Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן ליף: מבחן דרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בליף יש חסרון גדול לעומת אחרות זה סוללה ללא קירור מתאים ולכן לאחר זמן ירידה מהירה יותר בקיבולת הסוללה בהמשך.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני נוהג 120 ק"מ ביום ברכב עם טווח של 270 ק"מ, חוזר הביתה מחבר לעמדת טעינה ואין שום קצה חרדה.

דבר איתי עוד 3 שנים, כשהטווח הממשי של הסוללה ירד לאיזור ה-100 ק"מ. נראה אותך שומר על אותה שלוות הנפש אז.

פורסם (נערך)

קשקוש. הרכב עכשיו כמעט בן שנה עם 16 אלף ק"מ וקיבולת הסוללה 99.5% (כאמור אני לא מדבר על הליף).

יש אחריות יצרן לסוללה ל-8 שנים/160,000 ק"מ, לרבות איבוד טווח - וזה נכון כמעט לכל המותגים.

מי שלא נוהג בחשמלית וכותב סתם ניחושים, מטעה.

Ahbarony: גם בדלק מוטורס מוכרים את ה-42kwh, רק ביוקר...

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

אחרי שקיבלתי סיבוב בליף, חיפשתי באינטרנט קצת מידע עליה. מסתבר שהסוללה בבסיסה זהה לזו שהיתה בליף הקודמת, אך שינויים כלשהם באספקת החשמל שיפרו את הנתונים והביצועים. ומכיוון שלא נהגתי בליף הקודמת, אוכל להתייחס רק לזו החדשה.

העיצוב הפנימי ניסאן-י טיפוסי, למעט אולי הקונסולה המרכזית עם ידית ההילוכים המוזרה וכפתור ה-E-pedal שמסגירים איכשהו שמדובר ברכב חשמלי. איכות ההרכבה מרגישה טוב יותר מאיכות החומרים באופן כללי – לא משהו שמתאים לרכב עם תג מחיר של 165 אלף ש"ח. המושבים תומכים למדי, אך קצת קשה להגיע לתנוחת ישיבה שמרגישה "שלמה". אין כיוון עומק להגה, אין פתחי מיזוג אחוריים, ומה לכל הרוחות נסגר עם בלם היד אמריקן-סטייל שנדרך באמצעות דוושה?! המרחב מאחור סביר בלבד בגלל מנהרת הינע (מיותרת) במרכז ומושבים קדמיים נמוכים שמצמצמים את המקום לרגליים של היושבים מאחור.

עד מהירות של 100 קמ"ש הליף מאיצה נהדר. הנתון מדבר על 7.9 שניות למאה, אך בפועל זה הרגיש לי מהיר יותר מזה. מרכז הכובד הנמוך תורם ליציבות, ומורגש מאוד בפניות נטולות רכינה. מצד שני, ההגה מלאכותי לחלוטין וחסר פידבק. המתלים מכויילים על הצד הרך, ובנהיגה מנהלתית על אספלט טוב, התחושה נינוחה ורגועה. רעשי הצמיגים נשמעים יותר מהרצוי – ואולי זה רק היה נדמה לי, כי אין ברקע את צליל המנוע שאני רגיל אליו ביום-יום. כפתור ה-E-pedal מפעיל או מנתק את הבלימה הרגנרטיבית – אך ללא וויסות של עוצמת הבלימה. כשזה פעיל זה מרגיש מוזר ואגרסיבי מדי, ובהחלט משהו שדורש הסתגלות.

לפני כשבוע ראיתי פרק של ערוץ היוטיוב CARWOW בו נערכה השוואה של טווח נסיעה מקסימלי בנהיגה חסכונית בין מכוניות חשמליות, והליף ביניהן. המתחרה היותר רלוונטית במבחן לניסאן ליף היא ה-E-niro, שבמבחן המציאות הצליחה לרוקן את הסוללה שלה לאחר 410 ק"מ בניגוד ל-334 ק"מ בליף - פער של כמעט 80 ק"מ לטובת הקיה!. אומנם ה-E-niro עוד לא איתנו, אך היא נדיבה יותר באבזור ובעלת טווח נסיעה עדיף, ואמורה לעלות אי שם בין 170-180 אלף ש"ח. 165 אלף ש"ח (ללא עמדת טעינה!) עבור הליף, שגם בגרסת ה-TEKNA חסרה אבזור חיוני, זה פשוט יותר מדי.

פורסם
קשקוש. הרכב עכשיו כמעט בן שנה עם 16 אלף ק"מ וקיבולת הסוללה 99.5% (כאמור אני לא מדבר על הליף).

יש אחריות יצרן לסוללה ל-8 שנים/160,000 ק"מ, לרבות איבוד טווח - וזה נכון כמעט לכל המותגים.

מי שלא נוהג בחשמלית וכותב סתם ניחושים, מטעה.

סבבה. מאחל לך שזה ישאר ככה (הטווח הממשי, לא הקיבולת שהרכב מדווח על הסוללה), ושלא תצטרך לבדוק את נושא האחריות.

אני אישית לא הייתי קונה רכב חשמלי רק בגלל עניין הדגרגציה של הסוללה. אני אחכה שתהיה פריצה טכנולוגית בתחום, או מעבר לסוג הנעה אחרת (תא דלק).

פורסם

בסדר גמור... ובזמן שאתה מחכה לפריצה טכנולוגית, אני נהנה מרכב שממוסה ב-10% מס ונותן 70 ק"מ לליטר (לפי מחירי הבנזין והחשמל היום), טיפולים קטנטנים פעם בשנתיים והעיקר בעיטה בגב בכל פעם שנוגעים בדוושה.

לדעתי מי שנכנס לעולם הזה עכשיו מרוויח, אבל נכון זה לא מתאים לכל אחד.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם

מה זה משנה 10% מס ו-70 ק"מ לליטר, אם שילמת 160 אלף שקל על סופר מיני יד שניה?

אתה יודע כמה זמן ייקח לך להחזיר את ההפרש בעלות דלק וטיפולים מסופר מיני "רגילה" שאפשר לקנות ב-100K?

רמז: יותר מחיי הרכב החשמלי...

אין כל הצדקה פיננסית לקניה של רכב כזה. קנית אותו כי רצית וזה נראה לך מגניב (ה"בעיטה בגב") ו"נכון", או משלל שיקולים כאלה ואחרים. בסדר גמור. ואם אתה נהנה אז בכלל מצוין. רק אל תנסה לשווק את זה כחלופה זולה לרכב שני בבית, כי זה לא.

פורסם

אתה קצת חי בימים של פלואנס Z.E או הסוללות מקוררות האוויר בלבד של הליף. הסוללה ב-i3 בעלת בקרת טמפרטורה אקטיבית המאפשרת שיפור משמעותי באורך החיים של הסוללה לעומת קירור אוויר בלבד, במיוחד בכל הקשור בטעינה שזה המקום הכי בעייתי לסוללה ללא מערכת קירור אקטיבית.

פורסם (נערך)
מה זה משנה 10% מס ו-70 ק"מ לליטר, אם שילמת 160 אלף שקל על סופר מיני יד שניה?

אתה יודע כמה זמן ייקח לך להחזיר את ההפרש בעלות דלק וטיפולים מסופר מיני "רגילה" שאפשר לקנות ב-100K?

רמז: יותר מחיי הרכב החשמלי...

אין כל הצדקה פיננסית לקניה של רכב כזה. קנית אותו כי רצית וזה נראה לך מגניב (ה"בעיטה בגב") ו"נכון", או משלל שיקולים כאלה ואחרים. בסדר גמור. ואם אתה נהנה אז בכלל מצוין. רק אל תנסה לשווק את זה כחלופה זולה לרכב שני בבית, כי זה לא.

או-הו... יש לי הרבה מה להגיד על זה אבל הדיון בשרשור הוא על הליף ולא על מכונית אחרת אז אקצר:

אם אתה רוצה להשוות סופרמיני כמו יונדאי i20 בסיסית ל-ב.מ.וו i3s כאילו שהן באותה קטגוריה, לבריאות. הרי גם אתה לא מאמין לזה או לחלוטין לא מכיר את ה-i3. אם אתה מדבר על סופרמיני "רגילה" אז תשווה אותה לרנו זואי חשמלית ואז תבדוק מי מהן משתלמת.

הצדקה פיננסית? בהשוואה ל-i20 לא. גם בהשוואה לנסיעה באוטובוסים לא. אבל אני יכול להגיד לך מניסיון כך: ה-i3 החליפה אצלי אאודי Q2, וההחלפה מאוד מוצדקת פיננסית, מאוד! וזו בדיוק הנקודה שרלוונטית לשרשור הזה.

ואני לא "משווק" שום דבר, כל אחד עושה את החשבון שלו. מה שבטוח הוא שהטבות המס ברכישה והפטור ממס על נסועה חשמלית לא יחזיקו מעמד עוד שנים ארוכות, המדינה צמאה לכסף של הנהגים והחשמליות הן "חלום בלהות פיסקאלי של האוצר", כפי שכתבו השבוע ב"גלובס".

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם
סבבה. מאחל לך שזה ישאר ככה (הטווח הממשי, לא הקיבולת שהרכב מדווח על הסוללה), ושלא תצטרך לבדוק את נושא האחריות.

אני אישית לא הייתי קונה רכב חשמלי רק בגלל עניין הדגרגציה של הסוללה. אני אחכה שתהיה פריצה טכנולוגית בתחום, או מעבר לסוג הנעה אחרת (תא דלק).

תא דלק זה טכנולוגיה שלא הולכת לשום מקום ברכבי נוסעים כי היא פשוט לא פרקטית או כלגלית. דרך אגב, אורך החיים של תא דלק הרבה יותר קטן מזה של סוללת ליתיום.

אל תתן לאורך החיים העלוב של הסוללות במכוניות מתוצרת ניסאן-רנו להטעות אותך. זה קורה שאין לסוללה קירור מתאים כמו שעושים שאר היצרנים.

פורסם

לא הייתי אומר שתא דלק לא הולך לשום מקום, סביר להניח ששתי הטכנולוגיות תתקיימנה זו לצד זו למשך זמן מסוים. אני לא חושב שטויטה הייתה משקיעה בטכנולוגיה כל כך הרבה, כך גם ג'נרל מוטורס, יונדאי, ולאחרונה גם ב.מ.וו חוזרת לתחום, מבלי שתהיה כאן היתכנות כלכלית.

פורסם (נערך)

אפשר להכליל על בסיס מכונית אחת? למה לא. הטכנולוגיה החשמלית - ברכבים עממיים, לפחות - עדיין לא בשלה מספיק בשביל להחליף רכבי בנזין, אלא אם אתם בקטע של קוריוז, ולכן הצרכנים עוד לא שם. חשמל בצד, מדובר ברכב משפחתי בינוני וחסר ייחוד ברמתו. הוא בעל פחות מחצי מהטווח ממקביל מונע בבנזין, ונתון הטווח לבדו הוא לא הכל: זמן הטעינה משמעותי לשימושיות של הרכב, כי גם הטענה מהירה (180 ק"מ?) לוקחת חצי שעה, מה שהופך אותו להרבה פחות מעשי בטיולים ונסיעות ארוכות. וזמינות נקודות הטעינה, מכל סוג, עדיין נמוכה.

גם אם אני שם את עצמי בנקודת מבט של מי שרכב לנסיעות קצרות עד בינוניות טוב לו, והוא יכול להטעין כל לילה בבית - כשהוא נדרש לשלם 30K ש"ח יותר לעומת רכב מקביל מונע בבנזין, שכמו שפבל ציין יחזירו את עצמם אולי לאחר כשלוש שנים (מה יהיה טווח הסוללה אז?), נשאלת השאלה הפשוטה: "למה?"

(נ.ב. לגבי שמירה על הכדור. הרכב שוקל 400 ק"ג יותר ממקביל בנזיני וצורך יותר אנרגיה בהתאם, ולייצור והשלכת הסוללה יש השלכות סביבותיות. לא התעמקתי באיפה בסה"כ כמות הזיהום עומדת בהשוואה לכמות הזיהום של רכב בנזיני רגיל, אבל זאת נקודה למחשבה).

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
פורסם
לא הייתי אומר שתא דלק לא הולך לשום מקום, סביר להניח ששתי הטכנולוגיות תתקיימנה זו לצד זו למשך זמן מסוים. אני לא חושב שטויטה הייתה משקיעה בטכנולוגיה כל כך הרבה, כך גם ג'נרל מוטורס, יונדאי, ולאחרונה גם ב.מ.וו חוזרת לתחום, מבלי שתהיה כאן היתכנות כלכלית.

בוא נדבר מספרים.

https://insideevs.com/news/392360/2019-sales-hydrogen-fuel-cell-cars-us

פורסם

(נ.ב. לגבי שמירה על הכדור. הרכב שוקל 400 ק"ג יותר ממקביל בנזיני וצורך יותר אנרגיה בהתאם, ולייצור והשלכת הסוללה יש השלכות סביבותיות. לא התעמקתי באיפה בסה"כ כמות הזיהום עומדת בהשוואה לכמות הזיהום של רכב בנזיני רגיל, אבל זאת נקודה למחשבה).

עוד פעם חוזרים על השטות הזו מבית מדרשה של תעשית הנפט?

https://blog.ucsusa.org/dave-reichmuth/new-data-show-electric-vehicles-continue-to-get-cleaner

פורסם (נערך)

ייצור המצבר דורש כימיקלים הרבה יותר רעילים לסביבה אבל זה ניחא.

הדוח בלינק למעלה מניח שמקור החשמל מגיע מהאנרגיה מתחדשת ירוקה. בארץ : תשכח מזה.

גרמניה, שהשקיעה סכומי עתק בחשמל ירוק, לא מצליחה להוריד את רמות הזיהום שלה.

https://www.bloomberg.com/graphics/2018-germany-emissions/

עריכה אחרונה על ידי save

• תוכן חדש...