Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כניסה+הנעה לעומת הנעה בלבד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 36 דקות, m3x7r3m3 כתב:

במאזדה אפשר להכניס את השלט למצב Sleep או להוציא אותו בצורה אקטיבית

image.png.614305bbe67242a91f610909943cc1bf.pngimage.png.ec764a56ca5359d850bb91aadc5eaa16.png

אם זה המפתח הרזרבי לא יותר פשוט להוציא את הבטריה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוצה לראות את ההוראות להוציא סוללה? או שאתה סומך עליי שזה יותר פשוט?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

עד כדי כך?

אף פעם לא נזקקתי להוראות להחלפת סוללה אבל גם אף פעם לא היתה לי מאזדה.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 51 דקות, Night Driver כתב:

עד כדי כך?

אף פעם לא נזקקתי להוראות להחלפת סוללה אבל גם אף פעם לא היתה לי מאזדה.

זה רק במפתח החדש של ה-3 החדשה וה-CX30

מכיוון שביקשת כל כך יפה הנה ההוראות:

image.png.551c12230d135e2dc6579cf5e25687f5.pngimage.png.95407dfb392da1ca763977e338f9575c.png

לפני 41 דקות, Tair כתב:

החלפת סוללה במפתח כזה לוקחת לי בול 10 שניות, נראה לי מיותר מצב Sleep..

20200419_091739.jpg.ca2afdd7d8142c466276c3d11dd011ff.jpg

היה לי את המפתח הזה בדור הקודם, שיחרור המפתח הפיזי (שהוא גם המתכת התחתונה) בעזרת ה-Latch מאחורה, הכנסת מברג דק בין הפלסטיק העליון לתחתון וזהו בערך.

לפני כשעה, Buki כתב:

זיהוי Fob נדרש רק פעם אחת בהתנעה, אחרי שהניע הוא רק נדרש לוודא שהתג נמצא, כל X זמן כאשר ה X לא יכול להיות ארוך מידי, נגיד שניה. אם יתריע אחרי שניה שהתג יצא מהרכב עם הנוסע, זה בסדר.

גם כשבאים לפתוח את הרכב הוא צריך לבצע תקשורת כדי לוודא שהתג נמצא, בערך פעם בחצי שניה שניה כי לא יתכן מצב שנוגעים בידית והתגובה אחרי 10 דקות...

לא, כי אם זיהוי ה-Fob נדרש רק בהתנעה - הוא יפתח את הדלת לכל מפתח מאותו דגם (או אותו יצרן אפילו?)

וגם אחרי ההתנעה הוא צריך לשמור על תקשורת ולא רק פינגים כי אם לי יש מאזדה ולך יש מאזדה, ואני נוסע אצלך ברכב עם המפתח של המאזדה שלי, הרכב צריך לדעת שהמפתח שנמצא ברכב מתאים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה צודר כמובן, זיהו FOB מתבצע פעמיים, פעם בפתיחה ופעם בהתנעה. והרכב שומר על קשר כלשהו עם התג בזמן הנסיעה.

אבל זה לא עונה על השאלה המקורית ממה התחיל הדיון. זה שהרכב מבצע אימות תג ושומר קשר איתו, לא אומר שהתג הזה משדר יותר חזק (מבחינת הספק ובזבוז הסוללה)  ממה שמשדר תג אחר שנמצא במגירה בבית. 

פורסם

בוקי, לפי ההסבר ברשת השלט לא משדר באופן קבוע. הוא "מאזין" באופן קבוע ומגיב בשידור רק

שהאות המתאים מגיע מהרכב ומעיר אותו.

הסוללה בשלט שנמצא במגירה מתכלה בעצם מקליטה קבועה וחיפוש אחר האות הייחודי שאמור להגיע מהרכב ולהעיר אותו.

"When you touch the handle the car transmits an unlock request to the key, encrypted with the car key's public key. When the key receives the message, it decrypts it using its own private key, if it's correct then it replies with an "ok" message encrypted with the car's public key. When the car receives that it decrypts it using its own private encryption key and opens the doors"

S60 Rdesign

פורסם

ברור שאם הסוללה במפתח נגמרה הרזרבי עובד. זה כל הקטע של רזרבי. אבל במקרה הזה אני אישית מחליף סוללה בשניהם. ההרגל בעקבות מגאן 2004 שהייתה לי ושם המפתחות מתו שניהם כמעט בו זמנית. בהפרש של שבועות. בעקבות המקרה סיגלתי הרגל להחליף בשניהם. כנראה שעדיין הסוללה מתרוקנת במגירה אם כי לא בקצב כמו במפתח ראשי. אני חושב שבמכוניות מודרניות זה פחות בעייתי וחשבו על זה. בקיצור אף פעם לא קרה לי שמפתחות מתו בו זמנית.

Sent from my SM-T590 using Tapatalk

פורסם
לפני 15 שעות, Buki כתב:

אתה צודר כמובן, זיהו FOB מתבצע פעמיים, פעם בפתיחה ופעם בהתנעה. והרכב שומר על קשר כלשהו עם התג בזמן הנסיעה.

אבל זה לא עונה על השאלה המקורית ממה התחיל הדיון. זה שהרכב מבצע אימות תג ושומר קשר איתו, לא אומר שהתג הזה משדר יותר חזק (מבחינת הספק ובזבוז הסוללה)  ממה שמשדר תג אחר שנמצא במגירה בבית. 

גם אם מורידים את זמן השידור ב-Probe לרבע מזמן השידור במצב פעיל, הרווחת פי 4 זמן סוללה

וזה בהנחה שלא מימשו כמו שאיש הבאנג'י אומר - שם הרווח גדול אפילו יותר, מקלט לוקח פחות חשמל ממשדר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמו שאמרתי, יש לי נסיון כזה:

רכב התחיל להראות הודעה בלוח שעונים:

Please replace battery in the key fob.

נבדק עם התג השני שהיה חדש והיה במגירה כל הזמן, אותה הודעה.

החלפתי סוללות בשני התגים, לאחר שהחלפתי בדקתי עם רב מודד את שתי הסוללות הישנות - שתיהן ירדו מ 3 וולט ל 2 ומשהו, אותה ירידה בשתי הסוללות.

הסבר אחר לזה חוץ מזה שהתג משדר ברמה מסויית כל הזמן, אני לא רואה.

פורסם

זה תלוי במימוש עצמו, יכול להיות שזה מפתח שמשדר בטווח של 80 ס"מ כל הזמן "הנה אני, קוראים לי 0xABCDEF, אני פה", באותו תדר, אותה עוצמה, ואותו קצב = ריקון הסוללה בצורה ליניארית

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

צריכת האנרגיה שהמפתח שנמצא בשימוש  משקיע על שידור זניח ביותר.  כפי שנכתב, הוא משדר לפרקי זמן קצרים מאוד ורק כאשר האות מהרכב מפעיל אותו.

רוב הזמן גם המפתח זה עומד IDLE ולא משדר.   בגלל זה קצב ריקון הסוללה  של שני המפתחות יורד בצורה לינארית שווה  ומושקע כמעט לחלוטין בקליטה בלבד. 

• מעניין 1

S60 Rdesign

• תוכן חדש...