רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי חברים, אז עם אתנחתא קצרה מהלימודים החלטתי לעשות לך סקירה קצרה על הרכבים שעברו אצלי בשנים האחרונות. אז הרבה מכירים אותי כחובב מכוניות תוצרת מאזדה ואכן כך הדבר (אם כי אלה ממש מכירים אותי יודעים על אהבה עזה גם למותג מרצדס ) ולאור כמות הרכבים המאוד מכובדת שחלקו איתי פרק זמן, בין אם ארוך ובין אם קצר החלטתי קצת להעביר את הזמן ולשתף אתכם. בנושא הזה אציג לכם תמונות נבחרות של כל מכונית מהתקופה שחלקנו יחד (וסלחו לי מראש על איכות התמונות של חלק מהן, עבר זמן מאז ), ולינק לרכישת הרכב (אם יש). בלי קשר ממליץ לכם לשוטט בין הנושאים שפתחתי על תוספות שהוספתי לרכבים, דיטיילינג, כיסויי עור מיוחדים וכיו'"ב. אז שבועיים לאחר שחרורי מהצבא עם…
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 33.1 אלף צפיות
השאלה התעוררה בי בזמן ריקון הרכב שמכרתי, עם מנוע דיזל. לאורך שנים תמיד החזקתי בתא המטען כבלים להתנעה. השאלה אם יש טעם להשאירם שוב ברכב. אני בספק אם אני אצטרך לתת כבלים להתנעה לרכב אחר איי פעם. וגם אם היה צורך כזה הייתי מאוד חושש למערכת החשמל ברכב שכזה.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 658 צפיות
שאפו ענק! לעידו כהן מפרדס חנה. יש יצרן רכב מקומי. לא אינטגרטור, לא מרכיב ברשיון של דגם שסיים חייו אצל יצרן אחר. לא מלביש גוף על פלטפורמה של רכב אחר. הוא בונה הכל מאפס! תכנון מקומי וביצוע מקומי. והוכחה שהתמדה מביאה את ההצלחה. הנה הדבר שהכי קרוב לאקזיט בתעשית הרכב : https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3809513,00.html שאפו!
הודעה אחרונה מאת YNV, -
מהי צורת הנהיגה שלכם? למשל: רגועה, רגועה משולבת עם רגל בינונית, רגועה משולבת עם רגל כבדה, רגל כבדה על הגז. מדוע? למשל: חסכון בדלק, רצון לשמור על הרכב, לא יקדם אותי מהר יותר ליעדי, אני לא ממהר לשום מקום, לא מהנה אותי, יקדם אותי מהר יותר ליעדי, מהנה אותי, אין לי סבלנות, לא איכפת לי מצריכת דלק.
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
https://www.nbcnews.com/business/markets/oil-prices-tumble-lowest-level-1980s-n1187716 סנט אחד ל 159 ליטר. מי שקונה מכונית חשמלית ייקח לו 50 שנה לכסות את הפער במחיר. אז עברנו עכשיו לעידן של מנועי V8 בלי מכוניות חשמליות והרבה כלים מפלסטיק
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב, ראיתי רישיון רכב של קורולה 2018, ובו רמת הגימור היא LIMITED. מכיוון שלא מצאתי הרבה מידע על כך באינטרנט, אשמח לדעת מה זה אומר, ואיפה זה עומד ביחס ל-SUN הבסיסי ול-GLI המאובזר יותר. הסבר קטן על ההבדלים בין רמות הגימור ב-2018 יהיה אפילו עוד יותר טוב. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת razabc, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 873 צפיות
היי, רכב שלישי אצלי בבית נגמר לו הביטוח והטסט סוף חודש. בגלל הקורונה הוא לא הולך לסוע לפחות ב3-4 חודשים הקרובים. ללכת למשרד הרישוי ולהקפיא את הרשיון? אפשרי בכלל בתקופה הזאת? רעיונות אחרים?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש כאלה שיגידו אה היא כבר בת 6 זקנה, אז כמו רוב קורבנות הוירוס... עכשיו שהמפעל במדריד מושבת מרשה לעצמו מנכ"ל סיטרואן Vincent Cobée שזה עתה התמנה לתפקיד, כשערק משרותו כמנהל היצור במיצובישי לתקוע סכין בגב של הקקטוס החולה והתמימה שממש מאחוריו ועוד בסרטון יוטיוב ! נוזל האוריאה בקרבה של הקקטוס עדיין לא התקרר והמנכ"ל ממשיך מהלל ומשבח את היורשת האלמונית. (מ 9:05 למי שאין סבלנות ) עכשיו ברצינות, זוהי ה C4 החדשה עם הסוואה לדעתי היא נראית כמו זיווג של ה C4 דור ראשון והקקטוס הנוכחית, היא יושבת על פלטפורמה מוארכת של ה 2008 החדשה ( CMP ) . כמו הקקטוס ה C4 תהיה סוג של קרוסאובר קומפקטי מונמך, בארץ לדעתי המקב…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
רכבי דריפטים 1 2
מאת driftss-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מישהו מכיר רכבי דריפטים בפחות מעשרים אלף שקלים
הודעה אחרונה מאת E-man, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 25.2 אלף צפיות
מישהו יודע האם יש איזשהו אתר שיכול לתת לי מידע לגבי מספר הנקודות שיש לי ברישיון? מאוד מאוד חשוב. וממש ממש לחוץ , הרצתי חיפוש על נקודות ומצאתי דברים לא קשורים.
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אזהרה: התוכן שלפניכם ארוך וחופר, ויפתיע בדיוק אפס מכם. אבל הוא עדיין מעניין מאוד. מגזין WhatCar הבריטי החליט לנקוט צעדים מדעיים כדי לענות על השאלה "האם מסכי מגע זה טוב באוטואים" (בערך, יש מצב שזה לא היה בדיוק הניסוח שהם הלכו איתו)? התוצאות, כאמור, לא מפתיעות בכלל.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
חג שמח חיפשתי וחיפשתי ואני לא מצליח להבין ולמצוא תשובה מה ההבדלים בין רכב עם כניסה והנעה לבין רכב עם הנעה בלבד. אשמח להסבר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
נתקלתי בשרשור נפרד במודעה הזו: https://www.yad2.co.il/item/nq94bv דורש255 אלף במקום שווי שוק של לפחות 300 אלף. אם אתם נחשפים למודעות עם מחירים נמוכים כדי גיחוך, ואינכם שומרים את המידע לעצמכם / חבר / משפחה, אנא צרפו כאן את הקישור. תנאים לפרסום ההודעה: - ירידה של לפחות 20% מהערך האמיתי המשוקלל של הרכב, גם במחירון וגם במודעות דומות. - רכב פרטי / ג'יפ בלבד. לא מסחרי, לא אופנועים ולא אספנות. - ממוכר פרטי בלבד. לא ממגרש ולא מסוכנות. - ללא תאונות (ככל הידוע). - לא רכב / מודעה שלכם. בשביל זה יש שרשור מכירה. בהצלחה
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle, -
-
"שומע, פבל? תן לי משהו קצר, 100-150 מילה, על מכונית האפיקומן שלך". "מכונית המה של מי?!" "אוטו, אחד. מגניב, מטורף, דפוק, פסיכי, מה שבא לך. אחד. שהיית מבקש אם היית מוצא את האפיקומן" מפה לשם, אני - איך לא - ביקשתי מקינן את הדיאבלו SV הצהובה שהייתה תלויה לי בחדר. ומה איתכם? איזו מכונית אתם הייתם מבקשים אילו הייתם מוצאים את האפיקומן? תנו לי משהו קצר, 100-150 מילה, מכונית אחת.
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
ראיתי את השרשור על "סיכום עלויות" ונזכרתי שעוד שבועיים אני סוגר 4 שנים נפלאות עם האאוטלנדר 2016, אז הנה הסיכום של 4 שנים עם הרכב, וחוות הדעת שכתבתי עבורכם, לאחר שההתלהבות הראשונית מהרכב עברה די מזמן. נסיעה: הרכב נוח לנסיעה ומפנק, אני משתולל איתו בכבישים באופן חופשי, לא מרגיש שזה רכב גדול. יש לו אחיזת כביש טובה, הוא מרגיש יציב וסבבה. מילים לא יכולות לתאר כמה אני נהנה מהרכב הזה, לא אשכח את ההרגשה כשעליתי לרכב אחרי טיסה ארוכה וטלטולים בכבישים בחו"ל ברכבי הסעות. הרכב הרגיש נוח ברמה של מזרון קינג קויל. היות ואני לא אוהב שמתערבים לי בנהיגה, אז אני שמח שבגרסה שלי (2016) לא מותקנות ברכב מערכות אוטונומיות של בלימה או תיקון סטיה וכדומה. לי מספיקה בהחלט ה"צפצ…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
החלטתי לעשות עצירה קלה מסקירות מכוניות בריטיש ליילנד, עבור רכב שהוזכר בכמה מהן, ודווקא נראה לי שיותר משלושה אנשים יזכרו. התזה הישנה שלסטייל אמריקאי, מוטורי או אחר, יש השפעה על בריטניה ושאר אירופה, היא די נכונה- ואף מכונית לא מוכיחה את זה טוב יותר מהפורד קפרי. בדומה למוסטנג המפורסמת, גם הקפרי התבססה על מכונית סאלון נפוצה, ושווקה כאלטרנטיבה ששווה לשאוף לה עבור קהל בעל חוש אופנתי ובטחון עצמי. אבל כשיתוף פעולה אנגלו-גרמני, הקפרי הייתה ביטוי שונה לחלוטין מהקונספט האמריקאי האמור. הקפרי נשוא פוסט זה, שיצא לאור בשנת 1969, היה למעשה הפורד הבריטי השני שנשא את השם. קדם לו קפרי שהוצג בשנת 1961 והיה מבוסס על הפורד קונסול קלאסיק, מכונית סאלון שמוצבה …
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
טסט אגרת רישוי
מאת dtlaon-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
ערב טוב חברים יש לי שאלה של הדיוט אז בבקשה אל תצחקו עלי או תצאו עלי. השאלה שלי היא מה ההבדל בין טסט לאגרת רישוי והאם רכב יכול לנסוע על הכביש בלי אחד מהדברים (מבלי לעבור על החוק). נניח שמחר אני הולך לקנות רכב והטס שלו נגמר עוד חודש. האם אני צריך חודש הבא לשלם גם אגרת רישוי או שאת זה משלמים בשלב אחר. ואם אתם יודעים אולי להגיד לי מה המחיר של טסט אגרת רישוי לטויוטה runx שנת 2003 תודה לעונים
-
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ראו כאן : https://engieapp.com/important-update/
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז התחלתי לעבוד במקום קצת מרוחק מהבית אבל בלי פקקים במסלול הנסיעה. לאור זאת נפטרתי מהקטנוע לטובת אופנוע שטח (לפנאי) והתחלתי לחפש רכב שישמש אותי ליומיום. עיקר הדרישות: ג'יפון עם יכולות שטח אמיתיות, בגאז' מרווח יחסית וחסכוני בדלק. אחרי שהתרגלתי לצריכת הדלק בC1 שהייתה לי ולצריכת הדלק בספייסטאר של אשתי קשה לי להסתכל על רכבים שצורכים מעל ליטר ל15 ק"מ. הג'יפון היחיד שיש לו יכולות שטח וחסכון בדלק באותה משוואה זה הדאסטר אבל הדאסטר היה מחוץ לתקציב. חבר טוב שיש לו גראנד ויטארה 2.4 מוסבת לגז גרם לי לחשוב על קניית רכב לא בהכרח חסכוני שעונה על הדרישות ולהסב אותו לגז וכך התחלתי לחקור את העניין. הגעתי למסקנה שארכוש פורסטר ואבצע הסבה לגז מיד לאחר ה…
הודעה אחרונה מאת RBRB, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
הי בוקר טוב האם מכירים מקום לשטיפת רכב ידנית באיזור השרון? רעננה-כפס-הרצליה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם האים ניתן לבנות מכונית ספורט כמו זו המתוארת בסיפרו של היינס,כמובן עים ידע טכני מתאים ,ציוד ,כסף והמון שעות עבודה? או שאני פשוט מדמיין והדבר ביכלל לא בר ביצוע? ומה אתם חושבים על הספר ,מיקצועי?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מקבלים רכב מהתחנת מוניות (מהחברה) או שהם רוכשים/משכירים מכספם? אודה למענה.
הודעה אחרונה מאת traka64, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מי יודע מתי צריך להגיעה הפיז׳ו 208 החדשה ?
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מתכוון לקנות רכב משומש ממגרש מכוניות, הרכב הוא יד ראשונה אבל הוא רשום בעלים קודמים 01, בעל המגרש אומר שזה רשום 01 ולא 00 כי זה עבר לבעלות המגרש אך ברגע שאני יקנה ונעביר בעלות על שמי ברשיונות החדשים עדיין יהיה כתוב יד 01 עם השם שליזה נכון? או שנעביר אותו על שמי זה יהיה 02?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
יוליאן ממשיך (יותר נכון "המשיך", לפני שכולנו ננעלנו בבונקרים) במסורת המיני מבחנים שלו, והפעם הוא פוגש את מיצובישי ספייס סטאר המחודשת. האם השיפורים שהיא עברה משאירים אותה רלוונטית או שזו סתם שכבת איפור נוספת שלא באמת מצליחה להסתיר את הגיל של המכונית?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קראתי את הפוסט בנוגע ל Uniden r1, והבנתי שלייזר יותר קשה לגלות מוקדם. חוץ מוועד, מה ההמלצות? ובכללי, הr1 עושה את העבודה?
הודעה אחרונה מאת Krd, -
אני בא לתערוכה הרכב בלי כרטיס אלה קניה בקופה שם האם זה איפשר ?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 742 צפיות
מה המחירון של מאזדה 2015 ?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 21.1 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי היום נגרר יד שניה, הנגרר עלה לכביש בתאריך 13/10/14, זה אומר שעוד פחות מחודש יש לי טסט, השאלה שלי היא האם צריך לעשות לו טסט פיזית, או שמספיק רק לשלם את האגרה כמו ברכב חדש, ועוד שאלה, האם הייתם עושים ביטוח צד ג' לנגרר שהפעמיים היחידות שהוא יזוז זה כשאני מביא אותו מהמוכרת, וביציאה לטסט פעם בשנה, תודה מראש.
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 627 צפיות
אמנם מגלגל בעיות בריאות עוד משנת 2016. אבל בכל זאת נפטר בגיל 90, לפני יומיים. למי שלא יודע, הוא היה אחד מגדולי נהגי המרוצים, שריד לתור הזהב של המרוצים, ונחשב לנהג הטוב ביותר שלא זכה באליפות העולם (בפורמולה 1). לצערי אין לי זמן לכתוב עליו סקירה מפורטת (שמגיעה לו), אבל בקצרה, (עם טוני ברוקס) הוא העניק את הנצחון הראשון למכונית בריטית בפורמולה 1, זכה לנהוג לצידו של פאנג'יו במרצדסים "סילבר ארווס" השליטים בשנות החמישים, היה מראשוני מפתחי ה"Pace Notes" יחד עם דניס ג'נקינסון שניווט לצידו במירוץ ה"מילה-מיליה" בשנת 1955, ועוד ועוד. חוץ מזה שהיה נהג בחסד עליון. תאונה קשה במסלול גודווד בשנת 1962 סיימה את הקריירה שלו, ושנים אחר כך טען של…
הודעה אחרונה מאת LotusElise,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,311 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Deutz912
- פול-טנק
- Yondalar
- רפי לין
- fishmanl
- Pavlik
- nglancer
- פריג'י
- AmitGo
- orankohn
- לירון .ה.
- cbendor