גאה במקרה הזה. היו לנו הרבה רנו במשפחה. רנו קליאו דור ראשון 1994 רנו מגאן - רנו קאנגו - 1998, 2,000 רנו מגאן 2, שנת 2004 רנו סניק 2 - 2005 רנו סניק 3 - 2012 כל הרכבים נפלאים, וחרף החוסר שירות של היבואן בארץ, הסניק 3 פשוט..מדהימה!, כייפית לנהיגה, בטוחה, חזקה, מרווחת. הסיפור ההתחלתי עם הרכב היה ישר לאחר שקנינו אותו. הרכב נרכש כיד 3 בשנת 2013 עם 500 ק"מ. יד 1 - יבואן, לאחר שהרכב שהה שנה בארץ. יד 2 - אדון שקנה את הרכב אולם חלה במחלה קשה ונאלץ למכור את הרכב לאחר כחצי שנה. יד 3 - אחי ואישתו, שרכשו את הרכב במאי 2013. לאחר שהרכב נרכש הלכתי לעשות פוליש ווקס לרכב ומצאתי כי, …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חבר'ה, מברר בשביל חברה: הרכב שלה ניזוק בתאונת דרכים, ככל הנראה שלא באשמתה (פגיעה מאחור). הרוכב הפוגע היה נהג הסעות. הרכב שלה היה מבוטח בביטוח צד ג', סוכן הביטוח ביקש לגרור את הרכב לשמאי שהוא עובד איתו, השמאי החליט שהרכב לא בר תיקון, ובינתיים הרכב שם. היום היא התקשרה לבטל את פוליסת הביטוח ונאמר לה כי לא ניתן לבטל כל עוד מתנהלת תביעה. האם זה נכון או סתם חרטוט? מה ההגיון להשאיר פוליסה לרכב שכבר לא קיים ומורד מהכביש? תודה, דור
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, שבוע טוב, רציתי לדעת האם בסלד של נגיד לצורך העניין 3.5-4 טור, בזמן שאני לא לוחץ על הגז, בלי קשר לירידה מישור או עלייה, יש צריכת דלק, או שיש מנגנון שמנתק את הצריכה? אשמח לתשובות, תודה.
הודעה אחרונה מאת hondacivic02es, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 740 צפיות
היי, ברכב שלי במושב האחורי הנקבה של החגורה הימנית והשמאלית (הכסאות שצמודים לחלון) התקלקלו. האיש במוסך אמר לי- שיש לו רכב של סיטרואן שאולי החגורות מתאימות, ובמידה והם אותו דבר הוא יחליף אותן. זה תקין? במידה והחגורות הן אותו הדבר, זה תקין להתקין חגורות של סיטרואן בפיג'ו? תודה למשיבים!
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 0 תגובות
- 475 צפיות
לקראת סופ"ש הגמר של ליגת פיג'ו, קיבלנו גם הפעם הודעה לעיתונות שמובאת לכם כאן כלשונה: ליגת פיג'ו 2019 מגיעה לסיומה עם עוד סופ"ש מרוצים גדוש באימונים ומרוצים. חברת פרודרייב, המפיקה את המרוצים השונים בליגת פיג'ו, תפרסם בימים הקרובים את תאריכי המרוצים בכל הליגות לעונת 2020. ב-2020 תתקיימנה 5 ליגות מרוצים פעילות: · אליפות ישראל 208 רייסינג · אליפות הטורינג הפתוחה · אליפות ישראל בזמן מטרה - MDC · ליגת מרוצי הסיבולת · ליגת קרוסקארט צ'אלנג' אליפות ישראל 2019 פיג'ו רייסינג CUP בעונת 2018 היינו בטוחים שהכל כבר סגור לקראת מרוץ הגמר. שלומי בקיש הוביל את האליפות עם ניצחונות מרשימים במהלך העונה, ואז ברגע האחרון, במאני …
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מדובר על רכב מסוג אסטרה סטיישן 2013, מחירון 40 אלף (אופטימי מאוד אני יודע, לא בזה הנושא). היום ביקרתי בקרסו טרייד שם נאמר לי שמאחר והרכב ליסינג לשעבר ההפחתה היא 22 אחוז מהמחירון, לעומת רכב ליסינג יד ראשונה, ששם ההפחתה היא 13 אחוז. הרכב שלי הוא יד ראשונה ליסינג ויד שנייה בבעלותי, פרטי. עד כמה שידעו לי מורידים מהמחירון של הרכב שלי 13 אחוז מאחר והוא היה יד אחת בליסינג. שאלנו את המנהל סניף הוא הסכים עם הסוכן שההפחתה היא 22 אחוז. האם זה נכון? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 920 צפיות
נניח רק לצורך תדלוק ומילוי אוויר בצמיגים,מה אומר החוק בעניין? כמובן שהרכב במצב נסיעה תקין ועם ביטוח חובה בתוקף.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 930 צפיות
אוקיי אז קודם כל רציתי לדעת, מה אני מחויב להחזיק ברכב? רישיון רכב, רישיון של הנהג, האם אני צריך להחזיק ברכב גם מסמכים על הפוליסת ביטוח של הרכב? דבר שני, מישהי באה מולי במהירות בכביש וחטפה את הנזק הנ"ל דיברתי איתה והצעתי לה ללכת לתקן את השפשוף הנ"ל-צבע - אין שום נזק פח - על חשבוני לפי הבנתי מדובר בנזק של מאות בודדות של שקלים - פחות מ500 - ועבודה של פחות משעה, תקנו אותי אם אני טועה היא לא מעוניינת ללכת למקום שאני מציע אלא למקום אחר שיותר קרוב לביתה - עניין של מרחק של 2ק"מ. דיברתי עם הביטוח והם אומרים שאין כל עילה אפשרית לתביעת ביטוח עליי כי הנזק נמוך מ1500 ש"ח, ולכן הביטוח יסרב להתערב בכלל אגב, האם אני מחויב לתת לנהג אחר לצלם את הפול…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אז בתור אחד שעל ההגה לפחות 60 שעות מדי שבוע, תנו לי לספר לכם משהו. כשאתם מתכננים לנהוג לאיזה טיול ויש לכם נסיעה ארוכה תמיד תחתכו זמן ספייר שיהיה לכם, אל תדחו לדקה האחרונה בטענה שיש לכם אוטו ואתם תגיעו מהר ככה, זה לא איך שזה עובד. היום כמעט התהפכתי עם רכב ממוגן (מבין המסוכנים בעולם אולי) נכנסתי ללחץ רציני וכל זה כי הייתי צריך להתחלף עם נהג אחר. ולמה כמעט התהפכתי? כי הייתי נחפז ונהגתי בקלות ראש, אני לא אומר שנסעתי 90 ושברתי הגה, דווקא כמעט התהפכתי ממהירות של 20 וכל זה כי ניסיתי לעקוף איזהשהו כלי. בכל אופן תדעו ש"החיפזון מהשטן" זה משפט מאוד חזק כשזה קשור לנהיגה, אל תמהרו, אין לכם למה למהר, אז תאחרו ב5-10 דקות זה לא סוף העולם אז תגיעו לחברה שלכם עוד רבע שעה, עוד…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ראשית כל אין לי שום כוונה לכתוב מאיזה חברת ההשכרה הרכב הושכר. גם לא בפרטי. הרכב הושכר בארץ. כפי שניתן לראות, על נורת לחץ אוויר הדביקו איזולירבנד שחור כנראה כדי להסתיר נורה דולקת. מעלה את הפוסט לטובת העלת המודעות. בקניית/קבלת רכב תוודאו שאין על לוח השעונים דברים כאלה. התמונה השניה היא תמונה מהאינטרנט להמחשה.
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
הי אני מתכוון לרכוש רכב היברידי , אני נוסע כל יום מירושלים למרכז ובחזרה. השאלה שלי האם בעליות לרושלים הסוללה לא מתרוקנת על הסוף? אני חושש שאשאר רק עם מנוע בנזין באמצע הדרך . ברור לי שזה מספיק בשביל להגיע ליעד אבל בגלל שאני עושה את הנסיעה הזאת יום יום אני רוצה שיהיה לי את כל המומנט ( חשמלי +בנזין ) כל הדרך.
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
פעם ראשונה נתקלתי בזה לאחרונה, אבל אני מבין שזה משהו מוכר. אחד השכנים ברחוב קיבל חניית נכה ברחוב. הופקעה חנייה מהציבור עבורו. האם מגיע לו או לא? לא חשוב. לא אני אקבע. הוא פיתח לעצמו מנהג כזה להזיז את הרכב בשעה שאין מצוקת חנייה למקום אחר ושהבן שלו חוזר הביתה הוא מזיז את הרכב חזרה לחניית הנכה השמורה. עכשיו, לא בשביל זה שמרו לו חנייה ברחוב. לדעתי זאת חוצפה ממדרגה ראשונה. יש לי משהו לעשות עם זה?
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
פרסמתי רכב למכירה (גולף 2014ָׂׂ) . תוך חצי שעה שני טלפונים, שאלה קצרה על תאונות\שפשופים ומיד משא ומתן על המחיר. יש דרך לדעת אם מדובר בסוחרי רכב? שאלתי אחד מהם במה הוא עוסק, "חברת השמה קטנה להייטק, אתה לא מכיר אותנו"
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
או שבכל מקרה כדאי להתייצב שם מוקדם בבוקר לפניי פתיחת הדלתות? כאמור הדלתות נפתחות בדיוק ב8 בבוקר וביום שאני מעוניין ללכת לשם יש להם תורים פנויים רק החל מ10 וחצי, מה כדאי לי לעשות להגיע כבר ב7 בבוקר או רק ב10 לפניי התור שלי? מה אתם הייתם עושים? אגב מדובר על משרד הרשוי הראשי בחולון.
הודעה אחרונה מאת mudale222, -
הי, הכלל אצבע הוא "אל תלחץ" - הכוונה סחיטת דוושה בכל זינוק, עקיפה וסתם האצה זה גם לא חכם ולא חוסך דלק כי הסל"ד עולה ונשאר הילוך נמוך. מה שאני מנסה להבין: הטכניקה המנוגדת היא כיביכול נגיעה קלה בדוושה, והאצה מתונה והדרגתית בסל"ד עד 2,000. השאלה האם זה באמת חוסך דלק? אני שם לב ש"תוצר לוואי" שלה הוא גם שנתקעים על הילוך נמוך, ולדעתי זה לא חוסך... תודה,
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
היום בשעות הבוקר יצא לי לחוות על בשרי את דיווח התנועה הקבוע בגלגלצ, העומס מוינגייט עד הרצליה בכביש החוף. אציין כי העומס לא היה נורא כל-כך והתנועה זרמה לא רע, מצאתי עצמי משייט סביב ה 80 קמ"ש לאורך הפקק. יחד עם זאת, נתיב התחבורה הציבורית, אשר מיועד בשעות האלו לאוטובוסים בלבד תוך ציון ברור עם שלטים לאורך כל הנתיב, נדמה כי הפך להיות לא פחות מנתיב תחבורה נוסף עם מלכים ששייטו בו על 100+ קמ"ש בעוד פשוטי העם הזדחלו להם 'רק' על 80 בנתיבים התקניים. אציין כי לא היה מדובר על מכוניות בודדות, עשרות מכוניות עקפו את הפקק ושייטו להן באין מפריע, תוך ידיעה ברורה שאין אף אחד שיכול לעצור אותם והמשטרה כנראה עסוקה בדברים רציניים כמו לתפוס עברייני מהירות כבדים שנוסעים 10 קמ"ש מעל המותר או לח…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
צילום מהיום מהקניון באיטליה . ניסאן מיקרה החדשה . נראה הרבה יותר טוב/ גדול מהדגם המיושן שמשווק בארץ. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
אהלן, האם יש הערכה יחסית מעודכנת למחיר ממוצע לשימוש ברכב? אני אישית בעיקר מתעניין לגבי טנדרונים כמו דובלו, קנגו, ברלינגו. אם זה בשימוש של הרכב שלי לצורכי עבודה, או אולי אם משאיל לאדם שאינו חבר שלי, ומעוניין שלא רק הדלק יכוסה אלא כל מה שמקובל במקרים כאלו.
הודעה אחרונה מאת tanga, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כארבע שנים לאחר שהציגה את הג׳וליה ושלוש שנים לאחר הצגת הסטלביו, חושפים באלפא מתיחת פנים קלה לשני הדגמים שמטפלת בעיקר בנקודות התורפה שלהן, איכות תא הנוסעים, מערכת המולטימדיה, ומערכות בטיחות. את מערכת המולטימדיה הבסיסית 6.5 אינץ׳ (8.8 בחלק מדגמי סטלביו) מחליפה מערכת חדשה עם מסך 8.8 כסטנדרט, וממשק חדש מהיר ומודרני, מותאם אישית. המערכת נשלטת גם מהמסך, וגם מהגלגלת שליטה (שאני מניח ומקווה שגם היא עודכנה). אפל קאר-פליי ואנדרואיד אוטו מגיעים כציוד סטנדרטי. לוח השעונים עוצב מחדש ובעל מחוונים דיגיטליים חדשים, וההגה מצופה עור איכותי יותר. בגזרת הבטיחות המפרט כולל מעתה כסטנדרט בקרת שיוט אדפטיבית, זיהוי תמרורים, ניטור שטח מת, בקרת עירנות, ושמירה על נתיב. אין שינו…
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלומות מי שזוכר, לפני כשנתיים היתי זקוק לרכב גדול אשר יכול להכיל את הבנות שלי ועוד 2 עגלות לילדות ועוד מקום למזוודות, אחרי המון בירורים נקנתה הרנו אספאס 2009 עם 75 אלף ק"מ +/-, האספאס היתה הדגם הכי פשוט, בלי יותר מדי אלקטרוניקה, ובלי טורבו (היה לי חשוב בגלל נסיון מר עם ה2 ליטר טורבו של רנו), הרכב עומד על כמעט 99 אלף ק"מ. הרכב שירת אותנו בצורה מעולה, לקח אותנו לפריז ליורו דיסני ובחזרה, פעמיים שלוש בשנה לאוסטריה (8 שעות נסיעה בלי הפסקה), ובסך הכל עשה הכל בצורה הטובה ביותר. עכשיו מגיעה השאלה אז למה להחליף? הגיע הזמן להחליף כי אין לנו צורך באוטו כזה גדול (אין יותר עגלות) מה גם שהתחזוקה השנתית של מנוע 2 ליטר בשוויץ יחסית יקרה. עכשיו הגיע הזמן להגיע ליתרונות: מקום,…
הודעה אחרונה מאת renaultfreek, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
לא ידעתי מה הפורום הנכון לשאול. אני ואשתי צריכים לנסוע לנהריה, אשתי מה לעשות מפחדת מכבישים גבוהים עם תהומות וכאלה...כבישים מסוכנים, אני לא מכיר את הדרך לנהריה מראשון, הוויז יקח אותי. מישהו יודע אם יש כבישים בדרך שהיא עלולה לפחד מהם? או דרך חלופית..תודה
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למשל, אני רוצה לנסוע מבאר שבע לרחובות - הקארפול מראה שהמחיר יהיה 10 ש"ח במקום 18 שקל אני רוצה לנהוג מבאר שבע לרחובות- הוויז מראה שעל נסיעה כזאת אני אקבל 33 שקל. לא ברור לי איך זה עובד. איך מישהו משלם 10-18 ש"ח ואני מקבל 33 שח? מה הקאטצ'?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 4 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני רוצה לצלם את צידי הרכב כשהוא בחנייה, חושד ששורטים לי את הרכב בכוונה, האם כל מצלמה יש בה אפשרות להזזה של 90 מעלות? האם המצלמה תהיה חייבת להיות מחוברת למצת בזמן החנייה כדי שיצלם? האם אוכל לתכנת שעה מסוימת בו תתחיל ההקלטה כאשר האוטו מכובה? תודה.
הודעה אחרונה מאת rafizil, -
אומרים לחץ אוויר זה חשוב, תמיד לוודא שהלחץ אוויר תקין. למלא לחץ אוויר. אבל זה פשוט לא ייאמן בכל תחנות דלק העמדות האלה לא תקינות. זה בדרך כלל הזה שמתחבר לוונטיל. אין לי מושג מה שמו. הברזל. או שחסר בו את החלק (כאילו מה גונבים את זה? מה יש לעשות איתו? כמה זה עולה בכלל?) או שהוא מוציא אוויר במקום למלא מה זה הקטע הזה שהוא מוציא אוויר במקום למלא? ולא אני לא מטומטם. אני יודע שיש צד אחד למילוי וצד שני להוצאת אוויר. הצד של המילוי מוציא וזה פשוט הזוי אתה בא למלא אוויר פשוט יוצא שהורדת עוד יותר ממה שבאת. נוסע לתחנת דלק אחרת, שם בכלל אין מה שיוציא או ימלא, גנבו את החלק של הברזל שמתחבר לוונטיל. לקנות לבד ולחבר למצית כל פעם בשביל למלא לא בא לי. יותר מדי טרחה …
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שבוע טוב חברים, לפני כיומיים ראיתי בטלויזיה אמבולנס פיאט דואקטו בצבע צהוב זוהר (טיפול נמרץ). אני כמעט בטוח ב- 100% שהוא היה עם שילוט של מד"א ולא חברה פרטית כלשהי. יש למישהו מושג באשר לעניין הזה? יכול להיות שבמד"א הרחיבו לדגמים נוספים מעבר לסוואנות שרצות באופן בלעדי מעל ל- 10 בשנים ברציפות מאז האקונוליין שכמעט לחלוטין יצא משירות?
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ביקרתי באולם תצוגה של פג׳ו, זה מה שראיתי כשהתיישבתי ב3008 שעמד בתצוגה: http://www.up2me.co.il/imgs/23602944.jpeg http://www.up2me.co.il/imgs/19152569.jpeg *כותב הפוסט מחזיק בפג׳ו ומאוד אוהב את המותג, מישהו יכול לשפוך אור? מה הסיבה שהתקלות האלו מופיעות ברכב תצוגה?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הי חברים בויקי כתוב: "נכון להיום, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים סגרה את הכביש מצומת מצפור המכתש הקטן ודרומה בשל ליקויי בטיחות חמורים." מישהו יודע האם הכביש עדיין סגור, או האם שווה לנסוע לשם במצב הקיים עם רכב פרטי (אאודי A6)? תודה, זאב
הודעה אחרונה מאת Zeev Soler, -
-
- 1 תגובות
- 734 צפיות
היי יש לי פורד פייסטה 2014 עם מערכת מדיה לדעתי של קוברה. מידי פעם המערכת מציגה הודעת שגיאה המצלמה האחורית כבר לא משהו ובכללי כל המערכת מרגישה קצת ישנה. מישהו יודע איך אפשר להחליף אותה בלי להוציא אלפי שקלים אולי עדכון תוכנה זה מספיק בנוסף יש אפשרות שיהיה שם CARPLAY של אפל? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת bobi,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,511 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- zaf
- daniel.asu
- orankohn
- IsraCar
- FROGIE
- Pavlik
- פריג'י
- נהג חדש תקציב קטן
- David32
- אורון שנער
- רכב זה אני
- shakedi