Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום מסירות 2019 - לא מה שחשבתם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא הכל. בכל האתרים הגדולים (ynet לדוגמא) כתוב שסך כל מסירות כלי הרכב לשנת 2019 עולות לכדי 254000 מכונית "שמחזיר את השוק לממדי 2015" תכל'ס נמסרו 261000 כלי רכב, וכנראה עוד כ-3000 בייבוא אישי. מה שמביא את ה"ירידה החדה" במסירות רכב חדש לכ-6000 כלי רכב די זניחים בהתחשב בכמות (הנאה) שנמכרה.

אי אפשר להתעלם מהייבוא המקביל ולהגיד שהוא לא שייך. מי שרכש רכב בייבוא מקביל עשה זאת כחלופה לרכישה בייבוא סדיר.

אתה בהחלט צודק, לכן בוואלה שמחתי לפרסם את נתוני קארזון וציינתי שאלו המספרים האמיתיים והמשקפים ביותר וכאשר השתמשתי בנתוני איגוד היבואנים ציינתי שזה נתון של איגוד יבואני הרכב.

עם פרסום האייטם קיבלתי גם פניות מיבואנים שביקשו לדעת על מה הסתמכו המספרים האלו, לא מן הנמנע שהם לא אהבו את ההתייחסות לייבוא המקביל.

לא לכולם במדיות השונות יש את היכולת להשיג את כל המספרים ולכן אני גם יכול להבין הסתמכות על נתוני איגוד היבואנים.

אבל באמירה הכוללת יותר, למעט סיכום שנתי, בו ניתן לתת איזו פרספקטיבה, תובנות (כמו אלו של הקורולה ביבוא האישי וההנחות הממוצעות) פרסומי נתוני המכירות על בסיס חודשי הם בלבולי ביצים וליקוקי אגו, אם אתם לא מושקעים במניות של היבואנים - אין לזה שום משמעות.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

איפה אפשר לראות את הנתונים המלאים?

אני סקרן לדעת כמה I30N נמכרו בשנה שהיתה

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
בלבולי ביצים וליקוקי אגו

רגע... זאת לא הסיבה שאנחנו פה...? :lol:

איפה אפשר לראות את הנתונים המלאים?

אני סקרן לדעת כמה I30N נמכרו בשנה שהיתה

8.

5, הצ'בק ו-3 פאסטבק.

אם אני זוכר נכון, מתוכן 5 (בסך הכל, לא זוכר את החלוקה ביניהן) רכבי הדגמה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

וכל השאר? בכתבה בוואלה מופיעות 10 הספורטיביות הנמכרות ביותר. הייתי רוצה לראות גם את כל האחרות (למשל 308gti, מיאטה)

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
כן כן.. ואותי מעניין כמה רכבים "נמכרים" לחברות הליסינג. וכמה ללקוח הפרטי.

וכן, זה מאוד משנה. כאשר אתה "לקוח" ליסינג, אתה מקבל רשימה סגורה של אופציות, די מצומצמת, שהורכבה ע"פ אינטרסים ויחסי גומלין בין היבואן, חברת הליסינג והחברה בעלת הצי.

כאשר אתה רוכש רכב פרטי, אתה בוחן את השוק כולו ובוחר מה שהכי הגיוני עבורך ע"פ סדשרי עדיפויות.

הס מלהזכיר את העובדה שכלקוח פרטי אתה גם משלם (הרבה) יותר עבור אותו רכב.

במחשבה שניה, כל הנתונים קיימים בקובץ של משרד הרישוי.

לא בעיה (בשבילי) לכתוב כמה שורות קוד בפייתון בשביל לקבל את המידע שאתה מחפש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ה-i30 N האחרונה משנת 2019 עלתה על הכביש ב24/12/2019 כנראה עקב הגעתה לגיל 12 חודש. (נרשמה כרכב חברה)

8.

5, הצ'בק ו-3 פאסטבק.

אם אני זוכר נכון, מתוכן 5 (בסך הכל, לא זוכר את החלוקה ביניהן) רכבי הדגמה.

ממה שאני רואה היו 4 הדגמה 3 הצ'בק ואחת פאסטבק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

להלן קישור לסטטיסטיקת בעלויות שביצעתי לפי קובץ של משרד הרישוי (נכון לתאריך 5.1.2020) עבור שנת 2019:

https://gofile.io/?c=0IbKtr

מה שכן - אין לי אפשרות לבדוק מי מהרכבים הפרטיים היום, היה אולי בעבר רכב 0 ק"מ של חברת השכרה או ליסינג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מעניין אותי איפה בקטגוריה נכנס צבאי או ממשלתי אם בכלל מחשבים את זה למרות שבטח מופיע כליסינג במיוחד בקרוב יהיו הרבה איביזות וi20 צבאיות שיהיו ליסינג

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם

הנתונים ממאגר משרד הרישוי לא מפורטים עד כדי כך. פשוט רשום "ליסינג" או "השכרה" וזהו.

אם יש דרך למשוך את הנתונים האלו ממקום אחר בצורה חוקית ומסודרת, יהיה מעניין לבדוק מה יהיו התוצאות.

פורסם

כלי רכב צבאיים (חומים) לא מופיעים במאגר, הלבנים הם בליסינג.

לגבי ממשלתיים - יש שמועות (וגם מהדוחות רואים) שכנראה הוקצתה להם קידומת ייחודית - אבל עדיין אין כמות מספקת להוכיח את זה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

והיום, מגלים לציבור גם בכלכליסט :wink:

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3777201,00.html

10% מהטויוטות החדשות בישראל לא נמכרו על ידי היבואן

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כצרכן, הרבה יותר מעניין אותי כמה נמכר לפרטי.

בדוח שדור צירף כאן נראה שיש כ7700 איוניק בליסינג ועוד כ7900 קורולה בלסיניג. זאת לא כמות זניחה

עם כמות מכירות כזאתי לשוק הליסינג, אין פלא שהן מובילות.

• תוכן חדש...