רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 656 צפיות
היי מחפש כיסויים מומלצים למושבים בתקציב הנל, מעדיף נוחות על מראה. יש דגם מומלץ כלשהו (סוזוקי ספלאש) האם מומלץ לשים כאלה בכללי מבחינת הנוחות? תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 873 צפיות
ביום שישי האחרון בוטל מפגש של חברי הפורום שהיה אמור להתקיים בבני ברק, כאשר מחכים לבאים משטרה ורכבי פיקוח עירוני אשר מעכבים ואף מורידים מהכביש מספר רכבים על שטויות, אם כל הבושות. כתבה מוואלה!NEWS, עיריית בני ברק סילקה מפגש חובבי רכב מתחומה http://cars.walla.co.il/item/3341651?utm_source=Generalshare&utm_medium=sharebuttonapp&utm_term=social&utm_content=general&utm_campaign=socialbutton Sent from somewhere...
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
השבוע הוצג בדוסלדורף פולקסווגן קאדי חדש, מחליף הקאדי הנוכחי שהוצג עוד ב 2003 והתבסס על גולף דור 5. החדש עבר לפלטפורמת MQB של היצרן. המראה הכללי די דומה אבל בפנים עיצוב חדש ושונה לגמרי עם אפשרות ללוח שעונים דיגיטלי מלא. נפח פנמי בדגם הרגיל - 3.3 קוב. המנוע הבסיסי עדיין דיזל, 2.0 ליטר במבחר הספקים בין 75 ל 122 כ"ס. בנוסף קיים מנוע 1.5TSI בהספק 116 כ"ס, גיר ידני 6 הילוכים או DSG7. קיימת גרסת 4X4 עם המנועים החזקים יותר. בתכנון גירסאות היברידיות פלאג אין ו LPG, גירסאות "ספורט" ו"שטח" עם קישוטים בהתאם וגירסה עם בסיס גלגלים ארוך אבל כל אלו לא הוצגו עדיין.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי רכב שעולה כ 8000 נראה דווקא טוב. יש אימובלזייר אני חדש ברכבים, לא מכיר אמצעי נגד גניבה, רוצה לנסוע ללפעמים למקומות מסוכנים כמו ים המלח, טיולים בשטח ולהשאיר בחניונים. איך מגנים על הרכב? אני מבין שלא משתלם לשים איתוראן לרכב זול כזה, אז מה כן עושים? מנעול הגה? מנעול גלגל? אזעקה?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי מישהו יכול לתת טיפים איך לשמור על המולטי אייר (אלפא ג'ולייטה 2013). ראיתי שרשמו לחכות 2 דק לפני כל הנעה ולפני כל כיבוי 2 דק על ניוטרל. יש עוד טיפים ממישהו שמבין ? תודה
הודעה אחרונה מאת ZvikH, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
בייעוץ עולה לא מעט נושא האמינות של האופל אסטרה. בדרך כלל הדעה הרווחת היא שהרכב לא אמין ולרוב מדובר על הדגם הקודם, ששווק גם כאסטרה ברלינה בגרסת הסדאן. מה לגבי הדור האחרון? הגיע רק כהאצ'בק וסטיישן, פחות נפוץ. מה לגבי האמינות שלו? Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
אהלן, אני יודע שגיר DSG הוא בעייתי, ורציתי לשאול האם מאזדה לא מכניסה לרכבים שלהם את הגיר הזה מהסיבה הזאת? או שזה משיקולים כלכליים? אני מנסה להבין למה באאודי וסיאט כן משתמשים ב DSG אם זה מוקד לצרות, וביפניות כמו מאזדה/הונדה/טויוטה לא ממהרים להכניס את זה לרכבים שלהם? ודרך אגב, מי שקונה אאודי אלו בדרך כלל אנשים שיודעים מראש שלהחזיק אאודי זה יקר יותר ממאזדה? כלומר אנשים שיש להם את האמצעים הכלכליים להחליף כל חלק באוטו ככל שיידרש? נניח נדרש להחליף איזשהו חלק (או כמה חלקים) שעלותו היא 7,000 ש״ח, ולבנאדם יש את היכולת לשלם את הסכום מבלי שזה יפריע לו. ועוד דבר: אם אני שואף למינימום הוצאות על רכב, האם יהיה חכם יותר לקחת מאזדה 3 ולא אאודי A3? האם בוודאות לאורך השנים …
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
הקורטינה דור שלישי נהנתה מחשיפה גבוהה. היא הייתה הצלחה מסחרית שנבעה מכמות רבה של גימורים ודגמים, שהתאימו להרבה רוכשים. אפשר היה לקרוא לה אולר שוויצרי (או לדרמן) מוטורי, בעל כלי המתאים לכל מטרה אפשרית. צריכים מכונית להסיע משפחה של ארבעה או חמישה? קורטינה 1600L סדאן. צריכים מקום עבור ילדים, כלבים וכל דבר אחר? 1600L סטיישן היא בשבילכם: צריכים מכונית להסיע שלושה או ארבעה ילדים לבי"ס ושאר נסיעות עירוניות? קורטינה 1300 סדאן תספיק לחלוטין, כולל קפיצה לקרובים בסופ"ש. אתם כוכבים עולים בשיווק ומכירות, שצריכים להוביל את המוצרים איתכם? מגיעה לכם קורטינה 1600XL סדאן. מוצרים גדולים? 1600XL סטיישן. מוצרים כבדים? 2000L סטיישן. …
הודעה אחרונה מאת kanfi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חמישי עד שבת בשדה התעופה הנטוש באילת, יהיה שם תחרויות דראג ודריפטים, מה דעתכם כדאי להזמין כרטיס ומלון? יהיה אירוע גדול? מושקע?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
ראיתי את הכתבה הזו: https://batyam.mynet.co.il/local_news/article/rkZGoflm8 זה תקף לכל הרכבים? איך יכול להיות שאף יצרן לא חשב להסתיר את המספר?
הודעה אחרונה מאת lior_a, -
-
מציאת רכב זמני
מאת osherc-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, שאלה אולי קצת מוזרה, אני אוהב לטפל ברכב שלי בעצמי, לקראת החלפת קלאץ בפעם הראשונה. זאת תהיה עבודה יחסית מורכבת וארצה לקחת את הזמן איתה,פלוס זמן עבודה וחברים. אולם עדין אני צריך רכב כדי להתנייד כרגיל לעבודה בילוים וקניות. האם ישנה דרך להשכיר רכב בזול, או ל"השאיל" רכב לחודש חודשיים במחיר סימלי? שיטות, עצות או דרכים נוספות לעשות זאת? פרט לשיטות כמו לקחת מונית או לקנות גרוטה ולגרוט אותה לאחר מכן, לא ממש להוט אף אחת מהן תודה Sent from my LG-K520 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם יש לה מראות חשמליות מתקפלות אוטומטית? דגם expression
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 755 צפיות
שלום, ברשותי סקודה סופרב בליסינג. חברת הליסינג החליפה את מסגרות מספרי הרכב של סקודה במסגרות שלה. האם מישהו יודע כיצד אפשר להשיג מסגרות של סקודה כדי להחליף חזרה?
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
סוזוקי ויטרה
מאת efiwei- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז ככה בשעה טובה וקצתבעצב עזבתי את דגל שם שלי בישראל טויוטה. ועברתי לרכב ג'יפון משפחתי הסוזוקי. יש לציין כי אני תושב חו"ל אירופה וכאן מיוצר הסוזוקי ויטרה בהונגריה. קצת מפחיד לרכב יפני. אך יש לציין כי הם עובדים יפה. שלא כמו בימי הטויוטה רנאקס 2003 שהייתה מיוצרת באנגליה ( גם כיום ) רמת הגימור הייתה על הפנים. העדפתי לקחת את גרסת ה 2 על 4 - ולא 4 על 4 שבעצם הם עומדים על אותו מחיר. הסוזוקי פה מיוצרת עם מנוע בנזין בעל נפח של 1.4 ל' כולל מערכת טורבו. שנותן לרכב 140 כ"ס עם מומנט של 26 קג" מ/נ ועוד פעם שאלתי את הסוכן אתה בטוח 26 כן בוא תראה את נתוני היצרן .לקחתי את גרסת הפרימיום. שנותנת כמעט הכל מה שבטויוטה הייתי צריך לשלם המון המון. וזה כולל כסאות עור. חימום כסא נהג וכסא נוס…
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה אפשר לעשות בנידון? לא מצאתי דרך להסתיר מספר שילדה בלי לשים מדבקות קשות להסרה על השמשה עצמה. ראיתי שמישהו פרסם את הכתבה הזו בפייסבוק. https://rishon.mynet.co.il/local_news/article/VONCYWCXT?fbclid=IwAR1Vo7E3BOttNmH6wIveLkn5YM65aNiDJLHkGwwfoHtrBRcc92B54ShscaI
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 838 צפיות
שלום רב, יש ברושתי רכב [קורסה] עם גג נפתח והסוכך תקוע המון זמן. [הרכב בן שנתיים ושלושה חודשים] הסוכך תקוע למעלה משנה וחצי. התחלתי להבין שבלי הסוכך זה מעצבן לפתוח את הגג, בעיקר כי הוא גם נותן צל יחסי [רשת] ובעיקר מונע כניסה של דברים שונים לרכב מהגג. העניין שבמוסך היבואן מחייבים לפתוח ולבדוק, ואחרי זה הם יראו אם זה נזק לקוח או לא, הבעיה שאם זה נזק לקוח אני צריך לשלם לא מעט על עבודה [של הפתיחה] , הם מכמתים את זה בכמה שעות עבודה לפי תעריף של 300 שקלים אם איני טועה. יש משהו באמת לעשות במקרים שאין החלטה וודאית אם זה נזק לקוח או לא, ולשם הבדיקה היא לא תחול עלי. אני מבין מצד אחד את מוסך היבואן, אך זה שם אותי בעמדת נחיתות לעניין האחריות.
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
במרץ 2019 הלך לי הגיר ברכב סיאט איביזה 1.2 tsi תיקנתי את הגיר במוסך מורשה של צמפיון מוטורס הרכב היה שנת 2011, אני שמעתי על הרבה תביעות ייצוגיות... אם ידוע עך איזה תביעה ייצוגית על הרכב שיקנה לי החזר כספי ?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 1 תגובות
- 495 צפיות
שלום, ניסיתי לחבר באיזופיקס כיסא תינוק בגרנד סניק ולא מצאתי את התופסנים, מישהו יודע ויכול לכוון אותי? אני רגיל שהם ממוקמים מתחת למשענת אבל פה אין וכנראה בגלל שהמושבים מתקפלים, אם כן איפה זה יכול להיות? תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
עשיתי סדר לגבי העדיפויות שלי בפרמטרים שונים ברכב : דברים הכרחיים ברכב: גיר אוטומטי. בלם יד חשמלי עם פונקציית אוטו הולד. בקרת שיוט רגילה. מערכת מולטימדיה עם וייז ואנשי קשר בעברית. אפשרות להגיע לתנוחת נהיגה נכונה ללא הפרעה לרגל ימין ועם משענות יד, מרכזית ועל דלת הנהג, במיקום מתאים להנחת הידיים. חיישני חניה אחוריים. מרווח רגליים גדול במושב האחורי. רכב בתצורת דלת חמישית זקופה (האצ׳בק, סטיישן, ג׳יפון). תא מטען בנפח בינוני לפחות. נוחות מתלים ממוצעת ומעלה. (רכב חשמלי- זה תקף לגבי הרכב הבא שלי בעוד כמה שנים). דברים שאני יכול לוותר עליהם אבל נחמד שיהיו ברכב: מושב נהג חשמלי הכולל כיוונים מלאים ועם זכרונות. תצורת ג׳יפון בגודל קטן- קומפקטי. …
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
אז כן, כמו שחששנו - היא מגיעה עם גיר רובוטי. אבל לא כל החדשות רעות, היא מאוד מאוד מרווחת ביחס לקטגוריה, המחירים (של הגרסאות המאובזרות) נותרו ללא שינוי ורשימת אבזור הבטיחות האקטיבי שלה היא העשירה ביותר בסגמנט. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
שלום רב, הרצתי חיפוש על קיה סלטוס פה בפורום, אין יותר מידיי מידע. האם מישהו יכול לשפוך אור על דגמים, מנועים ורמות גימור שעתידים לעשות עלייה ארצה? כמו כן מה צפי לשיווק, יש מידע עדכני? תמונה להמחשה תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, רוצה להזמין חלקים מאליאקספרס האם המשלוחים מגיעים עכשיו לארץ?
הודעה אחרונה מאת אבנר טייל, -
עיכוב פנס במכס
מאת tinoki- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר טוב. הזמנתי פנס אחורי לאאוטלנדר מאיביי. מעוכב במכס. קיבלתי מכתב בדואר "הפריט אינו מאושר ליבוא, יש לשלוח את המסמכים המפורטים" ולא מפורט כלום..... הבנתי כי איביי אחראית לשחרור ממכס, נכון? אם לא, דרך איזו חברה לשחרר? במכתב אין הצעות לאיזו חברה לפנות. תודה,
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- 4 תגובות
- 696 צפיות
רכשתי לאחרונה פיאסטה 2014 ידנית ונתקל בבעיה שאין קליטת gps בטלפון השתמשתי באפליקצייה למדידת עוצמת קליטה ורואים בברור שיש שינוי קיצוני לרעה כשנכנס לרכב. אם אני מניח את הטלפון בכסא הנוסע לעיתים יש קליטה ובכסא האחורי לפי האפליקציה המצב משתפר מאוד. האם הבעיה מוכרת למישהו? יש משהו ברכב שיכול להפריע לgps? ישנה מערכת מולטימדה ברכב, כמדומני של קוברה. למערכת יש מצלמת רוורס וכן פונקציית gps שמכובה (לא יודע אם ואיך אפשר להפעיל אותה). המיקום הרגיל של הטלפון הוא די קרוב למערכת המולטימדיה. יש הפרעה לקליטה גם כשאני לא מדליק את המערכת. אשמח לשמוע כל טיפ! תודה
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 137 תגובות
- 35 אלף צפיות
אני שומע יותר ויותר על אנשים שמתעקשים לקנות תמיד רכב חדש מהיבואן עצמו ואני בטוח שגם פה לא חסר. מה ההיגיון בלקנות חדש ולהפסיד עשרות אלפי שקלים בירידת ערך? ברור לי שיש אפקט פסיכולוגי מסויים בחדש אבל זה לא נשמע לי סביר לשלם עליו כל כך הרבה, ביד 2 יש המון משומשים צעירים בני שלוש, שנתיים ואפילו שנה, רכבים שאין סיבה להניח שיש בהם איזושהי בעיה (ובכל מקרה אף אחד מפה לא יקנה ללא הבדיקות ההכרחיות שיוכיחו שאכן אין בעיה) ועדיין למרות שמדובר בסכום לא מבוטל ולמרות שהרכב זהה מכל בחינה והוא חדש לגמרי עדיין הרבה יותר אנשים מעדיפים את החדש מהמשומש. מי שיזרוק מימון דרך היבואן אני לא חושב שזו סיבה, היום אפשר להוציא מימונים גם לרכב יד שנייה. מה עוד?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
סתם עניין אותי, 2 אנשים שאני מכיר עשו לאחרונה טרייד לרכב חדש עם מימון מרכב בן 3. בשני המקרים מדובר על כלמוביל(יונדאי ומיצובישי) הם קיבלו מחירון לוי יצחק על הרכב שלהם. שזה ממש מעולה לטרייד. השאלה היא כמה הם הפסידו בהנחה במידה והם היו קונים את הרכב במימון ללא טרייד?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כאשר הושק ה-C5 AirCross, ציינו מבחני הנהיגה, בין השאר, את כיסא הנהג המתכוונן חשמלית + עיסוי, למשל במבחן של Ynet: " רשימת האבזור במכוניות אירוע ההשקה הייתה ארוכה וכללה ריפודי עור דו-גוניים, מושב נהג מתכוון חשמלית, עיסוי ליושבים מלפנים..." https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5408312,00.html עם זאת, במפרט העדכני באתר אני לא רואה אזכור של כוונון חשמלי + עיסוי. אז מה המציאות? יש כוונון חשמלי או לא?
הודעה אחרונה מאת feel, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מחפש להשכיר רכב בלאס וגאס הרבה המליצו על אתר Alamo ראיתי שם קטגוריה בשם Luxury car, מישהו מכיר? התנסה? אני מאמין שיש את הקטגוריה הזאת בכל החברות אילו רכבים אפשר לקבל? בפעם האחרונה שהייתי בווגאס השכרתי בארץ גראנד שירוקי מפה לשם קיבלתי סנטפה (טענו שזו אותה קטגוריה) לא מעוניין ליפול שוב...
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
קורקינטים ומה שבדרך 1 2
מאת kobi_g-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4 אלף צפיות
מעלה את הנושא שוב כי אתמול מהדורות החדשות פרסמו את הידיעה שילד בן 13 נהרג. כלי הרכב השיתופיים (כן אני קורא לזה כלי רכב כי זה נע על הכביש ומגיע למהירויות של 50 קמ"ש ומעלה בכלים משודרגים) האלה הינם פשוט סכנה הן לרוכבים והן לנהגים שצריכים לסבול מנזקים לרכב ונזקים נפשיים על פגיעה באנשים. אני כמה פעמים כמעט פגעתי ברוכבים כאלה (האחרון ילד טיפש שהחליט לעבור באדום מטר לפני הרכב שלי ובנס זזתי) ופשוט שמתקרב לצמתים במיוחד שיש ירוק ואין הרכב כלי רכב מהסס כי מי יודע מהיכן יגיח המתאבד התורן. חבר שנפגע בתאונת אופנוע סיפר לי שבמחלקה שהיה מאושפז מגיעים כל יום אנשים עם דרגות פגיעה שונות והרבה מהם עם פגיעה מוחית (קסדה זה כנראה לחנונים) וזה לא מפורסם. מה שמפורסם - מקרה מוות או מה…
הודעה אחרונה מאת *gal*, -
-
שאלה פוליסת ביטוח 1 2
מאת joker_XD- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אהלך חדש פה יצא מצב שעשיתי ביטוח חובה וצד ג' וגם פוליסת ביטוח לפני שנה אין לי מושג מה עוזר לי הפוליסת ביטוח הזה? ומה הוא? האם הוא בכלל חובה ? המוקדים מביטוח ישיר אמרו לי לפני שנה שזה חובה שתהיה לי פוליסה על הרכב ומרוב טימטומי הסכמתי אז' מה שאני הולך לעשות בסוף זה כנראה לעבור לביטוח יותר זול ואם יש לכם הצעות של ביטוחים זולים לנהגים צעירים בגילי 21 אשמח מאוד לשמוע... רק תענו לי האם הפוליסה היא חובה בכלל ?
הודעה אחרונה מאת joker_XD,