Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כניסה+הנעה לעומת הנעה בלבד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן בדיוק על אותו עיקרון, אני פשוט מופתע שהם לא מאפשרים לנעול במצב רגיל אבל דרך הכפתור הזה כן.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במצב הזה הבגאג' אמור לא להנעל - שכן הנעילה מתבצעת רק כאשר כל 5 הדלתות סגורות. כך, לפחות, ברכב שלי. עם זאת הכרתי מישהו שהצליח, במאמץ רב, לנעול את המפתח בתוך הבגאז' (ב-SX4 סדאן, לפני כעשור).

דרך אגב, לגבי מיקום השלט\מפתח ברכב, יש תופעות מוזרות. בסוזוקי קרוסאובר שלי לפעמים צבע צג מחשב הדרך משתנה לצהוב ואנימקבל איזו התראה על התנעה במצב טכנאי או משהו כזה. מקרב את השלט, הצג חוזר למצב הרגיל ואז מחזיר את המפתח למקומו הקודם - בלי שום בעיות אחרות. לפעמים אין לי ברירה ואני צריך לדומם את הרכב ולהתניע מחדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד דבר שאולי לא כולם מכירם.

קניתי רכב חדש עם מפתח רגיל שרק יודע להפעיל נעילה מרכזית מרחוק. 

קיבלתי שתי מפתחות. משתמש במפתח אחד ואת השני שמתי בבית.

אחרי כמה שנים נגמרה הסוללה בשלט של המפתח שאני משתמש בו, לוקח את השני - הסוללה בו חדשה. 

במקרה של Keyless הסוללה במפתח שהיה בבית תהיה ריקה בדיוק כמו במפתח שהיה בשימוש כי הוא משדר כל הזמן.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
בתאריך 14.4.2020 בשעה 12:46, Buki כתב:

המזגן לא מקרר את האוויר שלכוד ברכב.

המזגן יונק אוויר חיצוני, מקרר אותו ומזרים לתוך הרכב, האוויר החם נדחף החוצה דרך הפתחים היעודיים שקיימים בכל רכב.

ברצינות? הסירקולציה לא פעילה בהתחלה ונכנסת אוטומטית לפעולה? אחרי כמה זמן? והאם גם בהנעה רגילה ככה?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Buki כתב:

עוד דבר שאולי לא כולם מכירם.

קניתי רכב חדש עם מפתח רגיל שרק יודע להפעיל נעילה מרכזית מרחוק. 

קיבלתי שתי מפתחות. משתמש במפתח אחד ואת השני שמתי בבית.

אחרי כמה שנים נגמרה הסוללה בשלט של המפתח שאני משתמש בו, לוקח את השני - הסוללה בו חדשה. 

במקרה של Keyless הסוללה במפתח שהיה בבית תהיה ריקה בדיוק כמו במפתח שהיה בשימוש כי הוא משדר כל הזמן.

זנ לא הניסיון שלי. 

מכל מקום, אני מחזיק בבית סטוק של סוללות לכל השלטים. מזמין באיביי ממותגים כמו אנרג'ייזר, פאנאסוניק או דוראסל ממקורות אירופיים (ליטא, לטביה , אנגליה), 5 במחיר סוללה בודדת בארץ. אורך החיים באריזה 10 שנים כך שאין בעיה של בזבוז.

צריך לשים לב ששלטים שונים מצריכים סוללות שונות, לא כולם משתמשים ב-2032 של משקל אמבטיה, אז כדאי להתכונן מראש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

זנ לא הניסיון שלי. 

אז אתה אומר שבתג ספייר שזרוק במגירה בבית הבטריה לא מתרוקנת? 

יש לך הסבר לזה? 

בשלט רגיל זה ברור, או שאני לוחץ על הכפתור ומשדר כמה פעמים ביום, או שלא. 

אבל איך התג של keyless יודע אם הוא זרוק במגירה או נמצא בכיס על מנת שינהל את צריכת החשמל שלו? 

פורסם

נראה לי שזה יהיה הגיוני ששלט keyless שכשהוא לא בשימוש הוא יכנס למצב סטנד ביי כדי שיהיה חסכוני בצריכת חשמל.

לעומת שלט keyless פעיל שנמצא ברכב ומבצע תקשורת רציפה או בתדירות גבוהה יותר ממצב המתנה עם הרכב,ולפיכך יצרוך יותר סוללה.

פורסם

וכל זה בשביל לחסוך בטריה שעולה בכמה שקלים פעם בכמה שנים?

הניסיון שלי שזה לא קורה, בשניהם הבטריה מתרוקנת באותו קצב.

מוזמנים לרשום את הנסיון שלכם.

פורסם

במאזדה אפשר להכניס את השלט למצב Sleep או להוציא אותו בצורה אקטיבית

image.png.614305bbe67242a91f610909943cc1bf.pngimage.png.ec764a56ca5359d850bb91aadc5eaa16.png

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה די מאשר את מה שאמרתי. הפעלת חיסכון בחשמל תבטל את פונקציית ה Keyless, ואז הוא יצרוך חשמל כמו שלט רחוק רגיל זאת אומרת רק כשלוחצים על הכפתור.

מפה אפשר להבין שכל עוד לא הופעל חיסכון בחשמל (לא חושב שיש הרבה לקוחות שיפעלו אותו) תהיה צריכת ישל גבוהה לא משנה אם המפתח בשימוש או לא.

פורסם

אם הבנתי נכון את העיקרון של התקשורת שלו זה ככה (לא יודע באיזה רכבים זה ממומש ככה):

מצב Probe - הוא מנסה לעשות סוג של פינג אחת לכמה זמן כדי לברר האם הוא בקרבת הרכב, שזה לא צורך הרבה חשמל.

אם הוא מגלה שהוא בקרבת הרכב (כי הצד השני מחזיר פונג) הוא נכנס למצב פעילות מלאה ומתקשר עם הרכב.

כשהוא יוצא מהטווח (מקבל NACK או Timeout לצורך העניין על תקשורת שלו) הוא חוזר למצב Probe

בלי קשר ניתן להכניס אותו למצב Sleep שאז הוא לא פעיל בכלל (אפילו לא לחיצה), עד להוצאה מהמצב

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למה שבתוך הרכב הוא יפעל שונה מבחוץ, לא הבנתי?

נגיד כשהוא בחוץ, כל כמה זמן הוא "שולח ping לרכב"? זה לא יכול להיות פעם ב 5 דקות, זה צריך להיות כל חצי שניה נגיד.

מה מפריע לו גם בתוך הרכב להמשיך לשלוח כל חצי שניה ולמה הוא צריך לעבור למוד פעולה אחר?

פורסם (נערך)

למה שהוא יפעל שונה? כי בתוך הרכב הוא צריך תקשורת אמיתית, לא פינג, הרכב צריך לבקש מספר סידורי של ה-Fob, לוודא שהוא מאושר לשימוש עם הרכב הזה, ואחרי זה כל הזמן לשמור על תקשורת רציפה, אחרת אם המפתחות נזרקו מהחלון תוך כדי נסיעה הרכב לא יידע שהמפתח לא בסביבתו בכלל.

ב-Probe אתה רק צריך לדעת האם יש טעם לתקשורת אמיתית או לא

בפעילות מלאה אתה צריך להרים תקשורת, עם פרוטוקול, לשלוח נתונים ולקבל, סתם ACK לא עוזר לך, איך הרכב יידע להיפתח למפתח שלך ולא למפתח של השכן? להניע? איך הוא יידע שעצרת ויצאת מהרכב עם המפתח בלי לדומם מנוע?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זיהוי Fob נדרש רק פעם אחת בהתנעה, אחרי שהניע הוא רק נדרש לוודא שהתג נמצא, כל X זמן כאשר ה X לא יכול להיות ארוך מידי, נגיד שניה. אם יתריע אחרי שניה שהתג יצא מהרכב עם הנוסע, זה בסדר.

גם כשבאים לפתוח את הרכב הוא צריך לבצע תקשורת כדי לוודא שהתג נמצא, בערך פעם בחצי שניה שניה כי לא יתכן מצב שנוגעים בידית והתגובה אחרי 10 דקות...

פורסם

נושא מעניין.  זה מה שמצאתי ברשת:

In typical designs, the car continually transmits a low-frequency (e.g., 135 kHz) radio signal to wake up any wireless keys within range. When a key receives this signal, it replies with a VHF (e.g., 315 MHz) signal, and the car unlocks or starts when a door is opened or the start button is pressed.

The reply signal, at least, is uniquely coded to the car. The attack is to extend the range of the LF wake-up signal, causing a key stored away from the car to transmit a valid reply.

In some models, besides the transponder described above, the key also has a passive RFID tag, which works with a reader in the car to allow starting even if the battery in the key is dead.

It's not transmitting anything, it works pretty much the same way NFC works. Both the key and the car have their own public/private key pairs(which were obviously set by the manufacturer) and when you touch the handle the car transmits an unlock request to the key, encrypted with the car key's public key(this is going to get confusing lol) - when the key receives the message, it decrypts it using its own private key, if it's correct then it replies with an "ok" message encrypted with the car's public key. When the car receives that it decrypts it using its own private encryption key and opens the doors. Simple, and in theory unbreakable. The issue is that the car doesn't measure how far away from vehicle the key is - it only relies on the fact that the transmitters used by the car and the key are super-low range(like, within 50cm). Which is obviously defeated by using signal boosters.

S60 Rdesign

• תוכן חדש...