רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לא ברור מתי תושק בהתחשב במצב הסורר במדינה, אבל יש נתונים שכבר הגיעו אלי: בשלב ראשון היא תגיע לכאן בשתי רמות גימור Active ו-Premium. ל-Active הנמוכה שש כריות אוויר, בלימה אוטונומית, ובקרת סטיה מנתיב מקוריות מהיצרן. ל-Premium הגבוהה שמונה כריות אוויר, ובנוסף גם בקרת שיוט אדםטיבית. בשתיהן יגיע מנוע הבנזין 1.2 המוכר עם 130 כ"ס משודך לגיר אוטומטי שמונה הילוכים. מחיר צפוי? 125K-130K לגירסת הכניסה, ועוד כ-5K לגירסה המאובזרת יותר. בוודאות תגיע גירסת חשמלית בהמשך, ואולי גם דיזל אוטומטית עם חטיבת הכח המוכרת מ-3008. גירסה מעניינת נוספת שקיימת אבל ספק אם תגיע היא גירסת הבנזין עם מנוע 1.2 ו-155 כ"ס שגם משו…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, נהגתי ברמת גן בכביש אלוף שדה (מנהרת אלוף שדה) ואולי לא שמתי לב טוב אבל ראיתי רכב שם שמקבל הבזק ממצלמת מהירות. הסתכלתי בוויז וזה לא הראה לי שיש שם מצלמת מהירות, מישהו נוסע בכביש הזה ויכול להגיד מה הולך שם ? יכול להיות שיש שם מצלמה וזה לא בוויז ? המקום המדוייק זה בדיוק יש ירידה קצת קטנה ואז עליה, שהמהירות המותרת שם היא 40 קמ"ש ( מוביליי הראה לי את זה ואף אחד לא נסע שם 40 קמ"ש)
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מקסים חוזר לסכם את הטיול המוטורי הגדול של 2019 ומפרט מסלולים, עלויות, טיפים והמלצות עשה ואל תעשה.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- 0 תגובות
- 775 צפיות
היי חברים, אני סטודנט לתקשורת חזותית בשנקר, אשמח אם תוכלו לענות על מספר שאלות קצרות לטובת פרוייקט הגמר שלי אשר עוסק בחברה ישראלית ליצור מכוניות על, תודה רבה! https://forms.gle/JiMFT2ppfCsQTfDE9
הודעה אחרונה מאת natiii, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
[למען הסר ספק אין לי כל קשר לעסק המוזכר או למי מטעמו] אחרי השרשור של @oryo נזכרתי שכבר כמה זמן רציתי לכתוב פוסט על הגשמת חלום משלי, ועם הקורונה אין הרבה מה לעשות בכל מקרה. בעוד אנחנו מתארגנים לטיול בחוף המערבי, החליטה זוגתי להגשים לי חלום שאמנם קשה להגשים בארץ הקודש אך זמין יותר במדינת היעד. אחרי שבחרנו את היום, את שאר הסידורים היא עשתה בעצמה. אמנם בחרתי את הרכבים מרשימה אך לא היה עוד מידע על המקום. מתקדמים לעבר היום המיוחל, ואני לא כל כך מצליח להירדם באותו הלילה למרות הטיול הארוך שעשינו באותו היום. בתור ילד שגדל עם הפוסטר של הקונטאש על הקיר ההתרגשות היתה בשיאה. קמים בבוקר, ורק אז אני מקבל את המיקום, speed vegas בפאתי לאס ווגס. מדובר ב…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שם ארוך, תיאור קצר: קסם. אבל אני חושב שכדאי לכם לקרוא את התיאור הארוך.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 911 צפיות
לפני שנה הבטחתי שאחזור ואמשיך לדווח על ה508 https://carsforum.co.il/topic/654763-פיגו-508-המשומשת-לאחר-5k-הראשונים/#comments אז אני מקיים הספידומטר מראה היום 50K תחזוקה: טיפול 40K + בלמים עלות 2390 ש"ח (מוסך לובינסקי שורק ) החלפת 4 צמיגים תקלות: אפס (בשנה האחרונה) צריכת דלק: שנתית ממוצעת 8.4 הנאה מהרכב: 100% הדיווח הבא בעוד שנה הערות שאלות בקשות? אני כאן
הודעה אחרונה מאת djefi1, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 743 צפיות
החוק חד משמעי וברור, ילד עד גיל 8 (או יותר, אם לא הגיע לגובה מסויים) במושב הקדמי רק עם בוסטר וכרית אויר מנותקת. אבל מה לגבי הבטיחות ? כשימלאו לילד 8 להחזיר את כרית האויר לפעולה ? יום לפני יום ההולדת הכרית תפגע בילד ויום אחרי היא תגן על הילד ? עפ"י יצרן הרכב, בכלל יש לבטל את כרית האויר רק אם הילד יושב במושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה...
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 911 צפיות
שלום השלט\מצבר לא עובד לי אני לא רואה מקום להכניס מפתח איך אני יכול להכנס לרכב? SKODA SUPERB 2015
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב, לאחרונה החלפתי רכב לדגם של VOLVO S60-T4 שנת 2013. הרכב עשה 72,000 יד שניה, נמכר במחיר 38,000 כאשר היה מטופל בזמן במוסך המורשה ומתוחזק היטב. ראשית- חשוב לי לדעת את חוות דעתכם על העסקה בהתחשב בסוג הרכב, המחיר והנתונים שהבאתי. ועכשיו מספר שאלות: -אחד הדברים שמפריעים לי אישית חיצונית ברכב זה הגלגל והג'אנט שלו שיחסית קטן לגודל הרכב. הבנתי שיש אופציה לשדרג לגדלים גדולים יותר. האם מומלץ ואיפה אפשר למצוא אותם? -הבנתי שיש אופציה לבצע עדכון תוכנה לגיר ולמנוע. מאחר ומדובר בגיר רובוטי אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם מה מומלץ וממה עדיף להמנע. -עצות שלכם לתחזוקה מונעת של בעיות גיר ומנוע ברכב? כגון החלפת שמן גיר בתדירות גבוהה יותר וכו.…
הודעה אחרונה מאת shakedi, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
# טהרנים-נא לעבור ישירות לתמונות. תודה. נשבע שלא התכוונתי, 9162 ק"מ בשנה? עם רכב פאן נטו?? פששש... שאנחנו נהנינו השנה... אז עשיתי ייבוא, שוב. ותיקי הפורום בטח זוכרים שכבר הבאתי אחת, כחולה, מרובעת גלגלים לפני שנים מארה"ב-השם יקום דמה. הפעם, למרות שרוב חיי הדו גלגליים שמרתי אמונים לג'יקסרים החלטתי לבדוק-לבגוד-להתנסות. אז ייבאתי מאנגליה ימאהה FZR1000EXUP שנת 1989 מקורי להחריד, עם 48500 ק"מ על השעון, 209 ק"ג ו 145 כ"ס טבין ותקילין במנוע. הוא הגיע בסוף פברואר שנה שעברה ועד שסיימתי שחרור, תשלומים, רישוי ושאר ירקות-הנה הגענו למרץ 2019. הוצאות: לאחר תקר בקדמי ביום מסלול ועוד תקר באחורי על איילון החלפתי זוג צמיגים…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 796 צפיות
שבת שלום ובוקר טוב, האם זה שהאיביזה מצויידת במנוע 1000 טורבו, אומר שהמנוע מתאמץ הרבה יותר , גם כשלא "מרביצים" איתו וסוחטים את הדוושה? זה אומר שעל מנוע כזה יהיה יותר בלאי ממנוע יותר גדול ? והאם לא מומלץ לנסוע על מצב ECO כי גם ככה המנוע הזה קטן? תודה מראש לעונים, ובריאות איתנה.
הודעה אחרונה מאת itaimoto, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
אז המאזדה 3 שליוותה אותי ב-3 שנים האחרונות חזרה אחר כבוד לאלדן, ובמקומה הגיעה מאזדה 3 דור רביעי. ההשוואה היא בין דור 3 לפני מתיחת הפנים רמת גימור Sport מנוע 2 ליטרים (משמע אין GVC, פנסי קסנון) ובין דור רביעי רמת גימור Spirit. תנוחת הנהיגה הייתה טובה בדור ה-3 (אבל פחות טובה מאשר בולוסטר) בעיקר בגלל הכיסא, אז זה השתפר (דיי משמעותית) בדור הרביעי, הכסא ותנוחת הנהיגה בכלל היא אחת הנוחות שיצא לי לחוות, כמובן שזה עניין אינדיבידואלי אבל אני סאקר של מושבי באקטים ודמויי באקטים. כיוונני המושב ידניים, אבל דיי נוחים, ידית הרמה לקביעת קדימה-אחורה, ידית נעילה לזווית גב המושב (מושכים זה פותח נעילה והקפיץ דוחף את המושב אליך, אתה דוחף את המושב הפוך וכשמצאת זווי…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
ערב טוב, שמי אראל. כבר המון זמן עם הגו'ק בראש של המוטוריקה (וכרגע מחזיק באלפא מיטו חביבה). לאחר המון זמן שחולם על בניית כלי בעצמי ברמה חביבה ההתלבטות היא בין הכביש לשטח. מבין שלא ניתן לעלות עם הכלים הללו על הכביש בצורה חוקית ולכן השאלה שלי היא כזאת- בהנחה שאצליח ואכן יבנה כלי ברמה טובה האם יהיה ניתן לעלות איתו על אחד מן המסלולים בארץ (בעיקר מסלולי קארטינג) כמובן שעם תשלום מסודר וביטוחים+ שטויות ורשיונות אם אכן אצטרך? בנוסף אם הדבר אכן אפשרי אשמח אם מישהו יוכל להכווין אותי לתקנות, דרישות וכו... לדבר זה כיוון שלא מצאתי יותר מדי מידע ברשת. אם דבר זה לא אפשרי כנראה שאכן אלך על השטח הפראי😉 בנוסף כל מידע טכני שיש למישהו, עצות, הע…
הודעה אחרונה מאת TechnoRate, -
מכירים את התיאוריה הזו, שגורסת כי עדיף שלא לפגוש גיבורי ילדות כי במציאות הם לא יעמדו בציפיות שבניתם בפנטזיות שלכם? כן… אז בקשר לזה ** רקע ** הסיפור מתחיל עם חבר אמריקאי שפגשתי באחד ממפגשי הרכב אליהם אני הולך מדי פעם (Cars & Coffee). ברנש מבוגר, חובב רכב שאף פעם לא מימש את ה״צורך״, היינו נפגשים ומקשקשים על מכוניות כלכלה השקעות ונדל״ן ונהיינו סחבקוקים. ואז הגיעה נקודת הזמן בה הוא מחליט להגשים חלום, ומאיזושהי סיבה החליט להיוועץ איתי בכל התהליך. הוא מספר שהוא מתכנן לרכוש משהו אקזוטי, ואנחנו מתחילים לנהל תכתובות על כל מיני דגמים אפשרויות וכו׳ - עד שאני נתקל במודעה למשהו שתואם בדיוק את ההגדרות עליהן דיברנו: Huracan Spy…
הודעה אחרונה מאת hunter22, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת מה אתם חושבים על מאזדה 6 פרימיום פלוס 2.5 מנוע 2015 (לפני המתיחת פנים האחרונה בשנתון) (ישנה אפשרות שאקבל את האוטו בתשלום סמלי- עובר דרך המשפחה) הרכב הקודם\ נוכחי פורד מונדאו 2012 2000 טורבו 203 כוח סוסן לא קטן אבל אתם מכירים מזדקן... אז בלי חפירות, כתבו מה דעתכם על האוטו הנ"ל אשמח ממי שנסע עליו במיוחד
הודעה אחרונה מאת itaypaz97, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
תתחיל ב-249,000 שקלים, כרגע רק בגרסת גרנד קופה עם ארבע דלתות. אני חייב להגיד שאני לא לגמרי יודע מה לחשוב. מצד אחד, זה ממש "לא זה" כשמשווים אותה (לפחות על הנייר) לסדרה 2 הקודמת. ונצטרך לנהוג בה כדי לאשרר או להפריך את האמירה הזו. מצד שני, האם לאדם ברחוב שאשכרה קונה את המכוניות האלה (משפחתיות פרימיום, לא סדרה 2 ספציפית) בכלל אכפת מכל הדברים האלה?
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
כחלק מהשיפורים במערכת הפורומים, נוספה האפשרות לתגובות מגוונות להודעות כמו שאתם רואים כאן: התגובות הללו משפיעות, כל אחת בדרכה על המוניטין של המשתמשים. ציון המוניטין מופיע מתחת לסמלון של כל משתמש: הניקוד שמעניקות התגובות הוא כדלקמן: תודה/עצה טובה!/מעניין מעניקות נקודה אחת ומעלות את המוניטין של המשתמש שכתב את ההודעה לה הגבתם. מצחיק/לא הבנתי.../מבאס נייטרליות ואינן משפיעות על המוניטין של הכותב. משעמם/רעיון גרוע גורעות נקודה אחת ומורידות את המוניטין של המשתמש. אי לכך, אנחנו מבקשים בכל לשון של בקשה לעשות שימוש הגון בתגובות, במיוחד באלו השליליות כדי להעניק למשתמשים ולאורחים שקוראים את ההודעות בפורום תמונה מהימנה על א…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
עברתי תאונה עם הרכב שלי פונטו שנת 97 לפני חודש וחצי. חברת הביטוח החליטה שמשביתים את הרכב לשימחתי. שאלו להסכמתי לגבי הסכום שמגיע לי כלומר מחיר מחירון שהיה 21000, הסכמתי בשמחה. כשהגעתי לקבל את כספי מהסוכן קוזזו לי כך: 1700 ש"ח השתתפות עצמית, ו3000 ש"ח הביטוח לשנה. כלומר שבפועל יוצא שקיבלתי 16000 האם משהו נתקל בזה? היה עדיף לי לתקן ולמכור, הייתי מקבל כבר יותר. נראה לא הגיוני למי מכם בעלי הנסיון אשמח ליעוץ או למי ניתן לפנות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אלמה78, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי מה לדעתכם עדיף? והאם למישהו יש מושג איך מוסיפים ל-R3 את המאגר מצלמות של הארץ?
הודעה אחרונה מאת ProMeR, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
למרות האמור באתר כיפה, אין אזכור בצו בדבר הארכת רשיונות הרכב גם. יתכן וישנו צו נוסף לגבי רשיון רכב.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 17 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
?טוב השכן קיבל היום את השברולט סילברדו החדשה, ואני זוכה להצצה ראשונית, כמה כוח...לא נגמר סקירה יותר מקיפה בהמשך.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עקב משבר הקורונה, חברת Car2Go תאפשר שכירה של מכוניות ללא דמי מנוי, ואופניים בחינם לגמרי. תפרגנו בשיתוף, מגיע להם שהמידע הזה יגיע לאנשים שצריכים את זה.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ביום חמישי האחרון חוויתי נהיגה מאוד מאתגרת. לילה, רוחות בעוצמה מטורפת, פסולת וענפים שעפים באוויר והפסקת חשמל ללא תאורה בכביש. הרוח הייתה כל כך חזקה שהרכב התקשה לשמור על מהירות של 90 קמש. למזלי הרגשתי מאוד בטוח בתוך הרכב הודות למבנה ומשקל הרכב ותאורת לד מקורית שהאירה את הכביש למרחק. באיזשהו שלב עף לכביש מקבץ של ענפים או שיח ענקי. המכה לא הייתה קלה ולמזלי זה הסתיים יחסית בשלום. לא חושב שהייתי יכול למנוע את הפגיעה. זה פשוט צץ משום מקום.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
עדכון: רעננה ניצחה, לכן היא תהיה הראשונה לארח את המפגש הנודד שלנו (הלוקיישנים הבאים: איירפורט סיטי, סופר לנד, חניון אצטדיון רמת-גן). ניפגש בחניון של תחנת הדלק "דלק" (ומסעדת "ze sushi רעננה", בווייז) ליד פארק רעננה ביום שישי ה-13.3.2020 בשעה 14:30. זה באמת מקום נחמד מאוד, יש שם צל, הגישה סופר-קלה (בערך 3 דקות נסיעה מ-531 שנגיש מכביש 20 צפון/דרום, 6 צפון/דרום ו-4 דרום) ואפשר אפילו להביא את בני הזוג עם הילדים ולשלוח אותם לטייל בפארק הענק שליד. במפגשים הבאים נעבור לאיירפורט סיטי, לסופר לנד ולחניון של אצטדיון רמת גן לפי הסדר ולאחר מכן נעשה הצבעה גדולה וחגיגית שלאחריה נחליט מה יהיה מקום המפגש הרשמי החדש שלנו. נתראה! ההודעה המקורית: א…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
נאמר לי מחבר שהיונדאי שברשותו מטורבתת קלות, לאחר שהוא שלח לי את התמונה סירבתי להאמין לו שקיים דגם כזה ושהוא לא רב מכר ארצי. האם למישהו יצא לשמוע על הדגם הזה כאן או בעולם ואם כן, כמה חתיכות ממנו הגיעו? ואיך הוא באופן כללי מבחינת ביצועים והנעה?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, מקווה שזה הפורום הנכון (נראה לי שזה לא מתאים לפורום הטכני. אולי זה מתאים ל"אודיו ומולטימדיה", מנהלים בבקשה תעבירו אם זה המצב ) יש רק שקע USB אחד המחובר למערכת המולטימדיה, כלומר לא ניתן להשתמש ב android auto ולשמוע מוזיקה מזיכרון USB בו-זמנית (מבחינה טכנית, לא יודע מה קורה מבחינת התוכנה של הרכב). האם לדעתכם ניתן לחבר מפצל USB כך ששני הדברים יעבדו בו זמנית? (שוב, במידה והתוכנה עצמה מאפשרת זאת)
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בשל המצב הקורוני החלטתי שאני משתדל לא לנסוע בתחבורה ציבורית. הבעיה היא שאין לי חניה בעבודה, ליד עיריית ירושלים. השאלה שלי היא איפה אפשר לחנות קרוב לעירייה בחינם או במחיר סמלי. אני לא נחשב תושב ירושלים. החניה צריכה להיות פתוחה (להוצאת הרכב) גם בשעות הערב המאוחרות, ושאוכל למצוא בה מקום פנוי גם שלא בשעות הבוקר המוקדמות. ברירת המחדל שלי כרגע היא לחנות בגבעת התחמושת וללכת ברגל כחצי שעה. תודה.
הודעה אחרונה מאת lbel, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי, מחפש ומחפש ולא מוצא, אז אולי כאן: אני צריך לדעת מחיר מחירון של הרכבים שלי לפי אוקטובר 2018 (Hyudai i35 inspire 2013 and Golf 1600 2006) איפה אני מוצא באינטרנט מחירון לפי חודש הבדיקה בעבר? בתודה- ואתם מעולים
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי מישהו יודע מה הכיוון עם הרכב הזה. יהיה ידני ? מנוע ? צפי השקה בעולם ?
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,311 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Deutz912
- פול-טנק
- Yondalar
- רפי לין
- fishmanl
- Pavlik
- nglancer
- פריג'י
- AmitGo
- orankohn
- לירון .ה.
- cbendor