רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,603 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 626 צפיות
אמנם מגלגל בעיות בריאות עוד משנת 2016. אבל בכל זאת נפטר בגיל 90, לפני יומיים. למי שלא יודע, הוא היה אחד מגדולי נהגי המרוצים, שריד לתור הזהב של המרוצים, ונחשב לנהג הטוב ביותר שלא זכה באליפות העולם (בפורמולה 1). לצערי אין לי זמן לכתוב עליו סקירה מפורטת (שמגיעה לו), אבל בקצרה, (עם טוני ברוקס) הוא העניק את הנצחון הראשון למכונית בריטית בפורמולה 1, זכה לנהוג לצידו של פאנג'יו במרצדסים "סילבר ארווס" השליטים בשנות החמישים, היה מראשוני מפתחי ה"Pace Notes" יחד עם דניס ג'נקינסון שניווט לצידו במירוץ ה"מילה-מיליה" בשנת 1955, ועוד ועוד. חוץ מזה שהיה נהג בחסד עליון. תאונה קשה במסלול גודווד בשנת 1962 סיימה את הקריירה שלו, ושנים אחר כך טען של…
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אולי בגלל הקורונה, אולי בגלל שזה רחוק מאיתנו, אבל לא ראיתי שמישהו ציין כאן את החלטת GM שהוכרזה בפברואר, לנטוש את שווקי אוסטרליה, ניו-זילנד ותאילנד. כתוצאה מכך, הוחלט לסגור את מה שנותר מתפעול המחלקות הפעילות בהולדן, ומה שהיה פעם סמל אוסטרלי ידוע יעלם בשנה הבאה. נתח המכירות של המותג צנח ל-4.3%, שהפכו את הולדן לבלתי-רלוונטיים. בתאילנד, פעילות ומפעל GM שמותגו תחת שברולט, ימכרו לגרייט-וול הסינית. בהתחשב בפרישות הקודמות מרוסיה ואירופה, זה לא מפתיע. התוכנית הכללית של GM הייתה ונשארה לצאת ממקומות בהם המכירות נפלו, להתרכז בג'יפונים וטנדרים רווחיים בצפון אמריקה (ומיזמים משותפים עם הסינים), ולהתרכז ברכבים חשמליים ואוטונומיים. לפי שעה, GM תישאר בשווקי מקסיקו ודרום-אמריקה.…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
ובכן, היא נראית לא משהו. עיצוב לא מודרני, לא מיוחד, צרה מקדימה, כבדה למראה, פרופורציות מוזרות. בפנים גם לא משהו, מזגן עם ידיות פיקוד מיושנות ותריס מכאני שמעביר מסירקולציה פנימית ליניקת אוויר מבחוץ כמו במכוניות משנות ה 90. לוח שעונים זוהר בצבע לבן, מישהו בחברת הליסינג ניקה אותו בספריי סקאי שגרם ל"עננות" אבל זה לא קשור לרכב עצמו... האובזור סטנדרטי, יש בקרת שיוט והחישמול הרגיל. זה המחזור השני של אלמירה מהדגם הזה, לפני כן ב 2015 היה משלוח אלמירות ללא כל איבזור. המקום בפנים סביר, מעט צר בממיד הרוחב. מנוע 1600 עם 109 כ"ס שעובד עם גיר רציף. זו בערך נקודת האור היחידה באוטו, הביצועים טובים מאוד. הגיר הוא…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. קרה המקרה ובדיוק חודש לפני חג הפסח נגנב הרכב שלי - למעשה מדובר ברכב עבודה שמוצמד אלי. קיבלתי מהביטוח רכב חלופי שאותו אספתי מאלדן סניף גלילות. התאריך האחרון להחזרה של הרכב - 8 לאפריל (ערב חג הפסח). אני עובד במקום שבו פחות מעשרה עובדים ולכן גם ביום שלישי ה- 7/4 הייתי בעבודה. באותו שלב כבר יצאו הנחיות לגבי איסור נסיעה בין ערים שהיה אמור להיכנס לתוקפו בערב. ניסיתי להתקשר לסניף גלילות ולא הצלחתי להשיג אותם (לא ניתן להמשיך לחכות על הקו וניתן לבקש שיחזרו למספר ממנו נעשתה השיחה). התקשרתי למוקד של אלדן והסברתי לנציג את המצב. הוא הרגיע אותי ואמר בביטחון שהסניף יהיה פתוח בערב החג עד 11:00. למחרת בבוקר אחות של אשתי באה לשמור על הי…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
ברוח מצוקות העיתים אתר YNET העלה כתבה בנושא : מכוניות מומלצות בעשרת אלפים שקלים בלבד. https://www.ynet.co.il/wheels/legal/article/SyV75mvwL הכתב - ניר בן זקן - ממליץ על כחמש מכוניות הטובות/משתלמות ביותר במחיר זה. לדעתי האישית כתבה מאוד מקצועית ומועילה. בולטת העובדה שהוא ממליץ רק על מכוניות יפניות/קוריאניות. מה דעת מביני העיניין בפורום? האם הכתבה אכן מקצועית? האם יש מועמדות עדיפות שהוא לא ציין?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 716 צפיות
היי, הייתי בדרום אמריקה והשכרתי רכב למשך 4 ימים , החזרתי אותו לאחר שחתמו שהכל תקין. במהלך הימים הבנתי בדיעבד שעברנו הרבה מצלמות מהירות מעל המהירות המותרת, אבל לא ראינו פלאשים. חברת ההשכרה חייבה אותי במצטבר כ 120$ ב 4 תאריכים שונים, שלחתי מייל לחברה לבירור, ובגלל שחברת האשראי לא עובדת בחול המועד אין מענה. איך אפשר לקבל החזר, ואיך ממשיכים לחייב אותי ללא רישות ?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן חברים, חיפשתי תשובה לשאלה שלי באינטרנט אבל לא הבנתי בדיוק - לכן חשבתי לשאול פה עם מספרים כדי לדעת יותר. לצורך הדוגמא: קיבלתי רכב במתנה (פורד מוסטנג GT) ששווה 46,000 פאונד. עלויות הרכב, שילוח לארץ וכיוצא בזה הם לא עליי. מה שאני צריך לשלם זה שחרור ממכס, מיסים וכדומה וכמובן כל התהליך של העלאת הרכב לכביש. מה הם העלויות שלי ? איך זה עובד? תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 71.6 אלף צפיות
איפה אני יכול לברר כמה עולה לקנות מספר של מונית, וכמה עולה להשכיר אותו? או אם מישהו יודע פחות או יותר. תודה!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 793 צפיות
חברות אופ"ק ובעלי בריתם(רוסיה לדוגמה) הגיעו להבנה על קיצוץ של כ-10% מהמכסה אותה הם מפיקים היום(כ-10 מיליון חביות ליום), כשמדינות נוספות צפויות לקצץ עוד 5 מליון, וזאת כדי לעצור את נפילת מחירו בשווקים. הקלה בקיצוץ תהיה במחצית השניה של השנה, והיא תעמוד על 8 מליון חביות, כשהקלה נוספת ל-6 מליון תבוא בין ינואר 2021 לאפריל 2022.
הודעה אחרונה מאת tepic, -
בצל הקורונה והעובדה שאני אעשה הכל רק לא ללמוד 😅 החלטתי לרשום סיקור על ה208. נמאס מאוטובוסים בתור חייל החלטתי שהדבר הראשון שאני אעשה כשאשתחרר יהיה להוציא רשיון וכך היה, אחרי 3 חודשים קיבלתי את הרשיון והשלב הבא היה לבחור רכב. הקריטריונים היו רכב קטן וידני עם ק''מ נמוך ושנתון יחסית מתקדם. על הכוונת היו סיאט איביזה ופולקסווגן פולו שהמראה שלהם מאוד משך אותי אבל התמורה למחיר פחות, רנו קליאו ופיג'ו 208 שהסטיגמה עליהם דואגת לתמורה מצויינת למחיר יחסית לוואגיות ויפניות. אני לא יודע בדיוק להסביר את זה אבל משהו בפיג'ו ממש משך אותי, יום אחד ראיתי שצצה לה מודעה על 208 ידנית שנת 2015 יד ראשונה עם 19,000 ק"מ יום אחרי אני ואבא שלי נפגשנו עם המוכר. הרכב היה די מוזנח מבחינה חיצוני…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
טוב נו, לא יודע מה זה. לא בדיוק "מיני קרוסאובר". גם לא בדיוק מכונית מיני רגילה. אפשר לאמור שאוהב את העיצוב. גובה שלי 180, משקל 115 - יש לי מספיק מקום. הרבה יותר מאשר בקיה פיקנטו או יונדאי i10. שום פלסטיקים לא מפריעים לרגליים, אפשר להזיז את הכסא מספיק רחוק אחורה, שדה ראיה מצויין וגם מראות גדולות מאוד. הצלחתי לשבת בלי בעיה "מאחורי עצמי". צפוף אבל סביר. רגליים לא ממש צמודות לגב הכסא הקידמי. לגובה יש הרבה מקום. רק חטפתי מכה מה"קנט" של הדלת בכניסה. בפעם השניה כבר נזהרתי והתכופפתי יותר. יש Key less. אבל רק לדלת נהג ונוסע מימין. אין לדלת תא מטען, זה לא נוח. רוצים לפתוח את תא המטען, צריך להשתמש בשלט. או לפתוח את דלת הנהג קודם. יש פיצ'ר נחמד follow me…
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
- 13 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול האם זה במקרה או שיצרניות הרכב מכוונות את רכביהם לגילאים מסוימים? והאם ההתאמה לפלח מסוים נעשה ע"י עיצוב ייחודי או איזשהו אופי נהיגה/נוחות נסיעה/ אביזרי בטיחות? למשל - סיאט איביזה/לאון - ברוב המקרים, אני רואה בחור צעיר יושב מאחורי ההגה. בדרך כלל בגילאי 21-28. ודוגמה נוספת היא טויוטה ספייס ורסו. כשאני רואה את הרכב, אני מתערב עם עצמי שיושבת שם סבתא, וכמעט תמיד אני צודק. כמובן שיש יוצאים מן הכלל. רציתי לשאול מה מושך אנשים מסוימים לרכב כמו טויוטה ספייס ורסו? מה מאפיין אותו? אולי אין באמת איזשהם מאפיינים מוגדרים, ולמעשה אדם צעיר בהגיעו למעמד הרכישה קונה איביזה בגלל ההשתייכות שלו ל"צעירים" ואילו אדם מבוגר קו…
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
אני לא בטוח במה שאני הולך להגיד. אם אני לא טועה, אני הבנתי שרכבים משטרתיים בארה"ב, הם רכבים משופרים. מנוע מחוזק. יש את המתקן ברזל מקדימה, לנגח רכבים. האם זה נכון שרכב משטרתי שם, הוא משופר?. האם בארץ, משפרים ניידות?.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פרסומות ישנות לקורונה (של טויוטה....). אפילו רוג'ר מור (למי שזוכר מיהו...) התגייס לקדם את הקורונה.
הודעה אחרונה מאת AUDIO KING, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
באווירת הקורונה, לי אין באמת זמן פנוי אבל הינה מתקרבת שנה שהרכב בבעלותי ועשיתם לי חשק לסכם סיפור הרכישה חייל בקבע לקראת סוף קורס קצינים, מתנייד בשברולט אוואו בציר 06 ידנית שקבלתי בירושה מאימי, הייתי איתה בכל חור במדינה ! 0 תקלות, 0 פינוקים, 0 בטיחות.. אבל הייתה מטופלת ושמורה כמו חדשה 😰 נמכרה ב3K לבחור מבוגר מעיר מגורי שהדביק עליה מדבקות בכל מקום, העיקר שהוא מבסוט חחחח... תמיד אהבתי מכוניות ספורטיביות, חיפשתי משהו בתקציב של 70K +- בחיפושים התמקדתי ברכבים הבאים: - יונדאי וולסטר טורבו ידנית - סיאט לאון 1.4 טורבו ידנית - אבארט 500 ידנית - אאודי A1 - BMW סידרה 1 הלב תמיד היה עם האבארט, חיפשתי וחש…
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- 16 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
זוכרים את הבועה הזו ? אני חברת ליסינג גדולה. אני רוצה לקנות 1000 רכבים ולקבל הנחה גדולה על זה שאני קונה הרבה כי מזה אני מרוויח. אבל אין לי כסף לקנות 1000 רכבים. אז אני בא לבנק או לקרנות הפנסיה של האזרחים, ואומר תראו, אני צריך כסף לקנות 1000 רכבים. אומרים: לא - מניין לנו שתחזיר את הכסף. אני אומר - תראו, יש לי במגרשי הטרייד מלאנתלפים של רכבים משומשים ששווים על פי מחירון שאיזה אחד העריך, כמו ה1000 רכבים שאני רוצה לקנות. הם אומרים - וואלה אנחנו אוהבים את אותו המישהו האחד הזה ומאמינים לו - סחי, קיבלת. רק לא לקחו בחשבון, שכשיש משבר יש הרבה פיטורים. יש הרבה פיטורים הרבה עסקאות ליסינג חוזרות לחברת הליסינג. בנוסף, הר…
הודעה אחרונה מאת motior, -
ג'ולייטה - הסוף 1 2
מאת pooh-bear-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 28 תגובות
- 4 אלף צפיות
עוד מדברים פה על רכבים בתקופה הזו? אז אחרי עשור, הג'ולייטה יורדת מפס הייצור בסוף השנה. באופן לא מפתיע, היא (סוג של) תוחלף ע"י SUV, הטונלה (Tonale). לא תהיה מחליפה ישירה, כלומר האצ'בק סטנדרטית. אם נשארו פה עוד כאלו שתקועים בקטגוריה הזו, יש מתמודדת אחת פחות. מקור: https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/alfa-romeo-giulietta-be-axed-year ויש גם כאן, בעברית: https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/BkZimrwvI
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 466 צפיות
לאחרונה אני שם לב שנוספו שלטי אזהרה חדשים ברמת גן שכתוב עליהם "אכיפה באמצעות מצלמות אלקטרוניות סעו כחוק" מישהו יודע במה מדובר?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
היבואנית לוביסקי הכריזה ביון על תחילת השיווק של פיג'ו 2008. carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3484/חדשות/לא-עוצרת--פיג'ו-2008-החדש-בישראל להלן המחירים: דגם: 1.2 ליטר בנזין "אקטיב": 128,00 ש"ח. דגם: 1.2 ליטר בנזין "פרימיום": 135,000 ש"ח. דגם 1.5 ליטר דיזל "אקטיב": 130,000 ש"ח. לאלו שיזמינו באתר העדכני של היבואן תינתן הנחה בסכום: 5,000 ש"ח או טרייד אין במחיר מחירון. מפרט טכני ואבזור - https://www.carsforum.co.il/cars/Uploads/motori/4-2020/3484/gallery//פיגו-2008-2020-מפרט.pdf פיגו-2008-2020-מפרט.pdf
הודעה אחרונה מאת green, -
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001324492#utm_source=RSS עושק המיסים על הדלק - בלו + מע"מ הפך אותנו ליקרים בעולם במחיר של ליטר בנזין - כבוד מפוקפק ביותר
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
אפילו סתם כדיי לנשום קצת אוויר ולשחרר את השרירים?
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
מי מכיר היכן? מי יודע איפה?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 20 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום. יש לי קיה פיקנטו שנת 2012. בערך 90000 ק"מ מטופלת היטב. לאחרונה שמתי לב שהבלם יד (אמברקס) עולה יותר מדיי בקלות, ובלי קשר אני רוצה לשאול, מתי קיה פיקנטו מתחילה לעשות בעיות שכבר שווה להחליף?
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle, -
-
נלקח מ: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5703581,00.html מה אתם אומרים? אמנם היריד היא בעקבות הקורונה, אבל מצד שני, גם ככה אוטוטו יהיה כאן סגר שלא יאפשר שום יציאה שאינה חיונית מהבית, אז...
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, נתקלתי באקורד היברידית, והתחלתי לחשוב למה לא רואים אותה יותר מדי? הבנתי שהחיבור היה שרך אחבר ולא מאיר, זו הטענה היחידה שאני חושב לעצמי. לא. צללתי לאתר מידע רב מדי לגבי אמינותה, איך הרכב מבחינת אמינות? מבחינת נוחות - נראה שהיא נוחה מאוד חסכונית - כ20 קמ לליטר, מרשים לגודל שלה. מה אני מפספס? האם ייבוא מחברה אחרת פוגע עד כדי כך במכירות? Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 778 צפיות
יש לי את הרכב הנ"ל, מה שוויו אצל סוחר ברזל? תודה
הודעה אחרונה מאת miatanc, -
-
- אחראי פורום
- 26 עוקבים
- 325 תגובות
- 82.4 אלף צפיות
הולה אמיגוס! קה פאסה מוצ'אצ'וס יאפ - מה שקראתם, עשיתי משהו ממש אבל ממש, מיפא-גר! (מפגר בגרמנית צחה) הרקע חודש ויום לפני יום הולדת 40 שלי, לצערי, נפרדתי מאמא - זה כבר לסיפור אחר שאולי יום אחד יהיה לי האומץ, הרצון והכוח לפרסם. קם ל30 ויום למחרת מתעורר בן 40 - כמובן החיים שלי נכנסו לשנה של טלטלה מטורפת בה קנינו דירה, מכרנו דירה וכן לצערי אחותי ואני גם ירשנו דירה - כל זה קורה בשנה אחת! אני לוקח על עצמי גם בגלל שזה לא היה במספיק "לחוץ" את תיק הועד בבניין החדש בכדי לחסוך חברת אחזקה בשנה שהכי לא צריך בה אחת והופס אני מגלה שאין לי זמן לכלום, אני מסתובב עם סחרחורות מרוב עייפות (וזה עדיין לא עובר לי) והופס עוברת לה שנה והופס אני בן 41 וכמעט כל הבאלאגן מאחוריי…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ארבעת הדורות הראשונים של פורד פיאסטה היו מאד פופולריים בישראל אבל עם הצגת הדור החמישי בשנת 2002 משהו התפספס. דלק מוטרוס הציעו אותה בשנים 2003-2004 בלבד, בשנתיים האלו נמכרו משהו כמו 400 יחידות והיבוא הופסק. מ 2005 ועד להצגת הדור השישי ב 2008 לא נמכרה פורד פיאסטה בישראל. בדור החמישי פודד פיאסטה הוצעה כאן ב 3 גירסאות: 1.4 בנזין ידני. 1.4 בנזין רובוטי חד מצמדי (אולי זו הסיבה למכירות הנמוכות?). 1.4 טורבו דיזל ידני, מנוע זהה למנוע של סיטרואן C3 באותם שנים. כך או כך, הדגם שהיה בראש טבלת המכירות באירופה, לא הצליח בארץ. היום נוסעות על כבישי ישראל כ 100 פיאסטות בלבד מהדגם הזה. נפגשתי עם פיאסטה דור 5 לפני כמה שנים בקפריסין, מ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מבחן דרך: מרצדס C63s 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לכל מי שבבידוד, בהסגר, בחל"ת או סתם משועמם, הנה לכם טקסט משובח מבית היוצר של רומן שמלווה בצילומים מרהיבים של ראלף חסון (יש שם גם כמה תמונות שלי, אבל הן הרבה פחות מעניינות). תהנו. כי גם כשהמצב בטטה חשוב לאפשר לפחות למוח שלכם מפלט.
הודעה אחרונה מאת KOOKE, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי יש לי ניסאן קשקאי שנת 2008 אין איתה שום בעיות ברוך השם אבל יש לי שאלה היום במהלך נסיעה ראית שפתאום נדלקה לי מנורה בלוח ובנורה כתוב trip מזה אומר ? ואיך אני יכול לכבות אותה ?תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 702 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- iEminem
- yor2
- teyal
- topop
- Nico62
- דובצע
- יבגניפ
- שי
- גולדן191
- David32
- mottis
- itaysamurai