רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
פורסם שיהיו 6 מיליון רכבים וכל מיני שטויות של צהובונים יותר מאשר עתידות מושערות אבל לא רשמו כלום על רכב אוטונומי. אנחנו שם? יהיה ב2023? לא יצטרכו רישיונות נהיגה ב2027 ואילך? למה לא מתייחסים לזה. נראה כאילו המדינה לא מעוניינת.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 6 תגובות
- 784 צפיות
אהלן חברים, אז עושה הרושם שכנראה אצטרך לחזור על התיאוריה (צברתי נקודות לצערי) העניין הוא שאין לי מןושג כבר איך לומדים לשיט הזה. חבר אמר לי שיש כמה מקומות שעושים לימודי תיאוריה.. האם למישהו יש ניסיון עם הבתי ספר האלה? כמה זה עולה? ואולי בכלל כדאי לנגוח עם התמרורים והאפליקציה בבית? מודה מראש
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
גרסה חדשה של האיגניס, רכב הקרוסאובר הקטן שכבר נמכר בגרסת בנזין, שתקבל גרסת 1.2 ליטר היברידית קלה, עם תיבת הילוכים אוטומטית רציפה, שאמורה להציג נתוני צריכת דלק רשמיים של כ־30 ק"מ לליטר. בניגוד לדגם שנמכר כעת אצלנו, ויימכר עד סוף השנה, ההיברידית תצויד גם באביזרי בטיחות אקטיבית. האיגניס בנזין נמכרת ב־90 אלף שקל, ההיברידית תעלה כמה אלפי שקלים יותר, בזכות הטבות המס. עד סוף השנה תשיק סוזוקי גרסאות היברידיות קלות גם לסוויפט, לקרוסאובר ולוויטארה. שלושת הדגמים יעברו למנוע בנזין 1.4 ליטר טורבו בנזין, עם 129 כ"ס במקום 140 כ"ס שמוצעים כיום בקרוסאובר ובוויטארה, ומערכת היברידית קלה 48 וולט, שאמורה להציע לפי נתוני היצרן הפחתה של 20% בפליטת מזהמים ושל 15% בצריכת הדלק. המערכת בדגמים …
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. קבלתי אתמול מכתב תביעה בהקשר לתיבת ההילוכים ברכבי פולסוואגן בין השנים 2013 עד 2016 . אני מצרף לכם את התביעה . לפי הבנתי אני זכאי להחלפה תיבת הילוכים. אבל לא ברור לי מאיזה תאריך עד איזה תאריך ? ואם לא טיפלתי אחרי האחריות במוסך הרשמי אך במוסך מורשה אני בכל זכאי ? http://www.up2me.co.il/imgs/41435272.jpg http://www.up2me.co.il/imgs/84128799.jpg תוודה
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם מקווה שזה המקום הנכון אם לא מתנצל מראש. אני חייב בדחיפות לרכוש רכיב OBD / אנג'י בשביל לסרוק את הרכב, במידה ויש למישהו אשמח לקנות ממנו אגיע עד אליכם איפה שצריך - באזור המרכז גם תרוויחו כסף וגם תעזרו לי מאוד תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Avi135, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום. יש לי רכב יונדאי i25 שנת 2013. הייתי מעוניין להוסיף לו אפשרות לפתיחת תא המטען מהשלט. כרגע האופציה היחידה זה דרך הכפתור שליד מושב הנהג מה הדרך הפשוטה ביותר להוסיף אופציה לפתיחת תא מטען דרך שלט. תודה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
טוב, למרות שכתוב בצורה ברורה בפרום שעדיף לא להזמין פלאגים באיביי מחשש לזיופים, החלטתי להזמין. הורכבו 4 פלאגים חדשים. הרכב עבר עם הפלאגים 5 חודשים ו8k. במהלך כל התקופה הרכב היה אצל האישה שכמובן לא הרגישה שום דבר מוזר [emoji32][emoji2959] הנעה בבוקר והמנוע נחנק בדיקה קצרה מגלה שכויל מספר 3 שרוף מחליף כויל, מחבר מחשב שמוציא תקלה P0600. בודק ברשת ומבין שכדאי לבדוק את הפלגים. פותח פלאג ומבין את הטעות שלי ישר!!! החרסינה התפוררה לתוך הבוכנה ולמזלי זאת רק החרסינה. מכניס אנדוסקופ שמראה שריטות קלות על הבוכנות. מבצע בדיקת קומפרסיה ומקבל את הנתון הבא. 1. 147 PSI 2. 147 PSI 3. 139 PSI 4. 150 PSI עושה השוואה עם בדיקה שעשיתי לפנ…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי לפני 3 שבועות נדלקה לי הנורה הכתומה של המנוע כלומר (בדוק מנוע) אחרי כמה ימים הלכתי למוסך והמוסכניק חיבר את המחשב שלו לרכב ומיד אמר שיש בעיה בממיר הקטליטי ואז הוסיף שלפעמים הממיר נדלק לבד ולכן הציע לכבות את התקלה דרך המחשב ושאחזור אליו...וכך עשה ואמר שאם יחזור לבוא אליו שוב אז אמרתי טוב ונסעתי בחזרה לבית ואופס אתמול אותה נורה חזרה לה והיום בבוקר הייתה אצלו והמוסכניק הציע 2 הצעות: לנתק את החיישן כדי שהנורה לא תידלק או להחליף ממיר בעלות של 1500 מה ממולץ לעשות. . אני ממש מתלבט כי קראתי בפורום מאנשים שביטלו את זה עם תוסף לדלק וחלק עם ניקוי של הממיר? בנוסף האם מישהו מכיר מוסך טוב באזור חולון שאפשר לסמוך עליו?
הודעה אחרונה מאת primekart, -
- 1 תגובות
- 554 צפיות
טוב הכותרת כבר מסבירה. יש לי רכב מסחרי מזווד לשלמות ואני מעוניין להמשיך את העסק באירופה (דרכון קיים). מכירים האם ניתן? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 1 תגובות
- 822 צפיות
האם מישהו מכיר סוכנויות שמשכירות את הרכבים הללו? תודה
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמו שכבר כתבתי במספר פוסטים, עברנו לפורטוגל לפחות זמנית, ובחודשים האחרונים שכרנו מספר רכבים (מחליפים לפחות פעם בחודש). המצב הזה ימשך גם בחודשים הקרובים כי המחיר מגוחך ועדיף בהרבה על קניית רכב (כרגע השכירות עולה לנו כ-110 יורו לחודש). החלטתי לרכז בשרשור מתגלגל את חוות הדעת שלי על הרכבים. לרוב אנחנו נוסעים בהם כ-2,000-3,000 ק"מ. כל הרכבים חדשים יחסית (ביררתי עם חברת ההשכרה – הם שוכרים את הרכב מהיצרן ל-6-18 חודשים בכל פעם), כך שכל הרכבים הם בני עד שנה וחצי. מצד שני, כל הרכבים שקיבלתי עד כה היו מדגמים בסוף ימיהם, כך שאני מניח שהסקירות שלי רלוונטיות יותר לרכב משומשים. רוב הרכבים שאנחנו שוכרים הם בקטגוריית הג'יפונים הקטנים. גם כשאני מזמין משפחתית, שהיא יותר זולה, לרוב…
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
- 3 תגובות
- 778 צפיות
היי אני אמור לשלם אגרות רישוי לשני רכבים, לפי פרסום בדף של משרד התחבורה, בשנת 2020 יש הוזלה בתעריף, משום מה דווקא קיבלתי אגרות יקרות יותר משנה שעברה. במוקד אין להם תשובה, ומפנים אותי למשרד הרישוי. מצרף את המחירון https://www.chamber.org.il/sectors/1238/1240/14838/37757/81777/ הרכב שלי שנת 2017, סקודה קודיאק, נרכש כחדש בסכום באיזור 250 אלף. לפי המחירון אני אמור לשלם 3191 שח, אני קיבלתי אגרה בסך 3355, שנה שעברה בכלל 3337. הרכב השני יונדאי i35 שנת 2013, לפי האתר, אני אמור לשלם לא בטוח אם זה 1261 או 1043 שח, אצלי באגרה רשום 1425. מישהו מבין בזה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
[TABLE=width: 70%] [TR] [TD=width: 50][/TD] [TD=width: 100%] השבוע דוד שלנו נהרג בתאונת דרכים מאד מזעזעת ולצערנו לא מצאו את הסמארטפון שלו בזירה, וחשוב לנו המשפחה לדעת מה קרה. דיברנו עם קצין שמנהל את החקירה והוא הזמין אותנו לבחון את הרכב גם בעצמנו בניסיון להבין מה קרה. חשבתי לקחת לפטופ ומתאם OBD לכל מקרה, איזו תוכנה עשויה לאפשר לנו להתממשק עם מחשב הרכב של מאזדה 6 2015 ע"מ לבדוק היסטוריה? הבנתי שיש גם אפליקציות מובייל לאנדרואיד שידועות לשלוף מידע מחיבור OBD, אשמח להמלצה. תודה וסעו בזהירות חברים יקרים. [/TD] [/TR] [/TABLE]
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יום לפני החשיפה הבינלאומית הרשמית, הדור הרביעי של סיאט לאון נתפס ללא הסוואה. ניתן לראות את הפרונט החדש שדומה לזה של הטאראקו הגדול , ומאחורה ניתן לשים לב לפנסים בעיצוב חדש המחוברים בפס לד. הלאון החדשה צפויה להציע לצד הגרסאות הרגילות גם גרסה היברידית רגילה ופלאג אין, גרסת קופרה ותוצע במרכב 5 דלתות וסטיישן. מרכב ה3 דלתות לא יעשה קאמבק.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, רציתי לברר מה הכפתורים האלה על ההגה עושים, אם אפשר מישהו שמבין בבקשה
הודעה אחרונה מאת liav12, -
הוספת חגורה במאזדה 5 1 2
מאת שי בן-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום כולם. יש לי רכב מאזדה 5 עם 7 מקומות. אני רוצה להוסיף בספסל האחרון עוד חגורה כדי שאוכל להושיב שם 3 ילדים. יש למישהו מושג על בעל מקצוע שעושה דברים כאלה? והאם זה חוקי ? (יש לציין שברשיון רכב אין הגבלה על מספר הנוסעים). תודה מראש למגיבים.
הודעה אחרונה מאת David32, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברכב שלי לא ניתן לשקף את מצלמת הרוורס על מסך המערכת המקורית ואני לא מוכן להחליף אותה המתקין אמר לי ש"כואב לו הלב" להתקין לי מסך קטן על הדשבורד או באיזור אחר ברכב וממליץ לי על מראה שנמצא עליה מסך האם זה נוח ? זה לא קטן מדי לעומת מסך 5" ? האם המראה עצמה נוחה ושימושית כמו המראה המקורית של הרכב, או שיש סיכוי שהיא פחות איכותית \ שבירה במקרה של תאונה?
הודעה אחרונה מאת dalet11, -
מקור: http://www.autoexpress.co.uk/suzuki/jimny/100543/new-2019-suzuki-jimny-suv-first-leaked-images-and-spy-shots נראה שעדיין יש שני סרנים חיים, ניתן לראות את האחורי בבירור + מוטות רדיוס מקדימה. בעיניי זה מדהים שרכב חדש מיוצר במרכב הזה היום.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום, קיבלתי חיוב מכביש 6 היום בדואר, על זה שבחודש אוקטובר פעמיים בתאריכים שונים נסעתי על כביש 6 באיזור בארץ שלעולם לא הייתי בו. אני הנהג היחיד ברכב ולא הייתי באיזור מעולם. החיוב הוא על סה"כ 15 ש"ח. מה עלי לעשות? האם לפנות למשטרה? לכביש 6? מה השלבים הנכונים לעשות זאת.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 1 תגובות
- 635 צפיות
https://www.ynet.co.il/wheels/article/SJe5O2qZU איך זה שעושים ריקול בעניין כריות אוויר של חברת טאקאטה, למכוניות משנת 2019 כאשר הבעיה בכריות אלה ידועה כבר לפחות 5 שנים? האם עלינו להבין שיצרני הרכב המשיכו לעבוד עם אותו ספק שלא תיקן את קו היצור שלו? או שהשתמשו בכריות שיוצרו לפני 5-6 שנים ברכבים שהורכבו זה עתה?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 608 צפיות
ערב טוב חברים. ברשותי מאזדה 3 ספיריט 2014. מעוניין לבדוק קומפרסיה מה הטווח התקין לפי הוראות היצרן? תודה מראש. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
אהלן , פעם ראשונה שאני פה אז סורי אם אני לא רושם בפורום הנכון . בכול מקרה אני כרגע בן 19 ואני מתעניין בקורס נהיגה של אגד . אני יודע שצריך להיות בן 20 כדי להתחיל אז בנתיים רק צובר מידע . בכול מקרה רציתי לדעת כמה דברים אם מישהו פה יודע אני אשמח שתשפו אותי . 1.האם זה מימון מלא של כול הלימודים (תאוריה+טסט ) והכול דרכם ואצלם? 2.כמה התחייבות? 3.סתם משהו שעניין אותי איך הנהגים זוכרים את הדרך יש להם קו ספציפי שהם תמיד נוסעים או שיש להם איזה GPS או משהו חח? תודה לעוזרים כול מידע שגם לא שאלתי שאתם יודעים אשמח לשמוע , תודה .
הודעה אחרונה מאת igalr, -
סובארו BRZ שרשור מתגלגל 1 2 3 4 6
מאת Menashe123-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 80 תגובות
- 35.2 אלף צפיות
בשעה טובה מצאתי קצת זמן כדי לכתוב לכם את ההתרשמות הראשונה שלי מהרכב אחרי כמעט חודש ו2000 ק"מ מאושרים במחיצתו. האקסית מן הראוי להקדיש כמה שורות ל208GTI שקדמה לסובארו בפתח הדברים ולתהליך המכירה וההחלפה. האמת שיצאתי עם טעם מר מאוד בפה לקראת הסוף עם הפיג'ו, המהלך הכשר אבל מסריח של לובינסקי בנוסף לכמה תקלות שצצו לי ברכב לפני המכירה גרמו לכך שבסוף נאלצתי למכור רכב שהשקעתי בו את כל נפשי ואת כל מאודי כאחרונת הנבלות, בעסקת טרייד אין ובמחיר נמוך משמעותית ממה שציפיתי לקבל. למרות כל אלה חייב לציין שבדיעבד אני מרוצה מהקנייה של ה208, למדתי מהרכב המון בשנה שהייתה לנו ביחד, נהנתי מההתנהגות השובבה, למדתי לנהוג מרמה 0 אם לא נמוך יותר לרמה שבה אני נמצא היום (כמובן לא מקצועי אבל…
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
לובינסקי מחזקת את הקרוסלנד עם מנוע 130 כ"ס, פנסי לד, ועוד מערכות בטיחות (בין היתר) ואני באמת מנסה לחשוב - האם עכשיו יש לו סיכוי לפרוץ למיינסטרים המחשבתי של הרוכש הישראלי או שהוא ישאר שחקן נישה בצללים? כי הוא רכב בכלל לא רע, שעד עכשיו שתי הבעיות העיקריות שלו היו שהוא היה קצת עצל, ולא פיצה על זה באבזור מיוחד או יוצא דופן. שתי בעיות שעל פניו, עכשיו אמורות להיפתר לגמרי. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
רק זה אותי מרגש ? אני פשוט פריק של הדבר. מאז שהוסיפו ספרה אני כבר פחות מצליח להבין מה המודל של כל רכב. מישהו יודע אם זה גורף בגלל שנת 2020 ? עד כה ראיתי את זה רק על קונצרן VAG יחד עם איזו סקודה סקאלה נחמדה שדווקא נראית ממש טוב.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
על זה שהדור השני של הליף מגיע לעולם שיותר מוכן לקבל מכונית חשמלית אין ויכוח, אבל האם הליף עצמה עושה את המאמץ כדי שהעולם יקבל דווקא אותה? *בתמונה: אילוסטרציה של פבל נכשל בהטענת רכב חשמלי...
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 3 תגובות
- 957 צפיות
השאלה בכותרת, מי מבין היצרנים מחזיק את כמות הדגמים הגדולה ביותר למכירה? אחדד, השאלה לא נוגעת לתת-דגמים או הבדלים באבזור , אלא דגמים שונים המוצגים באולם המכירות. משער לעצמי שמרצדס בטופ 3?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 779 צפיות
מישהו יודע להגיד בוודאות האם הגיר ברנו קליאו החדשה הוא גיר על קלאצ' רטוב? ואם הוא שונה מהגיר שהגישו בגינו תביעה ייצוגית?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
בתחום הרכב, כמובן. אני לאחרונה גיליתי מחדש את Autocar הבריטי ונדהמתי לטובה. אומנם הייתי Subscribed אליו כבר המון זמן אבל רק השבוע שמתי לב לכמות התוכן האיכותי (מאוד) העצומה שיש שם. ממליץ בחום. קישור https://www.youtube.com/channel/UCIMzhx509wEXMuGkTK-kD9Q היה דיון כזה בעבר, אבל עבר זמן מה, ערוצים משתנים ומשתפרים וכד'
הודעה אחרונה מאת shakedi, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 957 צפיות
אני מדמיין או שלכל אורך כביש 1 יש מצלמות פטרייה - מקל כתום ראש שחור ? האם זה רק לפלאפונים או גם אוכף מהירות? ממש משטרע
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3,
-
מי מחובר 63 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,238 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Jack457
- MIHAEL
- sperial
- discoTD5
- yohai71
- א.ד.מ.
- nio
- Liquidator
- yor2
- daniel.asu
- aviaviavi
- Igalz