רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3822312,00.html בגלל הקורונה: משרד התחבורה איפשר לחברות הליסינג לבטל עסקאות לרכישת אלפי מכוניות חדשות או בעברית כשתקנה מכונית ״חדשה״ מהיבואן לך תדע כמה זמן עמדה אצל חברת הליסינג ..... ושאתה יד שניה. עוד ישראבלוף כמו מכונית שנת 2020 שיוצרה בכלל ב 2018 ....
הודעה אחרונה מאת taz3k, -
-
אחר צהריים טובים חברים! ביום רביעי הקרוב נלך לפגוש לראשונה את סקודה קאמיק על אדמת ארה"ק. כרגיל, אנחנו פותחים בפניכם את האפשרות להעלות שאלות לאנשי היבואן באשר למכונית. בינתיים, מכאן עולה שצפויות חמש גרסאות ומחיר גרסת הבסיס צפוי לעמוד על 133 אלף שקלים. את כל הפרטים הנוספים נדע ברביעי.
הודעה אחרונה מאת efrati, -
אתם חייבים לדעת שכבר תקופה משווקות בישראל מסחריות קטנות של יצרן סיני DFSK. מדובר במסחריות במפרט "של פעם", מנוע בנזין 1.5 ליטר בהספק 99 כ"ס, גיר ידני, הנעה אחורית וגלגלי 14 אינץ'. יש שלושה דגמים - טנדר חד קבינה, טנדר דאבל קבינה וואן סגור. מחיר שמופיע באתר היבואן הוא באיזור 115.000 ש"ח כנראה לא מאוד אטרקטיבי מכיוון שאי אפשר לאמור שזה רכב נפוץ. נמכרו עד כה יחידות בודדות. אבל כל תוספת למבחר המקומי מבורכת.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אתר מעולה שמרכז את כל קריאות התיקון, תלונות הצרכנים והTSB לפי שנים ויצרניות רכב. *TSB - Technical Service Bulletins האתר מוגבל רק לשוק האמריקאי אבל עדיין מכיל מידע שימושי. https://www.aboutautomobile.com/Consumer-Complaint בחיפוש קליל מצאתי מספר תלונות וקריאות תיקון שגם רלוונטיות לרכבים המשווקים בארץ. דוגמה לכשל בשרשרת התזמון בVAG כפי שאנו מכירים אצלנו: https://www.aboutautomobile.com/Consumer-Complaint/2013/Volkswagen/Golf/10956189
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 935 צפיות
קניתי בשעה טובה רכב חדש, פולו 2015. לבחור שקניתי ממנו את האוטו היה איתוראן והאוטו בלי קודן, האמת שזה פעם ראשונה שאני רואה אוטו יחסית חדש בלי קודן. ראיתי שלאוטו יש מערכת למניעת הנעה, מה שקראתי שזה האימובילייזר ואי אפשר להניע בלי המפתח. אני כנראה לא אעשה איתוראן אז השאלה שלי האם האימובילייזר הזה מספיק? זה כמו קודן? או שאני כן צריך לשים קודן וזה יהיה יותר בטוח
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם מנסה לברר מה משמעותם של הריבועים מתחת לפנסים באודי. לחבר של אחותי יש האודי A3 שנת 2017 והוא טוען בגלל שקיים אצלו פנסי קסנון זוהי מערכת הקירור שלהם. אני חושב שיש מנקה פנסים בתוך אותו מכסה אבל לא מצאתי כפתור להפעלה שלהם. מי צודק? לאחר בדיקה באינטרנט אני רואה הרבה דגמים של האודי שקיים אצלהם המכסה, מה משמעותו בעצם? טל.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 705 צפיות
היי נכנסנו לסוכנות רכב רצינו לעשות טרייד אין על הרכב שלנו פרטי יד 00 במצב חדש. בתמורה התעניינו בג'יפ מודל גבוה נאמר לנו שזה ליסינג לשעבר נהג יחיד. שילמנו מקדמה בתמורה להשבחת הרכב טסט טיפול וכדומה. עכשיו במקרה ראיתי שעל רכב שנקנה מליסינג לשעבר אמורים להוריד עד 25% ירידת ערך!!! ואני קיבלתי מחיר מחירון. ועכשיו אני מבינה שאכלתי אותה פעמיים כי כשאני ארצה למכור את הרכב אני אצטרך להוריד עבור זה שהרכב היה בבעלות ליסינג לשעבר. מה אנחנו עושים? מרגישים אבודים ומרומים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
במחשבים של מכוני טסט כתוב "הודעה מקומית : משרד התחבורה מסרב לקלוט רכב זה " הלכתי למשרד הרישוי 3 פעמים אמרו לי שהכל בסדר לך לעשות טסט הלכתי לטסט שוב ושוב קיבלתי את אותה ההודעה התקשרתי למשרד התחבורה ,, הם אנו לי שהכל תקין והרישיון שולם ולך לעשות טסט מעט עובד עצות מישהו יכול לעזור לי
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מעשה בסיפור הזוי שקרה לי היום; מגיע למכון טסטים כבכל שנה, לאחר שהרכב נועל צמיגים חדשים וטריים, מחייך ובטוח בעצמי שאני יוצא מפה בעוד 5 דקות כרגיל, נכנס למסלול - בדיקת נורות, בלמים, הכל פיקס. מגיע לעמדה שבה בודקים את תחתית הרכב, וברגע שהבודק מתחיל לבדוק מה שהוא בודק שם למטה - נדלקת לי נורת מנוע כתומה 😮, משהו לא מסתדר לי.. הרכב מטופל כמו שעון במורשה, נוסע כ40 ק"מ ביום רגיל בלי שום בעיה, הכל פיקס, וברגע שהבחור בודק נדלקת נורת מנוע?? לא הגיוני. יצאתי משם עם תיק שבחיים לא חוויתי לאחר טסט לרכב - נכשל בזיהום אוויר + החלפת לוחית רישוי (היתה באמת שרופה לגמרי אז החלפתי בשמחה) + נורות לא חוקיות (?!) * מסתבר שPhilips H7 Racing Vision +150% אינן חוקיות כי הציפוי שלהן כחו…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
נתקלתי במקרה בדגם הנ"ל באתר של אוטומקס יבוא מקביל. https://automax.co.il/volkswagen-t-roc-comfortline/?media=volkswagen-t-roc-comfortline מחיר לא תחרותי של 190000 שקל (180000 בפועל, כפי שמפורסם בקארקליק). רמת גימור די בסיסית שדי מזכירה את רמת הגימור של הטיגואן של צ'מפיון. אבל היי, הטיגואן עולה 10000 שקל פחות והוא הרבה יותר גדול! מערכת ההנעה זהה (1.5 150 dsg7). האם היצרן ממצב את הטירוק גבוה מהטיגואן למרות המימדים הקטנים (אורך 4.23 בסיס גלגלים 2.6) או שזה סתם מחיר לא הגיוני?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 573 צפיות
חברים האם יצא למישהו להקפיא טסט לרכב הישן שלו ?? מתלבט למכור אותה ב1200 ₪ [ רנו מגאן 2004 ] . זה אפשרי עד 3 חודשים מאז פג תוקף הטסט 14/02/2020 . ועד כמה קשה להחזיר ו להפשיר במידה ויש קונה פוטנציאלי . יש קישור כלשהו במשרד התחבורה ??
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 824 צפיות
רוני יצא לפגוש את ה-A4 המחודשת. וגילה - שלא במפתיע - שיש לא מעט חדש, אבל אין הרבה שונה.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה להוציא קצת קיטור. ישנו מוסך או בשמו המכובס "מרכז שירות" ומכירה בשורק, על יד איקאה. האנשים שם נחמדים. יש יועץ שירות בשם דניס, בחור נפלא!!. יש פקידת קבלה בשם עדי, מקסימה!. אבל ניסיתם פעם בטלפון? אתה נכנס לאתר של פיגו ולוחץ על סניך שורק, מתקשר והמספר לא מחובר/לא זמין. אז מתקשר למכירות, הרי שם תמיד יענו ועונים. מבקש להזמין תור ונותנים לך מספר של שירות לקוחות. מתקשר לשירות לקוחות, לא הרבה זמן המתנה, ככה 20 דקות, בקטנה. רוצה להזמין תור ומפנים אותך למןסך. ואז מגיע שוב למכירות ובסוף איכשהו אתה מקבל מספר של המוסך. מתקשר למוסך ו...אין מענה בשיט. אתה מתקש…
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בניגוד להנחיות במחוז אלמדה, הנחה אלון מאסק את המפעל לחזור לפעילות. המהלך בוצע תוך כדי שהחברה הגישה תביעה נגד המחוז והכללים שנקבעו, בניגוד - כך לטענת החברה - להוראות המושל. בציוץ-המשך איים אלון מאסק להעביר את המפעל לקליפורניה לטקסס או לנבדה. המחוז הגיב כי הוא עובד בשיתוף פעולה עם טסלה, והמפעל תוכנן להיפתח ב18 במאי, אך אלון, בהיותו השמוק הכי גדול על פני כדור הארץ, העדיף ליצור פרובוקציה. משהו אומר לי שלעובדים האלה אין ממש ביטוח בריאות מספק למקרה שהם יחלו. למקור: https://www.caranddriver.com/news/a32437591/tesla-factory-production-restarts
הודעה אחרונה מאת David32, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז יש תמונות של המרצדס אס קלאס החדשה. לא ברזולוציה הכי גבוהה אבל בלי הסוואה. אני אישית פחות אוהב את הכיוון שמרצדס הלכו אליו, במיוחד מבחוץ.
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
עם הנוחות שמושגת בשימוש ב KEYLESS מגיעה גם הפגיעות . עד היום נתקלתי רק בסיפורים על גנבים חכמים שמגבירים את האות של מפתח שנמצא במרחק מהרכב. היום קראתי את זה : https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3821931,00.html ולזה כנראה אין פתרון לאדם בודד. צריך כנראה לצאת בחברת "משתזף/ת" שישמרו על הציוד בחוף 🙂
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 25 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
הי אנו משפחה עם 4 ילדים, מתניידים עם אאוטלנדר. בשגרה אין בעיית מקום מאחר וכסא אחד מקופל ויש מקום בתא המטען. הבעיה היא בטיולים (קמפינג' וכו') שאז נדרשת תוספת מקום. אני מתלבט בין התקנת גגון ועריסה או צימיגג 650 ליטר. אני יותר נוטה לכיוון הצימיגג מאחר והוא יחסית אטום למים, ניתן להכניס בתוכו גם פריטים קטנים ומפוזרים והוא לא נמצא תמיד על הרכב. בעריסה ההטענה פשוטה יותר, אין צורך להרכיב ולפרק בכל פעם אך אולי יהיה רעשי רוח? בנוסף עלות של גגון + עריסה גבוה יותר בכ- 50 אחוז מהצימיגג בקיצור מתלבט..
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
המוריס 1100 שיצאה ב-1962, הייתה אחת מהמכוניות המתקדמות והחשובות מסוגה ובדורה, אבל מחליפתה, אוסטין אלגרו משנת 1973, נהפכה לסמל כל מה שרע בבריטיש ליילנד מוטורס . בעזרת האלגרו, הייתה ל- BLMC (British Leyland Motors Corporation) הזדמנות להחליף את המכונית הנמכרת ביותר בבריטניה במכונית טובה יותר; המימון היה הרבה יותר זמין משנים עברו, מנועים חדשים היו זמינים למשימה, נוכחות של רכבי BLMC אחרים ייתרה את הצורך לפנות לחלק השמרן שבקונים, ורקורד החדשנות המוכח של BLMC היה עדיין תקף. אבל כל אלו לא עמדו בדרכה של האלגרו להפוך לכישלון מפואר של BLMC. ה-1100, הידועה בשם קוד ADO16, הייתה המכונית הבאה אחרי המיני אותה תכנן אלק איסיגוניס: בעזרת עיצוב מבית פיפי…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- 0 תגובות
- 479 צפיות
האוסטין מקסי אולי נראית כמכונית ששילבה בהצלחה את יתרונות המנוע הרוחבי\הנעה קדמית, עם תצורת האצ'באק שהייתה חדשה בזמנה, כדי אולי ליצור את המכונית המודרנית ביותר שיצאה את בריטניה בשנות השישים. אבל, היא גם הייתה לאחד הכישלונות הגדולים ביותר בסיפור קבוצת BMC, גם מבחינה טכנית וגם מבחינה מסחרית. עוד לפני השקת המקסי בשנת 1969, כבר הייתה קיימת הרנו 16 שהושקה ב-1965, וגם הסימקה 1100, שהושקה ב-1967. בהקשר הזה, המקסי הייתה אמורה להיות מכונית מודרנית באמת, עם מנוע רוחבי, דלת חמישית, תא נוסעים בעל אפשרויות גמישות של שימושים, מנוע גל-זיזים עליון מודרני ותיבה עם חמישה הילוכים. שורשיה של המקסי נטועים בשליטה של פורד בשוק המכוניות הבינוניות בבריטניה, בייחוד הצלחת הקו…
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
הקורטינה דור שלישי נהנתה מחשיפה גבוהה. היא הייתה הצלחה מסחרית שנבעה מכמות רבה של גימורים ודגמים, שהתאימו להרבה רוכשים. אפשר היה לקרוא לה אולר שוויצרי (או לדרמן) מוטורי, בעל כלי המתאים לכל מטרה אפשרית. צריכים מכונית להסיע משפחה של ארבעה או חמישה? קורטינה 1600L סדאן. צריכים מקום עבור ילדים, כלבים וכל דבר אחר? 1600L סטיישן היא בשבילכם: צריכים מכונית להסיע שלושה או ארבעה ילדים לבי"ס ושאר נסיעות עירוניות? קורטינה 1300 סדאן תספיק לחלוטין, כולל קפיצה לקרובים בסופ"ש. אתם כוכבים עולים בשיווק ומכירות, שצריכים להוביל את המוצרים איתכם? מגיעה לכם קורטינה 1600XL סדאן. מוצרים גדולים? 1600XL סטיישן. מוצרים כבדים? 2000L סטיישן. …
- 0 תגובות
- 849 צפיות
סיפורן של מכוניות ההנעה הקדמית המתקדמות של איסיגוניס/ BMC היה נרחב ביותר, בניסיון להפוך את BMC ליצרן של מכוניות מובילות-טכנולוגית, סטייל סיטרואן. מבלי להתכוון, זה נראה כאילו אני סוקר את מכוניות BMC/BLMC ברוורס, כאשר התחלתי מהאוסטין אלגרו ובהמשך, כתבתי על האוסטין מקסי, שמקורה היה במכונית הנסקרת כאן, האוסטין 1800. מכונית זו הידועה בשם קוד ADO17, הייתה תכנון שאפתני ביותר של אלק איסיגוניס, ובו זמנית מלאה בניגודים. “The Landcrab”, כפי שהתייחסו אליה, החליפה תיאורים שנעו בין "הסיטרואן DS הבריטית" לבין "המתחרה המוטעית והלא-מוצלחת של פורד". ואם כבר אני סוקר אותה, אתייחס למכונית נוספת שנולדה ממנה, האוסטין 3 ליטר, ובכך אשלים את הטרילוגיה הידועה ביותר לשמצה מבית BMC. לאחר…
- 0 תגובות
- 454 צפיות
בואו ננסה לשים בצד את ענייני הקורונה, אולי גם רכבים מודרניים ונצלול לעבר, להמשך ההיסטוריה של מכוניות BMC ובריטיש ליילנד. הפעם- מכונית מעניינת מתוצרתם, אולי המעניינת ביותר שהקונצרן הכושל הוציא תחת ידיו. הזכרתי אותה בסקירת ה- Landcrab, ולמרות שהיא מקבלת קרדיט כאחת משלוש המכוניות הגרועות ביותר ש- BLMC ייצרו (השתיים האחרות הן האוסטין אלגרו והמוריס מרינה), זה לאו דווקא נכון. אז נתחיל: אני לא יודע אם יש בין המכוניות הבריטיות יותר סבנטיז מבריטיש ליילנד פרינסס. שם קוד ADO71 בזמן פיתוחה, בתחילה מותגה כאוסטין-מוריס סידרה 18-22. הפרינסס הייתה פיתוח של ADO17 Landcrab, שהייתה המכונית שרמזה כי ייתכן וסר אלק איסיגוניס התפזר יותר מדי. הפרינסס הייתה אמורה להיבנות ע…
- 0 תגובות
- 543 צפיות
בעבר הייתה שגורה בתעשיית הרכב אמרה, שאם רכב טוב מספיק- הוא יימכר. כמובן, זו לא הדרך היחידה למכור בהצלחה, ולאו דווקא קריטי למכירות, אבל וודאי התחלה נכונה. הווקסהול קאבליר (Cavalier) הראשון היה דוגמא מצוינת לכך. עד סוף שנות השישים, פעילויות GM באירופה (המוכרות כווקסהול בבריטניה ואופל בגרמניה) הגיעו לצומת; האם להמשיך כשתי ישויות נפרדות, שכל אחת מהן בעלת זהות לאומית מקומית, או לאחד הכול לישות כלל-אירופאית, כפי שפורד עשתה (או יותר נכון, הייתה במהלך של עשייה). ואם הבחירה היא להמשיך בנפרד, האם GM תאפשר לאחת הישויות לספוג אפקטיבית את השנייה? GM לא הודו בכך פומבית, כמובן, אבל התשובה נהייתה ברורה בשנת 1975. המעבר משנות השישים לשנות השבעים לא היה …
https://www.port2port.co.il/article/%D7%AA%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%94-%D7%95%D7%A1%D7%97%D7%A8/%D7%9E%D7%9E%D7%A9%D7%9C/%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%AA-%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9F/ השירות החדש שהושק תוך שת״פ של משרד התחבורה ורשות התקשוב הממשלתי, עלה באזור האישי הממשלתי mygov ומאפשר העברת בעלות רכב מהמוכר לקונה, בלי לצאת מהבית ובלי להגיע לדואר מדובר במהלך המשנה את כל התפיסה של השירותים הדיגיטליים הממשלתיים לאזרחים. לראשונה ניתן לבצע פעולות המערבות שני אזרחים באזור האישי, שירות ראשון מסוג זה פותח חלון חדש לשירותים דיגיטליים ממשלתיים חדשניים ומתקדמים. השירות מ…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 494 צפיות
האם מישהו יודע מהי צריכת הדלק שלו? והאם הוא רכב אמין ? ואם שווה ב12אלף עם 200000 ק"מ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
סובארו משיקה גרסאות Z ו-XS חדשות לפורסטר, מוסיפה מערכת לשמירת מרכז נתיב ומוזילה את מחיר הכניסה.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 982 צפיות
למי שחיפש הוכחה למה מרכז כובד גבוה פחות בטיחותי ממרכז כובד נמוך, מומלץ לקראת את זה : https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3819270,00.html
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 910 צפיות
הי מחליף מאיוניק 2017 לנירו - ליסינג באיוניק היה מקום מובנה לסים האם מישהו יודע אם יש בנירו: יציאה אחורית לדונגל? האם ניתן לחבר בכלל דונגל סים למערכת הזו? האם מישהו ביצע? היכן לקנות מוצר אמין וזול ככל האפשר לעונים תודה Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת אמיר ש, -
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
היי, יש לי פאביה 2017 וסגרתי היום על ביטוח במנורה. בניגוד לחברות הקודמות הם לא דורשים איתוראן. כדאי לדעתכם לבטל את המנוי? ואם אני מבטל ובעתיד ארצה לחדש, איתוראן יחייבו אותי במשהו מעבר לדמי המנוי החודשיים? תודה!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 561 צפיות
למי יצא להחליף? אשמח להתייעץ
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)