רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
חווית נהיגה במרצדס 1 2
מאת damnt-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום, מישהו פה שיש לו מרצדס או שיצא לו לנהוג על מרצדס ויכול לחלוק את חווית הנהיגה שלו? משלמים על מותג יוקרה או שיש תמורה אמיתית וגבוהה תמורת מה שמשלמים עליו? והאם חוויתם יותר מדי מבטים של נהגים אחרים כלפיכם? ואילו הייתה לכם היכולת הכלכלית לרכוש לילדכם בן ה-17-18 מרצדס חדשה, בהגיעו למעמד הוצאת רישיון הנהיגה, הייתם עושים זאת?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מותג רכב חשמלי חדש נוצר - TOGG. תוצרת שכנתינו תורכיה, ואפילו בחסות ישירה של ידידינו החם נשיא טורקיה ארדואן. יש להודות שלפחות לפי המפרט והחזות נראים רכבים ראויים בהחלט. היות ורכבים רבים מגיעים לארץ מתורכיה , אומנם ממפעלי הרכבה של מותגים עולמיים ידועים, אולי יהיה סיכוי שיגיע גם למחוזותינו. http://www.cartube.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%AA%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95-%D7%90%D7%AA-togg-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%94%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%99
הודעה אחרונה מאת MostlyWicked, -
- 2 תגובות
- 610 צפיות
שלום , האם ניתן להתקין גגון אוניברסלי 110סמ ב150 שח על הטויוטה קורולה החדשה ? לפי בעל חנות אחת לא , מינימום גגון ב450 שח מישהוא ניסה להתקין גגון אוניברסלי זול ? תודה
הודעה אחרונה מאת danyra, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 562 צפיות
שלום לכם, לאחרונה ביקרתי באתר שמראה אילו מבצעים היו לאחרונה על דגמי רכב בסוכנויות השונות, לצערי מחיפוש בגוגל אני לא מוצא את האתר. מישהו יכול לעזור Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Yuvalino, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, לאחרונה אני מתחיל לפזול לכיוון וולו S60 R שנת 2016. לאור היחס של מחיר-תמורה מהגבוהים בקטיגוריה. משום מה ירידת הערך של וולוו גבוהה ביחס לשאר המתחרים בקטיגוריה. משיטוט באתר מאיר טרייד אין, המחיר מחירון של הרכב שמוצג באתר גבוהה משמעותית בחלק מהמקרים מהמחירון בפועל. וזה עוד מחירון דצמבר אני מאמין שבינואר המחיר ירד עוד יותר. שאלה לבעלי נסיון עם מאיר טרייד אין. האם המחירון הקובע הוא של לוי יצחק כפי שמעודכן באותו עת או לפי המחירון שכנראה משוקלל לפיהם? האם בנוסף למחיר המחירון האמיתי, יהיה ניתן לגרד עוד הנחה? שכאמור רכבי וולו נפגעים הרבה יותר במחירון ובכלל השוק של יד שניה על הפנים בשנים האחרונות. אשמח לתובנות מאלו שהתנסו איתם. תודה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-56493710,00.html באיחור "קל" הפוקוס תושק כאן בקרוב ורק עם גיר אוטומטי.
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 945 צפיות
בשנת 2019 מחירו של ליטר הבנזין התייקר בשיעור של 2.5 אחוזים • מחיר לשירות מלא בתחנות הדלק: 6.35 שקלים • מדובר בחיסכון של שקל אחד לתדלוק מיכל של 50 ליטר https://www.israelhayom.co.il/article/719625 לא ברורה לי מה מטרת ה"הוזלה" הזו ומה היא אמורה להשיג.
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 2 תגובות
- 691 צפיות
היי חברים, חנוכה שמח. האם למשהו יש רוחב מדוייק מבפנים של קקטוס 2015-2017? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת matan_z, -
נסעתי עם בקרת השיוט האדפטיבית, בפיג'ו 3008, לא פעם ראשונה ועדיין זה פשוט מדהים. ביציאה מהקיבוץ לחצתי על דוושת הבלם, כי יש עצור. לאחר מכן במשך 92 קילומטר עד לערד, נגעתי בדוושת התאוצה\בלם פעם נוספת וזהו. מעבר לנוחות שבדבר, זה פשוט משנה את הנהיגה 180 מעלות בעליות סדום הייתי חלק משיירה של 9 רכבים, כאשר הייתי הרכב השני מהסוף. אני מתאר לעצמי כי אם הייתי עם רכב אחר, הייתי יוצא לעקיפות כי לעיתים ההתעסקות בשיירה עם בלימה ותאוצה מחודשת זה יכול לשגע, לעייף ולהעלות את לחץ הדם. לפתע אתה בשיירה, אתה לא לוחץ לא על דוושת התאוצה ולא הבלימה ופשוט נוסע רגוע. ישנן חיסרונות. בסיבוב המחשב מאבד קשר עם הרכב מלפנים ויכול להאיץ. כאשר רכב נכנס לנתיב, לוקח כמה שניות עד שהמ…
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
https://www.ynet.co.il/wheels/article/Bk7e008RpS#autoplay נהגתי בגרסא הקצרה בחו"ל - המנוע והתיבה פנינה אמיתית. הנוחות צרפתית, אבל על הצד הקשוח. אבל כמו תמיד, זה יקום ויפול אך ורק לפי התמחור...
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש שואב 12V מצת אבל משהו איכותי, לא כל הזבלה שמוכרים באוטו דיפו.. ראיתי באמאזון כל מיני כאלה יותר רציניים, אבל רציתי לשאול אם יש משהו נורמלי בארץ לפני שאזמין תודה
הודעה אחרונה מאת michael12345, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחר מתיחת הפנים הוא מזכיר את האחים הגדולים שלו. מקדימה, כל החזית שלו הוחלפה. כמו כן, ברכב קיימת תאורת לד מלאה, קדימה ואחורה. הפגוש האחורי הוחלף, ונראה הרבה יותר טוב מהקודם. גם הפנסים האחוריים הוחלפו. מבפנים ניכרים השינויים בדיפוני הדלתות, שעברו גם הם שדרוגים, וכעת מציעים חומרים רכים, נעימים, ונאים יותר לעין. בסעיף הבטיחותי, הרכב עומד להיפרד סוף סוף, מהצפצפה המעצבנת. הגיע הזמן באמת. ההגה נלקח ישירות מהדגם הקודם. או מהמדף המשותף ליתר דגמי החברה. המושבים נראים הרבה יותר טוב מהדגם היוצא. מעניין באם שופרה גם נוחות הישיבה בהם, או התמיכה הצדית. בסרטון מוצגת גם מע" מולטימדיה מקורית של היצרן שכוללת צימוד ל-אנדרואיד ו-APPLE. אבל אל תתלו בה תקוות, כי היא לא ,תגיע. אבל ג…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם יש דרך לדעת כמה אגרה משלמים על רכב מידי שנה? הכוונה האם יש סוג של מחירון כזה? Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת GuyGeva, -
- 0 תגובות
- 542 צפיות
מחרתיים כולנו נהיה עם הנגאובר, אז בינתיים שאנחנו פיכחים, הגיע הזמן לסיכומי שנה. אני לא חזק בסנטימנטליות, ומבחינתי תאריך - כמו גיל - הוא רק מספר (בגלל זה אני מתנהג כמו ילד בן , אבל כולם עושים את זה, אז יאללה, שיהיה. לפני שאנחנו עוברים לרשימת עשרת הגדולים של שרשורי הכתבות שלנו ב-2019, אם יש לכם רעיון לסיכום אחר, תכתבו כאן ואולי נעשה מזה משהו. במקום העשירי עם 81 תגובות: מה אתם רוצים. מעולם לא טענתי שאני יודע הכל, או הכי חכם. ולפעמים גם האנשים שעושים משהו בתור עבודה יכולים להיעזר בדחיפה לכיוון כזה או אחר. בעקבות השרשור התחלנו תהליכים שבתקווה יולידו תכנים מעניינים נוספים שתוכלו לקרוא בשנה הקרובה. במקום התשיעי עם 86 תגובות: קבלו את מתי. כחלק מהרחבת …
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
חזרתי ביום רביעי משבוע באמסטרדם. פעם אחרונה הייתי שם לפני כעשר שנים ואז היה רוב מכריע למכוניות אירופאיות קטנטנות וחלק מוזרות מאוד. כעת עוד יש כאלה, אבל מורגשת נוכחות של הרבה מאוד מכוניות חשמליות כולל הרבה טסלה, סמארט חשמליות, מסחריות חשמליות של ניסאן ועוד. האם זה גם מה שנראה בישראל בעתיד? נראה לי שייקח זמן. אני חושב שהרבה מתושבי אמסטרדם לא נוסעים למרחקים גדולים ולכן אין להם בעיה של הגבלת טווח נסיעה. ליום אחד שכרנו רכב (לנסיעה לשמורת טבע במרחק של כ-60 ק"מ ממרכז העיר). הזמנתי רכב משפחתי קומפקטי ושודרגתי לפולקסווגן T-ROC שלמיטב ידיעתי לא נמכר בארץ עדיין. יום קודם ראיתי כזה לראשונה... הרכב היה די נוח, אבל קצת הפריע לי שכל התצוגה הייתה דיגיטלית. בהתחלה לא הצלחנו להב…
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן ! מחפש צמיגים ללנסר, 195.60.15 הדגש הוא על שקט. גם ככה זה לא רכב עם בידוד או מנוע שקט וכשמוסיפים על זה את הרעש של הצמיגים היבשים שיש לי אי אפשר לשמוע רדיו אפילו. מחפש צמיג במחיר של עד 300 לאחד, עם דגש על שקט. המלצתכם ? קיבלתי הצעה לTOYO ב280 שח לצמיג אבל אומרים שהוא מאד רועש.
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
מעניין בכמה יתמכרו את הרכב הזה, שעל פניו נראה מצויין + אחלה יחידת כוח. מעניין אם יגיעו ידניות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4993736,00.html
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
היי היום במקרה הסתכלתי ברישיון הנהיגה שלי וגיליתי שהרישיון נהיגה שלי פג תוקף כבר חודשיים. (תאריך ההנפקה האחרון שלו היה לפני קצת יותר מ 10 שנים) משום מה - לא קיבלתי ספח לחידוש רישיון ממשרד הרישוי משום מה. אני לא נהג צעיר או ותיק או בעל בעיה רפואית כלשהי לא ידוע לי על דוחות שלא שולמו או על נקודות. עריכה\עדכון: התקשרתי עכשיו למשרד הרישוי למענה האוטומטי ואחרי שהזנתי את הפרטים נאמר לי שרישיון הנהיגה תקף ל 2029. כלומר, חידשתי אותו לפני כמה זמן ופשוט שכחתי מזה. לא קיבלתי שום מסמך\נייר או רישיון מחודש. פשוט לא שלחו לי. מה שיש לי ביד זה את הישן. יכול להיות דבר כזה? הרי אם הייתה בעיה לחדש לי את הרישיון - לא הייתי מצליח לשלם עבור הרישיון , נכון? נושא ה…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
סתם מהנסיון של מי שנוסע הרבה, מה לדעתכם הדרך להפסיד כמה שפחות? אני נוהג סביב ה-30-35 אלף בשנה. נקודת המוצא שלי היא שרכב עם קילומטראז רגיל יהיה לאחר 3 שנים עם סביב ה-180-200 אלף, וכול עוד לא מדובר ברכב יחודי, יהיה שווה לפח הזבל הקרוב בגרושים. לכן המטרה ללכת על רכב עם קילומטראז כמה שיותר נמוך(סביב ה-50-60 אלף מקסימום) גם אם זה כרוך בעלייה בתקציב(כרגע הוא סביב ה-40 אלף שקל ויכול לעלות ל-60-65 אם יש צורך), האם יש לכם עוד מחשבות ותובנות בנושא? או שזה בעיקרון אמור להיות הקו המנחה בהתאם לנסועה שלי.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
וולוו XC60 שעושה 0-100 ב-7.9 שנית בפחות מ-300 אלף שקל. לא רע.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם לא יודע עם הפוסט מתאים למקום סליחה מראש. ישלי מאזדה 3 הצבק 2008 היצרן נראלי ממליץ כמובן 95 אבל ישלי אפשרות למלא 98 במחיר יותר זול השאלה אם זה לא יפגע באוטו תודה מראש
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הקבוצה וערב טוב מישהו יכול להסביר לי למה החלונות שלי לא נסגרים אוטומטית בנעילה? מה אני יכול לעשות כדי שיסגרו? שמעתי שיש איזו הגדרה שסוגרת את החלונות תודה והמשך ערב נעים
הודעה אחרונה מאת nir1957, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפני כמה ימים איזו נבלה ניסתה לשבור לי מראת צד וסובבה אותה 180מעלות. החזרתי אותה למקום אבל שמתי לב שהיא לא נסגרת עד הסוף כמו המראה השניה. אז האם מראות צד ברכבים פרטיים מודרניים בנויות בצורה אסימטרית? או שיש לי נזק למגנון הפנימי של המראה? אני יודע שבחלק מהרכבים מראות צד הן אסימטריות אבל בצורה בולטת. ברכבים פרטיים לא שמתי לב לזה ולא מצאתי תשובה ברורה באינטרנט.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. ברשותי רכב מסוג טויוטה קאמרי 2009, לא היברידי. הפנסים הקדמיים דהו מאד וצריך להחליף אותם. הייתי רוצה לבדוק אופציה של הזמנת פנסים מחו"ל והתקנתם בארץ. האם מישהו מבין בזה?, יודע מהי הפרצודרה?, אלו עלויות נוספות צפויות מעבר לעלות הפנסים והמשלוח?, איך אוודא שהפנסים מתאימים באופן מדוייק לרכב שברשותי?, כמו כן האם צריך לעמוד בתקנים מסויימים/רגולציה וכדומה?. ככלל האם יש טיפים מסויימים איך לעשות זה זה יעיל וללא תקלות? אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת aviron1984, -
מקסים היה בחו"ל ושכר את אחת ממכוניות הסופר מיני שכולנו באופן גורף כנראה הכי מבואסים שלא נמכרת (ואולי לא תימכר גם?) בישראל.
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
אחרי 20אלף ק"מ, טיפול ותאונה קלה אני יכול לסכם שנה עם הסטוניק. הסטוניק נבחרה בתור רכב שני במשפחה ולכן הדרישות ממנה היו נמוכות והיה דגש על זריזות ונוחות נסיעה בשטח בנוי. החיובי- הרכב נראה מעולה גם בפנים וגם מבחוץ, כל הפלסטיקה יושבת טוב ואין חריקות במהלך נסיעה. סביבת הנהג נוחה, כל הכפתורים בהישג יד, כל מקום שנוגע עם היד מצופה עור. יש מספיק אבזור בשביל לספק כל חנון חולה טכנולוגיה, עם אנדרואיד אוטו ואפל קאר פלי. יחד עם תוספת של בלימה אוטונומית ותיקון אקטיבי של סטיה מנתיב. המנוע 3 צלינדרים מוגדש עם 120כ"ס וגיר רובוטי נותנים לרכב הרגשה זריזה והרכב מרגיש טוב על הכביש, אין תנודות ויושב טוב סה"כ גם על מהירויות יותר גבוהות. "הגובה" אמנם לא משמעותי אבל …
הודעה אחרונה מאת RK, -
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אתמול הושקו בדטרויט צמד רכבי השטח הגדולים של שברולט - סאברבן וטאהו. הסאברבן הוא רכב השטח הגדול ביותר כיום והותיק מבין כל מותגי הרכב. הוא מיוצר ברציפות משנת 1935. בדור החדש האריכו אותו ב-33 מ"מ נוספים ואורכו כעת 5,733 מ"מ. בסיס הגלגלים שלו הוא 3,406 מ"מ (כמו סיטרואן C1). אם גם לכם הסאברבן מרגיש קצת ארוך מדי, אחיו ה"קטן" - הטאהו, מתנשא לאורך הרבה יותר סביר - 5352 מ"מ. כמו הסאברבן, גם הוא מציע שורת מושבים שלישית ורק תא המטען צנוע יותר. בדור החדש (חמישי במספר של הטאהו והשניים עשר(!!!) של הסאברבן) זנחו בשברולט את הסרן החי מאחור ועברו למתלים נפרדים עם אופציה למתלי אויר ובולמים אדפטיביים בארבע פינות המרכב. לשני הדגמים ישנה גרסת Z71 מוכוונת שטח, אבל בטאהו היא כוללת שי…
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 33 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
נצפתה במתקני צ'מפיון כלל הנראה תעלה לכביש כדגם 2020. המפרט עשיר בכל רמות הגימור, מפרט בטיחותי מלא, ברמת הגימור הגבוהה יש גם זיהוי בשטח מת. המחירים הצפויים הם בין 122000 ל-140000 ש"ח תלוי ברמת הגימור. המנוע הוא מנוע 999 סמ"ק עם הספק של 115 כ"ס, והגיר הוא ה-DSG7 הסטנדרטי.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
שילמתם את רשיון הרכב (לפני טסט) באינטרנט? כבר אין צורך לחכות לרשיון בדאר או להדפיס כפל רשיון בעמדות הרישיומט (סופר פארם וכו') דוברות משרד התחבורה: *בשורה טובה לבעלי הרכב* *מהחודש הבא: אין חובה להצטייד ברישיון רכב מקורי לצורך ביצוע הטסט* *החל מ-1 יולי, יוכלו הנהגים לשלם עבור אגרת רישיון הרכב, באמצעות האינטרנט או המוקד הטלפוני, ולהגיע ישירות לכל אחד ממכוני הרישוי לרכב ברחבי הארץ, גם ללא רישיון הרכב המקורי. מכון הרישוי ידפיס במקום את רישיון הרכב ויבצע את הטסט* הקלה לנהגים המבצעים את הטסט השנתי לרכב. החל מ-1 ביולי ניתן יהיה לבצע את מבחן הרישוי השנתי לרכב ("טסט"), מבלי להצטייד ברישיון הרכב המקורי. כך הודיע היום שר התחבורה, החוץ והמודיעין, ישראל כץ. …
הודעה אחרונה מאת alon_levi, -
שלום לכולם, קראתי מספר שרשורים בנוגע לרכישת רכב משועבד מאדם זר, התשובות לא היו חד משמעיות. אני בשבוע הבא מתכנן לרכוש רכב בסכום לא מבוטל של כ- 150 אלף שקלים, מאדם זר שרכבו משועבד לבנק. אותו אדם מבקש ממני להעביר ישירות לחשבון שלו את הסכום הנדרש, נסיר ביחד את השעבוד ונלך להעביר בעלות. השאלה שלי, האם ישנה דרך לבצע תהליך כזה ללא שום סיכון מצידו של הקונה? האם בכלל כדאי להיכנס 'לפרוצדורה' כזו או שעדיף מראש להימנע? כי הרי זיכרון דברים, גם אם קביל בבית משפט, זו בסך הכל חתיכת נייר שלא משרה ביטחון לאף אחד, בייחוד לא בסכומים כאלו. תודה.
הודעה אחרונה מאת אבידו,