רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 847 צפיות
חוץ מתחנות דלק סונול
הודעה אחרונה מאת XVSTI, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
Vanta Black. זהו שמו של הצבע השחור החדש של במו, שפותח במעבדות בבריטניה. הצבע החדש מכיל גרגרי פחמן, ולמעשה בולע את האור ויוצר צבע שחור יותר מצבע שחור. הצבע החדש גורם למראה של הX6 להישבר ולהיראות כמעט דו מימדי מזוויות מסויימות. מאחר והצבע בולע כמעט את כל האור, הוא מתחמם יחסית לצבעים אחרים - לא ידוע אם. במידה שתפריע לנהגים להמשך קריאה, באתר של במו: https://www.bmw.com/en/design/the-bmw-X6-vantablack-car.amp.html
הודעה אחרונה מאת leston46, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני מנסה להשיג/לקנות את החלק שמסומן שבתמונה, אבל אין לי מושג איך קוראים לו באנגלית/עברית..., מישהו יודע? ואם במקרה מישהו יודע איפה אפשר לקנות אני אשמח.
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מוטב מאוחר מאשר לעולם לא בשנת 2007 חיפשתי רכב קטן אוטמטי ב 15.000 ש"ח. בדקתי כמה שריידים 93' שהיו במצב על הפנים ועם מחלת רעידיות קשה מאוד בעמידה בדרייב, התקשרתי לעוד כמה מודעות מפוקפקות עד שמצאתי מודעה של סוזוקי סוויפט סדאן שנראתה טוב. לא רציתי בכלל את גרסת הסדאן אבל צריך להתפשר על משהו. נפגשתי עם המוכר וראיתי סוויפט סדאן 1.3 מודל 94 במצב די טוב, עם תיעוד טיפולים של הבעלים הנוכחי וטסט ארוך. נהגתי, נוסעת בסדר גמור. המוכר בשיחה אמר שלאוטו לפעמים קצת קשה לסחוב בבוקר, לא ייחסתי לזה חשיבות. בנסיעה שערכתי הוא סחב מצויין. סגרתי איתו במקום בלי שום בדיקה נוספת, עשיתי העברת בעלות, לקחתי את האוטו אחרי שחנה לילה שלם. מתחיל לנסוע, אין הילוך ראשון ושני.…
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 19 תגובות
- 14 אלף צפיות
קראתי שזה קיים, מישהו יודע איך מפעילים את זה? בנוסף קראתי גם שיש כניסה ללא מפתח, איך זה מתבצע? אגב- המערכת המקורית מגיעה עם GPS ? ווייז ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אולי אותו נהג נמצא פה בפורום...כבר פעם שנייה שיוצא לי לראות את הנהג אמבולנס הזה נוהג בנס כאילו הוא נוהג בקופרה ולא באמבולנס סוואנה גדול או מה שזה לא יהיה. רק רוצה להגיד שאפו על הנהיגה, לא יודע כמה נהגים היו יודעים לנהוג ככה באמבולנס. כמובן שזה פשוט הזוי לראות אמבולנס שנוסע בצורה כזו בפיתולים.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
תראו את המודעה הזאת: https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars?manufacturer=22&model=1645&year=2014-2014&price=-1-58000&open-item-id=x4wcti&viewPage=item-page-popup הוא טוען שזה דגם קומפורט בגלל שיש לרכב הזה מגנזיום, אבל הצורה של החישוקים האלה נראת שונה ממה שאני בדר״כ רואה ברכבי מאזדה 3 ובנוסף החישוקים האלה נראים מידה 16 ולא 18 כמו שמגיע בדגם קומפורט יש מצב שזה אקטיב והוא סתם רשם שזה קומפורט? יש אנשים שעושים דברים כאלה?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 1 תגובות
- 667 צפיות
אז אחרי שפורד הפכה את המוסטנג לג'יפון חשמלי, הגיע התור של עוד מותג שרירים אמריקאי. ג'נרל מוטורס תתחיל לשווק האמר חשמלי ב 2022 תחת המותג GMC. והיא אמורה לחשוף אותו בזמן הסופרבול בחודש הבא בפרסומת עם לברון ג'יימס. למרבה הצער, כמו הבולט והוולט ושאר הרכבים החשמליים וההיברידים של החברה הזאת, מדובר ברכב שמתוכנן להימכר בכמויות המינימליות ביותר שניתן, בעיקר לצרכי יחסי ציבור וכדי לאפשר לג'נרל מוטורס לעמוד במינימום של תקנות זיהום האוויר שמטילות מדינות בארה"ב כמו קליפורניה. לצורך זאת החברה תשקיע 3 מיליארד דולר במפעל חדש לרכבים חשמליים בדטרויט ומסתמן שאחרי האמר יגיעו גם סיארה ואסקלייד חשמליים ב 2023. מקור: https://electrek.co/2020/01/10/confirmed-gm-will-revive-hummer-for-evs…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
רנו גרנד קופה השאירה אותי ממש קרוע. מצד אחד היא מכונית פשוט מעולה. מצד שני יש לה מובילאיי במקום מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות, וזה ממש לא מגניב. *בעקבות מקרה מצער חלק נכבד מהתמונות של המכונית נמחק, אז קיבלתם תמונות יצרן
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי מאזדה cx5 2019 ורציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את הידיית של הדלתות מקדימה לידיות עם לחצן שמחליף את השימוש בשלט כדי לפתוח את הרכב, ידוע לי שבדגמים הקודמים יש את זה אבל בדגם הנוכחי לא. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, שכן שלי שרט לי את הדלת ואת הכנף האחורית עם מפתח וגרם לנזק לא מבוטל. התייעצתי עם שני דיטיילרים ומהם נמסר לי שלא ניתן לעשות שיחזור ב100% והם מסרבים לקחת את העבודה. היות וזה נזק שנעשה בזדון, אני לא מתכוון להתפשר על איכות התיקון וחשבתי על ביצוע החלפה. הן של הדלת והן של הכנף. התהייה שלי האם יש ירידת ערך בכזאת פעולה? האם צפוי להיות הבדלי צבעים? אני רוצה להגיע למצב שלא יהיה זכר לנזק הזה. העלות פחות מעניינת אותי, אני מתכוון לדרוש פיצוי בתביעה אזרחית בנוסף לזה שקיימת תלונה במשטרה. מצרף סרטון של הנזק:https://drive.google.com/file/d/1PSQ4QlNZWJ5Ut7l8278NRRdd2eH67wI9/view
הודעה אחרונה מאת mudale222, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 24.4 אלף צפיות
השבוע ציינו בארץ ובעולם את ״היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות״. חניית נכים היא אמצעי שעוזר רבות לאנשים עם מגבלת ניידות, אך לצערנו מדובר במשאב מוגבל, שמנוצל לעיתים לרעה. על מנת להתריע מפני ניצול שלא כחוק של חניית הנכים ניתן להשתמש באפליקציה חדשה שנקראת ״תג נכה״ המאפשרת בקלות ובנוחות לבדוק האם למספר רכב יש תג נכה בתוקף. הבדיקה מתבצעת מול מאגר מספרי הרכב הרשמי של משרד התחבורה, ומתעדכן על בסיס יומיומי. האפליקציה חינמית, ללא פרסומות או מטרת רווח, וניתנת להורדה באפסטור ובגוגל פליי. הפיתרון בידיים שלנו! לא נכה - אל תחנה. לינק להורדה מה-Appstore: http://https://itunes.apple.com/il/app/%D7%AA%D7%92-%D7%A0%D7%9B%D7%94/id1437451500?mt=8&…
הודעה אחרונה מאת lior_a, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יצא לי לקרא שיש רכבים שהוצפו\טבעו במים והוחזרו לכביש. קרוב משפחה החנה את רכבו בערב ברחוב כלשהו[לא יודע איפה] בראש העין ובבוקר התגלה שהרכב הוצף. הרכב מסוג טויוטה פריוס היברידי הוצף עד לגובה המושב [כמעט גם למשענת הגב] וברכב הזה יש לא מעט מערכות חשמליות לרבות הסוללה ההיברידית שיושבת מתחת לספסל האחורי והבקר שלה וכמובן שעוד מערכות. כעת, גם הרכב גם לא מניע. וכן "חנוכיית אורות" דולקת בלו"ש [לא שחשבתי אחרת]. במקרה כזה פונים לחברת הביטוח? לעירייה ? וכן זה בוודאות טוטלוס? כי אני חושש מנזקי מים בהתהוות איטית שיופיעו בהמשכים עם הזמן..
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
1. גם ככה כולם יודעים איפה המצלמות נמצאות... 2. הם לא באמת עוזרות לכבישים להיות יותר בטוחים - ע"ע 1 3. המהירות המותרת ברוב המוחלט של כבישי הארץ פשוט בדיחה, נראה שהסיבה היחידה לזכות קיומם זה להעשיר את המשטרה-מדינת ישראל
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
אהלן. כמובן שחיפשתי לפני פתיחת השרשור אך לא מצאתי תשובה ברורה. אני מעוניין לייבא סט ג'נטים בעלי תקנים JWL וVIA. לפי משרד התחבורה - JWL הוא תקן קביל במדינת ישראל. אך עקב מספר בעיות שהיו לי איתם - וזה נגרר לבדיקות מעבדה ותשלומים מיותרים - אני רוצה לוודא שאכן JWL הוא התקן הקביל במדינת ישראל. יש לי שתי שאלות: 1. האם באפשרות משרד התחבורה להחרים את הג'נטים / לשלוח לבדיקות מעבדה ולהרוס אחד מהם (מדובר בג'נט שעולה 1600 שקל לחתיכה והייצור בלבד לוקח כחודשיים לכן אני לא רוצה לקחת סיכונים) במידה ומדובר בג'נט חדש עקב טענות כאלה ואחרות? 2. במידה ועל הג'נט מוטבע JWL - אצטרך מסמכים נוספים? או שההטבעה מספיקה? 3. מכיוון שמדובר בייבוא אישי - אני מניח שצריך איזשהוא אישור יבוא …
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 2 תגובות
- 21 אלף צפיות
מהיכן אני יכול למצוא ספר רכב ליונדאי איוניק החדשה ? באתר של יונדאי קיים ספר של דגם 2016 וספר נוסף באנגלית , אך הם לא מותאמים לאיוניק החדשה.
הודעה אחרונה מאת bonny144, -
- 1 תגובות
- 837 צפיות
ה-XT5 מתמתח, מקבל גרסת ספורט ושומר על המנוע הביריון.
הודעה אחרונה מאת יענקו, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום רב, במהלך התקופה האחרונה חונים לי באופן סדיר אנשים בחנייה הפרטית שרשומה בטאבו (ומסומנת בבירור בשילוט). מדובר בחנייה נוספת שמשמשת אותי לאורחים ולכן יוצא להשתמש בה לעיתים רחוקות מה שכביכול נותן לדיירים האחרים לגיטימציה לחנות שם - ובכך מונע ממני לחנות שם כשאני צריך. ניסיתי מספר פתרונות אשר לא עובדים, ביניהם לפנות לשומר בבניין שמסרב לטפל בזה, ולמשטרה שלא מוכנה להתקשר לבעל הרכב ועד שהניידת תגיע (כשעה) כבר אמצא חנייה אחרת ברחוב. לכן, אני מחפש פתרון שיימנע חנייה בצורה אקטיבית. מדובר בחניון פתוח שקרוב לים. כתוצאה מכך, עמודי חנייה שהתקנתי בעבר (כולל כאלו שנטען שעשויים מפלדה מגוולונת) החלידו תוך שנה והמנגון של ההתקפלות שלהם כמעט ולא עבד. אשמ…
הודעה אחרונה מאת alon_levi, -
-
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, ברשות אחי הרכב הנ"ל הוא בן 26 בקרוב, נהג ללא עבר ביטוחי של תאונות וכו', אני גיליתי שבמשך כבר שנתיים הוא משלם ביטוח על סך 4200 שקל !!! והשנה הוא חידש את הביטוח גם באותו מחיר(חובה +צד ג' כמובן ללא מקיף) הוא אמר לי שהיא בירר בכמה חברות ביטוח והרבה אמרו לו את אותו מחיר ואמרתי לו שזה לא הגיוני בשום צורה ושמשהו שם מסריח , הוא טוען שזה בגלל שהרכב ישן ולא הרבה מוכנים לבטח אותו משהו כזה... האם אלו המחירים או שעשו עליו וואחד קופה? זה אשכרה עולה פי 2 ממחיר הרכב.. אשמח לשמוע מה אתם אומרים לכאלה שיש להם ניסיון עם רכבים ישנים .
הודעה אחרונה מאת yorng, -
- 1 תגובות
- 760 צפיות
1) קיבלתי הוראה לתשלום אגרת רישוי רכב או משהו כזה, אך את הרכב שעליו רוצים שאני אשלם אני לא הולך להשתמש בו יותר, האם בכל מקרה חייב לשלם? נשמע לי הזוי שאני צריך לשלם על טסט לרכב שלא יעבור טסט. 2) מה עושים עם רכב טוטאלוס? מוכרים לפירוק? יש תהליכים נוספים שצריך לבצע? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
http://www.cactusforums.co.uk מועדון בינלאומי לבעלי סיטרואן קקטוס. נכון לעתה אנו ארבעה ישראלים רשומים. בפייסבוק חפשו ״סיטרואן קקטוס״ . זו קבוצה ישראלית.
הודעה אחרונה מאת שלומיש, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
בוקר טוב חברים , קניתי רכב ראשון שברולט ספארק שבכלל לא רציתי לקנות מהסיבה שרשומה שכותרת , קניתי לא לבדי פשוט אבא שלי ממש התעקש שאני אלך או על זה או על סיריון או יונדאי i20 - לא רק זה אלא גם שאני אקנה בצבע אדום. אבל איך אני אגיד ,דלק לא דלק חסכוני לא חסכוני אני מרגיש כמו איזה מתרומם (סליחה על הביטוי אבל אני ממש מרגיש נוראי כרגע) מה אתם חושבים עד כמה זה ממש נוראי ? כי אם מדרגים את זה מ1 עד 10 כמה נוראי זה הייתי מדרג את זה 1000 מבחינת בושה. ואיך מחליפים את זה בלי שיעבדו עלי ואני יפסיד כסף ? למה אני מרגיש מאוד מאוד מאוד רע עם עצמי תודה וסליחה עם יצאתי טיפה גס ומישהו נפגע! שיהיה המשך יום נעים
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מאוד מעניין אותי לראות "איך" הקולאוס החדש. כמה הוא נוח, כמה הוא מרווח, ואיך מתנהג המנוע שלו, שייחודי לו בארץ מכל דגמי הקונצרן. אבל יותר מכל זה, הרבה יותר, פי כמה וכמה, מעניין אותי איך אף אחד, בשום שלב, לא העלה את הנקודה שעיטור הכרום הזה גורם לו להיראות כאילו הוא... קצת משקפופר?
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום למומחים. רכשתי זוג מכשירי קשר baofeng BF-888S. הקפדתי שיהיו מתאימים לתחום התדרים של שאר החברים 400-470MHz . בניהם המכשירים משדרים וקולטים מצוין. אבל כשאני מנסה לשדר למכשיר תואם אחר המכשיר האחר לא קולט תשדורת. אני שומע את כולם אבל הם לא שומעים אותי. מיותר לציין כי כל המכשירים טעונים 100% וכולנו נמצאים על אותו התדר (6). יש למישהו רעיון איך פותרים בעיה שכזו?
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, יש לי שאלה אולי טיפשית. החודש אני צריך לעשות טסט לרכב (סקודה פאביה) ונזכרתי שגנבו לי את הסמל האחורי של הרכב, מה שקורה תדיר אצלי באזור, לכן לא קניתי סמל חדש. ראיתי איפה שהוא שמכשילים בגלל אשפתון, (או שהיום כבר לא). מה שהופך את השאלה לטיפשית. אבל האם העדר סמל ברכב יכול להכשיל אותו טסט שנתי? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
כבר לפני כמעט חודש פורסמו בפורום תמונות של XCEED ראשונות שנחתו על אדמת ישראל. עכשיו גם אפשר לומר שהמחיר הצפוי הוא 139900 ש"ח לרמת גימור EX. מערכות הבטיחות כוללות בלימה אוטונומית ובקרת סטיה מנתיב, ולא כוללות ניטור בשטח מת ובקרת שיוט אדפטיבית (וחבל) במחיר הזה אפשר להבין למה הביאו את הסיד ברמת גימור LX בלבד.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
בשעות/ימים הקרובים תראו בכל מקום כותרות "יונדאי - הרכב הנמכר בישראל לשנת 2019". בפועל, אמ... איך להגיד את זה...? זה לא נכון ("רמז" למותג הנמכר ביותר בתמונה).
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
ביטוח נהג חדש
מאת ramimos-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
למעט הפניקס שם אפשר לקנות בנק ק"מ - החברות האחרות מפעילות מין הפעלה ל4 או 5 ימים עבור נהג חדש. מעולה עבור חיילים שחוזרים הבייתה בסופש....אבל לא עבור נהגת חדשה בבית י עוד רעיונות ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
היי, מקווה שזה הפורום המתאים לפרסום השאלה, אז אחרי שהרכב הקודם שלי נגנב מתחנת הרכבת בשעות היום, ואחרי שהתחדשתי ברכב חדש שיחנה באותו חניון רכבת (אין אלטרנטיבה). רציתי לדעת מהם אמצעי ההגנה הכי אפקטיביים נגד גניבת רכב . ברכבי הישן היה אימובילייזר שכנראה לא הפריע לגנבים יותר מידי. אשמח לקבל המלצות לאמצעי אבטחה/שרותים שונים סטייל איתוראן וכו' שבאמת אפקטיביים. תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום,הגיע לי הרישיון רכב לפני הטסט ורשום לי שם 166K במקום 135k,יש לי 2 מסמכים אחרי הטסט הקודם שמאמתים את מה שרשום בלוח השעונים,אני מתכנן השבוע לגשת לטסט,מה אני אמור לעשות בשביל שיתקנו את הטעות שרשומה ברישיון הרכב?
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,350 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- YULI1
- RedLabel
- רפי לין
- פיגו107שנת2010
- FROGIE
- לב טוב
- פול-טנק
- Deutz912
- `Infinity
- נירו72
- oferg22
- beastmodeisr