רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 716 צפיות
בעלי רכב אופל שסבלו או סובלים מבעיות במנוע, חשוב ליצור קשר בטלפון 050-6818552 או במייל ל [email protected] נא להעביר הלאה לכמה שיותר קבוצות. תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת מגאןןןן, -
אחרי שמרצדס חשפה ב-CES את הקונספט "אוואטר", לא יכולתי להתאפק יותר. זה מה שאני חושב על הקונספטים של השנים האחרונות. ומה איתכם? מסכימים? או שלדעתכם הקונספטים של היום עושים בדיוק את מה שהם צריכים לעשות - להציג את החזון של החברה, וזה בסדר גמור שהם מציגים חזון רחוק ולא מתעכבים על דברים שיהיו סדרתיים אוטוטו.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 38 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
היי חברים, כבר שנים שאני שם לב לזה שהמון אוהבים מנועים מוגדשים ואני בהחלט יכול להבין את זה. העניין הוא שאני מרגיש שהדבר קצת התפספס פה בארץ. מלא סבורים שהשיטה של שימוש במנוע קטן נפח עם מגדש טורבו זה מילה נרדפת לטכנולוגיה או שזה נוצר לשם כוח. הרי כל העניין של שימוש במנוע קטן נפח בתוספת מגדש טורבו הוא לשם תצרוכת דלק טובה יותר ופליטת מזהמים מופחתת. (לרוב זה בא עם תיבות רובוטיות כפול מצמד). בדיוק כפי שישנם יצרנים שמשתמשים בטכנולוגיה היברידית/ היברידית נטענת, ישנם יצרנים שמשתמשים במנועים יותר ירוקים וקטנים עם מגדשי טורבו. מדוע הרבה אוהבים את המנועים אם יש ספק באשר לאמינות של אותם רכבים ואפילו ישנם מקרים של בעיות אמינות?
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
כן, כן. בסדר גמור. לא רע. ממש בסדר, כן, מספק לגמרי, אחלה. זה בערך בנק התשובות לפחות או יותר כל שאלה שאפשר לשאול על האאודי Q3 החדש. אז זה גם מה שעשיתי.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי אני מעוניין לקנות אאודי A3 סדאן חדשה ועכשיו אני מחכה שתצא במתיחת פנים שלה החדשה מישהו יודע מתי זה מתוכנן לצאת? ומה יהיו השינויים? לא מצאתי באינטרנט יותר מידי פרטים לצערי תודה
הודעה אחרונה מאת אלי55, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 11 אלף צפיות
שלום, אני גר ברחובות ושמתי לב שהתחילו לשים מצלמות קטנות על גדר ההפרדה בכביש 40 אני נוסע מצומת בילו לכיוון פתח תקווה וראיתי 6 מצלמות קטנות, וכל יום המיקום שלהם משתנה במסלול הזה רציתי לשאול מאיזה מרחק הם מצלמות? כי מבחינת נראות אני קולט אותם 200 מטר לפני שאני מגיע אליהן והאם אלה מצלמות מהירות או רק מצלמות של שימוש בטלפון נייד? ואם אני אוכל לדוגמא איזשהו סנדוויץ או שתיתי קפה והמצלמה קולטת אז זה דו״ח? יש להם מיקום נוסף על גבי הכביש שהוא לא גדר הפרדה שאולי הפ קולטות אותי אבל אני לא אותם? ויש מצלמות כאלה גם בתוך העיר או שזה רק מחוץ לעיר? ומה קרה שעכשיו נזכרו לשים מצלמות, מישהו שם התעורר משינה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
רגע היסטורי. מקווה שהסיקור בארץ יעלה ואיתו המועדות לענף. פורסם ב ואן ספורט: https://www.one.co.il/Article/19-20/7,672,0,61131/351567.html?ref=hp
בהנחה שלא מדובר בסקודה עם תא בדלת למטריה, מה אתם עושים עם המטריה הרטובה ברכב?
תופים בבקשה... חלשה יותר מלאון קופרה הנוכחית! תמונות ומידע שהגיעו לאוטואקספרס התפרסמו ומהם עולה שהגולף הבאה "תראה אגרסיבית יותר מאי פעם" (הם כנראה מתייחסים לפנסי הערפל בצורת חמש נורות נפרדות, כי אני לא רואה שום רמז אחר ל"אגרסיביות") ושהיא תקבל מנוע עוצמתי עם 280!!! כ"ס, 20 פחות מהמתחרה הזולה יותר שלה מבית. סך הכל נשמע הגיוני.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא יודע, אין לי משהו חכם להגיד על זה. יש לו עכשיו גם סאנרוף, חישוקי 19 ועוד כמה דברים, והוא עולה 178 אלף שקל. זהו. כאילו, לא זהו, פה יש עוד מלל.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 6 תגובות
- 909 צפיות
שלום, יש לי שתי שאלות ברשותכם: 1. האם לפני 30 שנים כמות ההרוגים בתאונות דרכים הייתה נמוכה יותר? הרי לא היה וואטסאפ, פייסבוק, אינסטגרם וכד׳... ועד כמה שאני יודע, זה אחד הגורמים הכי בולטים להרוגים בתאונות דרכים. 2. לדעתכם בעוד 10-20 שנה כבר לא יהיו תאונות? או לפחות כמות התאונות/הרוגים בתאונות תצטמצם משמעותית? כי ממה שאני רואה יש את כל הטכנולוגיה של בלימה אוטומטית, ורכבים הופכים ליותר ויותר חכמים. עניין אותי לדעת, תודה
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
איזה רכב זה?
מאת Snipe76-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חיפשתי על פי המספר ומצאתי שזה לא זה, המספר שייך לפורד פיאסטה 2006 מאוקראינה. חיפשתי בעזרת התמונות של גוגל על ידי העלאה של התמונות שלי, גם לא עזר. מישהו יודע במקרה?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
יצא לי לנהוג באירופה בתנאי ערפל קשים מאוד ראות של 50-100מ' קדימה וזה בלחץ שמתי לב שהיה מישהו שפתאום הדליק אורות אדומים חזקים הרבה יותר מאחורה - מה זה? ואיך אני יודע אם אורות הערפל שלי דולקים? כמובן שמה שעשיתי היה פשוט לנסוע אחרי האורות האדומים החזקים האלה... לא באמת הייתה ברירה אחרת...
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הזוג בא בברית הנישואין לפני כמה שבועות. היתה להם דרך המשפחה מאזדה 6 ישנה שהתחילה לעשות בעיות. נמכרה למוסך ומתחילים לחפש. תקציב - 20 ויעלו ל30 רק אם תיפול מציאה. גיר - אוטומטי למרות נסיונותי להסביר את יתרונות הידני עבור תקציב נמוך - המגדר החליט. נתתי עדיפות גדולה לפרטי על פני השכרה / ליסינג. סבלנות יש. מועמדת ראשונה - קיה ריו 2011 יד שנייה לאחר ליסינג מימוני. הק"מ היה 80000 , מתועד , טיפולים שנראו מסודרים ומוכרים שנראו אמינים. רצו 20 לאחר שהראינו רצינות , אך במקביל עלתה ניסאן טידה פרטית יד ראשונה 2010 עם 45000 ק"מ בלבד ממישהו שחי בחו"ל בדרך כלל. השתהינו עם הקיה יום אחד ושתי הציפורים ברחו. ראינו עוד שתי ניסאן טידה אבל האחת מוזנחת מכנית והשניה מטופלת …
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 607 צפיות
הי, אני מחפש חלק מפגוש של סקודה. יש לי מק"ט. התקשרתי למוסך מורשה, אבל הם לא מוכנים למכור את החלק, רק עם עבודה. מי מוכר חלקים באיזור חיפה, או אולי שולח? אולי מגרשי רכב? תודה, ולדימיר.
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רכשתי רכב יד שניה לפני כמה חודשים - יונדאי i35 2016 קיבלתי אגרת רישוי של 1604 שח. האם זה נכון כזה סכום , ולפי מה מחשבים את זה. זכור לי שעל קורולה 2003 שילמתי 1000+ מאיפה הגיע עוד 500-600 שקל ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני רואה בכבישים מהירים ברחבי ארה"ב, שרכב מתנגש חזיתית על האי תנועה בכניסה/יציאה מכביש מהיר , הוא נבלם בדליי מים צהובים שסופגים את רב האנרגיה ודי אמורים להציל את הנוסעים ממוות/פגיעה קשה, אבל כאן בארץ אין בכלל ולא ברור לי למה, חיי אדם זולים פה? הממשלה לא מקבלת מספיק כסף ממיסוי על הנהגים בשביל להשקיע כמה שקלים בזה?
-
(קצת ארוך) הקדמה - אחרי חצי שנה מדהימה ומלאת חוויות מוטוריות עם פיג'ו 208GTI , הרגשתי שאני מרחף על ענן מאושר, כמו תמיד שהדברים הולכים טוב מגיעה המכה שמחזירה אותך לקרקע המציאות - אצלי היא הייתה בדמות ג'יפון שחצה צומת ברמזור אדום והחזיר אותי במכה של 70 קמ"ש לקרקע - לי שלום לפיג'ו? פחות. לאחר שהתפללתי לכל האלים וסגרתי את חובי לעולם על היותי שלם הגיע הזמן לחזור לשולחן השרטוטים, לצערי הרב כל החישובים הובילו אותי לעובדה שאין ברירה - החזרה לליסינג לפחות לזמן הקרוב היא הכרחית. בדקתי מה האופציות והייתי צריך לבחור בין איביזה 1.0T סטייל מודל 2016 לרנו קליאו LIFE מודל 2016. התלבטתי המון מול הקליאו לאיביזה - מצד אחד האיביזה מגיעה מאובזרת כמו שצריך(בניגוד לאבזור …
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום רב, אחרי שנרגענו מהסופה אפשר לחשוב ברוגע ולהפיק לקחים. ההתמודדות העיקרית שלי ושל חבריי מהצפון שאינו נהריה הייתה נהיגה בכבישים תוך חציית שלוליות בגדלים משמעותיים ובגובה משתנה אך ללא זרמים כך שהסכנה היחידה היא להיתקע באמצע ולהיחלץ ע"י טרקטורים של העיריה שהיו די מפוזרים במקומות המועדים. את ההחלטה אם ואיפה לעבור קיבלתי בד"כ על סמך הערכה של גובה המים על משאיות ושאר כלים שעברו לפני ותודה לקל ההימורים התבררו כנכונים והמקסימום היה שהרכב האט מאוד לקמ"שים בודדים (בהרגשה באותו רגע לחוץ) אך המשיך עד לחציה מלאה. לעומת זאת יש לי חברים שאכן נתקעו וחולצו ע"י הטרקטורים. 1. מה המגבלה הטכנית של רכב מבחינת גובה המים? פתח כניסת האויר למנוע או שיש עוד מכלולים רגישים? תכלס ל…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
האחיין שלי הקיא על מושב הנוסע, ברכב של הורי. המושב הוא חשמלי ועם חימום. אבי לקח את הרכב לשטיפה, עשו שם סבון וניקו. עדיין יש סימן על המושב ומעבר לכך, עדיין יש ריח לא נעים. חשבתי לפרק את המושב ולקחת אותו לשטיפה יסודית. האם אתם מכירים מקום שיכול לבצע את זה?, אולי גם לא צריך לפרק את המושב. יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול כמה בטוח להשאיר רכב בחניון ברכבת הרצליה, בעקרון אני רוצה לעשות ככה: לוקח אותו בבוקר וחונה אותו בערב ואז לוקח בסופש עשיתי חיפוש ראיתי כמה הודעות פה לגבי תחנות אחרות וגם הם היו ישנות אז רציתי מידע מעודכן הרכב עצמו הוא מזדה ישנה 2008 אם זה עוזר..
הודעה אחרונה מאת Kimel, -
-
- 1 תגובות
- 590 צפיות
התאוריה דיי בסיסית. כמו שכולנו יודעים רכבים שנפגעו ו"נמכרו" לביטוח חוזרים בכול מיני דרכים קסומות וקסומבינאטריות לכביש. רכבים אלו נמכרים לרוב על ידי סוחרים לפעמים אחרי הורדה בק"מ כרכבים במצב "יותר טוב מחדש". לאור ההצפות לאחרונה יש כמות רכבים גדולה מהרגיל שתרד מהכביש ותמצא את עצמה בידי סוחרי רכב למיניהם מה שסביר להניח יגרום לסוחרים להוריד מחירים על מנת לנסות להיפתר מהמלאי שנפל לידיהם במהירות מה שיגרום לירידת מחירים גם בשוק הפרטי. השאלה היא האם זה שנמע הגיוני והאם באמת כמות הרכבים שתועבר לסוחרים בעקבות ההצפות תשפיע על שוק הרכב הפרטי?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
אדם שנתפס מספיק פעמים נוהג בכלי רכב ללא חגורת בטיחות, לפי החוק בישראל יאבד את רשיונו לצמיתות. מדוע? כי המדינה החליטה שלא חוקי לקחת את הסיכון הזה. לעומת זאת, מותר בישראל לרכב על דו גלגלי. בוא נבדוק אם הסטטיסטיקה תומכת במצב הנ"ל (אתם מוזמנים לתקן לי את הסטטיסטיקה, אך זה מה שאני מצאתי באינטרנט): - נהיגה בכלי רכב 4 גלגלים ללא חגורת בטיחות מעלה את הסיכון למוות או פציעה קשה בתאונת דרכים, פי 2 לערך (בהחלט לא מעט, ולכן אני מבין לגמרי את החוק שמחייב לשים חגורת בטיחות, זאת במידה ואנחנו נותנים למדינה את הזכות לכפות עלינו רמת סיכון מותרת). - רכיבה על אופנוע (פר ק"מ) מעלה את הסיכוי למוות (בהשוואה לנהיגה בכלי רכב 4 גלגלים) פי 34 לערך. כלומר, גם בלי חגורת בטיחות, נהי…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 556 צפיות
היי אני מעוניין להתקין לרכב מערכת התראה בטיחותית, ההתלבטות היא בין 3 החברות המוכרות: 1. מובילאיי 630 2. Movon 3. אוייאקס - ללא ראדר (עדיפות נמוכה כי קראתי שאנשים לא מרוצים). מבחינת התראות, על הנייר כולן בערך אותו דבר וההבדלים זניחים לי, ההבדלים במחירים גם זניחים לי, ישנו הבדל שנראה משמעותי והוא זמן האחריות, מובילאיי שנה אחת ובשאר 3 שנים.. השאלה האם מישהו מכיר את המערכות והתנסה בהן ויכול להגיד איך הן מבחינת: 1. התראות שווא 2. לא מתריע בזמן אמת 3. אמינות המערכת מבחינת תיקונים וכדומה למובילאיי שם טוב? האם שווה לוותר על שנתיים אחריות שיש למתחרות? אני לא פונה למי שבכללי נגד המערכות האלה.. תודה.
הודעה אחרונה מאת Pvopvm1, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
מחר (יום שני) יש מבצע חיישני רוורס באוטו דיפו במאה שקל בלבד,כולל התקנה. זה המחיר הכי נמוך בארץ...אני מתלבט - האם כדאי לשלם כפול במקום אחר מאשר לקבל מוצר זול מדי? Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת shha, -
-
- 5 עוקבים
- 20 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
כמו הרבה אנשים, ראיתי בוואטסאפ את הסירטונים שבהם חניונים מוצפים ורכבים ששטים להם בהנאה בחניון או שקועים... שראיתי את זה, הדבר הראשון שעלה בראשי זה תוך כמה זמן נראה את הרכבים האלה חזרה על הכבישים. אני מאמין שמערכות חשמל ניזוקו, כמו כן אני מאמין שכריות האוויר גם ניזוקו עקב ההצפות. בעלי הרכב יקבלו את מהביטוח את הסכום של הרכב, הביטוח יכריז אובדן הלכה ויעביר את הרכב לצד ג שמצידו ימכור את הרכב. בעבר עבדתי בק.גת באותה שנה היתה הצפה באשדוד ורכב של אחד האנשים, הוצף והוא קיבל את הסכום מהביטוח. בזמן שהוא מחפש רכב, הוא רואה מודעה ביד 2 על הרכב שלו בדיוק. התקשר לסוחר רכב והוא כמובן, הרכב תקין לא היה כלום.
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
מזל טוב, משהו קנה בוגאטי שירון והחליט לעשות לה עליה, עניין פעוט של כמה מליוני שקלים. Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
וכמה לדעתכם יעלה יבוא אישי של הרכב? הנה סרטון תדמית, נראה מרשים מאוד:
הודעה אחרונה מאת X9500, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הצלחתי לחבר את הטלפון ככה שאני מקבל\מוציא שיחות ושומע אותן דרך המערכת אבל מישום מה כשאני לוחץ על MEDIA רק אפשרות ה AUX זמינה ואפשרות BT MEDIA \ SD CARD אפורות ולא ניתנות לגישה קראתי את הספר רכב וחפשתי ביוטיוב, לא מצאתי איך אני מפעיל את אפשרות BT MEDIA ככה שהמדיה \ ספוטיפי וכו' ישתקפו על מסך הרכב מישהו יכול להסביר ? מצ"ב תמונה של המערכת
הודעה אחרונה מאת mavric, -
רציתי לחלוק אתכם קצת ממה שעברתי היום. רציתי להחליף רביעיית צמיגים לרכב. הסתכלתי קצת באתרים השונים. השוואתי מחירים. ואז הגיע מבצע של אוטודיפו צמיג שני ב-60% הנחה ואח"כ הנחה נוספת של 5% על כל העסקה. בקיצור - 4 צמיגים של גודייר אפישנט גריפ קומפקט עלו לי 900 ש"ח. הזמנתי ביום חמישי ב-9 וחצי בבוקר ובאתר שאלו לאיזה יום אתה רוצה לתאם את ההזמנה - אז בחרתי ביום א'. מפה לשם - במהלך הסופ"ש גיליתי 2 דברים: 1. שיש לי פנצ'ר באחד הצמיגים. 2. שהדגם שקניתי זה לא בדיוק האפישנט גריפ המהולל, אלא דגם קצת נחות יותר שלא ממש מצטיין במבחנים בביצועים על כביש רטוב ולמרבה ההפתעה דווקא צמיג של פאלקן מדגם 832 זוכה בביקורות מאוד טובות. חשבתי עם עצמי והחלטתי שאולי כדאי לי לשדרג ל…
הודעה אחרונה מאת mm1987,
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,911 אורחים (הצג רשימה מלאה)