רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם, יש ברשותי VW CC שנת 2013 הצורה החדשה, וראיתי שיש דבר כזה שנקרא פלטפורמת MQB, רציתי לדעת מה זה, ואיך אני בודק אם הרכב שלי על הפלטפורמה הזו, תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 0 תגובות
- 866 צפיות
בימים אלה מלאו 4 שנים ומעט יותר מ80 אלף ק"מ מאז קיבלנו לרשותנו את הטויוטה, ולרגל המעמד המכובד הזה (משך הזמן הארוך ביותר בו החזקתי רכב), החלטתי לכתוב סקירה קצרה וסיכום עלויות, לטובת העשרת מאגר המידע של הפורום. הרכב יד שנייה אצלנו, עלה לכביש ב11/2013, והיה רכבו של חמי ז"ל. לאחר שנפטר הוחלט, בעיקר מסנטימנטים אבל גם משיקולים פרקטים, שאנחנו נרכוש את הרכב. הרכב בצבע חום ברונזה, רמת גימור GLI, ומצוייד בשתי מדבקות פורום . שני הטיפולים הראשונים בוצעו בי.מ האתגר באר שבע כשהיה ברשותו של חמי, ב10K וב20K ק"מ, כל שנה. כאמור, ב1/2016 הוא עבר לרשותנו עם כ23 אלף ק"מ, ואלו הם מעלליו מאז: ב11/2016 עם 42 אלף ק"מ, הרכב נכנס לטיפול שלישי ולטסט שנתי. הטיפול כלל שמן ומסנן, מסנ…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בחלון האחורי יש לי מדבקה שמכהה את החלון כנראה שהיא מאיכות ממש גרועה, היא התכווצה וכרגע אני בקושי רואה בשמשה האחורית ונאלץ להוריד אותה הלכתי למתקין מוסמך והוא אמר לי שהורדה של המדבקה עלולה לגרום לפגיעה באידוי של השמשה האחורית. מישהו מכיר את התופעה? פתרונות?
הודעה אחרונה מאת viper83, -
לאחר ארבע וחצי שנים, ו-95K ק"מ עם גולף 2015, חשקה נפשה של אשתי בג'יפון. הרכב נמסר היום ל"אוטודיל", העסקה הייתה "מפתח תמורת מפתח", ומאחר והמחירון לא השתנה החודש, לא נדרשתי לתשלום הפרש. הדגם המאובזר של הטיגואן היה יקר מידי, והאופציה שעלתה לי מיד בראש הייתה סקודה. רצה הגורל, ויום לאחר ההתלבטות, הגיעה בדואר חוברת של מבצע "חבר" על סקודה. זה כל מה שהייתי צריך. הזמנתי נסיעת מבחן, ובוצעה הזמנה. "אני בוחרת בצבע הזה" אמרה האישה, והצביעה על רכב התצוגה, בצבע "אפור פלדה", צבע שהיה שמור עד עתה לדגם ה-RS. רמת הגימור שנבחרה היא STYLE, וכמובן ביקשנו שהרכב יעלה לכביש בתחילת השנה. הרכב ברמת אבזור בטיחותי 6, שכוללת בלימה אוטונומית ותיקון סטייה מנתיב. כמו כן, הרכב מצויד בבקרת שיוט א…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
בעקבות השרשור שנפתח כאן בנושא הספארק אדומה, התפתח דיון מלא אמוציות בקרב חלק ממנהלי הפורום בנושא. למען האמת - אף אחד לא טען שהצבע האדום מיועד לבחורות בלבד. באופן אישי אני מאוד אוהב מכוניות אדומות, וגם רכשתי כזו בשנת 95' - פיג'ו 306 1.8 ידנית. כאשר רכשתי את הריו, רציתי אותה באדום, אבל אישתי שמה ווטו "צבע של בנות", וכך נרכשה לצערי ריו כחולה. כאשר באתי לרכוש את הקקטוס, שוב רציתי קקטוס אדום, ושוב הגיע ברקס מהאישה. "צבע של בנות". וכך הוזמנה קקטוס לבנה. למען האמת, האדום של הקקטוס לא לטעמי, כך שלא היה ויכוח. גם אין עוררין שאף אחד לא יפקפק בגבריותכם אם תסעו בפרארי אדומה. הבוקר, עשיתי ניסוי קצר, ספרתי מכוניות אדומות, רק כאלה שיכולתי בוודאות לזהות את מין הנהג/ת. לא…
הודעה אחרונה מאת hans, -
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי יש לי טויוטה קורולה אני רוצה לקנות 4 צמיגיםEFFI GRIP V מישהו יכול לתת המלצות חוות דעת על הצמיג הנל בבקשה ?
הודעה אחרונה מאת Amitai Milshtain, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני חייל משוחרר, התחלתי לעבוד בעבודה מועדפת (זמנית) וקיבלתי רכב דרך העבודה רכב צמוד עם דלקן, רנו לוגאן 2011-2012 בנוסף עד היום יש לי מאזדה לאנטיס 2001 (הדגם המפואר) שנסעה 200,000 ק״מ שזה לא כל-כך הרבה היא לרוב מטופלת בזמן, לא עושה בעיות וזה באמת אחלה רכב ועכשיו כשיש לי רכב עם דלקן המאזדה רוב הזמן יושבת בחנייה מעלה אבק. אני מזיז אותה אחת ל... עכשיו השאלה היא מה כדאי לעשות... למכור את הרכב לא ישתלם לי, מישהו יקנה אותה תמורת 4,000-5,000 וירוויח אחלה רכב בכלום כסף זה רכב שרק הטיפול הגדול האחרון שעשיתי לו הוא כמעט המחיר שיקנו ממני את הרכב הזה. אז חשבתי להשאיר את המאזדה אצלי משתי סיבות: 1. הרנו שקיבלתי מהעבודה זה רכב שהיה המון בשטח, נסע…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 1 תגובות
- 769 צפיות
שלום לכולם צריך עזרה פתחתי את המערכת מולטימדיה של הרכב לפי ההוראות ברשת (קוד טכנאי) אני מצליח להגיע לכל התפריטים החסומים, אך תפריט NETWORK SETTING נשאר באפור ולא ניתן לעדכן בו את ה- APN הורדתי את האפליקציה :MOBILE NETWORK SETTING, התקנתי אותה מה APK וכאשר אני נכנס דרכה, עדיין מסך ההגדרות באפור. הדונגל שאני משתמש בו נראה כך : https://www.ebay.com/itm/Wireless-Mo...53.m2749.l2649 אמור לעבוד עם אנדרואיד. למישהו יש רעיון ? תודה
הודעה אחרונה מאת -UC-, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 963 צפיות
באם מדובר ברכב החדש עם המנוע ה-2 ליטר, כאשר זה כמעט רכב אחר לחלוטין, המחיר לגמרי לא רע. אבל באתר שלהם עדיין מופיע הדגם הקודם. גם בבירור באחד הסוכנויות, נמסר שזה לא הדגם החדש, שלטענתם רק יצא עכשיו. אם אכן מדובר בדגם הקודם, מה היה ההיגיון מאחורי ההתייקרות ההזויה, לא ברור. זהו דגם מיושן עם שוק פשוט "מת", ואפילו בחברות ה-"0" ק"ם, בקושי מצליחים למכור אותו, גם בפחות מ-100000 שקל
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 832 צפיות
שלום מי הבעלים המאושר ?
הודעה אחרונה מאת TDI, -
מצלמת רכב
מאת Dani be1980- 4 תגובות
- 688 צפיות
יש לי שאלה לגבי מצלמת רכב אני רוצה שהיא תפעל שהרכב מכובה ויש לי סוללת גיבוי 10000 אמפר)הסוללה במצלמה 240 אמפר ( וזה מספיק לכמה שעות טובות עם הסוללת גיבוי עכשיו השאלה היא עם זה בסדר להשאיר תסוללה דולקת ברכב בזמן שהרכב מכובה ובחום הרכב היא לא תתפוצץ או משהו כזה ?
הודעה אחרונה מאת Dani be1980, -
המלצה לצמיגים 1 2
מאת shedon24-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי אופל אינסיגניה שנת 2014. רציתי להחליף ארבעה צמיגים והמחירים לא זולים כמו שחשבתי. הצמיג שאני צריך הוא 245/45/18r. 96w . חלק המליצו לי על צמיגים סיניים שנעים סביב ה 1500. וחלק המליצו להשקיע בצמיג של מותג שנע סביב ה 2500 ולמעלה. אני נוסע יחסית מעט (קרוב ל 12 אלף בשנה). מה אתם אומרים? כדאי להשקיע במותג כמו GOODYEAR או DUNLOP? בערך 2500 שח? אני מאמין שאלו עדיין הדגמים הפשוטים שלהם. או להחליף לצמיג סיני פשוט יחסית כמעט בשליש מחיר. גם ככה 3 או 4 שנים מחליפים רכב. לא?!
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, בפעם הראשונה אני נאלץ לקנות רכב יד שניה (מאדם פרטי) מעבר לבדיקת הרכב עצמה, איך עובד התהליך ? נניח ואני רוצה את הרכב ויש לי צ'ק בנקאי שהוצאתי על הסכום איך הכל מתבצע ? איך המוכר מבטיח שאני לא אקח את הרכב ואברח ומצד שני איך אני מבטיח שאני לא אתן לו את הצ'ק והוא יברח ? מה אמורים לרשום בזכרון דברים ? מה צריך לבדוק חוץ משיעבוד?
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הסיבות לריקול ברכבים מאזדה 3 החדשה והג'יפון CX-30: 1. חשש לתקלה במערכת start&stop 2. חשש לתקלה בתכנת מערכת הבלימה האוטונומית. לבדיקה באם מספר הרישוי כלול בהוראה ניתן לבדוק באתר: https://www.mazda.co.il/ או להתקשר למוקד השירות של דלק מוטורס - 08-9139995
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- 0 תגובות
- 525 צפיות
אני מדבר בגדול על סניפי חיפה. האם מישהו רכש מיהם? מה החוויה (שירות, אמינות, מסירת מידע מלא ואמיתי ללק', טיפול במקרה של תקלה לאחר קניה וכדו'?) אני יודע שעדיף פרטי אבל זה סיפור למצוא רכב שמור ומטופל יחסית במדינה וקשה מאוד לנסוע בתחבורה ציבורית חצי מדינה כדי לראות שה"מציאה" שדיברת עליה מתקרבת יותר לגרוטאה. אשמח לשמוע הצעות נוספות באזור חיפה אם מישהו מכיר מישהו טוב ואמין. תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת red wolf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 837 צפיות
היי, אני זקוק למעט הכוונה. לפני מספר שבועות קרתה לי תאונה קטנה שלא נגרמה באשמתי, הביטוח התערב ושלח אותי למוסך הסדר שלהם. לאחר מספר ימים התקשר מנהל המוסך ואמר שיש בעיה עם המצלמת רוורס שלי ושאין יכולת להפעיל אותה (לאחר שהחליפו טמבון אחורי), הוא אמר שהבעיה לא במצלמה אלא במסך שלי ושכנראה הכרטיס דפוק, אני מניח שהם עשו פדיחה ומתחמקים מאחריות תיקון יקרה. הביטוח מתנער ואומר שעליי לתבוע את המוסך, המוסך מתנער וטוען שיש לי בעיה בכרטיס מסך. מה עליי לעשות ?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
זאת ההודעה שפתחה את השרשור שכתבתי לפני שנה וחודש: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?621202-5-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%AA-2008 9 אלף ק''מ ושנה עברו מאז והרכב עוד 3 חודשים חוגג עשור. אסכם בקצרה מה היה לנו השנה: בלאי ותקלות: 1. אחרי שנה ו4 חודשים 2 מהכוהילים החליפים של BREMI עשו את שלהם, אחד התפוצץ ואחד הפסיק לעבוד, מזל ששמרתי את הישנים שלי. מסקנה מהאירוע היא לקנות אך ורק מקורי, מסתבר ששווים עוד 250 לאחד. לשרשור: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?627944-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%A7%D7%95%…
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
צהריים טובים חבר'לך! ביום חמישי הקרוב נצא ירושליימה כדי לפגוש לראשונה את רנו קליאו החדשה ולעשות עליה סיבוב קטן. כרגיל, אנחנו פותחים בפניכם את האפשרות להעלות שאלות לאנשי היבואן באשר למכונית. בינתיים, מכאן עולה שצפויות שלוש גרסאות והמחיר של אחת מהן צפוי להיות 107 אלף שקלים. את כל הפרטים הנוספים נדע בחמישי. נתראה.
הודעה אחרונה מאת generics, -
לכבוד השנה החדשה שכללה לידה, בעיות בריאותיות (555 שלא נדע ) והרבה שעות לבד בבית עם התינוקת החדשה בזמן שאני עובד החלטתי לפנק את האישה ברכב חדש. היום אחרי ששכנעתי אותה לבוא "לעשות טיפול לאוטו" ביום חופש שלי היא קיבלה את המתנה שלה. 2020 Lexus GX 460 הנה התמונות: הבחור מלקסוס לוקח את הזמן ומסביר לה על ההבדלים מהדגם הקודם שהיה לה לדגם החדש.
הודעה אחרונה מאת Yossi dashti, -
מקור אני מניח שהעותרים, יערערו לבג"ץ. בהנחה ובג"ץ לא יהפוך את ההחלטה. מה עוד יוכלו לעשות יבואני הרכב פרט מלהוזיל את מחירי הרכבים? איך יקבעו את אורך האחריות? האם ריקול בארה"ב יצטרך לעשות גם היבואן בארץ? להפעיל לוביסטים בכנסת?
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
יש עכשיו ביצאת צדיק, פרק על מקום שנקרא "חשמל ומזגן חיפה". מראים כיצד התוכנית מתקינה מצבר שחור והאנשים במוסך, פתאום מוציאים מצבר לבן. עשיתי חיפוש בגוגל עליהם, סקרנות, ודבר ראשון יצא לינק לקבוצה פה על מישהו שהזהיר מהם ב2012. הם מצלמים שהוא עושה בשחור גם כן. משהו בליבי אומר לי שגם עוד 10 שנים הוא עדיין ימשיך לעבוד ושום דבר לא קרה, לא קורה ולא יקרה. https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?417600-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%A5-%D7%A2%D7%9C-quot-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C-%D7%95%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-%D7%94%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-quot
הודעה אחרונה מאת MiniMiz3r, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, אני נהג חדש ואין לי מושג בכלום ובטח לא ברמה שלכם כלל. אני ראיתי בפורום המון עצות אבל יש הרבה מידע לא עדכני וגם חלוקי דעות שזה מובן. רקע: קניתי סיאט איביזה FR סבירה ביותר שנתון 2016 מליזינג יד 1, זה לא איזה רכב יוקרה אבל זה רכב יותר מאובזר מרגיל לקבוצה שלו ואני גם לא מיליונר לפזר רכבים לכל עבר. יש ביטוח מקיף. מיגון קיים: אימובילייזר וקודן תקציב למיגון: כ-3000 ש"ח, גג 4000 אם באמת שווה את זה. מוכן לשלם דמי שירות חודשיים לשירות מיגון שווה אם יש. חניה מסודרת: יש בעבודה, אבל אין בבית - אזי חונה בלילה ברחוב רצונות שוליים: מעדיף להימנע מסנדל ונועל מנוע - זה לא נוח ובשלב כלשהו אני גם לא אקפיד. מה הן הדרכים היעילות ביותר להתגונן כנגד גנבי רכבים …
הודעה אחרונה מאת ליסינג בצער, -
-
הרבה שנים אני חולם על GTI, נכון שהייתה לי פולו - אבל מהרגע שקניתי אותה הצטערתי שלא קניתי הגולף. לפני שנתיים בהחלטה פזיזה מכרתי את הפולו במהלך אימפולסיבי וכמעט פתחתי הזמנה על קופרה, בשנייה האחרונה ויתרתי ועברתי לקליאו RS. במהלך השנתיים עם הקליאו נסעתי מספר פעמים במסלול והרכב הוא באמת תענוג צרוף - אך ביום יום בפקקים של גוש דן, הקירקושים המעצבנים, אפס פינוק, וכל פעם שעוברת מולי GTI (גולף כן?) אני זורק לאשתי - זה הרכב הבא שלי.. כל עוד הוא הגיע עירום לחלוטין לא היה שמץ היגיון להחליף ולהישאר עם אפס איבזור הרי זה אחד הדברים הקריטיים שמפריעים לי.. ובמיוחד להעדיף אותו על פני הקופרה המאובזרת למשעי, אממה - לא מתחבר לקופרה, ואני בכלל חולם על GTI. כשהתחילו להביא את גרסת הPP המ…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 771 צפיות
שלום לכולם, מקווה שפתחתי בפורום הנכון. אחותי הקטנה עשתה רילוקיישן לחו"ל לצורכי לימודים ועתידה לבקר בארץ. לפיכך, אבא שלי מעוניין לשכור עבורה רכב למשך כשבוע-שבועיים. אין לי ניסיון ולכן אשמח להמלצה על חברה סבבה יחסית באזור חיפה והסביבה וכן לטיפים לעניין השכירות. בתודה מראש, בן
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
ה-1.1 הגיע ואיתו עליות המחירים המטורפות מהן מפחידים אותנו כבר חודשים. לא הספקתם לקנות היברידית? אכלתם אותה, ובגדול. עכשיו תצטרכו לשלם הרבה הרבה יותר. סתם, לא. ברור שלא. בינתיים אפשר לראות עליות מתונות מאוד, דומות עד זהות לשנים הקודמות. האם ייתכן שסתם עבדו עלינו והפחידו אותנו בלי שום סיבה? לאאאאא לא יכול להיות.... הראשונים לפרסם: טויוטה.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
יש סיכוי שיגיע לארץ?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
פיאט הודיעו על תחילת הייצור הסידרתי של הגירסאות ההיברידיות של 500 ופנדה. מדובר בגירסאות היברידיות רכות (Mild Hybrid) שכוללות מספר מועט של שינוים לעומת הגירסאות הרגילות. המערכת החדשה עבור פיאט מוצגת תחילה דווקא בדגמים הכי וותיקים שלה, פיאט 500 מיוצרת משנת 2007 ופנדה בדור החדש (שמבוסס על הישן) משנת 2011. הבסיס המכאני של שתי המכוניות זהה לכן גם המנוע והמערכת ההיברידית זהה. במקום מנוע 1.2 הוויתק יש מנוע 1.0 עם 3 צילינדרים חדש ממשפחת Fire Fly. המנוע הזה הוצג באונו הברזילאית לפני כמה שנים. למנוע משולב באמצעות רצועה מכלול "סטרטר-אלטרנטור" 12V. ההספק המשולב של שניהם 70 כ"ס. המערכת לא מאפשרת לרכב לנוע על חשמל בלבד, ה"סטרטר" רק מסייע מעט למ…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 847 צפיות
חוץ מתחנות דלק סונול
הודעה אחרונה מאת XVSTI, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
Vanta Black. זהו שמו של הצבע השחור החדש של במו, שפותח במעבדות בבריטניה. הצבע החדש מכיל גרגרי פחמן, ולמעשה בולע את האור ויוצר צבע שחור יותר מצבע שחור. הצבע החדש גורם למראה של הX6 להישבר ולהיראות כמעט דו מימדי מזוויות מסויימות. מאחר והצבע בולע כמעט את כל האור, הוא מתחמם יחסית לצבעים אחרים - לא ידוע אם. במידה שתפריע לנהגים להמשך קריאה, באתר של במו: https://www.bmw.com/en/design/the-bmw-X6-vantablack-car.amp.html
הודעה אחרונה מאת leston46, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני מנסה להשיג/לקנות את החלק שמסומן שבתמונה, אבל אין לי מושג איך קוראים לו באנגלית/עברית..., מישהו יודע? ואם במקרה מישהו יודע איפה אפשר לקנות אני אשמח.
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,787 אורחים (הצג רשימה מלאה)