רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הניסאן ג'וק - הג'יפון שהמציא את קטגוריית ה-B-SUV לפני קצת יותר מעשור - מגיע אלינו בקרוב בגירסה מחודשת. הדגם החדש ארוך בכמעט 10 סנטימטרים משמעותיים מהדגם היוצא, עם גידול של יותר מ-10 ס"מ בבסיס הגלגלים המבטיחים תא נוסעים מרווח משמעותית מהדגם היוצא. מתחת למכסה המנוע נמצא מנוע טורבו 999 סמ"ק המפיק 117 כ"ס ומשודך לתיבת הילוכים אוטומטית דו-מצמדית בת שבע מהירויות. הרכב יגיע עם מערכות בטיחות מקוריות בלימה אוטונומית, ושמירה על נתיב. לא יגיעו הנה בשלב זה מערכת לזיהוי בשטח מת, ובקרת שיוט אדפטיבית. המחיר צפוי להיות החל מ-124990 ש"ח
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
הספייס סטאר, ואחותה הסדאנית חביבת רבי הסרנים, נוחתות בישראל עם גרסאות מחודשות ולראשונה גם מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות. האם לאור המעבר של צה"ל ל-i20 ואיביזה, יש לאטראז' עוד סיכוי בישראל?
הודעה אחרונה מאת Benor, -
שלום לכולם. לפני כמה ימים ראיתי Audi e-tron בארצנו. בשרשורי העבר נכתב שלרכב חייבות להיות 2 מראות, ואילו ל-e-tron יש מראה אמצעית, ומצלמות במקום מראות צד. דהיינו, יש לו רק מראה אחת. אז...איך הרכב עבר תקינה וקיבל אישורים? שואל מסקרנות. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
שברולט בלייזר
מאת MikMan- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 680 צפיות
שלום ראיתי באחד מאתרי הרכב שהגיע לארץ שברולט בלייזר עם מנוע קטן יותר 2.0 ליטר טורבו. עד היום נמכרה בארץ עם מנוע 3.6, מנוע גדול לכל הדעות ממש אמריקה. חשבתי שהבאת המנוע הקטן תתאים יותר לארץ, צריכת דלק טובה יותר והכי חשוב מחיר... אבל מישהו שם התבלבל ודווקא העלה המחיר. אז נכון זה דגם rs אבל עדין, לא הגזמתם? דרך אגב במנוע 3.6 כדי לשדרג לדגם rs היה בהפרש של 5 אלף שח. אז מה יש לנו פה? רכב מנוע קטן יותר שעולה ב 5 אלף יותר מרכב שמרגיש יותר אמריקה. מאוד מוזר התימחור הזה לדעתי. Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
- 0 תגובות
- 518 צפיות
אחרי הפסקה קצרה, עוד מעט תיפתח ליגת המירוצים לשנת 2020, אז כרגיל - לפניכם ההודעה לעיתונות על המאורע. הספורט המוטורי הישראלי בתנופה אדירה. שנתיים בלבד מאז השקת ליגת המרוצים של פיג'ו בחסות קבוצת לובינסקי אנו לפני פתיחת העונה השלישית של מרוצי מכוניות סדירים בישראל. השנה, 2020, יש יותר מתחרים, יותר מכוניות מירוץ (עם דומיננטיות ברורה של פיג'ו בתחום), יותר ליגות, יותר קטגוריות ויותר פרסים. סה"כ בעונת 2020 מתוכננים 17 ימי מרוצים הפרוסים בין החודשים פברואר ודצמבר. המרוצים במסגרת ליגת פיג'ו: אליפות מרוצי סיבולת של פרודרייב לאחר מספר מרוצי פיילוט ב-2019 שזכו להצלחה כבירה, נפתחת עונת מרוצי הסיבולת הכוללת 5 סבבים, ב-21/2 במסלול המרוצים בערד. מרוצי הסיבולת פתוחים לכל …
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
רכבת לילה עם קרונות שינה הורידה אותנו ברציף קטן בהרי הקרפטים... ליד הרציף מרכז מסחרי קטן עם תחנת מוניות, רק שהמוניות לא בדיוק סטנדרטיות. קרוב משפחה השאיל לי למספר ימים אופל זאפירה ידנית מודל 2007, מנוע 1.8 140 כ"ס, אטמוספרי פשוט עוד מהדור הישן. למכונית הזאת 177.000 ק"מ אבל היא שמורה מאוד ובכללי במצב מעולה, לא השתזפה בשמש הישראלית, מטופלת והכל בה עובד תקין. היא מבוססת על אופל אסטרה H, דור שבקושי מוכר בארץ, נמכר בשנים 2005-2009 בערך בכמויות מאוד מאוד קטנות. זאפירה בדור הזה לא יובאה לארץ בכלל. צבע שחור במצב מעולה. זה דגם 7 מקומות אבל הוא לא נראה גדול, ה…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשאול אם מישהו רכש רכב מקיה והמתין לספינה שצריכה לבוא לארץ כי אין מלאי של הצבע רצוי.. אז ההעניין הוא ככה : לפני כחודש וחצי שילמתי מקדמה של 1000 ש''ח עבור קיה סטוניק ומכיוון שלא היה להם את הצבע שרציתי אז אמרו לי להמתין. נאמר לי שזה יגיע בחודש פברואר , יכול להיות בסוף גם . רק רציתי לראות אם מישהו עבר את התהליך את ההמתנה ושאין לי מה לדאוג כי זה יגי כמו שאומרים. כי גם הסוכנות וגם היבואן אומרים שאין להם מושג איפה, מתי הוא צריך להגיע. פלוס גם המצב במזרח הרחוק מדאיג אותי שלא תהיה אספקה בזמן. חיכית כבר חודש וקצת השאלה אם לוותר על הצבע הרצוי ולקנות את מה שיש או להיפך? תודה רבה מאיר
הודעה אחרונה מאת zeroocool, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי , השטיפה של כפר סבא העצמית עדיין פתוחה לשימוש?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
באמצע ינואר שחררה מיצובישי ישראל הודעה על תחילת שיווק הטרייטון החדש. אבל אני זוכר שהוא לא-לגמרי-חדש. אפילו מיצובישי עצמה, היצרנית וה"אמא" של הטרייטון לא ניסתה לספר לנו שהוא חדש והסתפקה במינוחים המעורפלים שמקובלים כתיאור למתיחת פנים. המחקר לידיעה שעלתה אצלנו העלה שאמנם מדובר בשיפור משמעותי, אבל לא כזה שעונה בדיוק על ההגדרה "כל-חדש". אבל לא התעמקתי יותר מדי, ידעתי שבעוד פחות משבוע, בסוף ינואר, כחלק מפרויקט מובילי הדעה שלנו נפגש על האנשים של כלמוביל ליום נהיגות בכביש ובשטח על הטרייטון עם מיטב המוחות של החברה ובפרט – הדובדבן שעל הקצפת של מערך ההדרכה של כלמוביל. הייתי רגוע – על כל שאלה שתהיה, אני אקבל תשובה. גם על כאלה שאני אפילו לא אדע שצריך לשאול. אז נפגשנו בתחילת…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
המוריס 1100 שיצאה ב-1962, הייתה אחת מהמכוניות המתקדמות והחשובות מסוגה ובדורה, אבל מחליפתה, אוסטין אלגרו משנת 1973, נהפכה לסמל כל מה שרע בבריטיש ליילנד מוטורס . בעזרת האלגרו, הייתה ל- BLMC (British Leyland Motors Corporation) הזדמנות להחליף את המכונית הנמכרת ביותר בבריטניה במכונית טובה יותר; המימון היה הרבה יותר זמין משנים עברו, מנועים חדשים היו זמינים למשימה, נוכחות של רכבי BLMC אחרים ייתרה את הצורך לפנות לחלק השמרן שבקונים, ורקורד החדשנות המוכח של BLMC היה עדיין תקף. אבל כל אלו לא עמדו בדרכה של האלגרו להפוך לכישלון מפואר של BLMC. ה-1100, הידועה בשם קוד ADO16, הייתה המכונית הבאה אחרי המיני אותה תכנן אלק איסיגוניס: בעזרת עיצוב מבית פיפינפארינה, מתלי הידרול…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
לא מצאתי אשכול בנושא. מסתבר שיונדאי החליטו להכניס במפרט האיי10 החדשה תיבה רובוטית חד מצמדית, כן, חד מצמדית, בעלת 5 הילוכים. בכלמוביל מעדכנים שזו הגרסא שתשווק בארץ מהתקופה הקרובה, ושהם לא חוששים מירידה במכירות מאחר והתיבה הזו בעלת התנהגות יוצאת דופן כמו בתיבה פלנטרית. צריכת הדלק השתפרה ל18 קמ"ל לפי נתוני יצרן, והספק המנוע 1.2 דומה לקודמו - 84 כוחות סוס. ימים יגידו האם זהו היה מהלך נבון או שמא צעד שיביא לירידת i10 מצמרת המכירות בקטגוריה שלה. דעתי האישית: לפי נתוני ההאצה (כמעט 16 שניות למאה) כנראה שהתיבה לא מגיבה מהר, כי מהספק כזה הייתי מצפה לתאוצה שמתקרבת ל12 שניות) לעוד פרטים: https://wheel.co.il/%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%93-%D7%9C%D7%AA%D7%97%D7%96%D…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
למישהו יש מושג למה אני לא רואה יונדאי ולוסטר שנת 2018-2019?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 39 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
השקת האופל קורסה (חדשה לגמרי ומבוססת על ה-208 שעדיין לא כאן) משמשת ובאה, והנה פרטים שהצלחתי לדלות: הקורסה החדשה (הדגם החדש הראשון המושק לאחר הרכישה של אופל ע"י PSA) תגיע אלינו בשלב ראשון בשתי גירסאות: 1199 סמ"ק בשני הספקים 100 ו-130 כ"ס שניהם משודרכים לגיר האוטומטי המוכר 8 הילוכים. שני הדגמים יגיעו ברמת אבזור גבוהה למדי הכוללת פנסי LED וחשוקים קלים. הדגם הבכיר צפוי להגיע עם מסך מולטימדיה גדול יותר מהדגם הבסיסי, ומערכות בטיחות מקוריות כולל זיהוי בשטח מת, ובקרת שיוט אדפטיבית. הדגם הבסיסי יסתפק בבלימה אוטונומית ובקרת סטיה מנתיב (מקוריות) בלבד. המחירים הצפויים: 1.2 עם 100 כ"ס אוטומטי: 105000 ש"ח 1.2 עם 130 כ"ס אוטומטי: 115000 ש"ח בהמשך …
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 908 צפיות
שלום לכולם, אני נוסע לספרד (ברצלונה) בעוד שבועיים ורוצה מאוד לשכור טסלה. למישהו יש ניסיון בעניין? יש כאן מישהו ששכר טסלה באירופה ויכול לספר? אשמח להכוונות ועצות, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 739 צפיות
היי, אני מחליף גם פילטר אוויר פנימי. את הרימון עדיף אחרי, לפני או בכלל בלי הפילטר? תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת האם הורדת הילוכים ע"י בורר ההילוכים הידני( פיזו 3008) לצורך האטה במהלך הנסיעה, או בשילוב עם הברקס עד לעצירה, עלול לדפוק את הגיר / להעמיס עליו / לקצר אורך חיים? נתקלתי בעבר בבעלי רכבים שטוענים שהרכב גומר ברקסים בקצב גבוה, בלי קשר לכך אני מוצא את השימוש בבורר כנוח יותר ומסייע לי לא לסחוט את הברקס בכדי לקבל האטה נאותה במצבים מסויימים. תודה!
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
הודעה אחרונה מאת car_me, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים, שבוע הבא אני טס לברלין עם חבר ואנחנו מחפשים אטרקציות שקשורות לרכבים. בנתיים מצאתי מידע רק לגבי המוזיאון של מרצדס בנז. ולגבי המוזיאון של הרכבים הקלאסיים רמיס. אשמח אם יש פה אנשים שהיו שם ויש להם להן לכוון אותי.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
שלום רב, אצלנו בחברה הגיע זמן להחליף רכבי ליסינג לחצי מהעובדים. רכזנו שאלות של עמיתים ויצאנו לבדוק 5 רכבים מתוך הרשימה. חובבני לגמרי אבל אולי יהיה שימושי לעוד מישהו. חלק ראשון: I35, קורולה, סיביק: אוקטביה, ג'טה. *רוב הרכבים מלוכלכים, סליחה מראש.
הודעה אחרונה מאת Asafa1970, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אתר לבדיקת מידע לפי מספר שלדה- בחינם?יש חיה כזו?
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
לפני כחודש עשיתי הזמנה לרכב מסוג טויוטה CHR דגם launch היבואן אומר זמן המתנה בין מאי ליוני השנה לא קצת הזוי שצריך להמתין כלכך הרבה זמן בלי להתחייב לתאריך מדויק? חשוב לציין שזה אך ורק בדגם הזה , בדגמים אחרים מתחייבים להספקה תוך חודש וחצי . למישהו יש מושג מה הסיבה שאין התחייבות לזמני הספקה ? Sent from my SM-G975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zeroocool, -
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
רציתי לשאול, אם במעמד הרכישה ידוע לי כי מנוע של רכב X נותן הספק של נניח 150 כ׳״ס, האם ההספק יהיה זהה גם אחרי 15-20 שנה? או שבמקום 150 כ״ס הרכב יהיה מסוגל לתת רק 120 או 100 כ״ס?
הודעה אחרונה מאת windows, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, הבוקר הושקה הקורסה החדשה. בהשקה שמחנו לראות דמויות מוכרות מהאתר. כמו חברים שנפגשים 'אחת ל...' ושואלים למה לא נפגשים יותר, זה הזכיר לנו שמזמן לא נפגשנו במתכונת המוכרת - 'מפגש קארספורום'. עוד אין תאריך, אבל התכנון הוא בקרוב. במתכונת הרגילה, באחד מימי שישי בבוקר, נזמין אתכם למפגש בו נשוחח על מותג אופל. נשמח אם בינתיים תכינו שאלות, תהיות, מידע שאתם חפצים בו וכל נושא אחר - בענייני מותג אופל. אנחנו עובדים על תאריך - אתם על שאלות. להתראות צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב, אני מתעניין לגבי פיאסטה בלאק אדישן (גרסת ה-140 כ"ס למי שמכיר) ופוקוס 1.5T. אציין שעד עכשיו היו לי 3 פוקוסים עם מנועים אטמוספרים שניים מתוכם עם תיבות ידניות (דור ראשון ghia ודור שלישי) וכולם הפגינו אמינות מופתית. לגבי מנוע הליטר בפיאסטה האם יש מישהו שמכיר ויודע אם בעיות האמינות הקטסטרופליות בגרסה זו רלוונטיות גם לגרסת הבלאק אדישן? (הרכב משנתון 2016) לגבי הפוקוס 1.5T האם יש מישהו שסבל מאחת הבעיות הבאות: איבוד נוזל קירור,התחממות,חדירת נוזל קירור למנוע, שבירת בוכנה או כל בעיה אחרת? *לגבי הפוקוס אשמח לדיווחים ממקור ראשון אם שמעתם מהמאהב של הסבתא של הדודה של החבר שלכם זה פחות יעניין אותי אם יש בבעלותכם רכב כזה או שאתם קציני רכב או מוסכניקים אתם יותר ממ…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
ראיתי שהרבה כותבים פה על מעלות הautohold או על חסרונו כחיסרון - אבל בתור מי שרק עכשיו עבר לרכב שיש לו כזה אני לא ממש מצליח להבין את ההתלהבות. מה הדרך ה"נכונה" להשתמש בו ומתי? Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת מיכאל רדמיני, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול איך זה הגיוני שרכב MG שנת 2015-2016 עולה 30,000 שקל? מאזדה 3 בגרסה הכי בסיסית עולה כפול. אפילו יותר מכפול. יש סיבה מסוימת לזה?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, מתלבט לגבי התקנת מובילאיי ברכבים של לקסוס וב.מ.וו שאינם מצויידים במערכות בטיחות אקטיביות. השאלות: 1. האם המתקינים המורשים שעובדים עם היבואנים האלה הם גם מתקינים מורשים של מובילאיי? ממש לא מתחשק לי שמתקין חאפר יעשה עבודה לא מקצועית... בב.מ.וו אני יודע שעובדים עם קוברה בפתח תקוה. לא סגור מי המתקין של לקסוס. 2. האם יש כמה גרסאות של מערכת של מובילאיי היום? מה ההבדלים ביניהן? האם שווה לשקול מערכת אחרת שגם היא מקנה הנחה בעלות הרישוי השנתית? תודה רבה.
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
[video=youtube;8-Db6OfD_4c]
בוקר טוב, האם נדרש להדפיס רישיון בין לאומי להשכרת רכב? מתכנן להשכיר רכב בגרמניה ולהמשיך איתו לאוסטריה. תודה מראש
- 0 תגובות
- 557 צפיות
לרכב שלי יש דיי הרבה שריטות אך כמעט ולא מכות בפח. רציתי לשאול אם יש את האפשרות לגשת לפחח\צבעי ושהוא יעשה תיקון כללי לכל השריטות ברכב, יש דבר כזה? או שעדיף כבר לצבוע את כל הרכב? אשמח לעונים, נ.ב ובין היתר לדעת כמה זמן זה לוקח בערך וכמו כן המחיר תודה!!
הודעה אחרונה מאת Yoni985,