Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא זניח בכלל.

אולי מבחינת כריות אוויר והגנה על נוסעים אין ממש הבדלים גדולים, אבל בחלק מהדגמים ייתכן הבדל מאוד גדול בבטיחות האקטיבית.

בדורות הקודמים של רכבים מסוימים לא היו שום מערכות, בדגמים הנוכחיים אתה עשוי למצוא הרבה מערכות אקטיביות.

לצורך העניין יאריס בת כמה שנים לא כללה שום מערכת (ככל הנראה טרם מתיחת הפנים), היום יש לה בלימה אוטונומית (עד 80 קמ"ש כמדומני) וזיהוי סטייה מנתיב (מקורית).

איביזה מהדור הקודם לא כללה שום מערכת, לדור הנוכחי יש בלימה אוטונומית (כמה שזכור לי בכל מהירות) ובקרת שיוט אדפטיבית (לכל רמות הגימור חוץ מרפרנס).

אני לא מדבר על דגמים שלא היו זמינים בשוק ב-2015 וכן זמינים היום ומציעים בלימה אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, תיקון סטייה מנתיב, זיהוי שטחים מתים וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא יודע, לי זה נתן ונותן שקט נפשי.

אחרי שנפלתי על 107 לימון אני מרוצה על הבחירה.

לא הכל כלכלי בחיים ויש שיקולים נוספים מעבר לכסף.

רכב במהותו הוא לא דבר שכלכלי להחזיק אותו (אלא אם כן הוא חלק מהעיסוק שלך).

מי שבאמת רוצה ומעוניין לחסוך שבכלל לא יקנה רכב וידאג לגור במקום שיענה לו על הצרכים התחבורתיים ( בסמוך למקום העבודה/תחבורה ציבורית). רכב משומש יוזיל את העלויות אבל עדיין רכב שלעצמו הוא הוצאה ולא השקעה.

הידיעה שלא צריך להתרוצץ בין מוסכים פרט לטיפולים השוטפים אותי אישית מרגיעה.

וגם אם כן - יש אחריות למספר שנים.

אין שום ערובה שברכב חדש מהסוכנות לא יהיו תקלות, אבל זה בהחלט מצמצם את ההיתכנות הזו.

והגג שלי הן מכוניות מיני.

אני לא חושב שאי פעם אקנה רכב שעולה יותר מ70-80 אש"ח.

אלא אם כן ההכנסה שלי תהיה בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
יש שני סוגי רכבים אצלי. בעבודה לוקח רק חדש (היום כולם כבר בליסינג אבל עד לפני שנה ההחלטה היתה לפי עלות ספציפית של הרכב הנרכש כולל עלות אחזקה וגרט) כשאת אלה שקניתי ישירות החזקתי עד גבול הכדאיות כשלפעמים החלפתי בזמן ולפעמים אכלתי אותה (כמו מנוע במשאית איסוזו שהקדיך את תכנון ההחלפה בחודשיים).

ברכב הפרטי הנוסף בבית הייתי קונה יד שנייה ומחליף כל 3-5 שנים אבל לפני 3.5 שנים החלטתי ללכת על חדש במימון חלקי כך שאני משלם כל חודש את ירידת הערך כשהתכנית היא להחזיק 5 שנים ולהחליף שוב.

הסיבות למעבר לחדש הן קודם כל כי אני יכול כלכלית (כלהכסףשלהמימון קיים אצלי ואין לי בעיה לסגור א. ההלוואה מחר בבוקר. מעדיף לא לעשות אתז כי בריבית שאני משלם שקרובה לאפס מעדיף את הכסף זמין). שנית כי בא לי לפנק אתאשתי ברכב חדש. שלישית הזמן שלי יקר ועמוס אז מעדיף לשלם עוד 6000-5000 שקל על חמש שנים בירידת ערך מאשר לשלך אותם בעלויות ישירות ועקיפות של פינוי זמן לטפל ברכיה של רכב יד שנייה. בסך הכל הרכישה לא תעלה לי יותר וכבונוס אני מקבלשקט נפשי, אחריות, בטיחות,אבזור, בחירת צבע וגימור והכי חשוב אישה שמחה.

אני עובד מספיק קשה כדי להרשות לעצמי גם להתפנק בלי שזה יבוא על חשבון דברים אחרים.

אם זה ה"מוד", אז למה לא ליסינג תפעולי ? אולי עולה קצת יותר ( גם זה לא אם החלופה היא טרייד אין לרכב שקנינו ) אבל השקט והשלווה במקום אחר לגמרי והאוטו עדיין חדש דנדש. לוקחים אוטו מהחנות משלמים סכום לא גבוה בהתחלה, עוד כמה לירות כל חודש ואחרי שנה וחצי עד שלוש באים ולוקחים אחר במקומו.

פורסם

תלוי גם כמה זמן מחזיקים ברכב.

מי שמחזיק לטווח ארוך, נניח 5 שנים ומעלה, ירידת הערך כבר מתאזנת והוא לא משלם הרבה יותר על הרכב החדש.

אגב גם לקחת מימון על רכב זה לא דבר רע, להיפך, בריביות של היום עדיף שהכסף שלי יהיה אצלי ולא אצל מישהו אחר.

אני לא מבין אנשים שמשלמים במכה אחת 150,000 שקל רק כדי להגיד "אני לא אוהב חובות" מימון היא דרך לגיטימית לחיות.

אני מעדיף לקחת את ה-120,000 שקל שנשארו לי (אחרי ששמתי מקדמה) ולקבל עליהם תשואה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

כלכלית לקנות חדש זה כנראה לא הבחירה הנכונה , אבל כסף הוא לא השיקול היחיד.

את הרכב שלי קניתי לפני כמעט 15 שנים חדש מהחברה אחרי שחיפשתי לא מעט זמן משומש בן 3 ללא הצלחה, הרבה רכבים שחוטים , אחרי תאונה ועוד.

לא תיכננתי להחזיק אותו כל כך הרבה זמן אבל בדיעבד זאת הקנייה הכי מוצלחת שהיתה לי עד היום ואני לא מוצא טעם בלהחליף אותו, נוסע כמו חדש.

לאישתי אני קונה רכב חדש כל 5/6 שנים , מעדיף שהיא והילדים יסעו ברכב הכי בטיחותי שאפשר.

פורסם
לא זניח בכלל.

אולי מבחינת כריות אוויר והגנה על נוסעים אין ממש הבדלים גדולים, אבל בחלק מהדגמים ייתכן הבדל מאוד גדול בבטיחות האקטיבית.

בדורות הקודמים של רכבים מסוימים לא היו שום מערכות, בדגמים הנוכחיים אתה עשוי למצוא הרבה מערכות אקטיביות.

(מבלי להיכנס לאף אחד לכיס)

(הטענה מטה היא לא כלפי dorsht באופן אישי, אלא כללית)

אני חושב שמטילים (הרגולטור) יותר אחריות כלפי היצרנים (ומכאן מערכות בטיחות אקטיביות) והרבה פחות אחריות כלפי הנהג (קורסי נהיגה מתקדמת חובה, מישהו?). כנראה (יש כבר מחקרים בנושא?) שמערכות בטיחות אקטיביות מצילות חיים. אך גם נהגים מוכשרים יותר אשר התנסו במצבי חירום ונהיגה זהירה יותר יכולים לתרום רבות להקטנת הנזק ואף מניעה של תאונות.

בנוגע לשאלה של פות"ש- בגלל שזו הוצאה השנייה (בד"כ) בגדולה עבור משק הבית, קנייה של רכב היא פעולה מלאה ברגשות. ולכן קשה מאוד להתמודד איתה במונחי עלות-תועלת. הסיבות שבגינן אנשים רוכשים חדש הן מגוונות מאוד ולא נעצרות רק ב"יכול" ו\או "רוצה". פחד ממוסכים, סלידה ממגרשים, רתיעה מאנשים וכו' וכו'. מצד שני רבים לא מבינים את העלות האמיתית של קניית רכב חדש, לעומת רכישה של אותו רכב (נניח ולא היתה מתיחת פנים) בן שנה או שנתיים (ואני לא מדבר על רכבים ישנים יותר). מסלולי המימון הנוחים, הריבית הנמוכה תורמים ליכולת הרכישה הזו.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לא זניח בכלל.

נכון להיום המערכת האקטיבית הטובה ביותר נמצאת בין האוזניים.

חלילה לא מזלזל בהתקדמות שנעשתה בכל הקשור למערכות אקטיביות, אבל לא צריך להציג רכבים שאין להם את המערכות כפצצת זמן מתקתקת.

פורסם

קונה רכב חדש כי יש לי את היכולות.

האם הכי כלכלי? לא.

רוצה לנהוג ברכב הכי ביטוחית שיש ועדכני שיש ברמה הכספית שאני מסוגל לעמוד בו.

מעבר לזה האישה קובעת.

*הנ"ל חוסך כל חודש ללא קשר להוצאת הרכב, מוציא פחות מאשר מכניס כולל הוצאות הרכב.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

לפני 3 שנים חיפשתי טויוטה ורסו בת שלוש כדי לחסוך ירידת ערך של רכב חדש.

בסוף הזמנתי ורסו חדשה.

כל מה שראיתי אז, לא מתקרב למצב הרכב שלי עכשיו, 3 שנים אחרי שהוצאתי אותו חדש מהסוכנות, גם לא רכבים מיד ראשונה פרטית שהיו עם רבע מהקילומטראז' שלי כיום.

הרכב מטופל מהיום הראשון לפי הסטנדרטים שלי ויישאר אצלי עד שארגיש שהוא מתיישן ולא מתאים לנסוע כל יום 100 קילומטרים.

זה יכול לקרות עוד 3/5/7/10 שנים, 250/300/350 אלף קילומטרים.

ואז שוב אקנה רכב חדש שיהיה אצלי מהיום הראשון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בסוף הזמנתי ורסו חדשה.

כל מה שראיתי אז, לא מתקרב למצב הרכב שלי עכשיו, 3 שנים אחרי שהוצאתי אותו חדש מהסוכנות, גם לא רכבים מיד ראשונה פרטית שהיו עם רבע מהקילומטראז' שלי כיום.

הרכב מטופל מהיום הראשון לפי הסטנדרטים שלי ויישאר אצלי עד שארגיש שהוא מתיישן ולא מתאים לנסוע כל יום 100 קילומטרים.

כי מי שמוכר בהגדרה מתייחס לרכב שלו כאל סחבה (למעט חריגים).

מי ששומר על הרכב, מגיע לגיל 3 ואומר לעצמו "רגע, למה להחליף הרכב במצב מעולה" ואז לא מחליף.

אז מי כן? כל הדרעק ואנשים משועממים (מעט)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

הוצאתם מפרופורציות את המצב של רכבים משומשים.

הגיוני דלת צבועה ופגוש צבוע,הוא לא צריך להיות חדש בלי שריטה-בגלל זה הוא גם עולה חצי.

טיפול פעם בשנה ולקזז עלות של צמיגים ומצבר.

רכב נועד לעבוד,וחלק מזה הוא להישרט ולעלות על מדרכות מידי פעם כשאין חניה באיזור.

כשחיפשתי רכב בסביבות ה40-35 היו אופציות משומשות סבירות.

בסוף קניתי יד שניה חדש יותר סתם כי זה רכב שאהבתי והיה לי את הכסף.

לקנות חדש אני גם לא אקנה,בעיקר ברכבים הפשוטים שהסיכון בהם לתקלות לא גבוה אחרי 3 שנים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בסוף הזמנתי ורסו חדשה.

זו נקודה טובה. המצב של שוק יד 2 בישראל על הפנים ויש הרבה היגיון לרכוש רכב חדש במטרה להחזיק בו 5-6-8 שנים.

אני נסעתי על הפיג'ו שלי מעל 60,000 ק"מ בשלוש שנים. הרכב מטופל בחברה מהיום הראשון בדיוק לפי הספר ובינתיים נוסע כמו חדש. אם אקח את הרכב לדיטיילינג הוא יראה כאילו רק אתמול יצא מהמפעל.

אישית לא רואה שום סיבה להחליף את הרכב. גודל/ביצועים/נוחות עונים לחלוטין על הצרכים שלי.

פורסם

אנשים לפעמים מסתכלים על עסקה נקודית מבלי לחשב את התמונה הכוללת.

אם מציגים אז זה כאילו רכב חדש עולה 130 אלף... אבל רכב משומש בן 3 ..עם 50,000 ק"מ עולה רק 80,000

והוא כמו חדש.. למה להוציא עוד 50,000 ש"ח .. זה אכן נראה כאילו כדאי לרכוש את הרכב המשומש.

הבעיה שהתמונה הרבה יותר מורכבת..

אני למשל.. אוהב להחזיק את הרכבים שלי הרבה זמן יחסית.

7 שנים או 9 שנים.. 100,000- 150,000 ק"מ .

ניקח כדוגמא את המקסימום 9 שנים ו 150,000 ק"מ.

דלק יעלה לי 75,000 ש"ח

ביטוחים 9 שנים .. 35,000 ש"ח

טיפולים - 30,000 ש"ח.

אגרות - 10,000 ש"ח

רכב חדש יעלה לי 130,000 ואחרי 9 שנים ימכר ב 20,000 ש"ח

ירידת ערך של 110,000 ש"ח

אם אלך על משומש .. אז אצטרך 2 רכבים כאלה .. נניח לקנות רכב של 4 שנים ולמכור אותו שיגיע לגיל 8 או 9.

נניח שאקנה כל אחד כזה משומש ב 70 ואמכור ב-30 ...

יצא לי 80 אלף ירידת ערך על 2 הרכבים האלה..

מה יצא לנו ?

80 לעומת 110 ירידות ערך

אבל 150 אלף החזקה.

בקיצור על פני 9 שנים .. 260 אלף לרכב חדש ו 230 אלף ל-2 רכבים משומשים..

שזה רק 300 ש"ח בחודש..

ברור שמי שרוצה רכב לשנה בלבד.. התחשיב יהיה שונה לגמרי..

פורסם

^^^

וזה במצב התיאורטי בו החזקה של רכב חדש בחצי הראשון של התקופה הארוכה הזאת עולה כמו של רכב משומש . בפועל רכב משומש שנקנה מאדם אחר/ חברת ליסינג יצטרך תחזוקה יותר יקרה ( אין אחריות ויש בלאי ).

גם בחצי השני של התקופה יכול להיות הפרש בתחזוקה בין רכב שמיומו הראשון אצלך לבין עוד רכב משומש ממישהו אחר ( שטיפל פחות קפדני ונהג יותר אגרסיבי ). ואם זה רכב ליסינג אז בכלל...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...