רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן, נשבר פנס אחורי(סופרב 2017) הציעו לי חלופי/משומש באיזור 900ש"ח, מקורי חדש אפילו לא בדקתי, בטח עולה כמו אוטו ישן. האם אלו המחירים לפנסים בימנו? אריאל
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הבוקר נכנסתי לעמוד הישראלי של הונדה ג'אז https://honda.co.il/car/jazz/ מופיע 3 כוכבים ברמת בטיחות EURONCAP - לעומת 5 לפני כן.וכן דרגת אבזור בטיחות היא 3 - לעומת 5/6 לפי המפרט של 2019. באתר של EURONCAP מצאתי רק את המבחן של 2015 עם תוצאה של 5 כוכבים. האם היה לאחרונה עדכון בנתונים האלו? דגם 2020? או טעות באתר? פניתי ליבואן הבוקר ולא קיבלתי תשובה עד כה.
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
מחירו הרשמי של הג'יפון עומד על 138,888 שקלים, כולל עמדת טעינה ביתית ו- 2 כבלי טעינה (מוד 2 ו- מוד 3). הודעת המערכת: נוצל"ש https://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/3421/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/MG-ZS-EV-%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%91-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C--%D7%94%D7%97%D7%9C-%D7%9E-138888-%E2%82%AA
הודעה אחרונה מאת aka77, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי חברים, אשמח לשמוע מכם המלצות לגבי הפסטיבל שנה הבאה-קניית כרטיסים, מקומות לינה, דרכי הגעה וכו.. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 597 צפיות
שלום לכולם. קודם כל סליחה אם זה לא הפורום המתאים, לא הצלחתי לפרסם באוף טופיק, אז אם מנהל יכול להזיז למקום הנכון, תודה. אני מחפש תוכנית טלוויזיה תיעודית שהוקרנה בערוץ הראשון לפני כ15 שנה, על נהגי משאית בישראל, בעיקר על קו אילת. אין לה זכר ביוטיוב וברשת.לצערי לא זוכר את את השם שלה אבל זה היה על נהגי משאיות בארץ. דוד שלי, אבנר שמעוני שהיה נהג על קו אילת, נפטר השבוע והוא הופיע בתוכנית, והמשפחה מאד רוצה להשיג עותק, שלהם אבד. אולי למישהו יש עותק שניתן לשכפל?אודה לכל עזרה, תודה.
הודעה אחרונה מאת shake, -
- 0 תגובות
- 958 צפיות
אם מישהו פה חיכה לרגע האחרון לקנות מתנות כריסמס, מרצדס החליטה להציל אתכם עם השקה של ליין של לא פחות מ-8 צעצועים.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם יש כלל אצבע שיכול להגיד כמה כוח (באחוזים) מפסיד גיר אוטומטי רגיל כנגד הגיר הידני או הרובוטי?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אז מזה שבוע וחצי שאני משאיר הודעות לשירות הלקוחות שיחזרו אלי בנוגע לדבר מה, אין קול ואין עונה. משאיר הודעות על הודעות, כלום. משאיר הודעה לרכישת רכב - חוזרים אחרי שעתיים, מבקש שיעבירו לשירות לקוחות - מעבירים פניה אבל לא חוזרים אלי. בין היתר הליצנים בחברה "שכחו" לרשום שהרכב עבר טיפול שני, ככה שאצלם זה נראה כאילו אני חורג מטיפול למרות שכבר עשיתי 3 טיפולים. הבנתי שהיבואן עבר ללובינסקי? זה היחס אם כך?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
קיצוץ של חצי שניה ב-0-100 תמורת $2000 על ידי עדכון תוכנה.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שבוע שעבר הקודן לא עבד, הזמנתי את שגריר והגיע איש שלהם לתקן את הבעיה, עבד שעה + על הרכב עד שהצליח לנתק את הקודן. אחרי שבוע גיליתי שפרצו לי לרכב ואז בבדיקות מדוקדקות יותר שעשיתי, התברר לי שהטיפול שהאיש של שגריר עשה לרכב ביטל לי את הנעילה מהשלט, למרות שהחלונות היו עולים והרכב היה מצפצף הנעילה עצמה לא עבדה, האם אני יכול לתבוע משגריר לשלם לי את הנזק של הגניבה באזור ה1000 שח?
הודעה אחרונה מאת bsd, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, בד"כ אני מעדיף לשבת כמה שיותר גבוה- מעלה את הכיסא עד הסוף למעלה ואז שני "קליקים" למטה . היום הצלחתי להגיע לתנוחה מעוד מעניינת \ כמעט אידיאלית , דווקא כשהורדתי את המושב למטה. הרכשתי תמיכה לאורך כמעט כל הירך . פעם ראשונה שאני מרגיש תמיכה של המושב בירך , תחושה די מוזרה. עכשיו חסר שההגה יעלה ממש טיפה למעלה אבל כאן נוצרת בעיה כי כבר עכשיו ההגה נמצא בנק' הקיצון העליונה שלו. כתוצאה מהשינוי בתנוחת הישיבה שמתי לב שאני נוהג מעט לאט יותר ויחד עם זאת הרגשתי שליטה גדולה יותר הרכב, מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי .
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
אנסה לתת סיקור תמציתי וענייני לגבי ההתרשמות שלי מהסיאט שרכשתי זה עתה. ובכן לצורך העניין מי שלא מכיר אותי , אני חבר וותיק בפורום הזה לא פעיל בשנים האחרונות בגלל חוסר זמן בעיקר , אבל קופץ לפה מידי פעם . להוסיף כי אני חובב רכבי ספורט במשך שנים רבות ועברתי לא מעט רכבים כגון : רנו קליאו ספורט , גולף גיטיאי דור 6 , אאודי rsq3 ועכשיו הסיאט קופרה. ההתלבטות הייתה בין הסיאט לגולף גיטיאי שכבר אני מכיר מזמן ומאוד מאוד נהנתי איתה במשך חמש שנים רצופות עם אפס תקלות. רק מה הפעם גם המחיר שיחק תפקיד (פער של 30 אלף שח - על הגולף אין כמעט הנחה , על הסיאט ההנחה מאוד מאוד יפה וגם סוף שנה) . על הגולף וויתרתי למרות העדפה שלי לאיכותי חומרים של הגולף שעדיין עדיפה על הסיאט בג…
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלומי יצא לפגוש את הדור החדש של אופל קורסה, והוא חזר... איך נאמר - מורשם (נרשם? רשום? מרושם? מתורשם? קיצר - הוא היה שם, התרשם, וחזר כשהוא עדיין... זה).
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
המליצו פה על מפתח גלגלים חשמלי של וולטה, לא מצאתי בשום מקום במלאי. יש מצב שפשוט הפסיקו כבר למכור אותו?
הודעה אחרונה מאת אלירן צנעני, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אספר את הסיפור מהתחלה , האוטו שלי נגנב ב2.11 , והגיע לי מהביטוח אוטו חלופי שלקחתי אותו 5.11 , הסבירו לי שכל יום השכרה מוסיפים 30 שח על הרחבת ביטוח (צד ג' ושריטות ) , עד כאן הכל ויפה , החזרנו אתמול את האוטו 19.12. בחברת השכרה אמרו לי שהאוטו היה אמור לחזור ב 4.12 , הבעיה שאני בתומי חשבתי עד שאני מקבל את הכסף מהחברה מגיע לי רכב מההשכרה , הם לא הודיעו לי שהחוזה נגמר וצריך להחזיר את הרכב, לא שלחו הודעה , לא התקשרו , הנציגה אמרה שאוטמטית מאשרים חוזה המשך (הכוונה מ4.12 עד 19.12 ) על חשבוני בנוסף החליטו על דעת עצמם להוסיף את הרחבת ביטוח וההארכה , כל זה ללא אישור שלי , אם הייתי יודע את זה הייתי מחזיר את הרכב בתאריך שאמרו , יצאו שחייבו אותי 1840 ש"ח על ההשכרה ללא שאלות , ובגלל …
הודעה אחרונה מאת Bigmx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן , יש הרבה מצבים שבהילוך הראשון במיוחד וגם בשני בלחיצה של רבע בערך יש כל כך הרבה פרפורים שכל הזמן הבקרה של ההחלקה נדלקת ואם מדובר על מצב מעמידה וישר רבע לחיצה עד שמצליח לקבל תבוסט של הכוח זה רק מפרפר וב 30 אתה מקבל בום של מהירות אין אפשרות למנוע את כל הפירפורים האלה ולמה זה קורה כל כך הרבה שהבקרה של ההחלקה נדלקת.... מציין רכב חדש ככה שלא אמור להיות בעיה של צמיגים.
הודעה אחרונה מאת אילן בורקו, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חברת מרצדס תדחה אספקה לאחד מן השווקים הגדולים בעולם - ארה"ב לפחות עד 2021. עקב חוסר בעתודה מספקת של סוללות, וחשש לאי עמידה בחוקי האיחוד לגבי זיהום אוויר. ככל הנראה קונצרן פולקסוואגן יהיה הבא בתור להודיע גם כן. מקור אני מסתקרן, כל הייצרניות מדברות על רכבים חשמלים, אך נראה שלרובם תהיינה בעיה בכלל בלהשיג סוללות, האם הנ"ל יגרום לאיחוד האירופי להתגמש? למה הייצרניות בשיתוף או לחוד פתוחות מפעלים לייצור סוללות? מה עם כלל היצע וביקוש, סביר שמחירי הסוללות יעלו פלאים, והלקוח ישלם אקסטרות עד שהשוק יתייצב. איפה זה מציב את ישראל? אספקות סדירות בעוד 4-5 שנים? מכוניות סיניות בעיקר , וכמה מאות טסלות?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
ויכוח שהיה לי עם חבר... החבר טוען שבגלל הצורך בעמידה בתקני זיהום אוויר וצמצום כללי בעלויות + הספק ומומנט גבוהים שנחסטים מנפח קטן, משקל קל של הבוכנות וייצור טבעות הבוכנה מחומרים בעלי חיכוך מופחת מנוע טורבו בנפח קטן אפילו שטופל לפי ההוראות לא יראה על האודומטר מספרים כמו 300 אלף ק"מ ומעלה. אני אומר שהחבר מדבר שטויות ואין שום סיבה שמנוע כזה לא יגיע ל 300 או 400 אלף ק"מ בדיוק כמו מנוע 1.6 אטמוספרי. מי צודק? האם מישהו מכיר רכב טורובו עם מנוע קטן שעבר מעל 250 - 300 אלף ק"מ בתנאי דרך משולבים (עירוני\בינעירוני)? תודה.
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 1 תגובות
- 724 צפיות
שלום אני מחפש גגון לפורסטר לצורך העמסת לוחות גבס וניצבים וכאלה. ז״א לא רק מוטות רוחב. כמו כן מחפש כיסוי לתא המטען , משהו מסיבי שאפשר לפרק אשמח להפנייה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת izzikb, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה לי: אם יש בידיי רשיונות רכב שהתוקף שלהם עד מרץ 18. לרכב אין כרגע טסט. על הרכב שולמו האגרות עד מרץ 20 אך אין את הרשיונות בידיי. אין אפשרות לבעל הרכב לגשת לרשיומט הקרוב כיוון שאינו בסביבה. נאמר שאגש למשרד הרישוי לבצע העברת בעלות (עם ייפוי כח ורשיון נהיגה של בעל הרכב), האם אקבל בו במקום רשיון חדש ואיתו אוכל לגשת לעשות טסט?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
קורס נהיגה
מאת shaine-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי יש לי רישיון ארבע שנים ואני מחפש קורס לשיפור מיומנות נהיגה. המטרה לקבל כלים והרגלי נהיגה נכונה. מעדיף קורס של מספר מפגשים וקורס שלא יהיה תאורתי אלא מעשי תודה מראש שי
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, לאחרונה נתקלתי בכתבות רבות שGAC הסינית, הולכת להגיע עם רכבים חשמליים, דעתכם בנושא? מתחרה ל-MG החשמלית? כמה כדאי יהיה לשלם 100 אלף על רכב סיני, כשיש המון רכבים במחירים האלה? עוד כישלון מסחרר, עוד חברה שתמכור פה 50 רכבים בשנה? להיט?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היצרנית הקוריאנית תתחיל למכור את הדגם בקוריאה בחודש הבא. מדובר על עדכון בעיצוב החיצוני, כמו גם הגדלה במידות האורך, הרוחב, ובסיס הגלגלים. הגובה ירד מעט. עוד אין פרטים על האבזור ומערכות ההנעה, סביר להניח שיוצעו גרסת ההיבריד, אטמוספרי והמנוע המוגדש. לארץ היא כנראה תגיע רק ב2021. לטעמי קיה קצת מתפזרת בעיצוב, האחוריים מזכירים מין שילוב של טויוטה וa7 , ופנסי החזית מזכירים לי פריוס. את הדגם הנוכחי אהבתי יותר. לעוד פרטים: https://m.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A7%D7%99%D7%94_%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%9E%D7%94:_%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A8_%D7%94%D7%91%D7%90_%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A3/#.Xc0Iq7BSR4A.whatsapp
הודעה אחרונה מאת Sholi, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 990 צפיות
היי, אני עוד חודש מחליף עבודה ואהיה כמה ימים בין רכבי ליסינג , מצאתי שלשלמה סיקסט יש סניף גם ליד מקום העבודה הקודם וגם ליד החדש. לשכור אצלהם רכב מרביעי עד ראשון עולה 505 שקל לi20 או דומה(הפרש של 20 שקל ביחס לפיקנטו הכי זולה) - אבל ביטול השתתפות עצמית עולה 280 שקל כמעט. מצד אחד לא בא לי לסתבך עם התחשבנות על שריטות(ולכו תדעו איזה רכב אקבל) ומצד שני לשלם יותר מחצי מעלות ההשכרה רק על ביטול השתתפות זה מרגיז, אתם יודעים אם יש פתרון ביטוח חיצוני כמו שאפשר לעשות בחו"ל?. Sent from my SM-G970F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
הייתי באולם תצוגה של טויוטה ובחנתי מספר דגמי טויוטה קורולה חדשים. מתוך עניין בחנתי גם את הצמיגים עימם הם מגיעים. די מפתיע. הדגמים הזולים בהיצע (סביב 135K) מגיעים עם צמיגים במידה 205/55/16 . הצמיגים במידה זו ממותג מכובד ודגם חדיש ומן הסתם איכותי - קונטיננטל אקו-קונטקט 6. הדגמים היקרים יותר ברמת האבזור הגבוהה מגיעים עם צמיגים מכובדים יותר במידה 225/45/17. וכאן ראיתי הפתעה: הדגמים היקרים נועלים צמיגי פאלקן ועוד רחמנא ליצלן תוצרת טורקיה... ציפיתי לפחות שיצויידו בדגם החדיש והמשופר שמחליף את ה- 914 , הלוא הוא ה- 310. אך לא, מדובר בצמיגי פאלקן 914 הוותיקים . בכל הייעוצים בפורום תמיד נאמר שאלו צמיגים בסדר גמור, בטח יחסית למחיר הזול מאוד שלהם, אבל כאלו שנחות…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
בוקר טוב! מחר בבוקר נצא לעיר הגדולה על מנת לפגוש שלושה דגמים מחודשים של יונדאי לרגל תחילת השיווק שלהם: i20, טוסון, סנטה פה, ו"דגמים נוספים" שאת שמותיהם יונדאי לא מפרסמת כרגע. כרגיל, אנחנו מזמינים אתכם לשאול מה שעולה לכם לראש ואנחנו נעשה את המקסימום כדי לענות לכם עליהן, יחד עם אנשי היבואנית. אתם כמובן מוזמנים גם לנסות ולנחש לאילו רכבים יונדאי מתכוונים כשהם אומרים "דגמים נוספים".
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
ביטוח עם גמישות
מאת Enir- 3 תגובות
- 826 צפיות
רציתי להיוועץ... לפני חידוש ביטוח +מקיף לרכב בן 4 שנים. זוג נהגים מעל 50 ללא עבר ביטוחי, רוצה להוסיף מדי פעם נהג מזדמן בגיל 23 ללא התקנות איתוראן ושיקוצים שכאלו מה הדרך הטובה היותר למימוש? Sent from my LM-G710 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Enir, -
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בן 22 עוד חודשיים בן 23. אני נוסע בעוד חודש לסלוניקי - באמצע ינואר - ומאוד ארצה לנסוע למנזרים התלויים של מטאורה. משיטוט באתר של סיקסט, אין שום רכב מעניין מתחת לגיל 25. למעשה, הרכב היחיד שהאתר מציג לי כזמין עבורי הוא פולקסווגן אפ או פולו. לשם השוואה, בבוקרסט, בחודש יולי שעבר, הם נתנו לי לשכור מרצדס e class חדשה. נתונים שאולי יוכלו לעזור - מעל ל-5 שנים רישיון, ללא תאונות או תביעות מסוג כל שהן בכלל. שכרתי מסיקסט בברלין אוקטובר אשתקד audi a4 למשך שלושה ימים ללא כל בעיות. הייתי רוצה לשכור רכב קצת יותר מעניין מפולקסווגן אפ, לא e class אבל כן a4 או c class. אין לי בעיה לשלם אקסטרה, אין לי בעיה עם גיר ידני. …
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בוקר טוב, מתכנן לשכור רכב במינכן דרך הרץ. 5 ימים בפברואר - 2 אנשים + מזוודות די גדולות. תא מטען ברור שלא רלוונטי, האם יהיה מקום בתוך הרכב? הנסיעה צריכה להיות כ-3 שעות למלון (פריקת הציוד) ובחזור כנ"ל. בין לבין לא יהיה ציוד ברכב. אפשרות שניה זה מרצדס C/E שם ברור שיהיה מקום אבל פחות עושה חשק
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הבעיה, שהמנשאים הנתלים שאני מכיר נשענים לפחות חלקית על השמשה האחורית, והיות שנוסעים בשטח והעסק קופץ, אני בחשש מתמיד שהשמשה תתרסק או תידחף פנימה. די ברור שהיא לא נוצרה כדי לשאת לחצים כאלה. כרגע אני עם הצהוב הסטנדרטי, אבל הבעיה הזו משותפת לכל המנשאים הנתלים שראיתי. למשל כאן אני מוכן להשקיע במנשא אחורי, אבל לא בנגרר, וגם על הגג לא בא לי טוב. אין לי וו גרירה/תפוח. כל המלצה תתקבל בתודה.
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,550 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- BoazB11
- Mr.Hybrid
- Pavlik
- פיני חד
- tan tan
- גולדן191
- פלוני אלמוני21
- IsraCar
- yovel673
- ofer-1973
- ypz
- zibib